15 Nisan 2011, Cuma 08:27:01

ERBİL SEFERLERİNE İKİ LİSANLI AÇILIŞ

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'dan Irak'ın kuzeyindeki Erbil şehrine seferleri başlattı.
  • Yazdığınızı bir okuyunuz. Benim içim fesat, yanlış anlıyorum. Alışmış, kudurmuştan beterdir anlamında.
  • soru-5 ikincisi ordaki insanların halkında para yok sırf toprak ağalarının çıkarı yada belirli kesimin çıkarı için böyle şeylere girmek ilerde nasıl sonuçlar çıkaracak merak ediyorum doğrusu soru-6 devlet bu yaptıkları ile neyi kanıtlmaya çalışıyor yok biz birşeyler yaptık diye övünmee çalıyormu acaba ülke birbirine girerse nasıl bir sonuçla sonlanır olmaz demeyin küçük bir kıvılcım herşeyi tetikler örnek tunus bir insanın kendini yakması etrafındaki ülkeleri bile etkiledi soru 7- acaba devlet bundan once neden sadece atlas havayollarına buraya uçma iznini verdi yoksa pegasus onur air ve diğer şirketler buraya uçmak istemedimi yoksa uçuş izni verilmedimi şayet verilmediyse neden verilmedi bunu açık ve mnatıklı bir cevap verebilecek mi?
  • akla bir sürü soru işareti geliyor insanın soru 1-devlet acaba kürtçeyi kabul edip kürt devletinin kurulmasının önünümü açtı daha doğrusu bunu gizliden desteklediğini mi gösterdi soru-2 acaba yok sadece bölgedeki halka karşı böyle br şey yapıldıysa hatay bölgeside arapça için hareket geçmeli o zaman hatay damı başkaldırmalı devlete acaba arap açılımı soru 3- o zaman trabzon rize ve artvin bölgeside lazca için anons niçin yapılmıyor devlet üvey evlat mı muamelesi gösteriyor soru-4 bunun sonu acaba nereye gidecek sırf para kazanacağız herşeyi satıp savdığımız gibi seçimden sonrasına bırakılan devlet üniversiteleride özelleştrilmesi ve öğrencilerin artık 5000 10000 euro yada dolar yıllık harç parasını vermesini hangi bütce karşılayabilir
  • Thy girdi ya çok şükür , diğer havayolu artık ne kadar ucuzlarsa ucuzlasın tek olduğu zamandaki kazıkladığına saysın bugünleri hiç düşünmeden yedirip içirmeyi maarifet sayarak bilet fiyatlarını bizlere sağlam giydirdi ne kadar pahalı olursa olsun artık THY diyorum.
  • Dİyarbakırlıyım,Türkiye Cumhuriyeti Pasaportununu gururla taşıyorum.Kürtçe yerel bir dildir.ANA dil değildir.
  • görüldüğü üzere son 5 yılda doğuya ve güneydoğuya ciddi devlet yatırım yaptı orada ki insanların temel ihtiyaçlarını gidermek için gerekli unsuları sağladı ama daha da yapılması gerekenler elbette. Artık önümüzdeki senelerde özel sektör de ciddi olarak yatırım yapacaktır güvenlik sorunu ortadan kalktığı zaman gerçi bazı özel firmalar yavaş yavaş yatırım yapmaya başaldılar küçük çaplı da olsa.. Ekonomi gelişirse, ticaret artarsa insanların gelir düzeyleri belirli bir seviyeye çıktığında ortada sorunun kalmayacağını herkes biliyor. ThY de buna çok ciddi olarak katkı sağlıyor, ırak bizim komşu ülkemiz ve sıfır sorun stratejisi komşu ülkelerle ticaret açısından son derece önemlidri..
  • Son derece doğru bir hamle eğer hem Türkiyenin doğusu ve güneydoğusu ile ırakın kuzeyi ve diğer bölgeleri ile ticaret, ekonomik, gelişirse terör denilen şey ortadan kalkar.. O bölgede yaşayan halkın insanlar para kazanmaya başlar, gelirleri artar evlerine ekmek götürdkleri takdir de terör bitmese bile azalır. Yatırımların artması insanların refah düzeylerinin artması terörü biterme noktasına gelir.. Yıllarda doğuya ve güneydoğuya yatırım yapılmamasının sonucu terör çıban başı oldu özel sektör yatırım yapmaz güvenlik sorunu var ancak devletin yol, su, elektrik, hastane,sağlık ocağı, halkın temek yaşam ihtiyaçların için ne yapılması gerekiyorsa onları sağlaması lazım geçmiş hükümetler bu konuda bir çivi çakmadıla
İlk sefere katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Erbil Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen törende hem Türkçe hem de Kürtçe konuştu. Törene Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Petrol Bakanı Aşti Hevrami, Eğitim Bakanı Sefin Dizayi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, Maliye Bakanı Salih Talabani, Ulaştırma Bakanı Enver Çelebi, Erbil Valisi Nevzat Hadi, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen katıldı.

Törende konuşan Erbil Valisi Nevzat Hadi, THY seferleriyle Türkiye ile bölge arasındaki ilişkilerin daha da ilerleyecek olmasından mutluluk duyduğunu dile getirdi. Hadi, "Ortak çıkarlarımız için bu ilişkilerin sürmesini diliyoruz." dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ise Erbil seferleriyle bir yıl içerisinde 60 bin yolcu taşımayı hedeflediklerini açıkladı. Bölgesel Yönetim'in Maliye Bakanı Çelebi de dost Türkiye ile bölge halkı arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğini vurguladı. Maliye Bakanı Şimşek'in Kürtçe başladığı konuşması protokol tarafından alkışla karşılandı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bölgeye gelişinin iki milletin kardeşliği için önemine işaret eden Şimşek, "Ben de bu kardeşliği daha fazla güçlendirmek için geldim. Ben Batmanlıyım. Türkiye ve Batman halkından size selam getirdim." dedi. Daha sonra izin isteyerek konuşmasına Türkçe devam eden Şimşek, bölgenin gelişmesine önem verdiklerini vurguladı. "Hepimiz kardeşiz. Aynı dini ve sınırı paylaşıyoruz." diyen Şimşek, 'sıfır problem' parolasıyla, Türkiye'nin komşularıyla güçlü bir işbirliği içerisine girdiğini dile getirdi. Şimşek, "THY'nin Erbil'e uçması, var olan gönül köprülerini tamamen güçlendirecektir. İnşallah bu seferler kültürel diyalog ve ticaretin gelişmesi için katkıda bulunacak." ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda yine Kürtçe hitap eden Şimşek, Türkiye ve Kürt halkının bin yıldır beraber olduğunu vurgulayarak, "Bu kardeşliği dünya devam ettiği sürece kimse bozamayacak." dedi. Şimşek, dün Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani ve Bölge Başbakanı Berham Salih'le de bir araya geldi.

THY İstanbul-Erbil seferlerini ilk etapta haftada iki kez karşılıklı gerçekleştirecek. İstanbul'dan Erbil'e salı ve cumartesi, Erbil'den İstanbul'a çarşamba ve pazar günleri sefer düzenlenecek.

(Zaman)
ERBİL SEFERLERİNE İKİ LİSANLI AÇILIŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yazdığınızı bir okuyunuz. Benim içim fesat, yanlış anlıyorum. Alışmış, kudurmuştan beterdir anlamında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
soru-5 ikincisi ordaki insanların halkında para yok sırf toprak ağalarının çıkarı yada belirli kesimin çıkarı için böyle şeylere girmek ilerde nasıl sonuçlar çıkaracak merak ediyorum doğrusu soru-6 devlet bu yaptıkları ile neyi kanıtlmaya çalışıyor yok biz birşeyler yaptık diye övünmee çalıyormu acaba ülke birbirine girerse nasıl bir sonuçla sonlanır olmaz demeyin küçük bir kıvılcım herşeyi tetikler örnek tunus bir insanın kendini yakması etrafındaki ülkeleri bile etkiledi soru 7- acaba devlet bundan once neden sadece atlas havayollarına buraya uçma iznini verdi yoksa pegasus onur air ve diğer şirketler buraya uçmak istemedimi yoksa uçuş izni verilmedimi şayet verilmediyse neden verilmedi bunu açık ve mnatıklı bir cevap verebilecek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
akla bir sürü soru işareti geliyor insanın soru 1-devlet acaba kürtçeyi kabul edip kürt devletinin kurulmasının önünümü açtı daha doğrusu bunu gizliden desteklediğini mi gösterdi soru-2 acaba yok sadece bölgedeki halka karşı böyle br şey yapıldıysa hatay bölgeside arapça için hareket geçmeli o zaman hatay damı başkaldırmalı devlete acaba arap açılımı soru 3- o zaman trabzon rize ve artvin bölgeside lazca için anons niçin yapılmıyor devlet üvey evlat mı muamelesi gösteriyor soru-4 bunun sonu acaba nereye gidecek sırf para kazanacağız herşeyi satıp savdığımız gibi seçimden sonrasına bırakılan devlet üniversiteleride özelleştrilmesi ve öğrencilerin artık 5000 10000 euro yada dolar yıllık harç parasını vermesini hangi bütce karşılayabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Thy girdi ya çok şükür , diğer havayolu artık ne kadar ucuzlarsa ucuzlasın tek olduğu zamandaki kazıkladığına saysın bugünleri hiç düşünmeden yedirip içirmeyi maarifet sayarak bilet fiyatlarını bizlere sağlam giydirdi ne kadar pahalı olursa olsun artık THY diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dİyarbakırlıyım,Türkiye Cumhuriyeti Pasaportununu gururla taşıyorum.Kürtçe yerel bir dildir.ANA dil değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
görüldüğü üzere son 5 yılda doğuya ve güneydoğuya ciddi devlet yatırım yaptı orada ki insanların temel ihtiyaçlarını gidermek için gerekli unsuları sağladı ama daha da yapılması gerekenler elbette. Artık önümüzdeki senelerde özel sektör de ciddi olarak yatırım yapacaktır güvenlik sorunu ortadan kalktığı zaman gerçi bazı özel firmalar yavaş yavaş yatırım yapmaya başaldılar küçük çaplı da olsa.. Ekonomi gelişirse, ticaret artarsa insanların gelir düzeyleri belirli bir seviyeye çıktığında ortada sorunun kalmayacağını herkes biliyor. ThY de buna çok ciddi olarak katkı sağlıyor, ırak bizim komşu ülkemiz ve sıfır sorun stratejisi komşu ülkelerle ticaret açısından son derece önemlidri..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Son derece doğru bir hamle eğer hem Türkiyenin doğusu ve güneydoğusu ile ırakın kuzeyi ve diğer bölgeleri ile ticaret, ekonomik, gelişirse terör denilen şey ortadan kalkar.. O bölgede yaşayan halkın insanlar para kazanmaya başlar, gelirleri artar evlerine ekmek götürdkleri takdir de terör bitmese bile azalır. Yatırımların artması insanların refah düzeylerinin artması terörü biterme noktasına gelir.. Yıllarda doğuya ve güneydoğuya yatırım yapılmamasının sonucu terör çıban başı oldu özel sektör yatırım yapmaz güvenlik sorunu var ancak devletin yol, su, elektrik, hastane,sağlık ocağı, halkın temek yaşam ihtiyaçların için ne yapılması gerekiyorsa onları sağlaması lazım geçmiş hükümetler bu konuda bir çivi çakmadıla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000