29 Temmuz 2011, Cuma 08:30:43

ESKİŞEHİR SEFERLERİ NE OLACAK?

Türk Hava Yolları (THY)'nın Eskişehir-İstanbul seferlerini durdurması ile ilgili AK Parti Eskişehir Milletvekilleri çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaştı...
  • 1.Eskisehir de yolcu potansiyeli yokta Kutahya da mi var? 2013 de acilmasi planlanan Zafer Havaalina dolup tasacak mi dunyanin yatirimi yapiliyor? 2.Tek zarar eden ucus Esk.İst mu? Sivas Sanayi Odasinin ucuslarla ilgili calismasina bir zahmet bakin 3.Havacilik sektoruyle hizmete girecek hizli treni karsilastirmak kadar abes bisey olamaz. Aradaki zaman farkini-yani alternatif maliyeti- parayla olcmek mumkun degildir.Ucuza mi gitmek istersin yoksa canindan cok sevdigin yakin akrabanin cenazesine yetismek mi.O zaman anlarsin otuzbes dakika da İst. ulasmanin luks mu yada ne demek oldugunu. 4.Sayin milletvekillerinin bu cabalarini takdir ediyor ve destekliyorum.Esk. bu modern ulasmi fazlasiyla hak ediyor.Cozum bulunacagina inaniyorum.
  • Eskişehir İstanbul seferleri hızlı tren bittiğinde zaten bitecekti kimse kendini kandırmasın.Eskişehirden sadece yaz sezonu için Antalya,İzmir,Bodrum gibi meydanlara yapılacak uçuşlar tutar birde tabiki Yurtdışı özellikle Belçika,Almanya,Fransa ve Hollanda belki birkaç ülke daha başkada hiçbir uçuş tutmaz.Ama benim anlamadığım THY 4 senedir 2520*30 metrelik piste uçuş yaparken birkaç ay içerisinde devletin onca para (100 trilyondan ahsediliyor) harcayıp yaptığı 3000*45 metrelik pistine kavuşacakken bu uçuşları neden iptal etmiştir.4 senedir zarra ettiğini yenimi anlamıştır.2008 de iptal etseydiler bu uçuşları devlette bu paralrı harcayıp bu derece büyük bir pist yapmazdı madem Eskişehirin havacılık kapasitesi buysa.
  • Eskisehir den Istanbul'a gunun degisik saatlerinde giden vatandaslarin tamami is ve sosyal faaliyetlerini tamamladiktan sonra o gunun aksaminda geri donmeyi planlayacaklar ve gece 24-01 sularindaki bir IST-ESK seferi geri donus icin butun Eskisehirlileri ayni ucakta toplamaya cok uygun olacaktir. Bu ucusun geri donusune karsilik gelecek saatler ise Eskisehir ve cevresinden THY ve diger Havayollari ile yurt icine ve yurtdisina gidecek olan yolculara cok uygun bir baglanti saglayacaktir. Denemeye deger. Ayrica, sorun 50-60 kisilik ucak almadan bolgesel ucmaya calisan THY dir
  • eskısehır cogu ılden daha cok yolcu potansıyelı var ancak orumcek beyınler saat ayarlarını yapmadıkları ıcın malesef yolcu gıtmıyor ıstanbula gunluk sabah gıdıp aksam donus olursa ıs adamları kullanır sız bugun gıdıp ıkı gun sonra donme olsa sız tercıh edermısınız bu seferlerde duzene gırerse eskısehır havayolu ucar tabıkı sadece ıstanbul degıl ızmır antalya trabzon dogu ve guneydogu neden tek yer bence sorulacak soru cok.
  • Bu havalimanı da çalışmayacak, adını ne korsanız koyun. Paralar boşa
  • YIL 2007: Bakan Unakıtan, "THY olarak önce bu seferleri deneyeceğiz. Ondan sonra doluluk oranına bakarak, karar vereceğiz. Talep olursa, seferleri her gün yapmayı planlıyoruz. Eskişehir haftada üç gün düzenlenecek seferleri rahat kaldırır. Daha önceki denemelerde olduğu gibi başarısız olacağını ya da buna benzer bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum."
  • başka isteğiniz varmı..anadolujet eskişehirden calısmaz.eskişehire kadar izmir antalya gibi iller var oradan anadoluya sefer koyar..siz thyyi ikna etmeye bakın yoksa sefer falan olmaz eskişehirden..
  • yıllar önce de eskişehire seferler vardı kimse kullanmadığı için kapatıldı,sonra unakıtan yüzünden yine açıldı yine zarar etti..artık anlasın herkes ki eskişehirli adam gibi uçak kullanmıyor.15-20 kişi içinde uçak kalkmaz.
  • ATIL DURUMDA OLAN YENİŞEHİR HAVA ALANINDA MÜKEMMEL KARGO TESİSLERİ VARAR ORAYI İŞLER VAZİYETE GETİRİLMELİ İLKÖNCE ESKİŞEHİR HAVA ALANINA DA ATR LERLE SEFER KONMALI DAHA UYGUN OLMAZMI ACABA .NASIL OLSA ANADOLU JET İLE BORA BİRLEŞTİ
Türk Hava Yolları (THY)'nın Eskişehir-İstanbul seferlerini durdurması ile ilgili AK Parti Eskişehir Milletvekilleri çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaştı. Eskişehir'de ulaşımının birçok alternatifi olduğuna dikkat çeken AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Yolcu taşımacılığı açısından cazip olmayan Eskişehir Havaalanını ulusal ve uluslararası kargo merkezi ve uçak bakım merkezi yapmayı ümit ediyoruz. " diye konuştu. 
 
Eskişehir milletvekilleri tarafından oluşturulan 26milletvekilleri@gmail. com adresine atılan maillerin değerlendirilmesinin ardından basın toplantısı yapan AK Parti milletvekilleri, THY'nin Eskişehir-İstanbul seferlerinin durdurmasına ilişkin sorunları ve çözüm önerilerini paylaştı. Toplantıya AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı, Ülker Can, Salih Koca, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan ve parti yöneticileri katıldı. THY'nin Eskişehir seferleri ile ilgili öngörülen 14 maddelik sorun listesinin dile getirildiği toplantıda Avcı, 13 maddelik çözüm önerisi kamuoyuna sundu. Çözüm önerilerinde, seferlerde düşük kapasiteli uçakların kullanılması, uçak seferlerinde Sabiha Gökçen yerine Atatürk Havalimanının tercih edilmesi, hafta içi diğer illere sefer konması, aktarmalı ve bağlantılı seferlerin yapılması, uçuşların günlük, akşam git sabah gel şeklinde olması gerektiğine dikkat çekildi. 
 
"ESKİŞEHİR KARGO HİZMETLERİNDE MERKEZ OLACAK" 
 
Eskişehir Havaalanın yolcu taşımacılığı açısından yeterli kapasitede olmadığını söyleyen Avcı, mevcut havaalanı için çözüm önerisini kamuoyu ile paylaştı. Avcı, "EHavaalanını Türkiye geneline hizmet verebilecek bir kargo merkezi olarak değerlendirmek istiyoruz. İstanbul'un uluslar arası taşımacıkta ciddi bir yükü var. Biz bu yükün hafifletilmesinde yardımcı olabiliriz" şeklinde konuştu. Havaalanının kargo merkezi olabilmesi için Eskişehir'in önde gelenleri ile geniş bir katılım içerisinde fikir alışverişi yapacaklarını belirten Avcı, " Sektöre rasyonel bir çözüm olduğunu anlatmamız gerekiyor. Sanayi Odası, Ticaret Odası ve şehrin önde gelen kuruluşlarına bu konuda büyük görev düşüyor. " dedi. 
 
Yapılan çalışmaların CHP ve MHP Milletvekillerinin de bilgisi ve onayı çerçevesinde olduğunu belirten Avcı, Eskişehir'in bu gibi sorunlarını aynı yaklaşımla paylaşımla ve tartışarak ele alacaklarını ifade etti. 
 
"ESKİŞEHİR VALİSİ BİR HAFTAYA BELLİ OLACAK" 
 
Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar'ın yeni görevinin Eskişehir adına sevindirici bir durum olduğunu da ifade eden Avcı, "Eskişehir'e atanacak olan yeni vali için alternatif isimlere sahibim. Yeni valimiz bir hafta on gün içerisinde belli olacağını düşünüyorum. Kim gelirse gelsin Eskişehir'imiz için hayırlı olmasını diliyorum. " şeklinde konuştu.
ESKİŞEHİR SEFERLERİ NE OLACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
1.Eskisehir de yolcu potansiyeli yokta Kutahya da mi var? 2013 de acilmasi planlanan Zafer Havaalina dolup tasacak mi dunyanin yatirimi yapiliyor? 2.Tek zarar eden ucus Esk.İst mu? Sivas Sanayi Odasinin ucuslarla ilgili calismasina bir zahmet bakin 3.Havacilik sektoruyle hizmete girecek hizli treni karsilastirmak kadar abes bisey olamaz. Aradaki zaman farkini-yani alternatif maliyeti- parayla olcmek mumkun degildir.Ucuza mi gitmek istersin yoksa canindan cok sevdigin yakin akrabanin cenazesine yetismek mi.O zaman anlarsin otuzbes dakika da İst. ulasmanin luks mu yada ne demek oldugunu. 4.Sayin milletvekillerinin bu cabalarini takdir ediyor ve destekliyorum.Esk. bu modern ulasmi fazlasiyla hak ediyor.Cozum bulunacagina inaniyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eskişehir İstanbul seferleri hızlı tren bittiğinde zaten bitecekti kimse kendini kandırmasın.Eskişehirden sadece yaz sezonu için Antalya,İzmir,Bodrum gibi meydanlara yapılacak uçuşlar tutar birde tabiki Yurtdışı özellikle Belçika,Almanya,Fransa ve Hollanda belki birkaç ülke daha başkada hiçbir uçuş tutmaz.Ama benim anlamadığım THY 4 senedir 2520*30 metrelik piste uçuş yaparken birkaç ay içerisinde devletin onca para (100 trilyondan ahsediliyor) harcayıp yaptığı 3000*45 metrelik pistine kavuşacakken bu uçuşları neden iptal etmiştir.4 senedir zarra ettiğini yenimi anlamıştır.2008 de iptal etseydiler bu uçuşları devlette bu paralrı harcayıp bu derece büyük bir pist yapmazdı madem Eskişehirin havacılık kapasitesi buysa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eskisehir den Istanbul'a gunun degisik saatlerinde giden vatandaslarin tamami is ve sosyal faaliyetlerini tamamladiktan sonra o gunun aksaminda geri donmeyi planlayacaklar ve gece 24-01 sularindaki bir IST-ESK seferi geri donus icin butun Eskisehirlileri ayni ucakta toplamaya cok uygun olacaktir. Bu ucusun geri donusune karsilik gelecek saatler ise Eskisehir ve cevresinden THY ve diger Havayollari ile yurt icine ve yurtdisina gidecek olan yolculara cok uygun bir baglanti saglayacaktir. Denemeye deger. Ayrica, sorun 50-60 kisilik ucak almadan bolgesel ucmaya calisan THY dir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
eskısehır cogu ılden daha cok yolcu potansıyelı var ancak orumcek beyınler saat ayarlarını yapmadıkları ıcın malesef yolcu gıtmıyor ıstanbula gunluk sabah gıdıp aksam donus olursa ıs adamları kullanır sız bugun gıdıp ıkı gun sonra donme olsa sız tercıh edermısınız bu seferlerde duzene gırerse eskısehır havayolu ucar tabıkı sadece ıstanbul degıl ızmır antalya trabzon dogu ve guneydogu neden tek yer bence sorulacak soru cok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu havalimanı da çalışmayacak, adını ne korsanız koyun. Paralar boşa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YIL 2007: Bakan Unakıtan, "THY olarak önce bu seferleri deneyeceğiz. Ondan sonra doluluk oranına bakarak, karar vereceğiz. Talep olursa, seferleri her gün yapmayı planlıyoruz. Eskişehir haftada üç gün düzenlenecek seferleri rahat kaldırır. Daha önceki denemelerde olduğu gibi başarısız olacağını ya da buna benzer bir sonuç çıkacağını zannetmiyorum."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
başka isteğiniz varmı..anadolujet eskişehirden calısmaz.eskişehire kadar izmir antalya gibi iller var oradan anadoluya sefer koyar..siz thyyi ikna etmeye bakın yoksa sefer falan olmaz eskişehirden..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yıllar önce de eskişehire seferler vardı kimse kullanmadığı için kapatıldı,sonra unakıtan yüzünden yine açıldı yine zarar etti..artık anlasın herkes ki eskişehirli adam gibi uçak kullanmıyor.15-20 kişi içinde uçak kalkmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ATIL DURUMDA OLAN YENİŞEHİR HAVA ALANINDA MÜKEMMEL KARGO TESİSLERİ VARAR ORAYI İŞLER VAZİYETE GETİRİLMELİ İLKÖNCE ESKİŞEHİR HAVA ALANINA DA ATR LERLE SEFER KONMALI DAHA UYGUN OLMAZMI ACABA .NASIL OLSA ANADOLU JET İLE BORA BİRLEŞTİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000