08 Ocak 2015, Perşembe 12:10:19

EN AZ İNDİRİM İSTANBUL UÇUŞLARINDA OLACAK

2015’te petrol fiyatlarındaki düşüşün havayolları bilet ücretlerine indirim olarak yansıması bekleniyor
  • Ne demek enflasyona bakin ? Adamlarin aldigi yakit fiyati dusunce etki mi etmiyor sacma yorumlar geliyor yine. Jfk zamlaniyorsa lax da ucuzlasin bir zahmet. Ekonomi sinifi 1 ay onceden doluyor sefer artisi sart. La deki turklere ilaveten iranlilarda thy kullaniyor.
  • ee kime niyet kime kısmet demişler. şu anda enfilasyondan haberiniz yok galiba, yakıt parası nasıl düşsün akıl var mantık var. Çok istiyorsanız ucuza uçmak uçağa benzin koycağınıza yeni bir teknoloji geliştirin uçağa da tüp takın.

2015’te petrol fiyatlarındaki düşüşün havayolları bilet ücretlerine indirim olarak yansıması bekleniyor. Ancak ABD’de yapılan bir analiz çalışması Avrupa çıkışlı en fazla uçulan 10 şehirde en az indirimin yüzde 0.6 ile İstanbul için olacağını öngörüyor.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle 2015’te uçak biletlerinde de gerileme bekleniyor. Nitekim THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da petrol fiyatları kaynaklı gerilemenin yılın ikinci yarısında görüleceğini önceki gün açıkladı. Ancak Avrupa çıkışlı yapılacak uçak yolculuklarına göre yapılan bir analiz, en düşük indirim oranının İstanbul’a yapılacak seyahatlerde gerçekleşeceğini öngörüyor. Buna göre Avrupa’dan İstanbul’a yapılacak bir uçuşun fiyatı 2015’te sadece yüzde 0.6 oranında gerileyecek. Bu Avrupa’dan uçulan en popüler 10 şehir arasındaki en düşük indirim oranı olacak. Bilet fiyatında en fazla indirim ise yüzde 12.8 ile Roma’ya yapılacak uçuşlarda bekleniyor. ABD’de Expediave Airlines Reporting Corporation,IATA, Diio Mİ veATPCO’nun sektör verilerini baz alarak IMF ve The Economist’in ekonomik büyüme tahminlerine göre en çok uçulan şehirler için fiyat değişim analizi hazırladı.

EKONOMİ ETKİLİYOR

Fiyat değişimi öngörüsünde hem Avrupa hem de şehrin bulunduğu ülke için ekonomik büyüme tahminleriyle bunların yolculuklara etkisi, yapılan uçuş sayısı,geçmiş bilet fiyatlarının seyri, planlanan uçuş sayıları ve tatil tercihindeki yerleri kullanıldı. Analize göre Avrupa’nın en fazla uçulan 10 şehrinden hiçbiri için satılan biletlerde zam olmayacak. Son yılların en popüler kenti İstanbul’dan sonra indirim oranı en düşük yüzde 1.5’le Paris’te olacak. Türklerin de yoğun seyahat ettiği Londra ve Berlin’e olan bilet fiyatları sırasıyla yüzde 4.4 ve yüzde 4.6 oranında düşecek. Asya Pasifik ve Kuzey Amerika için de ön görülerin yeraldığı analizde ekonomik gelişmeler ve komşu coğrafyalardaki siyasi belirsizlik nedeniyle Avrupa’da uçak bileti fiyatı oluşumunun diğer ikisine göre belirsizliklere en fazla gebe olan olduğu vurgulandı.

NEW YORK BİLETLERİ YÜZDE 3.3 ZAMLANACAK

Analizde Avrupa’dan Amerika’da en fazla uçulan üç şehir New York, Miamive Las Vegas’ın fiyat öngörüsü de yapıldı. Buna göre üç şehre yapılacak uçuşlarda da zam bekleniyor. En fazla fiyat artışı ise yüzde 12.6’yla Las Vegas uçuşlarında görülecek. Bunda en büyük payın Avrupa’dan Las Vegas’au çuşlarda sunulacak koltuk sayısında yüzde 9.3’lük düşüş beklentisinde olduğu belirtildi. Miami’ye uçuşlarda yüzde 5.9, New York’a uçuşlarda ise yüzde 3.3 artış olacağı tahmini analizde yer aldı. Öte yandan ABD’ye Asya Pasifik bölgesinden yapılacak uçuşların da zamlanacağına analiz çalışmasında yer verildi. Asya’dan New York’a yapılacak uçuşlar yüzde 6.2 oranında zamlanacak. Dünyada en fazla koltuk artışı da Asya-New York uçuşlarında görülecek.

REKABET ARTIŞI PETROL FİYATI KADAR ÖNEMLİ OLACAK

Analize göre Avrupa’da bilet fiyatlarındaki düşüşün nedenleri arasında ülkelerin ekonomik durumu ve petrol fiyatlarının etkisi kadar artacak rekabet de etkili olacak. Bayrak taşıyıcısı olarak adlandırılan ulusal hava yollarıyla düşük bütçe havayollarının rekabeti fiyatları etkileyecek. British Airways’in başlattığı sadece el bagajıyla uçulacaksa daha ucuz bilet fiyatlama uygulamasının yayılacağı analizde savunuldu. Düşük bütçe havayollarının da iş seyahati yapanları çekmek için sunacağı yeni bilet türleri rekabeti artıracak. Ayrıca Ortadoğulu havayollarının sürekli yatırım yaptıkları için Dubai, Dohave Abu Dabi’ye yönlendirecekleri yolcu sayısındaki artışın devam edeceği belirtildi. Bu arada Avrupa’dan İstanbul’a yapılacak uçuşlarda sunulacak koltuk sayısının 2015’te yüzde 5 artacağı ve bunun büyük çoğunluğunun Türk Hava Yolları’ndan geleceği kaydedildi. (Seçkin Ürey/Habertürk)

EN AZ İNDİRİM İSTANBUL UÇUŞLARINDA OLACAK

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne demek enflasyona bakin ? Adamlarin aldigi yakit fiyati dusunce etki mi etmiyor sacma yorumlar geliyor yine. Jfk zamlaniyorsa lax da ucuzlasin bir zahmet. Ekonomi sinifi 1 ay onceden doluyor sefer artisi sart. La deki turklere ilaveten iranlilarda thy kullaniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
normal kardeşim ~ 9 yıl önce
ee kime niyet kime kısmet demişler. şu anda enfilasyondan haberiniz yok galiba, yakıt parası nasıl düşsün akıl var mantık var. Çok istiyorsanız ucuza uçmak uçağa benzin koycağınıza yeni bir teknoloji geliştirin uçağa da tüp takın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000