11 Ağustos 2010, Çarşamba 09:11:12

ESKİ EŞİNİ "PAS" GEÇMEDİ!

Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanı Emine Lim’in, şirket kurallarına aykırı olmasına rağmen boşandığı eşine THY’den defalarca pas olarak bilinen ücretsiz uçak bileti sağladığı iddia edildi.
  • ortada bu kadar acik haksizlik varsa , lutfen yonetmeliklerden aldiginiz haklari kullanin ve resmi islem baslatin. ortada adi kesin konmus bir haksizlik yazani su ana kadar goremedim. yazin, isimlendirin ve geregini yapin. olmadi birileri mi korudu, sendikayla mahkemeye gidin. o da mi olmadi AIHMye kadar gidin. ama boyle dedikodu yapmayin. biliyorsunuz degil mi dedikodu yapmak da yasak. yonetmelik dedikodu yapma geregini yap diyor.
  • E.L./ÖF./K.Ç./B.K. /A.A.B sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki, biz sussak, tarih susmayacak.. Tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki, bizden kurtulsalar, vicdan azabından kurtulamayacaklar, vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar, tarihin azabından kurulsalar, Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar. Yatacak Yeriniz Yok...
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • soru: pasta ne renkti? , hangi pastaneden ismarlamisti? faturasini kim odedi? yaninda icecek olarak ne vardi? boyle bir pasta vardi ve sende mi zikkimlandin? nereden biliyorsun? hadi bak aramizda kalacak...
  • bilet keser,pasta keser,rol keser.çok yoğun olmalı.kolaylıklar diliyoruz.
  • Bu yoneticilerin ve yandaslarının mal varlıklarının acilen arastırılması gerekmektetir.Hangı zaman diliminde elde ettiler. Aksi hale bu insanların elindeki SAYGIN ŞİRKETİMİZ maddi ve itibar kaybına ugramaktadır.Bır cok kisiler tarafındanda bilinmektedir.Saygılarımla bilgierınıze sunarım...
  • 2-Bu uclu ekip personel alımlarında kendi belli elemanları dahıl( Ufuk bey) hostes secımlerınde cesitli ozel cep telefonlarına bilgiler ve msg yollanarak kanunsuz ve kural tanınmadan uygunsuz alımlarda bulunup yolsuzluk yapmaktadırlar. 3-Pilot alımlarında aynı sekilde usulsuzluklar yapılmaktadır.Bu ınsanların kanunsuz olarak gelır elde ettigi gun gibi asikardır.
  • T.H.Y A.O Yonetim Kurulu Bsk. Ve Uyelerinin Dikkatıne;T.H.Y A.O 'nun bir emekcisi olarak butun bu olaylardan sonra asagıdakı hususları yazmak ihtiyacı hissettim.Sizlerinde takip ettigi gibi K.H.B olan Sayın Emine Lim'in yanlıslıkları bir bir ortaya cıkmaktadır.Bende bu sahıs ve yansları ile ilgili elimdeki bilgileri sunmak isterim.Cunki sirketimin bu insanların elinde oyuncak olmasına dayanamıyorum. 1-Sayın Candan Karlıtekinin sırketimizden ayrıldıgı gunun aksamı mesai bitiminde Emine Hn,Omer Faruk bey,Beyza hn asagıdan getirtilen pastayı keserek kutlama yapmıslardır.
  • E İYİDE İNSAN 15 MİLYAR MAAŞA ÇAKMA LV ÇANTA ALIR MI?ZETEN ÜSTÜNE BAŞINA AYAKKABILARINA BAKIN ANLARSINIZ.NE YAPARSANIZ YAPIN GEÇMİŞ BELLİ OLUR!
  • MERAK ETMEYİN ÜCRET MÜDÜRÜYKEN DE BİŞEY BİLMEZDİİİİİ.ZATEN ORAYA GELİRKEN DE ARKASINDA AYNI KİŞİ VARDI.ŞU MEŞHUR EFSANE KİŞİ!

Türk Hava Yolları’nda yaşanan pas (ücretsiz) bilet olayını AirportHaber ortaya çıkarıyor.

THY Kabin Hizmetleri Başkanı Emine Lim’in boşandığı eşine defalarca ücretsiz bilet temin ettiği ortaya çıktı.

30 Temmuz 2008’de eşi Ramiz Aydaşgil’den boşanan Emine Lim, şirket kurallarını hiçe sayarak boşandığı eşine çok sayıda ücretsiz bilet aldı. Boşanma tarihinden sonra defalarca seyahat eden Ramiz Aydaşgil, seyahatlerinin büyük bölümüne cüz-i denilebilecek ücret ödeyerek, sadece THY çalışanlarının ve birinci derecede yakınlarının kullanabildiği biletlerle uçtu.

Ramiz Aydaşgil’in THY’den pas bilet alarak seyahat ettiği noktalardan bazıları şöyle:

16.09.2009: İstanbul-İzmir-İstanbul (2352455186896 numaralı pas bilet için sadece 25 TL ödedi)

14.08.2009: İstanbul-İzmir-İstanbul (2352453975220 numaralı pas bilet için 22 TL ödedi)

31.07.2009: İstanbul-İzmir-İstanbul  (2352452954958 numaralı pas bilet için 25 TL ödedi)

10.07.2009: İstanbul-İzmir-İstanbul (2352452947871 numaralı pas bilet için 22 TL ödedi)

22.06.2009: İstanbul-İzmir-İstanbul (2352451984226 numaralı pas bilet için 22 TL ödedi)

THY Kabin Hizmetleri Başkanı Emine Lim’in, 30 Temmuz 2008’de eşinden boşanmasına rağmen bu gelişmeyi kasıtlı olarak THY  Personel Başkanlığı’na iletmediği öne sürüldü.

Şimdi AirportHaber olarak şu sorulara cevap arıyoruz:

-THY Kabin Hizmetleri Başkanı Emine Lim, 30 Temmuz 2008’de eşinden boşanmasına rağmen neden Aydaşgil soyadını kullanmaya devam etti?

- Emine Lim, eşinden boşandığını derhal THY Personel Başkanlığı’na bildirmesi gerekirken neden 15 Kasım 2009 tarihine kadar bekledi?

- Eğer pas biletler önceden alınmışsa neden boşandıktan sonra iptal ettirmedi?

- Emine Lim’in, eşinin kendisi üzerinden temin ettiği pas biletlerle seyahat ettiğinden haberi var mıydı?

- THY’nin pas biletlerin uygunsuz ve usulsüz kullanımı konusundaki yaptırımı nedir?

Türk Hava Yolları’ndaki pas bilet uygulaması şöyle:

1. yılın sonunda: 1 adet %100 iç hat, 2 adet %90 iç hat
2. yılın sonunda: 1 adet %100 iç hat,2 adet %90 iç hat,1 adet %100 dış hat (E/R route hariç)
3. yılın sonunda: 2 adet %100 iç hat,2 adet %90 iç hat,1 adet %100 dış hat (E/R route hariç)
5. yılın sonunda: 2 adet %100 iç hat,2 adet %90 iç hat,1 adet %100 dış hat,1 adet %10 ödemeli dış hat

THY personelinin 10’uncu yılın sonunda pas bilet hakkı da artıyor. Buna göre,  THY çalışanları 2 adet %100 iç hat,2 adet %90 iç hat,1 adet %100 dış hat, 5 adet %10 ödemeli dış hat bilet hakkı kazanıyor.

Öte yandan THY personelinin eğitimi devam eden çocukları 20 yaşına kadar, eğitimini tamamlayanlar ise 18 yaşına kadar bu haktan faydalanabiliyor.  Ayrıca, şirkette 10 yılını dolduran personelin anne ve babasına yıllık 1 adet %100 dış hat pas veriliyor.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre THY yönetmeliğine göre pas bilet hakları aynı yıl yada takip eden yıl içerisinde kullanılabiliyor. Ancak Emine Lim'in boşandığı eşine aldığı biletlerin tarihleri 2009 yılını gösteriyor. 2008 yılında boşanan Emine Lim'in boşandığı eşine neden bilet aldığı ise bilinmiyor. Boşandığı tarihe kadar bilet almış olsa bile tarihler bilet kullanım süresini bir yıldan fazla olduğunu gözler önüne seriyor.

Emine Lim'in boşandığı eşinin soyadını kullanması ise ayrı bir hukuki tartışmayı beraberinde getiriyor. Haberin içinde de yer aldığı gibi Emine Lim, eşinden ayrıldığını, Türk Hava Yolları'na tam 16 ay sonra bildiriyor. Bu süre içerisinde Emine Lim'in soyadı Aydaşgil olarak biliniyor.

Şirkette başkan olarak görev yapan Emine Lim'in boşanmasının ardından mahkemenin nüfus müdürlüklerine yazı yazmasına rağmen şirket adına imza atması hukuki sorun teşkil edip etmeyeceği ise tartışma konusu olacak gibi.

©AirportHaber.com ÖZEL

ESKİ EŞİNİ "PAS" GEÇMEDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (130)

Misafir ~ 14 yıl önce
ortada bu kadar acik haksizlik varsa , lutfen yonetmeliklerden aldiginiz haklari kullanin ve resmi islem baslatin. ortada adi kesin konmus bir haksizlik yazani su ana kadar goremedim. yazin, isimlendirin ve geregini yapin. olmadi birileri mi korudu, sendikayla mahkemeye gidin. o da mi olmadi AIHMye kadar gidin. ama boyle dedikodu yapmayin. biliyorsunuz degil mi dedikodu yapmak da yasak. yonetmelik dedikodu yapma geregini yap diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
E.L./ÖF./K.Ç./B.K. /A.A.B sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki, biz sussak, tarih susmayacak.. Tarih sussa, hakikat susmayacak. Onlar sanıyorlar ki, bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki, bizden kurtulsalar, vicdan azabından kurtulamayacaklar, vicdan azabından kurtulsalar, tarihin azabından kurtulamayacaklar, tarihin azabından kurulsalar, Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar. Yatacak Yeriniz Yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
soru: pasta ne renkti? , hangi pastaneden ismarlamisti? faturasini kim odedi? yaninda icecek olarak ne vardi? boyle bir pasta vardi ve sende mi zikkimlandin? nereden biliyorsun? hadi bak aramizda kalacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bilet keser,pasta keser,rol keser.çok yoğun olmalı.kolaylıklar diliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu yoneticilerin ve yandaslarının mal varlıklarının acilen arastırılması gerekmektetir.Hangı zaman diliminde elde ettiler. Aksi hale bu insanların elindeki SAYGIN ŞİRKETİMİZ maddi ve itibar kaybına ugramaktadır.Bır cok kisiler tarafındanda bilinmektedir.Saygılarımla bilgierınıze sunarım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2-Bu uclu ekip personel alımlarında kendi belli elemanları dahıl( Ufuk bey) hostes secımlerınde cesitli ozel cep telefonlarına bilgiler ve msg yollanarak kanunsuz ve kural tanınmadan uygunsuz alımlarda bulunup yolsuzluk yapmaktadırlar. 3-Pilot alımlarında aynı sekilde usulsuzluklar yapılmaktadır.Bu ınsanların kanunsuz olarak gelır elde ettigi gun gibi asikardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
T.H.Y A.O Yonetim Kurulu Bsk. Ve Uyelerinin Dikkatıne;T.H.Y A.O 'nun bir emekcisi olarak butun bu olaylardan sonra asagıdakı hususları yazmak ihtiyacı hissettim.Sizlerinde takip ettigi gibi K.H.B olan Sayın Emine Lim'in yanlıslıkları bir bir ortaya cıkmaktadır.Bende bu sahıs ve yansları ile ilgili elimdeki bilgileri sunmak isterim.Cunki sirketimin bu insanların elinde oyuncak olmasına dayanamıyorum. 1-Sayın Candan Karlıtekinin sırketimizden ayrıldıgı gunun aksamı mesai bitiminde Emine Hn,Omer Faruk bey,Beyza hn asagıdan getirtilen pastayı keserek kutlama yapmıslardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
E İYİDE İNSAN 15 MİLYAR MAAŞA ÇAKMA LV ÇANTA ALIR MI?ZETEN ÜSTÜNE BAŞINA AYAKKABILARINA BAKIN ANLARSINIZ.NE YAPARSANIZ YAPIN GEÇMİŞ BELLİ OLUR!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
MERAK ETMEYİN ÜCRET MÜDÜRÜYKEN DE BİŞEY BİLMEZDİİİİİ.ZATEN ORAYA GELİRKEN DE ARKASINDA AYNI KİŞİ VARDI.ŞU MEŞHUR EFSANE KİŞİ!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000