03 Kasım 2013, Pazar 08:15:44

EN KOLAY UÇUŞ!

Havayolu seyahatlerinde kullanılan kağıt biletler tarihe karışıyor. Yeni uygulamayla sanal ortama taşınan işlemler sayesinde, havayolu şirket ofislerine, acentelere veya havalimanlarına gitmeden de bilet alınabiliyor.
  • Trabzon havalimaninda self check in kiosk acaba varmi bilgisi olan varmi
  • Biz 2003 te Trabzon ankara online check in ile uctuk
  • herşey iyi güzel, yolculara kolaylık, havayoluna tasarruf. peki acentalara ne olacak ? bu işten en zararlı çıkan onlar...
  • ben 2002 de thy ile, internetten online check in yaparak uçtum. benden önce yapanlar da vardır belki bu benim en eski hatırlayabildiğim. peki nasıl 2004 te atlasjet başlatmış oluyor bu sistemi o zaman?
  • Bunu Türkiye'de 2009 yılında check-in barkod'u cep telefonuna sms gönderen Pegasus başlatmıştır ve bunu destekleyen BGR ( Boarding gate reader) ilk defa SAW'da kullanılmıştır.. taklitler anca asıllarını yaşatır....
  • 2 yıldır uçuyorum diyen arkadaş haberi tam oku sonra yorumunu yap!!!2004 yılında ilk AtlasJet başlattı diyor bak orada..Yorumuna bakarsak sen çok geç öğrenmişsin bu sistemi..Şu yorumları yazmadan haberi tam okuyun önce..Alt başlıkları okuyarak yorum yapılıyor..
  • Ne yazikki pegasus yok bunu
  • Sakat iş...
  • Iyide ben bu şekilde elektronik bilet ve online checkin yaparak THY ile yaklaşık 2 yıldır uçuyorum , ne atlasın öncülüğünden bahsediliyor ?

Havayolu seyahatlerinde kullanılan kağıt biletler tarihe karışıyor. Yeni uygulamayla sanal ortama taşınan işlemler sayesinde, havayolu şirket ofislerine, acentelere veya havalimanlarına gitmeden de bilet alınabiliyor.

İnternet ortamında oluşturduğunuz ‘sanal bilet (elektronik bilet) ve boarding kart’ ile artık gerçek bir uçuş gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bagajınız bulunmuyorsa, havalimanında hiçbir işlem yaptırmadan doğruca uçağa da geçebiliyorsunuz. Yolculara büyük kolaylık sağlayan yeni uygulama, havayolu şirketlerine de yılda milyonlarca dolar tasarruf sağlıyor. Yani bu işten hem şirketler hem de yolcular büyük kazanç elde ediyor.

Uçuşlarda kullanılan elektronik bilet, kağıt bilet düzenlenmeden tüm rezervasyon ve uçuş kayıtlarının elektronik ortamda saklanması anlamına geliyor. Havayolu şirketleri, seyahatinizle ilgili rezervasyon ve parkur değişikliğini, iade talebi ile uçuşa kabul işlemlerini tamamen elektronik ortamda bulunan kayıtlı bilet bilgisi üzerinden gerçekleştiriyor. Böylece hem şirketler hem de yolcular, zaman kaybı yaşamadan işlem yapma imkanı buluyor.

İLK UYGULAMA ATLASJET’TEN 

Elektronik biletin kaybolma, çalınma ve unutulma riski bulunmadığından, tüm bilet işlemleri rezervasyondan, boarding (uçuşa kabul) aşamasına kadar daha hızlı ve sorunsuz şekilde gerçekleştiriliyor. Bu uygulama, dünya genelinde yıllar önce kullanılmaya başlandı. Elektronik bilet hizmetini Türkiye’de ise ilk kez 2004’te Atlasjet Havayolları başlattı. Yolcu memnuniyetini artıran uygulama, kısa süre sonra THY başta olmak üzere diğer özel havayolu şirketleri tarafından iç ve dış hat uçuşlarında hizmete sunuldu.

UÇUŞA 24 SAAT KALA CHECK-İN BAŞLIYOR

Uçuşla ilgili sorun yaşamak istemiyorsanız seyahatiniz öncesi internet üzerinden check-in işlemi yaptırmayı ihmal etmeyin. Havayolu şirketlerine göre değişkenlik gösterse de, uçuşa 24 saat kala başlayıp 90 dakika kala sona eren check-in işlemi ile havalimanında zaman kaybı yaşamazsınız. Daha da önemlisi, sadece birkaç dakikanızı alacak işlemle tüm bağlantılı uçuşlarınızı ve koltuğunuzu seçebilir, önceden yemek siparişi de verebilirsiniz. Bunu yapabilmeniz için ‘elektronik bilet veya rezervasyon (PNR) numaranızı’ bilmeniz yeterli. Check-in işlemi yaptıktan sonra da, kağıt çıktı almayı sakın unutmayın. Bu evrakla havalimanındaki işlemlerinizi daha kolay gerçekleştireceksiniz.

MOBİL BİNİŞ KARTINI DA ALIN

İnternet üzerinden yaptırdığınız check-in işleminin yanı sıra mobil biniş kartınızı da (boarding card) almayı unutmayın. Uygulama, uçuşla ilgili tüm bilgilerin cep telefonu ekranında bulunmasını sağlıyor. Böylece bagajsız seyahat eden yolcular, mobil biniş kartlarıyla havalimanına geldiklerinde check-in kontuarlarına uğramadan ve kuyruk çilesi yaşamadan uçaklarına gidebiliyor.

Havayolu şirketleri, yolculara kolaylık sağlamak amacıyla havalimanlarında ‘self check-in kiosk’ hizmeti de sunuyor. Yolculara internet kullanım alışkanlığı kazandırmak ve havalimanındaki iş yükünü azaltmak amacıyla kullanılan cihazlardan, havayolu şirketine ait mil kartı veya bilet alırken kullandığınız kredi kartları ile işlem yapılıyor. Cihazlardan gerçekleştireceğiniz koltuk seçiminizin ardından, biniş kartınızı da alarak sorunsuz şekilde uçağa geçebiliyorsunuz.

Mustafa Gün / Zaman

EN KOLAY UÇUŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Bywel ~ 7 yıl önce
Trabzon havalimaninda self check in kiosk acaba varmi bilgisi olan varmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Biz 2003 te Trabzon ankara online check in ile uctuk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ama ~ 10 yıl önce
herşey iyi güzel, yolculara kolaylık, havayoluna tasarruf. peki acentalara ne olacak ? bu işten en zararlı çıkan onlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2002 ~ 10 yıl önce
ben 2002 de thy ile, internetten online check in yaparak uçtum. benden önce yapanlar da vardır belki bu benim en eski hatırlayabildiğim. peki nasıl 2004 te atlasjet başlatmış oluyor bu sistemi o zaman?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sektör Yazılım ~ 10 yıl önce
Bunu Türkiye'de 2009 yılında check-in barkod'u cep telefonuna sms gönderen Pegasus başlatmıştır ve bunu destekleyen BGR ( Boarding gate reader) ilk defa SAW'da kullanılmıştır.. taklitler anca asıllarını yaşatır....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu747 ~ 10 yıl önce
2 yıldır uçuyorum diyen arkadaş haberi tam oku sonra yorumunu yap!!!2004 yılında ilk AtlasJet başlattı diyor bak orada..Yorumuna bakarsak sen çok geç öğrenmişsin bu sistemi..Şu yorumları yazmadan haberi tam okuyun önce..Alt başlıkları okuyarak yorum yapılıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne yazikki pegasus yok bunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sakat iş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Iyide ben bu şekilde elektronik bilet ve online checkin yaparak THY ile yaklaşık 2 yıldır uçuyorum , ne atlasın öncülüğünden bahsediliyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zaten ~ 10 yıl önce
zaten ilk 2004 yılında Atlasjetin başlattığı yazıyor.
2004 mu ? ~ 10 yıl önce
2004 te atlas'ın kendine ait check in sistemi varmıy mış acaba ? :D :D

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000