29 Aralık 2019, Pazar 14:43:19

Flaş! THY Boeing ile anlaştı!

Türk Hava Yolları 13 Mart'ta bu yana uçuşları yasaklanan Boeing 737 MAX uçakları için Boeing ile anlaştı. THY'nin zararlarının 120 Milyon Dolar'lık kısmını Boeing karşılayacak.
  • ya o kadar güzel haber yapıyorsunuzki önce 120 milyon diye ilk paragrafta söylüyorsunuz. daha sonra 2. paragrafta iddaa edildi diyorsunuz. sırf mhalefet için yalan ve yanlı haber yapıyorsunuz.
  • Bu kadar uzun sure yerde bekleyen ucaklar korozyandan dolayi yazilim guncellense bile zaten ucamaz. Bunu hepimiz biliyoruz. Alinan tazminat edilen zararin yarisi bile degil
  • AIrbus uçak piyasasında tek ve özel geçtiğim bir marka, Boeing hiç bir zaman güvenmediğim uçak tipidir, Şimdi o parayı çok güzel görenler 1 uçağın o fiyat olduğunu hatırlatırım, Maxler yatıp çürümeye devam edicek , Thy de zarara girmeye devam edicek final bu, Al max i Ver Dreamliner’ı çözüm bu olmalıydı çok yanlış anlaşma.
  • Milli uçak falan yok secim için senin hobilerini kandírmak için o para bi uçak eder
  • ucaklarda artık korozyon olusmaya basladı yatmaktan
  • Şaka gibisiniz :) Siz uçakların satın alındığını zannedenlersiniz.İşinize bakın bu iş sizi aşar.
  • THY hem WOW havayollarının uçaklarını hem de Thomas Cook'un uçaklarını leasing yaparak bünyesini katmaktadır, bu tazminat bu masrafları karşılayacağını düşünmüyorum, kısacası bu 12 max uçağın yerde durup beklemesi THY için büyük zarar, Boeing ile başka uçaklar için pazarlığa girebilirlerdi (örneğin 737-800 NG), böylelikle max'lar da iade edilirdi, zaten millet uçmak istemeyecek o uçaklarla, yanlış düşünüyor THY..
  • Temettü gelmemesi için sebep yok o zaman....
  • Bence THY bir an önce Airbus 321 ney Lara dönmeli.ve bence Boeing uçaklaridan vaz geçmeli.
  • Arkadaşlar 120 milyon dolari ne kadar çok abarttiniz bugün bir 737 800 fiyatı 106 milyon dolar bu parayla sadece bir tane uçak alabilir

Türk Hava Yolları 13 Mart'ta bu yana uçuşları yasaklanan Boeing 737 MAX uçakları için Boeing ile anlaştı. THY'nin zararlarının 120 Milyon Dolar'lık kısmını Boeing karşılayacak.

THY ile Boeing'in uzun süredir devam eden MAX zararının karşılanmasına ilişkin görüşmelerde anlaşma sağlandı. THY'nin 13 Mart'tan bu yana yerde olan 12 adet MAX uçağı bile birlikte teslim alması gereken 12 adet uçak için 150 Milyon Dolar tazminat talep ettiği ancak pazarlıklar sonunda rakamın 120 Milyon Dolar'a düşürüldüğü iddia edildi.

AirportHaber'e gelen bilgilere göre; THY ile Boeing tazminat konusunda kesin anlaşma sağladı ve önümüzdeki günlerde bu kararın kamuoyuna açıklanacağı öğrenildi.

NE OLMUŞTU

Boeing, geçen yıl "737 Max 8" tipi yolcu uçaklarının uçuş kontrol sistemindeki üretim hatasının yol açtığı uçak kazaları nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Endonezya'da Lion Hava Yollarına ait bir Boeing 737 Max uçağı, 29 Ekim 2018'de, Cakarta'dan Sumatra Adası'ndaki Pangkal Pinang şehrine gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra denize çakılmıştı. 189 kişinin yaşamını yitirdiği kaza, bu tip uçakların ilk kazası olarak tarihe geçmişti.

Etiyopya Hava Yollarına ait Boeing 737 Max 8 tipi yolcu uçağı da 10 Mart'ta Addis Ababa'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gitmek için havalandıktan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki 157 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu kazaların ardından uçuşları durdurulan MAX uçaklarından filosunda 12 adet bulunduran THY, uçaklar park pozisyonuna çekmiş ve teslim alması gereken 12 adet MAX'i de teslim alamamıştı.

©AirportHaber

Flaş! THY Boeing ile anlaştı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (83)

palavra ~ 4 yıl önce
ya o kadar güzel haber yapıyorsunuzki önce 120 milyon diye ilk paragrafta söylüyorsunuz. daha sonra 2. paragrafta iddaa edildi diyorsunuz. sırf mhalefet için yalan ve yanlı haber yapıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ozgur Gunes ~ 4 yıl önce
Bu kadar uzun sure yerde bekleyen ucaklar korozyandan dolayi yazilim guncellense bile zaten ucamaz. Bunu hepimiz biliyoruz. Alinan tazminat edilen zararin yarisi bile degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hey Allaamm ~ 4 yıl önce
okadarda degil ...ustad yole bisi
AIRBUS ~ 4 yıl önce
AIrbus uçak piyasasında tek ve özel geçtiğim bir marka, Boeing hiç bir zaman güvenmediğim uçak tipidir, Şimdi o parayı çok güzel görenler 1 uçağın o fiyat olduğunu hatırlatırım, Maxler yatıp çürümeye devam edicek , Thy de zarara girmeye devam edicek final bu, Al max i Ver Dreamliner’ı çözüm bu olmalıydı çok yanlış anlaşma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boeing ~ 4 yıl önce
Adeta takım tutar gibi marka tutuyorsunuz :) her markanın kendine has şeylerde güzel ve özel olduğunu hatırlatırım. Boeing in savunma sanayiindeki ürünleri bambaşkadır mesela. İki marka da güzel, yabana atmayalım.
....... ~ 4 yıl önce
Milli uçak falan yok secim için senin hobilerini kandírmak için o para bi uçak eder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇÜRÜYOR ~ 4 yıl önce
ucaklarda artık korozyon olusmaya basladı yatmaktan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Semih ~ 4 yıl önce
Ne yatması ölümüne uçuyor dunyanin her yerine uçaklar
Bilgisiz ~ 4 yıl önce
Şaka gibisiniz :) Siz uçakların satın alındığını zannedenlersiniz.İşinize bakın bu iş sizi aşar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet ~ 4 yıl önce
Biliyorsan söyle yoksa hatiçden gazel çalma
Yanlış Karar ~ 4 yıl önce
THY hem WOW havayollarının uçaklarını hem de Thomas Cook'un uçaklarını leasing yaparak bünyesini katmaktadır, bu tazminat bu masrafları karşılayacağını düşünmüyorum, kısacası bu 12 max uçağın yerde durup beklemesi THY için büyük zarar, Boeing ile başka uçaklar için pazarlığa girebilirlerdi (örneğin 737-800 NG), böylelikle max'lar da iade edilirdi, zaten millet uçmak istemeyecek o uçaklarla, yanlış düşünüyor THY..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şubat ayında ~ 4 yıl önce
Temettü gelmemesi için sebep yok o zaman....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Numan mazlum ~ 4 yıl önce
Bence THY bir an önce Airbus 321 ney Lara dönmeli.ve bence Boeing uçaklaridan vaz geçmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum farkı ~ 4 yıl önce
737 max hiç uçmayacakta airbus hem fiyat artıracak hem de sipariş verse bile çok geç gelecek. Kısa vadede çözümü yok. Boeing e zarar dünyada her yere zarar
Tgs personel ~ 4 yıl önce
Arkadaşlar 120 milyon dolari ne kadar çok abarttiniz bugün bir 737 800 fiyatı 106 milyon dolar bu parayla sadece bir tane uçak alabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liste fiyatı o ~ 4 yıl önce
Gerçekte bunun (106 mio USD) çok çok daha düşüğüne alır büyük havayolları 737 800 sınıfı uçakları

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000