18 Ağustos 2011, Perşembe 09:30:06

"EN BÜYÜK TEHLİKE THY"

Almanya'nın en etkili ekonomik dergisi 'Wirtschaftswoche', ''Alman Lufthansa'nın esas rakibi ne British Airways, ne Air France/KLM, ne de Emirates gibi körfez sermayeli havayolları. Lufthansa'nın en tehlikeli rakibi Türk Hava Yolları'' diye yazdı...
  • THY zarar etmedi ,yeni uçaklara yaptığı yatırım
  • yeni reklam politikası herhalde SATILIK-KİRALIK kalemler herhalde.ya siz kimi kandırıyorsunuz?daha ilk altı aydaki zarar 885 000 000 lira.evet bir doğru var haberde:yıkıldığında altında kalacaklar için harbiden BÜYÜK TEHLİKE.
  • iran mı oluyoruz??
  • TURKİSH AİRLİNES MY NUMBER :=) ALWAYS
  • THY 5 YILDIZA YAKIN... THY ile Singapur, Jakarta, Hongkong ve Bangkok uctum. Cok sayida yolcu Avrupada yasiyor ve THY yi tercih ediyor. Yani bu Insanlar direkt ucuslari tercih etmiyor..Fiyat farki cok az..Bu ucuslarda Elite ve Elite Plus card sahibi cok Asyali gördüm.. Hizmet, güleryüz ve yemekler mükemmel....
  • Lufthansa hala gercekleri göremiyor. İstanbula giden Anadolnun batı bölgesi yolcuları Bursadan geçmek zorunda.Bursa çevresiyle 5 milyonluk bir şehir ancak Lufthansa hala Münih Bursa seferinde direniyor. Bursadan Franfurt ve Dusseldorf seferi koyması durumunda bir çok hava yolu şirketinin yolcusunu otomatikmen alacak ama hala bunu göremiyor.Almanların ilk kez pazar araştırmasında yanlış yaptıklarını ve bu gercegi görmelerini isterim.
  • Ikrami dusurur,Ickiyi Cikarir yakinda THY ile PEGASUS ONUR RAKIP OLUR.
  • Neden en büyük tehlike : avrupa da çok sağlam yolcu pazarına hakim bütün şehirlerindlufthae avrupanını, her yıl yolcu sayısı artıyor ciddi olarak, uçak sayısı artıyor, sadece avrupa da değil dünyada ekonomik krizlerde ve diğer krizlerde ayakta kalan ve yoluna devam eden ender havayollarından bir tanesi.. Thy nin avrupada kesinlikle çok sağlam bir pazarı var bu pazar da giderek daha da fazla pay alıyor ve uçmadığı ülke şehir yok gibi hatta yok..2015 yılında THY avrupa da 1. sıraya alacaktır dünyada da 5. srada olacaktır en iyi havayolu sıralamasında...
  • Avrupa Hava Yolları' nın yanında THY gerek ikram, gerek yer hizmetleri, gerekse uçuş hizmetleri bakımından pırlantadır. Şirketin siyasi boyutları dillerden düşmemektedir.
  • Elbette ki THY en büyük rakip, ama biraz daha tasarruf tedbiri uygulanması şart, sanki Brunei Sultanlığı Havayoluyuz, bu kadar açılırsak durum çok sakat.
Son çıkan sayısında THY'yi ''Düşük maliyetler, birinci sınıf hizmet ve büyüyen anavatan pazarı: Lufthansa için en büyük tehlike, Boğaz'dan gelen birlik ortağı THY'' ile tarif eden gazete, THY'yi akılıcı stratejisi nedeniyle yoğun olarak övdü.  
 
Wirtschaftswoche, yazı başlığında 'Star Alliance' üyesi olan THY'yi, ''Küçümsenen Yıldız'' olarak tanımlarken, ''Avrupa'nın en büyük altıncı havayolu olan THY, orta ve uzun vadede kesinlikle Lufthansa'nın en tehlikeli rakibi olacak ve podyumdaki sıralamayı zorlayacak'' diye yazıyor.  
 
Uzmanların sözlerine de yer veren gazete, THY'nin özellikle yiyecek/içecek ve ikram konusunda büyük bir atak içinde olduğunu ve bu amaçla ''Lüks Catering şirketi DO & CO'' ile beraber çalıştığını hatırlatıyor. Bir Türk asıllı şirket olan DO & CO şirketinin patronu Atilla Doğudan'ın ''THY, dünyada haksız yere en çok küçümsenen havayolu şirketidir'' sözlerine de yer veren gazete, THY'nin ikram konusunda rakiplerini geride bıraktığına dikkat çekiyor.  
 
Aynı gazeteye konuşan ve Avustralya merkezli bir pazar araştırma şirketi olan 'Center for Asia Pacific Aviation'ın genel müdürü Peter Harbinson, şöyle söylüyor: ''THY, Avrupa'nın dev havayolları şirketleri için, Körfez sermayeli veya Avrupalı LCC şirketlerinden daha tehlikeli duruma geldi bile. Lufthansa unutmamalı ki, THY, en çok yolcuyu Türkiye – Almanya arasında taşıyor.''  
 
THY'nin Lufthansa'ya yakın hizmet kalitesi sunarken, 'ucuzcu' olarak bilinen Ryanair gibi fiyatlarla piyasaya girdiğini söyleyen gazete, THY2nin buna rağmen hem Lufthansa, hem de Ryanair'den daha yüksek bir karlılık marjına sahip olduğunu belirtiyor.  
 
Alman 'Deutsche Bank'ın bir araştırmasına yer veren gazete, bankanın raporundaki ''THY, düşük maliyetleri sayesinde, yarı dolu uçakta bile kar edebiliyor'' sözlerini hatırlatıyor.  
 
Gazete, çok sayıda Türk'ün Avrupa'nın her yerinde yaşadıklarını, THY'nin en büyük şansı olarak görüyor: ''Avrupa'nın hangi şehrinden kalkarsa kalksın, muhakkak Business Class uçan bir avuç Türk işadamı mutlaka bulunuyor ve o uçuş karlı hale geliyor''  
 
Lufthansa'nın uzun vadede THY'nin bugünkü haliyle rekabet edemeyeceğini iddia eden gazete, iki taraf için de en mantıklı çözümün, gelecekte birçok alanda ortaklığa gitmek olacağını öngörüyor.
"EN BÜYÜK TEHLİKE THY"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 13 yıl önce
THY zarar etmedi ,yeni uçaklara yaptığı yatırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yeni reklam politikası herhalde SATILIK-KİRALIK kalemler herhalde.ya siz kimi kandırıyorsunuz?daha ilk altı aydaki zarar 885 000 000 lira.evet bir doğru var haberde:yıkıldığında altında kalacaklar için harbiden BÜYÜK TEHLİKE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iran mı oluyoruz??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TURKİSH AİRLİNES MY NUMBER :=) ALWAYS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY 5 YILDIZA YAKIN... THY ile Singapur, Jakarta, Hongkong ve Bangkok uctum. Cok sayida yolcu Avrupada yasiyor ve THY yi tercih ediyor. Yani bu Insanlar direkt ucuslari tercih etmiyor..Fiyat farki cok az..Bu ucuslarda Elite ve Elite Plus card sahibi cok Asyali gördüm.. Hizmet, güleryüz ve yemekler mükemmel....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lufthansa hala gercekleri göremiyor. İstanbula giden Anadolnun batı bölgesi yolcuları Bursadan geçmek zorunda.Bursa çevresiyle 5 milyonluk bir şehir ancak Lufthansa hala Münih Bursa seferinde direniyor. Bursadan Franfurt ve Dusseldorf seferi koyması durumunda bir çok hava yolu şirketinin yolcusunu otomatikmen alacak ama hala bunu göremiyor.Almanların ilk kez pazar araştırmasında yanlış yaptıklarını ve bu gercegi görmelerini isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ikrami dusurur,Ickiyi Cikarir yakinda THY ile PEGASUS ONUR RAKIP OLUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Neden en büyük tehlike : avrupa da çok sağlam yolcu pazarına hakim bütün şehirlerindlufthae avrupanını, her yıl yolcu sayısı artıyor ciddi olarak, uçak sayısı artıyor, sadece avrupa da değil dünyada ekonomik krizlerde ve diğer krizlerde ayakta kalan ve yoluna devam eden ender havayollarından bir tanesi.. Thy nin avrupada kesinlikle çok sağlam bir pazarı var bu pazar da giderek daha da fazla pay alıyor ve uçmadığı ülke şehir yok gibi hatta yok..2015 yılında THY avrupa da 1. sıraya alacaktır dünyada da 5. srada olacaktır en iyi havayolu sıralamasında...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Avrupa Hava Yolları' nın yanında THY gerek ikram, gerek yer hizmetleri, gerekse uçuş hizmetleri bakımından pırlantadır. Şirketin siyasi boyutları dillerden düşmemektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Elbette ki THY en büyük rakip, ama biraz daha tasarruf tedbiri uygulanması şart, sanki Brunei Sultanlığı Havayoluyuz, bu kadar açılırsak durum çok sakat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000