16 Temmuz 2010, Cuma 10:37:33

"ESKİ THY’YE BAKIN, ŞİMDİKİ THY’YE BAKIN"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KTHY ile ilgili ilginç açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Önüne gelen ahbabı oraya doldurursan, yüksek rakamlar ödersen havayolu bu hale gelir” dedi. Erdoğan, THY’yi de övdü.
  • Velhasıl devletler arasında dostluk değil ; çıkar vardır.Ulusal güvenlik ve akdeniz konu başlığı altında Kıbrıs adasının önemi ortadadır. KKTC yavru vatan yada kukla devlet Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarları doğrultusunda vardır ve işlenir. NE Kıbrıs Türk Hava Yolları ne de KKTC Türkiye Cumhuriyeti'nin arzusu dısında irade gösteremez. Burdan yola çıkarak KTHY nin su anki durumu sadece başka bir senaryodur.
  • Belediyeciden metrocudan şirket yöneticisi yaparsan koskoca thy daha da geriye gidecektir. Artık kimseye acımıyorsanız şu koskoca ülkeye acıyın allah aşkına.Deve ve terlikle işte bu kadar oluyor demek ki ?
  • THY da sadece Cem Kozlu dönemi altın dönemdir. Daha sonra gitgide antiçağdaş zihniyetlerle yönetilip ne yazık ki bu günlere getirilmiştir. Belediyecilikle bu işin aynı olmadığını anlamak bayağı zaman alacak herhalde.
  • surekli ovguler gonderdiginiz, muthis yonetici, thy ye cag atlattigi soylenen sayin cem kozlunun kitabini okudum ve ozala bir kez daha hayran oldum.rahmetli herseyi kozluya o yaptirmis.gelelim simdiki yonetime; belediyeci, firinci denilen adamlar yemediler, yedirmediler ve canhiras calistilar thy yi dunya devi yaptilar.
  • -Basbakanimiz cok dogru soylemis, THY yi akraba sirketi gibi bilip ucucu ekipten tutunda bir cok kisinin sirketi gezi ve sirket uzerinden para harcama gpnulce baska ulkeleri gezme yolu olarak gorup hep borc batagina batiranlar artik kontrol altina alindi. Eskiden harcirah alabilmek ve ulkeyi rahat dolasabilmek icin arizalari uzatanlar, yatilari uzatmaya calsisip otellerde diledigi yiyip icin masrafi sirkete odetenler artik rahat olmadiklari icin bu sirket bu hamleleri yapabildi. Tebrik ediyorum yönetimi yurt disinda yasadigim icin atilan hamlenin ne kadar buyuk oldugunu daha iyi anliyorum, artik sirket sampiyonlar liginde sampiyonluga oynuyor
  • thy nın basarısı; genc ve omtimum filo (uçak tipi çeşitliliğini azaltarak bakım ve diğer masraflardan kacınma), işini severek yapan, f tipi ve eski personel kutuplaşmasının olmadığı bir dönemin, Cem Kozlu&Yusuf Bolayırlı döneminin oluşturduğu elverişli şartların kullanılmasıyla ortaya çıktı. Simdiki dönemdeki reklam atağı güzel fakat havacılığa sadece ticari gözle bakan yönetimin operasyona aynı önemi vermediği sürece reklam atağı ters tepebilir...
  • Sayın erdoğan sanırım THY nin eski gururlu günlerini bilmiyor. Aslında nereden nereye geldi doğru. Attan inip eşeğe bindik. Eskiyi bilenler beni iyi anlarlar. Belediyecilik eğitimi ile ancak THY bu kadar batırılabilirdi.
  • kthy personeli 2 ay maaş almadan yaşadı yaklaşık bir aydırda işe alınacak mı alınmayacak mı diye bekliyor güney kıbrıs havayolları cyprus airways 50 kişilik bir kıbrıslı türk personeli almak için düğmeye bastı (kıbrıslı pilot,teknisyen ve kabin memurlarının da )aralarında bulunduğu kişileri zira belki bunuda bilmiyorlar ama ingiltere yolcusu son bilet kazığından sonra güneyden gitmeyi tercih ediyor yazıklar olsun bize!!!
  • yaw bırakın bu ıslerı aırportu takıp edenler bılır daha dun 19yıllık calısan kabın amırı ıstıfa ederken yazdıkları soyledıklerı sırf baskana yakın oldukları için alımlarda aranan sartlara uymayıp ıcerde olan kısılerin varlığını kendılerı yazdı.daha ne bunu soyleyen kac yıllık kabın amırı.yazıklar olsun emeğın bilginin değerlerın farkında olmayıp harcanan insanalrın yerıne yemek cok güzel deılmı???
  • ekmek firini isletmecisi ve fransiz pasaportlu okul arkadasi Turkiye ye havaciligi ogretti ya helal olsun ... Allah ta onlara Allah tan buyuk olmacayagini ogretecek!!!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı İrsen Küçük, Başbakanlık Merkez Binası’nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Erdoğan, KKTC’deki sendikaların tutumunu eleştirirken KKTC Başbakanı İrsen Küçük’ün maaşı ile ilgili sözleri dikkat çekti.

KKTC Başbakanı Küçük'e dönerek aldığı maaşı soran Erdoğan, ''7 buçuk, 8...'' yanıtını aldı. Sonrasında Başbakan Erdoğan, KKTC'de bir müdürün aldığı maaşı da sordu. KKTC Başbakanı Küçük'ten, ''14'e kadar çıkıyor'' yanıtını alan Erdoğan, ''Buyurun. 14 milyara kadar maaş alıyor. Belki Sayın Başbakanım KKTC'de bunu konuşamıyor ama ben konuşuyorum. Diyorum ki bu adil bir yaklaşım değildir” dedi.

KKTC’deki sendikalara seslenen Erdoğan şöyle konuştu: “ Bu adil bir hak arama değildir. Ve bu dengelerin bir defa kurulması lazım. Bu dengeler kurulmadığı sürece KKTC, kendi ayakları üzerinde güçlü duramaz. Dost acı söyler, gerçeği söyler. Ben bu gerçeği söylemek zorundayım. KKTC Havayolları... Eğer bu hale geldiyse, bu anlayışla geldi. Eğer önüne gelen, ahbabı, yakını gelir oraya doldurursa ve bunlara da yüksek rakamlarda ücret ödenirse bu havayolları bu hale gelir.”

Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında Türk Hava Yolları’na da övgüler yağdırdı. “Teslim aldığımızda THY'nin hali ortada, şimdiki THY'nin hali ortada” diyen Başbakan, “Bakın THY, dünyada rekabet piyasası açısından en önde gelen havayollarından bir tanesi oldu” diye konuştu.
"ESKİ THY’YE BAKIN, ŞİMDİKİ THY’YE BAKIN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Misafir ~ 14 yıl önce
Velhasıl devletler arasında dostluk değil ; çıkar vardır.Ulusal güvenlik ve akdeniz konu başlığı altında Kıbrıs adasının önemi ortadadır. KKTC yavru vatan yada kukla devlet Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarları doğrultusunda vardır ve işlenir. NE Kıbrıs Türk Hava Yolları ne de KKTC Türkiye Cumhuriyeti'nin arzusu dısında irade gösteremez. Burdan yola çıkarak KTHY nin su anki durumu sadece başka bir senaryodur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Belediyeciden metrocudan şirket yöneticisi yaparsan koskoca thy daha da geriye gidecektir. Artık kimseye acımıyorsanız şu koskoca ülkeye acıyın allah aşkına.Deve ve terlikle işte bu kadar oluyor demek ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY da sadece Cem Kozlu dönemi altın dönemdir. Daha sonra gitgide antiçağdaş zihniyetlerle yönetilip ne yazık ki bu günlere getirilmiştir. Belediyecilikle bu işin aynı olmadığını anlamak bayağı zaman alacak herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
surekli ovguler gonderdiginiz, muthis yonetici, thy ye cag atlattigi soylenen sayin cem kozlunun kitabini okudum ve ozala bir kez daha hayran oldum.rahmetli herseyi kozluya o yaptirmis.gelelim simdiki yonetime; belediyeci, firinci denilen adamlar yemediler, yedirmediler ve canhiras calistilar thy yi dunya devi yaptilar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
-Basbakanimiz cok dogru soylemis, THY yi akraba sirketi gibi bilip ucucu ekipten tutunda bir cok kisinin sirketi gezi ve sirket uzerinden para harcama gpnulce baska ulkeleri gezme yolu olarak gorup hep borc batagina batiranlar artik kontrol altina alindi. Eskiden harcirah alabilmek ve ulkeyi rahat dolasabilmek icin arizalari uzatanlar, yatilari uzatmaya calsisip otellerde diledigi yiyip icin masrafi sirkete odetenler artik rahat olmadiklari icin bu sirket bu hamleleri yapabildi. Tebrik ediyorum yönetimi yurt disinda yasadigim icin atilan hamlenin ne kadar buyuk oldugunu daha iyi anliyorum, artik sirket sampiyonlar liginde sampiyonluga oynuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy nın basarısı; genc ve omtimum filo (uçak tipi çeşitliliğini azaltarak bakım ve diğer masraflardan kacınma), işini severek yapan, f tipi ve eski personel kutuplaşmasının olmadığı bir dönemin, Cem Kozlu&Yusuf Bolayırlı döneminin oluşturduğu elverişli şartların kullanılmasıyla ortaya çıktı. Simdiki dönemdeki reklam atağı güzel fakat havacılığa sadece ticari gözle bakan yönetimin operasyona aynı önemi vermediği sürece reklam atağı ters tepebilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın erdoğan sanırım THY nin eski gururlu günlerini bilmiyor. Aslında nereden nereye geldi doğru. Attan inip eşeğe bindik. Eskiyi bilenler beni iyi anlarlar. Belediyecilik eğitimi ile ancak THY bu kadar batırılabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kthy personeli 2 ay maaş almadan yaşadı yaklaşık bir aydırda işe alınacak mı alınmayacak mı diye bekliyor güney kıbrıs havayolları cyprus airways 50 kişilik bir kıbrıslı türk personeli almak için düğmeye bastı (kıbrıslı pilot,teknisyen ve kabin memurlarının da )aralarında bulunduğu kişileri zira belki bunuda bilmiyorlar ama ingiltere yolcusu son bilet kazığından sonra güneyden gitmeyi tercih ediyor yazıklar olsun bize!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yaw bırakın bu ıslerı aırportu takıp edenler bılır daha dun 19yıllık calısan kabın amırı ıstıfa ederken yazdıkları soyledıklerı sırf baskana yakın oldukları için alımlarda aranan sartlara uymayıp ıcerde olan kısılerin varlığını kendılerı yazdı.daha ne bunu soyleyen kac yıllık kabın amırı.yazıklar olsun emeğın bilginin değerlerın farkında olmayıp harcanan insanalrın yerıne yemek cok güzel deılmı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ekmek firini isletmecisi ve fransiz pasaportlu okul arkadasi Turkiye ye havaciligi ogretti ya helal olsun ... Allah ta onlara Allah tan buyuk olmacayagini ogretecek!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000