05 Ağustos 2013, Pazartesi 13:11:23

EMEK MECLİSİ'NDEN AÇIK ÇAĞRI

Hava-İş Yönetimi'ne aday olan Emek Meclisi "Bu böyle gitmez!" diyerek sendikanın geleceği için açık çağrıda bulundu... İşte Emek Meclisi tarafından yapılan o çağrı:
  • şirket ile aranızda imzalanacak ilk tis 'i görmek için sabırsızlanıyorum
  • Umutsuzluk işverenlerin işine yarar.Mevcut sendika yönetimi de umutsuzluktan besleniyor.Yeni ve doğru bir başlangıç her şeyi tersine çevirecektir.Macera değl çözüm önerilmeli.Bence emek meclisi ve başkan adayı Ali GÜİÇİÇEK doğru adrestir.Saygılarımla.
  • Umut burada; Unutulmasın herşeye yeniden başlayacağız Güneş Yeniden Doğacak.
  • şimdiye kadar yapılan en değerli ve ayakları yere basan açıklama.Bravo doğrusu emek meclisine.Herkese sağduyu ve çözüm öneriyorlar.Emek Meclisi havacılık çalışanlarına yakışıyor.
  • ya bu saatten sonra, işveren kanunları bile takmazken sadece emek meclisi değil kim varsa sendika yönetimine talip, neyi düzeltip neyi değiştirebilecek ki ?? kimi,nasıl örgütleyecekler de çalışanların haklarını koruyup,alabilecekler? çalışanların çoğu korkak,onun,bunun adamı,cemaatçi,akpli bilmem neli... hal böyleyken kendilerine iş verenlere tepki verebilirler mi haklarımızı isteriz diyebilirler mi ?? adamların hakkı yeniyor ağızlarını açmıyorlar bunlar da şöyle yapacağız böyle edeceğiz diyorlar ee buyrun yapın da görelim bakalım !!!
  • emek meclisi EMEKLİLER meclisi olmuş neyi kurtaracaklar neyi değiştirecekler yanlızca kendilerini kurtarma cabasında bir meclis söyledikleri İNANIN hepsi PALAVRA dan ibarettir.UNUTULMASIN...!!!

İşyerimizde (THY A.O.) 15 Mayıs 2013’den bu yana yasal grev uygulaması devam etmektedir.

THY Teknik A.Ş.’de uyuşmazlık zabtı tutulmuş olup, yasal arabulucu süreci işlemektedir.

THY A.O.’da grev uygulamasına çalışanlar tarafından büyük oranda katılım olmamıştır. Yasal iş durdurmanın fiili olarak hayata geçmemesi nedeniyle işveren işletme ve ticari faaliyetlerini sürdürmektedir. Yaklaşık iki aydan fazla bir süre geçmesine rağmen, Hava-İş Sendikasının yasal itirazları ve hukuki yaptırımları dışında, grevin sürdürülebilirliği kalmamıştır. Bu süreçte sendikal dayanışma, umut, inanç ve örgütlü davranma kabiliyeti tamamen bitmiş ve örgütlülüğümüze yapılan saldırılar sendikamızın varlığını tehdit edecek kadar tehlikeli bir boyuta ulaşmıştır.

İşverenlerin iş faaliyetini sürdürürken uyguladığı baskıcı ve kural tanımaz tavrı, grev uygulaması döneminde daha da artmış ve Hava-İş Üyeleri için çekilmez bir noktaya gelmiştir.

Diğer yandan yeni Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi yasasında gerçekleştirilen iş kolu değişiklikleri ile, işveren destekli, havacılık anlayışından uzak, tamamen bu kaos dönemi fırsat bilinerek, Hava-İş örgütlülüğü yok edilmeye çalışılıyor.

Bu böyle gitmez! Hava-İş üyesi işçiler ve Emek Meclisi üyeleri olarak açık çağrımızdır:

1-) THY İşvereni, bu şirketin geleceğini ve koyduğu hedefleri düşünerek, Toplu İş Sözleşmesinin imzalanması ve grevin sona erdirilmesi konusunda ciddi bir adım atmalı; demokratik teamüllere uyarak sendika ile masaya oturmalıdır.

2-) Hava-İş Sendika Yönetimi, çalışanlarca sahip çıkılmayan ve artık grevdeki arkadaşlarımız için de, bir yük gibi görülen, sendikamızın tüzelliğinin sorgulandığı tehlikeli bir noktaya gelen bu grevi, daha önce imzalanan ve teyit edilen asgari TİS çerçevesinde imzalamalıdır.

3-) THY Teknik A.Ş.’deki TİS de, aynı çerçevede imzalanarak, bu süreç yeni kaoslara meydan vermeden bitirilmelidir.

4-) Uçuş ve Teknik çalışanları başta olmak üzere tüm üyelerin ortak talebi, bu anlaşılmaz, kaotik ortamın sona erdirilerek, yeni bir dönemin başlatılmasıdır.

5-) Hava-İş Yönetimini her şeye rağmen, Aralık 2013’de yapılacak olan 27. Olağan Genel Kurulumuzun; sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi, sorunların tespiti ve çözümü açısından yeni bir başlangıç olması, bu sürecin zarar görmemesi için aklıselim olmaya ve doğru adımlar atmaya davet ediyoruz.

Havacılık çalışanları, kendi alanlarındaki hiç bir meslek gurubunu başkalarının emellerine alet etmeyecek kadar onurludur. Bize dışarıdan dayatılan sendikal hegemonyaları kabul etmeyeceğiz. Mevcut Hava-İş Yönetimi bizim sendikal rakibimizdir ama düşmanımız değildir. Hava-İş Üyeleri, Genel Kurulumuzda sendikalarına sahip çıkacak ve yeni bir yönetimle yoluna devam ederek, bizi kuşatmaya çalışanlara izin vermeyecektir.

Bu vesile ile Ramazan Bayramınızı kutluyor, sizleri Emek Meclislerinde buluşmaya davet ediyoruz.

Her şey yeniden başlayacak!
Birlikte kazanacağız!
EMEK MECLİSİ

EMEK MECLİSİ'NDEN AÇIK ÇAĞRI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

tis ~ 11 yıl önce
şirket ile aranızda imzalanacak ilk tis 'i görmek için sabırsızlanıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Umut ~ 11 yıl önce
Umutsuzluk işverenlerin işine yarar.Mevcut sendika yönetimi de umutsuzluktan besleniyor.Yeni ve doğru bir başlangıç her şeyi tersine çevirecektir.Macera değl çözüm önerilmeli.Bence emek meclisi ve başkan adayı Ali GÜİÇİÇEK doğru adrestir.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Umut burada; Unutulmasın herşeye yeniden başlayacağız Güneş Yeniden Doğacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 11 yıl önce
şimdiye kadar yapılan en değerli ve ayakları yere basan açıklama.Bravo doğrusu emek meclisine.Herkese sağduyu ve çözüm öneriyorlar.Emek Meclisi havacılık çalışanlarına yakışıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne,nasıl,kim ? ~ 11 yıl önce
ya bu saatten sonra, işveren kanunları bile takmazken sadece emek meclisi değil kim varsa sendika yönetimine talip, neyi düzeltip neyi değiştirebilecek ki ?? kimi,nasıl örgütleyecekler de çalışanların haklarını koruyup,alabilecekler? çalışanların çoğu korkak,onun,bunun adamı,cemaatçi,akpli bilmem neli... hal böyleyken kendilerine iş verenlere tepki verebilirler mi haklarımızı isteriz diyebilirler mi ?? adamların hakkı yeniyor ağızlarını açmıyorlar bunlar da şöyle yapacağız böyle edeceğiz diyorlar ee buyrun yapın da görelim bakalım !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şapka düştü kel ~ 11 yıl önce
bundan sonra aycın kimseye bir şey kazandırmaz aksine hep kaybetirir. yonetim istifa
THY ~ 11 yıl önce
emek meclisi EMEKLİLER meclisi olmuş neyi kurtaracaklar neyi değiştirecekler yanlızca kendilerini kurtarma cabasında bir meclis söyledikleri İNANIN hepsi PALAVRA dan ibarettir.UNUTULMASIN...!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BEN ~ 11 yıl önce
Bizlerde yıllardır sendikanın şu andaki yöneticilerinin PALAVRA larından bıktık..Bu yönetim artık gitmeli, aklı selim, yıkmayan parçalamayan, uzlaşıcı, yöneticiler işbaşına gelmeli...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000