23 Eylül 2011, Cuma 07:29:14

EN İYİ DESTİNASYON TÜRKİYE

Rusya turizm pazarından kışın da turist çekmek isteyen ülkeler, Moskova da her yıl düzenlenen Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı 'Leısure'de stant açarak ülke tanıtımlarını yaptılar...
  • Bu odulun hic onemi yoktur. Rusya'da ulastirma alaninda calisanlar bile onu tanimiyorlar... Ayni zamanda bilinmeyen sirketlere veriliyor. Mesela THY ile beraber AVIA SOLUTION GROUP (Litvanya) gibi bir sirket ayni dalda odul aldi. Kim tanir bu sirketi?... Eger premiya.ru sitesine bakarsaniz sponsorluk yapan sirketler kosesinde THY'nin logosunu gorecekseniz. Simdi anladiniz mi? THY para veriyor karsisinda odul aliyor. Oyuncak cocuk madalyasi gibi... Yalniz fiyati cok daha yuksek. Ve bu para THY yolculari odemek zorunda kaliyorlar. Iste bu kadar.
Rusya turizm pazarından kışın da turist çekmek isteyen ülkeler, Moskova da her yıl düzenlenen Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı 'Leısure'de stant açarak ülke tanıtımlarını yaptılar. Fuarda Rusya National Geographic Traveler dergisi ve Turizm Endüstrisi Birliği'nin ortaklaşa düzenledikleri 'En İyi Destinasyon' yarışmasında Türkiye birinci seçildi. 
 
Bu yıl 6'ncısı düzenlenen ve 110 ülkeden binden fazla turizm şirketini ve dünyanın önde gelen tur operatörlerini bir araya getiren Uluslararası LEISURE 2011 fuarına Türkiye 350 metrekarelik stantla katılıyor. Fuara, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Erzurum-Erzincan-Bayburt illerinden oluşan TRA1 Düzey 2 Bölgesinin turistik potansiyellerini tanıtmak üzere katılırken, Erzurum valisinin de yarın fuarı ziyaret etmesi bekleniyor. 
 
'EN İYİ DESTİNASYON' TÜRKİYE 
 
Bu arada Rusya National Geographic Traveler dergisi ve Turizm Endüstrisi Birliği'nin ortaklaşa düzenledikleri 'En İyi Destinasyon' yarışmasında Türkiye birinci seçilirken, İspanya ikinci, Mısır ise üçüncü sırada yer aldı. Türkiye adına ödülü alan Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Kültür ve Turizm Müşaviri Celal Kılıç, şöyle dedi: 
 
"Rusya Federasyonu'nda Türkiye hala en önemli ülke ve birinci destinasyon olma özelliğini koruyor. Bu fuar özellikle kış dönemi için yapılan bir fuar. Biz ülke olarak yaz turizmi kapsamından çıkıp, sezonumuzu artırma ve genişletme adına bu fuara katılıyoruz. Bu fuarı da çok önemsiyoruz. Özellikle kültürel ve tarihi değerlerimizin tanıtılması, kültür turizmimizin, inanç turizmimizin ön plana çıkarılması için bu fuara katılıyoruz. Dediğim gibi yaz turizmi olarak anılmak istemiyoruz. Kendi kültürümüzü, kendi kış sporu imkânlarımızı, kendi tarihi ve dini yerlerimizi Rus insanlara tanıtmak istiyoruz." 
 
"RUSLAR Antalya'DAN SONRA EN FAZLA İstanbul'U TERCİH EDİYORLAR" 
 
Rus turistlerin deniz kum güneş haricinde en çok tercih ettiği ilin İstanbul olduğunu da söyleyen Kılıç, "İstanbul'un tarihi, kültürel zenginliği, coğrafi yapısı ve sahip olduğu geçmişten gelen ruh insanlar için büyük bir cazibe merkezi yapıyor. Dolayısı ile Ruslar deniz kum güneş turizmi dışında en çok İstanbul'u tercih ediyorlar ve bu yıl İstanbul'a gelen turist sayısındaki artış %15'in üzerinde" olduğunu söyledi. Erzurum'da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları'nın yarattığı ivme ile daha fazla turistin Erzurum'u tercih edeceğini düşündüğünü de belirten Kılıç, "Kış turizmi açısından bizim sahip olduğumuz tesis sayısı maalesef çok fazla değil. Yeni yeni tesisler açılıyor yeni yeni bu tesisler kayak pistlerine sahip oluyorlar. Bunlar geliştikçe, büyüdükçe bu sayının artacağını düşünüyorum" diyerek, şu aşamada kış turizmi talebinin çok az sayıda olduğunu söyledi. 
 
"YIL SONUNA KADAR TÜRKİYE'YE 3 MİLYON 700 BİN RUS TURİST BEKLİYORUZ" 
 
İlk 7 aylık süre içerisinde Rusya'dan Türkiye'ye giden Rus turist sayısının 2 milyon 78 bin kişi olduğunu da söyleyen Kılıç, yılsonuna kadar bu rakamın yaklaşık 3 milyon 600-700 bin olmasını beklediklerini söyledi. Sene başında Rusya'dan 4 milyon turist hedeflediklerini de belirten Kılıç, hem diğer Avrupa ülkelerinden gelen talep hem de yatak arzında yaşanan sınır nedeni ile bu hedefin yakalanmasının zor olduğunu söyledi. 
 
Türkiye standında tanıtım yapan Türk Hava Yolları (THY) standını ziyaret eden THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş ise, THY'nin ilk defa 1989 yılında Moskova'ya uçuş gerçekleştirdiğini ve her yıl geliştiğini, bundan beş yıl önce yolcu sayısının 100 binin altında olduğunu ancak bu rakamın 2010 yılında 650 bine ulaştığını söyledi. Deribaş, gelişmelerinin Rus makamlarınca da fark edildiğini ve iki yıldır üst üste Rusya'da taşımacılık sektörünün Oscar'ı sayılan 'Altın At Arabası' ödülünü Kremlin'de düzenlenen törenle aldıklarını belirterek şunları söyledi: "Geçen sene Rusya Ulaştırma Bakanlığı himayesinde Rusya Parlamentosu'nun takdiri ile verilen 'Altın At Arabası' ödülüne biz layık görüldük. Bu sene de ikinci kez üst üste bize bu 'Altın At Arabası' ödülünü verdiler. Enternasyonal ilişkilerde lider havayolu olarak belirlediklerini ve bu nedenle bize bu ödülü verdiklerini söylediler. Ödülün birçok kategorisi var. Havacılık sektöründe yabancı havayolları arasından bizi seçtiler."
EN İYİ DESTİNASYON TÜRKİYE

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Bu odulun hic onemi yoktur. Rusya'da ulastirma alaninda calisanlar bile onu tanimiyorlar... Ayni zamanda bilinmeyen sirketlere veriliyor. Mesela THY ile beraber AVIA SOLUTION GROUP (Litvanya) gibi bir sirket ayni dalda odul aldi. Kim tanir bu sirketi?... Eger premiya.ru sitesine bakarsaniz sponsorluk yapan sirketler kosesinde THY'nin logosunu gorecekseniz. Simdi anladiniz mi? THY para veriyor karsisinda odul aliyor. Oyuncak cocuk madalyasi gibi... Yalniz fiyati cok daha yuksek. Ve bu para THY yolculari odemek zorunda kaliyorlar. Iste bu kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000