30 Mayıs 2011, Pazartesi 08:24:48

ERCAN HAVAALANI ÖZELLEŞTİRİLİYOR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı, 2. pistin devreye girmesi ile yıllık yolcu kapasitesi 2,5 milyondan 5 milyona çıkacak olan Ercan Havaalanı'nın Yap-İşlet-Devret modeliyle özelleştirileceğini, ihalenin 1 ay içinde yapılacağını söyledi...
  • 1-Böyle bir yerle uğraşıp başını ağrıtmaz. 2-Alırsa ki ben almasından yanayım. ne sendikayı yaklastırır ercana nede lafını yaptırır. Ama muhtemelen başını ağırtmaz.
  • Ercan havalimanından devletin yıllık yaklasık 50 Milyon Turk Lirası kar 'ı vardır. KTHY gibi degildir. Gerek Duty Free'ler gerek park yeri gerekse slot lardan alınan para ciddi bir kazancdır. Bu havalimanın ozellestirilmesiye yeni bir pist, koruk sistemi ve ILS takılacaktır. Tahminen 0.75-1.5 Milyar TL 'sına 20 yıllıgına kiralanacaktır. DEVLET BU HAVALIMANINDAN HER YIL KAR ETMEKTEDIR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • TAV ' ı unutma kardeşşşş ...
  • en azından şimdiye kadar yapılan zararı karşılar, büyük ihtimalle Limak bu işi alır

Başbakan Küçük’ün İstanbul Bebek Otel’de, aralarında TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu’nun da bulunduğu bir grup gazeteciyle gerçekleştirdiği toplantıya, KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Turizm  Çevre ve Kültür Bakanı Dt. Ünal Üstel ile Başbakan Danışmanı İ. Reha Arar da katıldı.

Turist sayısı yüzde 40 arttı
Gazetecilere KKTC’nin eğitim ve turizmden yılda 600 milyon dolar gelir elde ettiğini açıklayan Başbakan Küçük, “Bilindiği üzere Kıbrıs tam bir eğitim adası haline geldi. Bu yüzden YÖK’ün üçüncü ülkelere yönelik 43 üniversitede yapılan sınavlara KKTC’yi de dahil etmesini talep ediyoruz Ayrıca, turizm sektörüne de çok önem veriyoruz. Bu yılki kampanyadan dolayı turizm gelirimizin yıl sonunda 700 milyon dolara yaklaşacağını tahmin ediyoruz” dedi.

2011’in ilk dört aylık döneminde Kıbrıs’a gelen turist sayısının geçen yılın aynı döneminden yüzde 40’lık artışla 90 bine ulaştığına ifade eden Başbakan Küçük, “Turizm gelirlerimizi 2014’te 1 milyon dolara ulaştırıp, bütçe açığımızı bu gelirle kapatmayı hedefliyoruz” diye ekledi. 

Yeni KTHY’ye yakında hizmet vermeye başlıyor
İflas eden KTHY’nin yerine yeni kurulacak havayolu şirketinin 28 ortaklı olarak yakında hizmet vermeye başlayacağını ifade eden Başbakan Küçük bu konuda şu bilgileri verdi: Yeni şirketin yüzde 60’lık hissesine özel sektör, yüzde 30’una Kıbrıs hükümeti ve yüzde 10’luk hissesine de Türk Hava Yolları (THY) sahip olacak. Özel sektörden talep gelirse hisselerimizin tamanı da satabiliriz. THY’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu aynı zamanda KTHY’nin de yönetim kurulu başkanlığını yürütecek. THY’nin tüm büroları da KTHY’nin de satış bürosu gibi çalışacak.

Hisseleri 100 bin dolardan başlayan şirketin kuruluş sermayesi 12 milyon dolar olarak belirlendi. Personel mülakatlarına başlandı, Türkiye’deki Rekabet Kurulu’ndan da karar çıktı. Yeni şirket, ilk etapta Anadolu Jet’ten üç uçak kiralayayıp en kısa zamanda işe başlayacak.”
 
Yatak kapasitesi yeni yatırımlarla arttırılacak
Başbakan Küçük, KKTC’deki toplam yatak kapasitesinin yakında devreye girecek Nuh’un Gemisi Oteli’yle 18 bine ulaşacağını açıkladı. Dünya ve Türkiye’deki girişimcileri Kıbrıs’a yatırım yapmaya davet ettiklerini hatırlatan Başbakan Küçük, hedeflerinin yeni yatırımlarla yatak kapasitesini 40 bine çıkarmak olduğunu kaydetti.

Kıbrıs’ta yatırım yapacak girişimcilerin önünü açan uygulamaları olduğuna işaret eden Başbakan Küçük bu konuda şu bilgileri verdi: “Turizm yatırımlarını 10 yıllığına vergiden muaf  tutuyoruz. Yatırımcılar, otellerinde kullanacağı ürünleri gümrüksüz ithal edebiliyor.Kamu arazilerini 49 yıllığına tahsis ediyoruz. Yatırım tutarının 100 milyon doları aşması halinde Türkiye’deki Kalkınma Bankası’ndan kredi alma imkanı sunuluyor. Üstelik girişimciler, bu yatırımlarını ipotek olarak gösterebiliyor. Yatırımcıyı otelinde yerli personel çalıştırma konusunda da teşvik amacıyla SSK Primlerini biz ödüyoruz. Yeni yatırımlarla şimdiye kadar 2 bin kişiye iş imkanı yaratıldı, bunu 4 bin kişiye çıkarmayı hedefliyoruz.”
 
“Ercan Havalimanı’nı özelleştireceğiz”
Ercan Havalimanı’nın yıllık yolcu kapasitesinin halihazırda 2.5 milyon kişi olduğunu belirten Başbakan Küçük, ikinci pisti devreye sokarak pist uzunluğunu 3.200 metreye çıkaracaklarını vurgulayıp, “Yeni terminalde 8 körüklü kabin olacak. Ercan’ın yıllık yolcu kapasitesi 5 milyon kişiye çıkacak. Yap-İşlet-Devret modeliyle özelleştirmek üzere de bir ay içinde ihaleye çıkacağız. Havalimanı işletmeciliğinde uluslararası deneyime sahip yerli-yabancı şirketler bu ihaleyle yakından ilgileniyor” dedi.

Kampanyalar ivme kazanıyor
Başbakan Küçük, Kıbrıs’ın tanınmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenledikleri kampanyalara yenilerini ekleyerek tanıtıma ivme kazandıracaklarını da söyledi. Türkiye’de ilkini gerçekleştirdikleri “Türkiye’de Kıbrıs Yılı’ kampanyasının benzerini önümüzdeki yıl Londra’da yapacaklarını anımsatan Küçük, sözlerini  “Türkiye’deki belediyelerin başkanlarıyla temasa geçerek, ‘Bu yıl personellerinizi tatilini Kıbrıs’ta geçirmeye teşvik edin’ diyeceğiz. Bu kampanyada da belediye personeline çeşitli indirimler uygulayacağız” şeklinde noktaladı.

ERCAN HAVAALANI ÖZELLEŞTİRİLİYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
1-Böyle bir yerle uğraşıp başını ağrıtmaz. 2-Alırsa ki ben almasından yanayım. ne sendikayı yaklastırır ercana nede lafını yaptırır. Ama muhtemelen başını ağırtmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ercan havalimanından devletin yıllık yaklasık 50 Milyon Turk Lirası kar 'ı vardır. KTHY gibi degildir. Gerek Duty Free'ler gerek park yeri gerekse slot lardan alınan para ciddi bir kazancdır. Bu havalimanın ozellestirilmesiye yeni bir pist, koruk sistemi ve ILS takılacaktır. Tahminen 0.75-1.5 Milyar TL 'sına 20 yıllıgına kiralanacaktır. DEVLET BU HAVALIMANINDAN HER YIL KAR ETMEKTEDIR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TAV ' ı unutma kardeşşşş ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
en azından şimdiye kadar yapılan zararı karşılar, büyük ihtimalle Limak bu işi alır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000