11 Temmuz 2014, Cuma 23:01:17

ERCAN'DA ŞOK EYLEM!

Ercan Havalimanı merkezli handling şirketi CAS'ın faaliyetlerini durdurarak 169 çalışanın işine son vereceğini açıklamasının ardından, bir grup personel Ercan Havalimanı önünde eylem yaptı.
  • Osman bey sorun sendika değil. Sorun sendika başkanı buran atakan. Bir damla dahi şirketi düşünmez. Tek düşündüğü nasıl zam alabiliriz.
  • Tabii ki sendikalı olmak her çalışanın demokratik hakkı ama Havasen gibi bir sendika değil. Daha önce KTHY yi batırdı. Şimdide sıra casa geldi. Hangi havayolu sabah akşam eylem hazırlığı içinde olan bir sendikayı ister. Hele malum başkanınızın zaten sicili kirli. Sendika olmasaydı şimdi herkez işinin başındaydı. Havasen casıda harcadı gitti. Ama olsun eylem yapacak bir iş buldu kendine. Kabahat başkanda değil onun peşinden koşan sendikalı personelde.
  • Yanlış yorumlar yapıyorsunuz..sendikalı olmak her çalışanın hakkı. Sendika olmazsa çalışanın hakkını kim savunacak peki.türkiyede sendikasız mı çalışıyorlar acaba? Diğer firma diyorsunuz sendikasız ve iyi para kazanıyor diye..arkadaşlar bu kurumun %51'i devlet ve çalışma yasaları var..diğer firma aylık 180 saat çalıştırılması gereken personeli 220-240 saate kadar çalıştırıp mesai bile vermiyor.izin kısıtlamaları ve düzensiz çalıştırması da ayrı..
  • Karasakal mı ? Kendileri ne sarışınlar mı? Bu ne terbiyesizliktir anlamak mümkün değil. Kimsiniz siz? Adam olup çalışsaydınız da şirketinizi batırmasaydınız. O sendika zaten şirket batırmaktan dolayı Türkiyede çok nam salmış. Şimdi de sıra size gelmiş. Ben bir havayolu çalışanı olarak sırf sendika yüzünden casla çalışmadım. Artık kimse de çalışmaz zaten
  • Buran atakan bunun hesabını nasıl vereceksin. Sen adam olmayacakmısın? Sen olduğun sürece ne cas olur nede kthy. İnsanları sokaklarda rezil ettin
  • Biz bu filimi görmüştük. Başrolde buran atakan oynuyordu. Aynı filimi yine çevirmiş figuranlar değişmiş sadece
  • Hem Türkiyenin paralarını yeyin hemde karasakal diye ülkenizde istemeyin. Tek isteğiniz işlemeden para kazanmak. Sendikanın arkasına sığının sokaklarda eylem yapın. İst handling personeli gibi işleseniz şimdi ercanın tek sahibiydiniz. Onlar işlerken siz uyuyacak yer aradınız. Hadi iyi uykular
  • Türkiye düşmanı sendika ve sonucu. Her iki konuşmasında Türk düşmanlığı yapıyorsunuz. Sonunuz daha kötü olacak
  • Sizlerden adam olmayacağı belliydi. Havayolları bunu önceden gördü ve sizi bıraktı. Kthy nin eski çalışanları zaten hiç işlemezdi. Birde sendikacı buran atakan sizden aidat toplamak için hepinizi kandırdı sonra ne oldu şirket kapandı. Sendika başkanı orada olduğu sürece sizin havalimanına girmeniz artık çok zor. Atakanın keyfi yerinde kendine eğlence arıyor sizde onun peşinde koşuyorsunuz. Siz herşeyi hak ediyorsunuz. Geçmiş olsun. Havaşta bıraktı sizi bakalım şimdi ne olacak. Siz eylem yapmaya rezillik çıkartmaya devam edin.
  • Elbirligi ile batirdiniz ve birde ağliyorsunuz yazik

Ercan Havalimanı merkezli handling şirketi CAS'ın faaliyetlerini durdurarak 169 çalışanın işine son vereceğini açıklamasının ardından, bir grup personel Ercan Havalimanı önünde eylem yaptı.

ilk kez AirportHaber'in duyurduğu ve 1 Temmuz gecesinde aniden kapısına kilit vuran Havaş ve Kıbrıs Havayolları ortaklığındaki Handling şirketi CAS'ın bir grup personeli bu akşam ellerinde pankartlarla Ercan Havalimanı'na gelerek eylem yaptı. Havalimanı girişindeki yol kenarında toplanan grup, sloganlarla şirketin kararını protesto etti.

Özellikle Türk Hava Yolları'nın CAS'tan aldığı hizmeti durdurması ve Pegasus'un da Temmuz ayı sonlarında aynı kararla hizmet alımını durduracak olmasını gerekçe göstererek darboğazda olduklarını açıklayan şirket yetkilileri, CAS'ın kapısına kilit vurma kararı almıştı.

Bu nedenle 169 çalışanıyla 31 Temmuz itibariyle yollarını ayırma kararı alan şirketin bir grup personeli bu akşam Ercan Havalimanı önünde eylem yaptı. İçinde bulundukları durumu protesto eden grubu polis kontrol altına alırken, herhangi bir olay yaşanmadığı öğrenildi.

Sloganlar atarak mağduriyetlerini anlatan çalışanların, olaysız dağıldıkları kaydedildi.







©AirportHaber.com
 

ERCAN'DA ŞOK EYLEM!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Osman beye ~ 10 yıl önce
Osman bey sorun sendika değil. Sorun sendika başkanı buran atakan. Bir damla dahi şirketi düşünmez. Tek düşündüğü nasıl zam alabiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 10 yıl önce
Tabii ki sendikalı olmak her çalışanın demokratik hakkı ama Havasen gibi bir sendika değil. Daha önce KTHY yi batırdı. Şimdide sıra casa geldi. Hangi havayolu sabah akşam eylem hazırlığı içinde olan bir sendikayı ister. Hele malum başkanınızın zaten sicili kirli. Sendika olmasaydı şimdi herkez işinin başındaydı. Havasen casıda harcadı gitti. Ama olsun eylem yapacak bir iş buldu kendine. Kabahat başkanda değil onun peşinden koşan sendikalı personelde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 10 yıl önce
Yanlış yorumlar yapıyorsunuz..sendikalı olmak her çalışanın hakkı. Sendika olmazsa çalışanın hakkını kim savunacak peki.türkiyede sendikasız mı çalışıyorlar acaba? Diğer firma diyorsunuz sendikasız ve iyi para kazanıyor diye..arkadaşlar bu kurumun %51'i devlet ve çalışma yasaları var..diğer firma aylık 180 saat çalıştırılması gereken personeli 220-240 saate kadar çalıştırıp mesai bile vermiyor.izin kısıtlamaları ve düzensiz çalıştırması da ayrı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıllanan Adam ~ 10 yıl önce
Sorun zaten burada. 1.Sendikanın diğer fima hakkında gerekirse suç duyurusunda bulunması gerekirdi. Çalışma şartları ve hukuksuzluk nedeniyle. 2.Madem biliniyordu bu şartlar diğer firmaya geçene havayollarını da sorgulamak gerekir. O çalışma şartlarından haberi olduğu halde ses çıkarmadıklarından. Abuk subuk herşeyi denetleyebilen havayolu iş maliyete geldiğinde 3 maymunu oynayabiliyorlar. 3. Devletin kontrol kurumları nerede? Nerede rekabette eşitlik? Battı bir şirket daha. Kurallar neden oyunu kurallarına göre oynamayı seçenlere işler? Devlet hukuku herkese eşit işletmezse, düzeni sağlamazsa ne işe yarar?
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Karasakal mı ? Kendileri ne sarışınlar mı? Bu ne terbiyesizliktir anlamak mümkün değil. Kimsiniz siz? Adam olup çalışsaydınız da şirketinizi batırmasaydınız. O sendika zaten şirket batırmaktan dolayı Türkiyede çok nam salmış. Şimdi de sıra size gelmiş. Ben bir havayolu çalışanı olarak sırf sendika yüzünden casla çalışmadım. Artık kimse de çalışmaz zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Buran atakan bunun hesabını nasıl vereceksin. Sen adam olmayacakmısın? Sen olduğun sürece ne cas olur nede kthy. İnsanları sokaklarda rezil ettin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Biz bu filimi görmüştük. Başrolde buran atakan oynuyordu. Aynı filimi yine çevirmiş figuranlar değişmiş sadece

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hem Türkiyenin paralarını yeyin hemde karasakal diye ülkenizde istemeyin. Tek isteğiniz işlemeden para kazanmak. Sendikanın arkasına sığının sokaklarda eylem yapın. İst handling personeli gibi işleseniz şimdi ercanın tek sahibiydiniz. Onlar işlerken siz uyuyacak yer aradınız. Hadi iyi uykular

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Türkiye düşmanı sendika ve sonucu. Her iki konuşmasında Türk düşmanlığı yapıyorsunuz. Sonunuz daha kötü olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sizlerden adam olmayacağı belliydi. Havayolları bunu önceden gördü ve sizi bıraktı. Kthy nin eski çalışanları zaten hiç işlemezdi. Birde sendikacı buran atakan sizden aidat toplamak için hepinizi kandırdı sonra ne oldu şirket kapandı. Sendika başkanı orada olduğu sürece sizin havalimanına girmeniz artık çok zor. Atakanın keyfi yerinde kendine eğlence arıyor sizde onun peşinde koşuyorsunuz. Siz herşeyi hak ediyorsunuz. Geçmiş olsun. Havaşta bıraktı sizi bakalım şimdi ne olacak. Siz eylem yapmaya rezillik çıkartmaya devam edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Elbirligi ile batirdiniz ve birde ağliyorsunuz yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000