18 Haziran 2009, Perşembe 08:18:26

EUROCONTROL'de Türk Günü...

Merkezi Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bulunan EUROCONTROL Teşkilatında, 12 Haziran’ın Türk Günü olarak kutlanmasının kabul edilmesinin ardından geçtiğimiz Cuma günü muhteşem bir tören düzenlendi...
  • SÜPER BOP SEVGİLERİMLE GÖRDÜĞÜM KADARIYLA KİMSE DURUMUN FARKINDA DEĞİL EVET BİLDİĞİM BİRŞEYLER VAR SİZİ TEBRİK EDERİM ANLADINIZ ORGANİZMA BİLE BİLİCLİ DEMEK Kİ AYNI SAFDAYIZ GERÇEĞİ ANLATMANIZI İSTERDİM BENİ ELEŞTİRMENİZİ HOŞ GÖRÜ İLE KARŞILIYORUM ÖNEMLİ OLAN BENİM BİLGİLERİMİN YANLIŞLIĞI DEĞİL ÖNEMLİ OLAN GERÇEKLERİN TARTIŞILMASI SİZİNDE ANLADIĞINIZ GİBİ "TÜRKİYE'MİZİN BEKA'SI" TÜM DOSTLARIN BİLDİĞİ KADARINI YAZIYA DÖKEBİLMELERİ İNSANLARI AZARLIYARAK YADA HATALARINI BULARAK BİR YERE VARAMAYACAĞIMIZI ANLAMAMIZ GEREKİR ARTIK BİLGİLERİN VE DENEYİMLERİNİN ORTAYA DÖKÜLEREK BİR ORTAK MÜŞTEREKTE BULUŞMA ZANAMI OLDUĞU DÜŞÜNCESİNDEYİM AYRICA ""BEKAA VADİSİNİ"" DE BİLİRİM TÜM BİLGİLERİNİ SAKLAMADAN PAYLAŞAN DOSTLARA SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAP
  • Bu "AyyaşKalamar" birşey biliyor ama ne bildiğini de tam bilmiyor olmalı. EuroControl'ün bir tek merkezi var, o da Brüksel'de. "A. Kalamar"ın bahsettiği türden yapılanma SAR hizmetlerinde var, onun da bölge kontrol merkezi -taa İtalya'dan Afganistan'a kadar- Türkiye'de. Ayrıca "Bekaa", bu "A. Kalamar"ın hazetmediği Kuzey Irak'ta bir vadinin adı. Kastettiği kelime ise "bekâ". Anlaşılan "kalamar" tam fritözlük olmuş... :)
  • EUROCONTROL AKDENİZ KONTROL MERKEZİ GÜNETKIBRIS'TA OLDUĞUNU BİLİYORUM ETRAFIMIZDAKİ ÜYELERİ GÜNEYKIBRIS ERMENİSTAN IRAKIN KUZEYİ TÜRKİYE'MİZİ BUNLAR BBG EVİ GİBİ GÜZLÜYORLAR TÜRKİYE BU ORGANİZASYONA GİRERSE GÜNEY KIBRIS RUM KESİMİNİ ERMENİSTANI SÖZDE KÜRTDİSTANI TANIMIŞ OLACAĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM BU DURUM BENİM İÇİN ÖNEMLİ BİR DURUM YANİ TÜRKİYEMİZİN BEKAA'SINI TEHLİKEYE DÜŞÜRÜR ZATEN BU EUROCONTROL YÜZÜNDEN EGE ÜZERİNDE HAVA KUVVETLERİ GÖZLEME GÖZETLEMELERİNİ NİSBETEN AZALTTI OLAĞAN CALIŞMALARINI KONYA OVASI ÜZERİNE KAYDIRDI BU KONU ÇOK İYİ DÜŞÜNÜLMELİ TARTIŞILMALI BEN YAPTIM OLDU İLE OLMUYOR BU PLATFORMDA FİKRİ OLANLAR YAZSIN BİR PLATFORM OLUŞSUN EDİTÖRDE KONU İLE İLGİLİ METİNLERİ YAYINLAMASINI DİLERİM SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • Eurocontrol'de yapılan Türk Gününde SHGM nerde? E urocontrol'de ülkemizi SHGM temsil etmiyormu? her konuda olduğu gibi bu konuda da kurumlarımız arasında hiç bir koordinasonun olmadığı anlaşılıyor.

Merkezi Belçika’nın Başkenti Brüksel’de bulunan EUROCONTROL Teşkilatında, 12 Haziran’ın Türk Günü olarak kutlanmasının kabul edilmesinin ardından geçtiğimiz Cuma günü muhteşem bir tören düzenlendi. Törenin ev sahipliğini EUROCONTROL Genel Müdürü McMİLLAN ve Brüksel’ deki Türk çalışanları yaptı.

Adına yakışır bir biçimde gerçekleşen törene katılan yaklaşık 700 kişi; Geleneksel Türk Kültürünün mutfak, el işçiliği ve müziğinin çeşitli örneklerini tanıma imkanı bularak hoşça vakit geçirdiler. Törene katılan DHMİ, THY, TAV, ICF ve ATM kendi standlarını kurarak çeşitli tanıtımlarda bulundu.

Gerçekleştirilen Türk Gününün açılışında DHMİ Genel Müdürü Orhan BİRDAL ve EUROCONTROL Genel Müdürü McMİLLAN birer konuşma yaptılar. Açılış konuşmasında DHMİ Genel Müdürü Orhan BİRDAL; DHMİ’nin, üye olduğu günden bu yana EUROCONTROL Teşkilatına önemli katkılarda ve kazanımlarda bulunduğu inancında olduğunu belirterek şunları söyledi;

"Burada görev yapan arkadaşlarımızın EUROCONTROL’un ilke ve felsefesi doğrultusunda ajansı daha da ilerilere götürecek çalışmalar da yaptığını biliyorum. Bu etkinliğe bizi de davet ettikleri için kendilerine teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum.

Gerçekten benim için çok özel ve güzel bir an. EUROCONTROL’de görev yapan Türk arkadaşlarımın emekleriyle gerçekleştirilen bu hoş ve müstesna güne bir parça katkımızın olmasından son derece mutluyum.

Onların bu davetine biz de destek olmak, yardımcı olmak istedik. Sizlerin Türkiye hakkındaki bilgilerinizi tazelemek ve güçlendirmek, Ülkemizin Havacılık ve Turizm adına sahip olduğu tesisleri sizlerle paylaşmak istedik. DHMİ’ni, Sivil Havacılığımızı ve PPP modeli ile özel sektör eliyle işletilen büyük ekonomik ve turistik Havaalanı Terminal İşleticilerimizi sizlerle tanıştırmak istedik.

Bugün burada bulunanların ortak bir mesleği ve ortak bir tutkusu var. Farklı ülkelere mensup olsak da hepimiz havacıyız. Dünyada ve Avrupa bölgesinde Hava Ulaştırma alanında yaşanan tüm gelişmelerde burada görev yapan sizlerin büyük emek ve katkısının olduğunu düşünüyorum.

Sn.McMİLLAN,
Başta şahsınız olmak üzere, bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen, katkıda bulunan herkese; bizleri davet eden arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum”.

EUROCONTROL Genel Müdürü McMİLLAN’da konuşmasında; göreve geldiği günden bu yana ilk kez böyle bir etkinliğe katıldığını, bu tür özel günlerin toplumları birbirine yakınlaştırdığını ve birbirlerini daha iyi anlayabilmelerini sağladığını belirtti ve törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başta DHMİ olmak üzere tüm sponsorlara teşekkür etti. Ayrıca Türkiye’nin EUROCONTROL içinde çok önemli bir yere sahip olduğunu, yapılan işlerdeki katkısından ötürü büyük bir teşekkürü hak ettiğini de sözlerine ekledi.

EUROCONTROL'de Türk Günü...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
SÜPER BOP SEVGİLERİMLE GÖRDÜĞÜM KADARIYLA KİMSE DURUMUN FARKINDA DEĞİL EVET BİLDİĞİM BİRŞEYLER VAR SİZİ TEBRİK EDERİM ANLADINIZ ORGANİZMA BİLE BİLİCLİ DEMEK Kİ AYNI SAFDAYIZ GERÇEĞİ ANLATMANIZI İSTERDİM BENİ ELEŞTİRMENİZİ HOŞ GÖRÜ İLE KARŞILIYORUM ÖNEMLİ OLAN BENİM BİLGİLERİMİN YANLIŞLIĞI DEĞİL ÖNEMLİ OLAN GERÇEKLERİN TARTIŞILMASI SİZİNDE ANLADIĞINIZ GİBİ "TÜRKİYE'MİZİN BEKA'SI" TÜM DOSTLARIN BİLDİĞİ KADARINI YAZIYA DÖKEBİLMELERİ İNSANLARI AZARLIYARAK YADA HATALARINI BULARAK BİR YERE VARAMAYACAĞIMIZI ANLAMAMIZ GEREKİR ARTIK BİLGİLERİN VE DENEYİMLERİNİN ORTAYA DÖKÜLEREK BİR ORTAK MÜŞTEREKTE BULUŞMA ZANAMI OLDUĞU DÜŞÜNCESİNDEYİM AYRICA ""BEKAA VADİSİNİ"" DE BİLİRİM TÜM BİLGİLERİNİ SAKLAMADAN PAYLAŞAN DOSTLARA SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAP

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu "AyyaşKalamar" birşey biliyor ama ne bildiğini de tam bilmiyor olmalı. EuroControl'ün bir tek merkezi var, o da Brüksel'de. "A. Kalamar"ın bahsettiği türden yapılanma SAR hizmetlerinde var, onun da bölge kontrol merkezi -taa İtalya'dan Afganistan'a kadar- Türkiye'de. Ayrıca "Bekaa", bu "A. Kalamar"ın hazetmediği Kuzey Irak'ta bir vadinin adı. Kastettiği kelime ise "bekâ". Anlaşılan "kalamar" tam fritözlük olmuş... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
EUROCONTROL AKDENİZ KONTROL MERKEZİ GÜNETKIBRIS'TA OLDUĞUNU BİLİYORUM ETRAFIMIZDAKİ ÜYELERİ GÜNEYKIBRIS ERMENİSTAN IRAKIN KUZEYİ TÜRKİYE'MİZİ BUNLAR BBG EVİ GİBİ GÜZLÜYORLAR TÜRKİYE BU ORGANİZASYONA GİRERSE GÜNEY KIBRIS RUM KESİMİNİ ERMENİSTANI SÖZDE KÜRTDİSTANI TANIMIŞ OLACAĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM BU DURUM BENİM İÇİN ÖNEMLİ BİR DURUM YANİ TÜRKİYEMİZİN BEKAA'SINI TEHLİKEYE DÜŞÜRÜR ZATEN BU EUROCONTROL YÜZÜNDEN EGE ÜZERİNDE HAVA KUVVETLERİ GÖZLEME GÖZETLEMELERİNİ NİSBETEN AZALTTI OLAĞAN CALIŞMALARINI KONYA OVASI ÜZERİNE KAYDIRDI BU KONU ÇOK İYİ DÜŞÜNÜLMELİ TARTIŞILMALI BEN YAPTIM OLDU İLE OLMUYOR BU PLATFORMDA FİKRİ OLANLAR YAZSIN BİR PLATFORM OLUŞSUN EDİTÖRDE KONU İLE İLGİLİ METİNLERİ YAYINLAMASINI DİLERİM SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eurocontrol'de yapılan Türk Gününde SHGM nerde? E urocontrol'de ülkemizi SHGM temsil etmiyormu? her konuda olduğu gibi bu konuda da kurumlarımız arasında hiç bir koordinasonun olmadığı anlaşılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000