06 Haziran 2009, Cumartesi 09:53:39

FLAŞ! THY GAZİPAŞA'YI İSTİYOR

AirportHaber ve Airport TV’nin dün Gazipaşa Havalimanı’nı gezdiği sırada gelen bir telefon yetkilileri heyecanlandırdı…
  • Ey benim her asfalt yolu ve üçbeş barakayı havaalanı sanan arkadaşlarım. AYT trafiğinin yüzde otuzbeşi gazipaşaya kayarsa.Gazipaşa bu uçakları nereye sığdıracak.
  • AYT havalimanı %30 kayba uğrayacak gibi görünür. Çünkü Gazipaşa ciddi ciddi açılıyor...
  • Nedense sürekli bir baltalama var. Nedendir bu ? Neden oradaki insanlarda kazanmasın ? Alanya yolcuları 1 saatte havalimanından zor çıkıyor, oradan otobüslerle Alanyaya 1 saatte gidiyor. Bu mu turizm ? Bu olsa olsa rezilliktir.
  • yıllardır bekliyor burası açılmak için. devlet ihale yapmış, TAV kazanmış. Açınca Antalya'ya inen uçak sayısı azalacak. Sabiha Gökçen açıldığında da Atatürk etkilenir deniyordu. ama öyle olmadı. üstelik İSG Kurtköy'e inanılmaz değer kazandırdı. Gazipaşa'da böyle değer kazansa fena mı olur?
  • devletten bütün izinleri alınmış, sivil havacılık olur vermiş, inşaat bitmiş. hala açılması engelleniyor Gazipaşa'nın. ICF pastasını paylaşmak istemediği için Türk Hava Yolları'da dahil onlarca havayolu şirketi bekliyor. düşünün; Alanya'ya direk gitmek varken Antalya'dan 1 saat otomobil/otobüs yolculuğunu kaç kişi tercih eder? böyle olunca ICF'nin tedirginliği de normal.
  • dünyada Gazipaşa'nın birçok örneği mevcut. hem mühendislik hem teknik olarak uçuşlara müsait bir pisti oldu Gazipaşa'nın. buranın açılmasıyla Antalya'ya uçuşların belki de %35'i Gazipaşa'ya kayacak. şimdi insan ister istemez düşünüyor. neden açılamıyor Gazipaşa? ICF taş mı koyuyor?
  • Alanya için büyük bir şans. Oraları hareketlendireceği gibi bir sürü insana da istihdam sağlayacak. Lütfen olumlu bakalım. Hep bana hep bana şeklinde düşünmeyelim.
  • Kim Rüya Görüyor? Kim Avutuyor? Türk Hava Yolları veya başka bir havayolları hangi uçağı ile inecek kalkacak.Kaç Yolcu ile nekadar bagaj ile uçacak. Yorum yapanların arasında bir pilot veye bir havacı yok mu ? Gerçekleri yazsın.
  • pistin güney istikametini gördük bir de kuzey yönünü pist içinden çekip yayınlarmısınız?(SIKIYORSA)
  • AYT meydanı yine başlamış felaket tellalığına. Açılıyor kardeşim açılıyor. Meraklanmayın siz. Fraport daha önce TGS den darbe aldı şimdi de Gazipaşadan. Kaliteli olan kazanır.

Antalya Havalimanı’ndan sonra Antalya'nın Gazpaşa ilçesinde kurulan ve Havalimanı ruhsatını Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden alan Gazipaşa Havalimanı ilgi çekmeye devam ediyor.

Antalya Havalimanı’na oldukça uzak olan yöre halkı ve turistlerin de uçuş trafiğine açılmasını çok istediği Gazipaşa için yetkililer oldukça yoğun mesai harcıyor.

AirporHaber ve Airport TV ekiplerinin dün Gazipaşa Havalimanı’nda bulunduğu sırada gelen bir telefon yetkilileri oldukça heyecanlandırdı. THY Satış Müdürlüğü’nden gelen bir telefon THY’nin Gazipaşa’yı düşündüğü ve ayrıntılı bir rapor istendiği bilgisini verdi. Ayrıca Alman Turizm Şirketi TUI ve Atlasjet'in de Gazipaşa ile ilgilendiği öğrenildi.

Gazipaşa Kaymakamı İsmail Gültekin, Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ve Gazipaşa Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı’yı oldukça mutlu eden bu gelişme havalimanına olan güveni ortaya koydu.

Airport TV’ye konuşan Kaymakam Gültekin; “Gazipaşa hak ettiği yere gelecektir. Biz elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Yöre halkıyla beraber çalışıyoruz ve onlar da bu alanın açılmasını çok istiyor. Umuyorum ki 1-1.5 ay içinde Gazipaşa Havalimanı trafiğe açılacaktır. Biraz önce THY’den gelen telefon Gazipaşa’yı istediklerini ve ayrıntılı bir rapor sunmamız yönündeydi. Bu çok önemli bir gelişme. Ayrıca Alman turizm şirketi olan TUI ve özel havayolumuz Atlasjet de Gazipaşa ile ilgileniyor" dedi.

Gazipaşa Belediye Başkanı Özgenç ise; “Gazipaşa Havalimanı’na gerçekten ihtiyaç var. Biz de bu ihtiyacı karşılamak için uğraşıyoruz. Buradan Antalya Havalimanı’na gitmek için çok uzun bir yol kat etmeniz gerekiyor. Halk ve turistler için son derece gerekli bir alan. Çok yakında trafiğe açacağız. Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’a da teşekkür ediyoruz” dedi.

Mikrofonlarımıza konuşan Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı; “Burası herkes için bir şans. Bölge halkı buranın havalimanı olmasından son derece memnun. Ellerinden geleni yapıyorlar. TAV burayı aldıktan sonra çok şey değişti. Değişmeye ve gelişmeye de devam edecek. THY bizi aradı ve rapor istedi. Trafik açıldığı zaman THY’yi de burada göreceğimize eminiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Cumburak Özgenç

Cengiz Aşıklı

İsmail Gültekin

Gazipaşa Havaalanı

Gazipaşa Havaalanı

Gazipaşa Havaalanı

©AirportHaber.com

FLAŞ! THY GAZİPAŞA'YI İSTİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 15 yıl önce
Ey benim her asfalt yolu ve üçbeş barakayı havaalanı sanan arkadaşlarım. AYT trafiğinin yüzde otuzbeşi gazipaşaya kayarsa.Gazipaşa bu uçakları nereye sığdıracak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AYT havalimanı %30 kayba uğrayacak gibi görünür. Çünkü Gazipaşa ciddi ciddi açılıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Nedense sürekli bir baltalama var. Nedendir bu ? Neden oradaki insanlarda kazanmasın ? Alanya yolcuları 1 saatte havalimanından zor çıkıyor, oradan otobüslerle Alanyaya 1 saatte gidiyor. Bu mu turizm ? Bu olsa olsa rezilliktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yıllardır bekliyor burası açılmak için. devlet ihale yapmış, TAV kazanmış. Açınca Antalya'ya inen uçak sayısı azalacak. Sabiha Gökçen açıldığında da Atatürk etkilenir deniyordu. ama öyle olmadı. üstelik İSG Kurtköy'e inanılmaz değer kazandırdı. Gazipaşa'da böyle değer kazansa fena mı olur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
devletten bütün izinleri alınmış, sivil havacılık olur vermiş, inşaat bitmiş. hala açılması engelleniyor Gazipaşa'nın. ICF pastasını paylaşmak istemediği için Türk Hava Yolları'da dahil onlarca havayolu şirketi bekliyor. düşünün; Alanya'ya direk gitmek varken Antalya'dan 1 saat otomobil/otobüs yolculuğunu kaç kişi tercih eder? böyle olunca ICF'nin tedirginliği de normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
dünyada Gazipaşa'nın birçok örneği mevcut. hem mühendislik hem teknik olarak uçuşlara müsait bir pisti oldu Gazipaşa'nın. buranın açılmasıyla Antalya'ya uçuşların belki de %35'i Gazipaşa'ya kayacak. şimdi insan ister istemez düşünüyor. neden açılamıyor Gazipaşa? ICF taş mı koyuyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Alanya için büyük bir şans. Oraları hareketlendireceği gibi bir sürü insana da istihdam sağlayacak. Lütfen olumlu bakalım. Hep bana hep bana şeklinde düşünmeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kim Rüya Görüyor? Kim Avutuyor? Türk Hava Yolları veya başka bir havayolları hangi uçağı ile inecek kalkacak.Kaç Yolcu ile nekadar bagaj ile uçacak. Yorum yapanların arasında bir pilot veye bir havacı yok mu ? Gerçekleri yazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
pistin güney istikametini gördük bir de kuzey yönünü pist içinden çekip yayınlarmısınız?(SIKIYORSA)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AYT meydanı yine başlamış felaket tellalığına. Açılıyor kardeşim açılıyor. Meraklanmayın siz. Fraport daha önce TGS den darbe aldı şimdi de Gazipaşadan. Kaliteli olan kazanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000