25 Eylül 2013, Çarşamba 13:42:08

EMEK MECLİSİ HAVA-İŞ YÖNETİMİNE YÜKLENDİ!

Hava-İş Yönetimi'ne aday olan Emek Meclisi yine sert bir açıklama yayınladı. Emek Meclisi, haklarında yapılan karalama ve dedikodu politikalarının çaresizlikten kaynaklandığını iddia etti.
  • Aliciğim iyisin hoşsun da yanındakilerin çoğuyla sendikacılık olmayacağını sende biliyorsun ne diye onları yanında barındıyorsun? Kiminin sicili disiplin cezası dolu kimi türkçeyi şiveyle konuşuyor kiminin başka hesapları var...Bunlarla Ayçin'den hiçbir farkın olmaz !!!
  • Ben şirkette yeniyim, şu emek meclisi ve reform hareketi aynı şey mi? Bir de gökkuşağı hareketi falan diyorlar. Tek bildiğim ayçin ve etrafındakilerin barzo olduğu ve çalışanların onlara güvenmediği Biri yardımcı olabilirse, bu adamların hangisi kim ve ne yapar anlatırsa sevinirim
  • E.meclisi sizi durusunuzdan dolayi kutluyorum.Eger sizde '' bazi nedenlerden'' cekilirseniz, oylar Aycine gidecek.Kimin kime baski yaptigi ortada. Sizi suclayamam.
  • Teşekkürler EMEK MECLİSİ Hepimizin sesine kulak verdiğiniz için.Güzel günler yakında arkadaşlar,kavgadan, hakaretten uzak bilimsel çalışmalar ile tüm üyelerin karşısına çıkıp neden başka gruplara değilde, EMEK MECLİSİNE oy vermeliyiz sorusunu insanların aklına düşürdüğünüz için tekrar teşekkürler. kişilere değil, projelere ve sosyal dayanışmaya vurgu yaptıgınız için kıskançlık had safada. neler yanlış yapıldı neleri daha doğru yapacağız şeklinde anlatımlarınıza devam edin lütfen. sendikamız sahipsiz değildir.16000 üye tek yürek sendikaya sahip çıkıyor.artık adamcılık devirleri son bulacak,artık AĞA'lık sistemi son bulacak bizler MARABA değiliz. tüm üyeleri ve delege olacak arkadaşları mantığınızla hareket etmeye duygularınızı bir kenara bırakarak projelere oy vermeye çağırıyorum. AĞALIK BİTECEK toplumun sesi sendikada yer bulacak. güneş yeniden doğacak ögrütlülüğümüz yaşacak. yaşaSın HAVA-İŞ
  • Çalışanları temsil etmek, öncelikle çalışma hayatını her kademesinde bulunarak yaşamış ve merdiven basamaklarını tırmanırken ağır ve emin adımlarla; hile ve entrikaya sapmadan, birilerinin sırtına basmak gibi gayrımeşru yollara tenezzül etmeden hayatını doğruluk ve dürüstlük temelleri üzerine inşaa etmiş sağlam karakterli kişilerin harcıdır. Bizler bu yola kişiliklerimizle, beşeri ilişkilerimizle, İnsan'a İnsan olduğu için değer vererek kurduğumuz sıcak dostluklar ve ekmeğin, alınterinin, emeğin ne olduğunu, bütün unsurlarıyla da nasıl korunması gerektiğini bilerek çıktık. Dik duruşumuz art niyetliler hariç kimseyi incitmek için değildir. Kimsenin maşası ve oyuncağı olmayacak, alnı ak olduğu kadar, geleceğinin de aydınlık olacağına güvenimizin tam olduğu hareketimizin herbir ferdi herşey bir yana bu vasıflarıyla zaten rakipsizdir.
  • Dürüst, ilkeli, şeffaf ve güçlü bir sendika için Reform Hareketi...
  • Ulusal basında ve bir çok intetnet sitesinde hakkımızda çıkan yalan yanlış haberleri yapanları, çıktığımız yolda önümüze çeşitli hilelerle engeller oluşturmaya çalınları, seçim zamanı sandıkta kozlarımızı paylasmaya davet ediyorum. Sizin tarzınıza uygun değil ama bırakın kararı seçmen versin. Ben ve birlikte yol yürüdüğüm güzide ekibim bugüne kadar hiç kimsenin adamı olmamış ve kimsenin boyunduruğu altına girmemiştir. Bizler bu yola çıkarken dürüstlüğümüzle, güvenilirliğimizle ve dik duruşumuzla pekişen birlik hareketi ile kenetlendik. Seçim çalışmaları süresince de duruşumuzu asla bozmadık ve bozmayacağız. Hiçbirşey kesin değildir. Seçimi kazanamayabiliriz. Ancak kişiliğimizden ve duruşumuzdan zerre kadar taviz vermediğimizden dolayı yine kazanan biz olacağız.
  • Çalışanların geleceği için Reform Hareketi...
  • Eğitim Projesi: Çalışanlara hem ücretsiz yabancı dil kursu sağlayarak çalışanların dil tazminatı almalarını sağlayacağız hem de kişisel gelişimlerine yönelik ücretsiz kurslarla çalışanların kalifikasyonlarını artıracağız. Böylece üyelerinin iş korkusu olmayan ve aynı veya daha iyi şartlarda iş bulma potansiyeli olan, aranan personel haline gelmesine katkı sağlayacağız. Hukuki Danışmanlık: Sendika genel merkezinde her gün ücretsiz hukuki danışmanlık hizmeti vereceğiz. Ayrıca haksız yere iş akdi feshedilen personelin davasını sendika avukatları avukatlık ücreti talep etmeksizin ücretsiz yürütecekler. Sosyal Tesis: Bugüne kadar çalışanların herhangi bir sosyal tesisinin bulunmaması en büyük eksikliklerden birisidir. Gerek İstanbul’a gelen üyelerin konaklayabilecekleri, gerekse İstanbul’daki üyelerin aile ve arkadaşlarıyla vakit geçirebilecekleri bir mekân planlıyoruz. Konut Projesi (Kooperatif): Yeni havaalanının yapılacağı bölgede oluşacak konut ihtiyacının uygun bir maliyetle temini için TOKİ veya KİPTAŞ işbirliği ile yaptırılması. Böylece maliyetine konut sahibi yaparak 5 yıl sonrası için en büyük problemlerden birinin çözümünü sağlamayı düşünüyoruz.
  • Zira bu gidişatın iyi bir gidişat olmadığını, sendikal mücadelenin sadece işverenle kavga etmek olmadığını, işçi haklarının medeni bir şekilde de savunulabileceğini düşünüyoruz. Nitekim yıllardır yönetimde olanların kavgacı tavırları çalışanlara fayda sağlamamış, aksine başta 305 kişi olmak üzere binlerce kişinin işsiz kalmasına veya Toplu İş Sözleşmesi hakkını kaybetmesine yol açmıştır. Böyle giderse yakında THY ve Teknik AŞ de de yetki kaybedilecektir. Son yapılan başarısız grev ve THY’nin bazı iştiraklerinde Hak-İş in örgütlenmesi ve sendikalar arası mücadelenin başlaması bunun en büyük göstergesidir. Bugün işçilerin birlik olma ve Hava-İş e sahip çıkma günüdür. Bu nedenle tüm çalışanların hareketimize destek olmasını bekliyoruz.

İŞTE EMEK MECLİSİ TARAFINDAN YAPILAN O AÇIKLAMA:

"Hava-İş Sendikamızın 27. Olağan Genel Kurulu’nun 7-8 Aralık 2013 tarihinde yapılacağı açıklanmıştır.

THY de yasal olarak devam eden grevin yanı sıra, Teknik AŞ’de ise Toplu İş Sözleşme sürecinin ve yasal prosedürün devam ettiği bilinmektedir.

Bu aşamada Ankara, Antalya ve İzmir’de delege seçim takvimi belirlenmiş ancak, İstanbul’daki işyerlerimizde delege seçim tarihleri ve sayıları henüz açıklanmamıştır. Bekliyoruz.

Emek Meclisi tüm birimlerde ve şubelerde seçim hazırlıklarını tamamlamış, seçimlerin adil, demokratik ve katılımcı olması hususunda Hava-İş Sendikasına ve ilgili resmi kurumlara başvurusunu yapmıştır.

Ancak son günlerde basında yer alan açıklamalar ve işyerlerimizde bize ulaşan duyumlar, seçim sürecinin Hava-İş Sendikası Yönetimi, THY işvereni ve bazı ne yaptığını bilmeyen grup ve kişilerce, şaibeli, etik olmayan bir duruma sokulmaya çalışıldığı görülmektedir. Emek Meclisi ve Başkan adayı hakkında yapılan çirkin karalama ve dedikodu politikalarının çaresizlikten kaynaklandığı aşikardır.

Herkes bilmelidir ki Emek Meclisi sendikal mücadelede demokratik kural ve ahlaktan asla vazgeçmeyecektir.

Bizim için mevcut Sendika Yönetimi, sendikaya muhalefet eden guruplar veya kişiler düşman değil sendikal rakibimizdir. Hava-İş Sendikası ise hepimizindir. Sendikamıza boyunduruk takmaya çalışanlar hüsrana uğrayacaktır.

Bu nedenledir ki:

1-) 24 yıldır her türlü yasal güç ve delege oyunları ile koltuğunu korumaya çalışan mevcut Hava-İş Sendika Yönetimine pabuç bırakmayacağız.

2-) THY çalışanlarını esir almak isteyen işveren anlayışı ve bu anlayışa hizmet edenlere teslim olmayacağız.

3-) Yanlışlarını ve çaresizliklerini Emek Meclisi veya başkalarını, karalama kampanyalarıyla kapatmaya çalışanlara son uyarımız bu yanlışlıktan dönün ve Emek Meclisi çatısı altında birleşin.

Toplumsal mücadele, kişisel hırs ve kör bir bakış açısını kabul etmez, bu konuda en büyük tecrübe geçmişte yaşanandır.

Tek derdimiz ve görevimiz grev bile yapamayan, çaresizlik içerisinde, üye ile bağı kalmayan bu sendika yönetimini ve anlayışının değiştirilmesi, Emek Meclisi ile Hava-İş Sendikamızın tekrar ayağa kaldırılmasıdır.

Tehlike büyüktür, taşeronlaştırma, ve ucuz emek pazarının yaratıldığı bir havacılık sektörünün oluşmasını isteyen sermaye, elini içimize kadar sokmuş durumdadır.

İşveren ve sarı sendikal anlayışlara karşı ne yaptığını bilen, sorunlar ile beslenen değil sorun çözen, havacılığın ve işkolunun ruhunu bilen, bugünü doğru gören ve yarına hazırlıklı, yeni bir Hava-İş Sendikası yaratmak için bütün Hava-İş üyelerini Emek Meclisine katılmaya, farklı düşünce ve yöntemleri ortaklaştırmaya, birlikte yeni tertemiz, ahlaklı ve erdemli bir duruş göstermeye davet ediyoruz."

EMEK MECLİSİ HAVA-İŞ YÖNETİMİNE YÜKLENDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

iyi hoş da.. ~ 11 yıl önce
Aliciğim iyisin hoşsun da yanındakilerin çoğuyla sendikacılık olmayacağını sende biliyorsun ne diye onları yanında barındıyorsun? Kiminin sicili disiplin cezası dolu kimi türkçeyi şiveyle konuşuyor kiminin başka hesapları var...Bunlarla Ayçin'den hiçbir farkın olmaz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 11 yıl önce
Ben şirkette yeniyim, şu emek meclisi ve reform hareketi aynı şey mi? Bir de gökkuşağı hareketi falan diyorlar. Tek bildiğim ayçin ve etrafındakilerin barzo olduğu ve çalışanların onlara güvenmediği Biri yardımcı olabilirse, bu adamların hangisi kim ve ne yapar anlatırsa sevinirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bebeto ~ 11 yıl önce
E.meclisi sizi durusunuzdan dolayi kutluyorum.Eger sizde '' bazi nedenlerden'' cekilirseniz, oylar Aycine gidecek.Kimin kime baski yaptigi ortada. Sizi suclayamam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HASAN ENGİN ~ 11 yıl önce
Teşekkürler EMEK MECLİSİ Hepimizin sesine kulak verdiğiniz için.Güzel günler yakında arkadaşlar,kavgadan, hakaretten uzak bilimsel çalışmalar ile tüm üyelerin karşısına çıkıp neden başka gruplara değilde, EMEK MECLİSİNE oy vermeliyiz sorusunu insanların aklına düşürdüğünüz için tekrar teşekkürler. kişilere değil, projelere ve sosyal dayanışmaya vurgu yaptıgınız için kıskançlık had safada. neler yanlış yapıldı neleri daha doğru yapacağız şeklinde anlatımlarınıza devam edin lütfen. sendikamız sahipsiz değildir.16000 üye tek yürek sendikaya sahip çıkıyor.artık adamcılık devirleri son bulacak,artık AĞA'lık sistemi son bulacak bizler MARABA değiliz. tüm üyeleri ve delege olacak arkadaşları mantığınızla hareket etmeye duygularınızı bir kenara bırakarak projelere oy vermeye çağırıyorum. AĞALIK BİTECEK toplumun sesi sendikada yer bulacak. güneş yeniden doğacak ögrütlülüğümüz yaşacak. yaşaSın HAVA-İŞ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reform hareketi ~ 11 yıl önce
Çalışanları temsil etmek, öncelikle çalışma hayatını her kademesinde bulunarak yaşamış ve merdiven basamaklarını tırmanırken ağır ve emin adımlarla; hile ve entrikaya sapmadan, birilerinin sırtına basmak gibi gayrımeşru yollara tenezzül etmeden hayatını doğruluk ve dürüstlük temelleri üzerine inşaa etmiş sağlam karakterli kişilerin harcıdır. Bizler bu yola kişiliklerimizle, beşeri ilişkilerimizle, İnsan'a İnsan olduğu için değer vererek kurduğumuz sıcak dostluklar ve ekmeğin, alınterinin, emeğin ne olduğunu, bütün unsurlarıyla da nasıl korunması gerektiğini bilerek çıktık. Dik duruşumuz art niyetliler hariç kimseyi incitmek için değildir. Kimsenin maşası ve oyuncağı olmayacak, alnı ak olduğu kadar, geleceğinin de aydınlık olacağına güvenimizin tam olduğu hareketimizin herbir ferdi herşey bir yana bu vasıflarıyla zaten rakipsizdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
REFORM HAREKETİ ~ 11 yıl önce
Dürüst, ilkeli, şeffaf ve güçlü bir sendika için Reform Hareketi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reform hareketi ~ 11 yıl önce
Ulusal basında ve bir çok intetnet sitesinde hakkımızda çıkan yalan yanlış haberleri yapanları, çıktığımız yolda önümüze çeşitli hilelerle engeller oluşturmaya çalınları, seçim zamanı sandıkta kozlarımızı paylasmaya davet ediyorum. Sizin tarzınıza uygun değil ama bırakın kararı seçmen versin. Ben ve birlikte yol yürüdüğüm güzide ekibim bugüne kadar hiç kimsenin adamı olmamış ve kimsenin boyunduruğu altına girmemiştir. Bizler bu yola çıkarken dürüstlüğümüzle, güvenilirliğimizle ve dik duruşumuzla pekişen birlik hareketi ile kenetlendik. Seçim çalışmaları süresince de duruşumuzu asla bozmadık ve bozmayacağız. Hiçbirşey kesin değildir. Seçimi kazanamayabiliriz. Ancak kişiliğimizden ve duruşumuzdan zerre kadar taviz vermediğimizden dolayı yine kazanan biz olacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
REFORM HAREKETİ ~ 11 yıl önce
Çalışanların geleceği için Reform Hareketi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
REFORM HAREKETİ ~ 11 yıl önce
Eğitim Projesi: Çalışanlara hem ücretsiz yabancı dil kursu sağlayarak çalışanların dil tazminatı almalarını sağlayacağız hem de kişisel gelişimlerine yönelik ücretsiz kurslarla çalışanların kalifikasyonlarını artıracağız. Böylece üyelerinin iş korkusu olmayan ve aynı veya daha iyi şartlarda iş bulma potansiyeli olan, aranan personel haline gelmesine katkı sağlayacağız. Hukuki Danışmanlık: Sendika genel merkezinde her gün ücretsiz hukuki danışmanlık hizmeti vereceğiz. Ayrıca haksız yere iş akdi feshedilen personelin davasını sendika avukatları avukatlık ücreti talep etmeksizin ücretsiz yürütecekler. Sosyal Tesis: Bugüne kadar çalışanların herhangi bir sosyal tesisinin bulunmaması en büyük eksikliklerden birisidir. Gerek İstanbul’a gelen üyelerin konaklayabilecekleri, gerekse İstanbul’daki üyelerin aile ve arkadaşlarıyla vakit geçirebilecekleri bir mekân planlıyoruz. Konut Projesi (Kooperatif): Yeni havaalanının yapılacağı bölgede oluşacak konut ihtiyacının uygun bir maliyetle temini için TOKİ veya KİPTAŞ işbirliği ile yaptırılması. Böylece maliyetine konut sahibi yaparak 5 yıl sonrası için en büyük problemlerden birinin çözümünü sağlamayı düşünüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
REFORM HAREKETİ ~ 11 yıl önce
Zira bu gidişatın iyi bir gidişat olmadığını, sendikal mücadelenin sadece işverenle kavga etmek olmadığını, işçi haklarının medeni bir şekilde de savunulabileceğini düşünüyoruz. Nitekim yıllardır yönetimde olanların kavgacı tavırları çalışanlara fayda sağlamamış, aksine başta 305 kişi olmak üzere binlerce kişinin işsiz kalmasına veya Toplu İş Sözleşmesi hakkını kaybetmesine yol açmıştır. Böyle giderse yakında THY ve Teknik AŞ de de yetki kaybedilecektir. Son yapılan başarısız grev ve THY’nin bazı iştiraklerinde Hak-İş in örgütlenmesi ve sendikalar arası mücadelenin başlaması bunun en büyük göstergesidir. Bugün işçilerin birlik olma ve Hava-İş e sahip çıkma günüdür. Bu nedenle tüm çalışanların hareketimize destek olmasını bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000