17 Eylül 2013, Salı 10:16:08

EMEK MECLİSİ'NDEN "KENE" BENZETMESİ

Hava-İş Sendikası Genel Kurulu'nda mevcut yönetime rakip olacak Emek Meclisi, yine çok konuşulacak bir açıklama yayınladı.
  • ANADOLU'YA Sevgili arkadasım naylon delege THY AO veya Teknik AŞ de çalışmayıp dışarıdan taşımacılık iş kolunda olan iş yerlerinde çalışan ve Hava iş bu süreçte üye olan ve o işyerinde de tek üye olduğu için delege olarak genel kurulda oy kullanacak üyelerdir. THY de çalışan hiç bir arkadasımız değil. Bu yapılarsada sendikal ahlaka sığarmı? doğrumudur?
  • Bosu bosuna, Dostlar ne yaparsaniz yapin,kimi getirirseniz getirin hesap ve konumlar degismeyecektir. Ulkedeki bu anlayis oldugu surece yasalarla sendikalarin eli bagli oldugu surece vede goz gore gore devlet uzerinden gostere gostere haklar yok ediliyorsa cozum olmayacaktir.Yazik gene benim havaci kardeslerime olacak olanlar. Atilay bey olsun Ali bey olsun isimlerle cozulmez.Birlik yok edilmek isteniyor.Kanunlar kanun degilken yeni kan.gelecek dediginiz bir donem kendini belli.edecektir.Size soyluyorum ilerisi daha da beter olacaktir.Koy gorunuyor gorunen koye klavuz gerekirmi ? Sihirbazmi geliyor.?
  • Benim bildiğim Atilayın THY'na giriş tarihi 1976 dır.1989 dan bu yanadır sendikada.50 yıl falan oldu galiba,bilmiyenler olabilir yaşları itibarı ile hatırlatayım dedim.
  • Atilay Ayçini bu sefer bahadır altanda kurtaramayacak.Geçen sefer bahadır atilayı 1 oyla kurtarmıştı.Bu sefer yağma yok.Emek meclisi geliyor hayırlı olsun.
  • Oyları bölmeyelim diye diye zaten bugünlere gelmedik mi?TBMM'nin durumu ortada.Diğerleri yok.Sizin bu söyleminiz de aynı bu durum gibi.Bırakın artık tarih öncesi gibi devirde yaşamayı.Gökkuşağından birşey olmayacak.Bahadır kaptan hakkını ksybetti.Çalışanın hakkını gözetecek varsa O da Emek Meclisi'dir.Canını dişine takıp çalışan Ali Bey ve ekibidir.
  • Temiz dürüst,yeni genç yönetimle reform harekatı diyoruz.Emekliliği gelmiş,vede geçmiş sendika başkanı ve yönetimi istemiyoruz.
  • çalıştığım yerde ki tek personelim.yasa gereği de doğal delegeyim.şimdi size soruyorum ey cemmat;bana nasıl naylon delege diyebiliyorsun.beni böyle temsil etme.
  • grev de ki biri nasıl istediği gibi thy tenkik yer gök gezebilip basımhaneyi kendi mal'ı gibi brosur vb seyler basmakta kullanabiliyor.6-7 sene geçmiş emekli olması üzerinden.bu nasıl sendikacılık yapacak işverenin gölgesinde.thy yönetimi emekliliği gelmiş bu başkan adayını yarın karşısında bir güç olarak görmüyor ve mevcut sendikal yapıyı lav edebilmek uğruna bu kişi ve kişilere göz yumuyor...
  • Teknikten seçime girecek Yavuz Güver beye sormak lazım,madem bu sendika bizim; Pegasusta çalışan,8 sene temsilcilik yapmış,son seçimi uçuş parasından vazgeçmemek için kaybeden Sn.Bahadır Kaptanın yanında ne işi var.O seçimi hile ile kaybeden Gökkuşağının kurucularından olan Ali bey ve ekibi ( EMEK MECLİSİ ) neden 4 yıldır Bahadır kaptanla ayrı olarak çalışmakta.Lütfen bu son şansımızı iyi değerlendirip vizyon ve misyon sahibi kişilerden oluşan EMEK MECLİSİ'ne desteğimizi arttırarak devam edelim.
  • Emek Meclisi ne Gökkuşağı hareketi ne? Özetleyebilir msiniz?

İŞTE EMEK MECLİSİ TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA:

"Emek Meclisi olarak 8 Temmuz 2013 tarihinde yaptığımız basın açıklaması ile Hava-İş Sendikası 27. Olağan Genel Kurul çalışmalarına start vererek sendikal görüş ve projelerimizi basın ve kamuoyu ile paylaştık.

Aradan geçen zaman içerisinde yaşanan gelişmeleri ve yaptığımız faaliyetleri siz değerli basın, Hava-İş üyeleri ve sivil havacılık çalışanları ile paylaşmak istiyoruz.

Hava-İş sendikamızın 27. Olağan Genel Kurulu’nun Aralık ayında yapılması beklenmektedir. Genel kurul takvimi, Hava-İş Yönetim Kurulu tarafından açıklanacaktır.

THY AO’da 15 Mayıs 2013 tarihinden bu yana grev devam ediyor, Emek Meclisi Başkan adayı Ali Gülçiçek halen grevdedir.

THY Teknik AŞ’de de TİS ile ilgili yasal takvim işliyor. Bu konuda Hava-İş Yönetiminin kararını açıklamasını beklemekteyiz.

THY AO’da grevde olan arkadaşlarımızın bir kısmı daha, Ağustos ayı içerisinde grevi terk ederek işbaşı yapmıştır.

THY Teknik Aş’de Çelik-İş Sendikasının HABOM çalışanlarını baskı ve ahlak dışı yöntemlerle üye yapma çalışmalarına karşı, Emek Meclisi’nin bilgilendirmeleri sonucu, Çelik-İş Sendikasından istifa talepleri başlamıştır.

Beyrut’ta kaçırılan pilotlarımızın durumu belirsizliğini korumaktadır ve zaman uzadıkça arkadaşlarımız ile ilgili kaygılarımız daha da artmaktadır.

Son iki ay içerisinde iş cinayetlerinde 267 işçi hayatını kaybetmiştir ( Kaynak: http://iscinayetleriniunutma.org/)

Bağlı bulunduğumuz konfederasyon olan Türk-İş’in Başkanı Mustafa Kumlu İstifa etmiş ve yerine   Demiryol-İş Başkanı Ergün Atalay seçilmiştir.

Değerli Arkadaşlar,

Emek Meclisi olarak, geçtiğimiz süre içerisinde tüm bu gelişmeleri takip ettik ve gerekli konularda uyarılar yaptık, sivil havacılık çalışanlarını bilgilendirdik.

Bu süre boyunca, uçucu ekiplere yaklaşık 4.500 broşür dağıttık. 26 defa kabin ve kokpit dinlenme odalarını ziyaret ederek arkadaşlarımızla yüz yüze görüştük, Emek Meclislerini ve sendikal politikamızı anlattık.

Teknik AŞ’de gerçekleştirdiğimiz toplantılarda 1.000 civarında broşür dağıttık, atölye görüşmeleri yaptık teknisyen arkadaşlarımızın çay sohbetlerine katıldık. Emek Meclislerini anlattık onlarla yüzleştik.

Genel Müdürlük çalışanlarına iş saati çıkışında 700 adet broşür dağıttık.

Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojileri Başkanlığı, Eğitim Başkanlığı, eski çağrı merkezi binasındaki çalışanları bilgilendirdik, Emek Meclislerini anlattık ve broşürlerimizi dağıttık.

Ankara ve Antalya meydanlarında çalışanlarla buluştuk, dertlerini dinledik birlikte dertlendik.

Ankara satış ofisi, Anadolu Jet birimlerini ziyaret ettik çalışanlarla sendikal görüşlerimizi paylaştık.

Emek Meclisi, tüm birimlerde büyük ilgi gördü. Hava-İş Genel Kurulu’na hazırlanan bir ekip olarak işçilerle yüzleşmemiz onların görüşlerini almamız bizim sendikal mücadelemize önemli katkılar sundu. Sorumluluğumuzun farkındaydık, şimdi sorumlulğumuz daha da arttı.

İstanbul ve Anadolu’da yaptığımız ziyaretlerde birçok yerde grev pankartı olmadığını, grev pankartı olan yerlerde de grev gözcülerinin bulunmadığını üzülerek gördük. Şahit olduğumuz manzara Hava-İş örgütlülüğünün geldiği nokta açısından ibret vericidir.

Emek Meclisi Genel Yürütme Kurulu bu gelişmeleri değerlendiren genel bir toplantı yaptı. Toplantı sonucunda:

1- İş kolumuzda, THY Teknik AŞ bünyesinde Çelik-İş Sendikasının yaptığı sendikal taşeronluğa karşı mücadele edilmesine,

2- Sivil havacılığın gelişimini göz önüne alarak, THY AO ve THY Teknik AŞ işyerlerinde taşeron işçi çalıştırılmasının yanlış olduğunun, bu yanlışların THY AO ve THY Teknik AŞ’nin önüne koyduğu büyüme hedeflerinin de önüne sosyal bir problem olarak çıkacağından, çalışanı bir makina gibi gören anlayışın terk edilmesi gerektiğinin anlatılmasına,

3- THY AO’da devam eden grevin çalışanları daha geri götürecek bir noktaya gelmeden Toplu İş Sözleşmesinin imzalanması için görüş bildirilmesine,

4- THY Teknik AŞ Toplu İş Sözleşmesinin de yeni bir kaos ve sosyal çöküşe neden olmadan imzalanması konusundaki görüşlerin paylaşılmasına,

5- Hava-İş ve THY yönetimleri arasında süren ve çalışanların dışında kaldığı bu süreç, kaos, kargaşa, güvensizlik ve umutsuzluk ortamına yol açtığı ve biz çalışanlara zarar verdiği tespiti yapıldığından, bu tespitin kamuoyu ile paylaşılmasına,

6- Hava-İş Sendikasının yaklaşan 27. Olağan Genel Kurulu’nun demokratik bir şekilde ve herhangi bir şaibeye yol açmayacak şekilde yapılmasını takip etmek, gerekli yasal ve meşru tedbirlerin alınmasına karar verilmiştir.

THY AO’da ve THY Teknik AŞ’de TİS kapsamındaki personel sayısı bilinmektedir. Hava-İş Yönetiminin, 27. Olağan Genel Kurul’da Yönetime talip olmak adına, havacılık dışında bazı işyerlerinden (kargo taşıma, otobüs firmaları vs.) “naylon delege” yaptığı duyumları alınmaktadır. Bu durumda tüm yasal ve meşru önlemler alınacak, THY AO ve THY Teknik AŞ çalışanlarını mafya yöntemleri ile esir almak isteyen bu anlayışa karşı kararlı bir mücadele verilecektir.

Hava-İş Sendikamızı ve sivil havacılık çalışanlarını sendikal taşeronlara, 24 yıldır sırtımıza bir kene gibi yapışan koltuk meraklılarına teslim etmeyeceğiz.

Tüm çalışanları Emek Meclislerine katılmaya, farklı düşünce ve yöntemleri ortaklaştırmaya, birlikte yeni tertemiz, ahlaklı ve erdemli bir duruş göstermeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla."

EMEK MECLİSİ

EMEK MECLİSİ'NDEN "KENE" BENZETMESİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
ANADOLU'YA Sevgili arkadasım naylon delege THY AO veya Teknik AŞ de çalışmayıp dışarıdan taşımacılık iş kolunda olan iş yerlerinde çalışan ve Hava iş bu süreçte üye olan ve o işyerinde de tek üye olduğu için delege olarak genel kurulda oy kullanacak üyelerdir. THY de çalışan hiç bir arkadasımız değil. Bu yapılarsada sendikal ahlaka sığarmı? doğrumudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bosu bosuna, Dostlar ne yaparsaniz yapin,kimi getirirseniz getirin hesap ve konumlar degismeyecektir. Ulkedeki bu anlayis oldugu surece yasalarla sendikalarin eli bagli oldugu surece vede goz gore gore devlet uzerinden gostere gostere haklar yok ediliyorsa cozum olmayacaktir.Yazik gene benim havaci kardeslerime olacak olanlar. Atilay bey olsun Ali bey olsun isimlerle cozulmez.Birlik yok edilmek isteniyor.Kanunlar kanun degilken yeni kan.gelecek dediginiz bir donem kendini belli.edecektir.Size soyluyorum ilerisi daha da beter olacaktir.Koy gorunuyor gorunen koye klavuz gerekirmi ? Sihirbazmi geliyor.?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekli ~ 11 yıl önce
Benim bildiğim Atilayın THY'na giriş tarihi 1976 dır.1989 dan bu yanadır sendikada.50 yıl falan oldu galiba,bilmiyenler olabilir yaşları itibarı ile hatırlatayım dedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gidecekler ~ 11 yıl önce
Atilay Ayçini bu sefer bahadır altanda kurtaramayacak.Geçen sefer bahadır atilayı 1 oyla kurtarmıştı.Bu sefer yağma yok.Emek meclisi geliyor hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emek sendikası ~ 11 yıl önce
Oyları bölmeyelim diye diye zaten bugünlere gelmedik mi?TBMM'nin durumu ortada.Diğerleri yok.Sizin bu söyleminiz de aynı bu durum gibi.Bırakın artık tarih öncesi gibi devirde yaşamayı.Gökkuşağından birşey olmayacak.Bahadır kaptan hakkını ksybetti.Çalışanın hakkını gözetecek varsa O da Emek Meclisi'dir.Canını dişine takıp çalışan Ali Bey ve ekibidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SELÇUK ~ 11 yıl önce
Temiz dürüst,yeni genç yönetimle reform harekatı diyoruz.Emekliliği gelmiş,vede geçmiş sendika başkanı ve yönetimi istemiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A N A D O L U ~ 11 yıl önce
çalıştığım yerde ki tek personelim.yasa gereği de doğal delegeyim.şimdi size soruyorum ey cemmat;bana nasıl naylon delege diyebiliyorsun.beni böyle temsil etme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ş A İ Rce ~ 11 yıl önce
grev de ki biri nasıl istediği gibi thy tenkik yer gök gezebilip basımhaneyi kendi mal'ı gibi brosur vb seyler basmakta kullanabiliyor.6-7 sene geçmiş emekli olması üzerinden.bu nasıl sendikacılık yapacak işverenin gölgesinde.thy yönetimi emekliliği gelmiş bu başkan adayını yarın karşısında bir güç olarak görmüyor ve mevcut sendikal yapıyı lav edebilmek uğruna bu kişi ve kişilere göz yumuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 11 yıl önce
Teknikten seçime girecek Yavuz Güver beye sormak lazım,madem bu sendika bizim; Pegasusta çalışan,8 sene temsilcilik yapmış,son seçimi uçuş parasından vazgeçmemek için kaybeden Sn.Bahadır Kaptanın yanında ne işi var.O seçimi hile ile kaybeden Gökkuşağının kurucularından olan Ali bey ve ekibi ( EMEK MECLİSİ ) neden 4 yıldır Bahadır kaptanla ayrı olarak çalışmakta.Lütfen bu son şansımızı iyi değerlendirip vizyon ve misyon sahibi kişilerden oluşan EMEK MECLİSİ'ne desteğimizi arttırarak devam edelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 11 yıl önce
Şu anda en ilkeli ve dürüst çlışan grup Emek Meclisi gibi görünüyor.Diğerleri gibi entrika ve belaltı vuruşlara tevessül etmiyor..Böyle devam edin, toplum takdir edecektir.
Nazar etme n'oolur ~ 11 yıl önce
Bu naylon delege iddiası tek kelime ile vahim...Bu nasıl iş arkadaş, havacıların sendikasına kamyoncuları, otobüsçüleri mi delege yapacaklar? Ayçinler bayağı şaşırmışlar...Oldu olacak Genel Sekreteri kamyoncu yapın, yönetime bir de kuryeci alın, THY'ye evraklarınız daha çabuk gitsin !
Rumuzzzz ~ 11 yıl önce
Emek Meclisi ne Gökkuşağı hareketi ne? Özetleyebilir msiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f ~ 11 yıl önce
Bence bu iki grup ve diğerleri tek bir amaç için çalışıyor. Oyları bölüp şu anki yönetime bir yirmidört yıl daha hediye etmek. Yok bizim amacımız bu değil diyorsanız buyrun hodri meydan. Oyları bölmeden yönetime gelin. Siz ne demek istediğimi anladınız. Huysuz ihtiyardan sevgiler ile.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000