28 Kasım 2013, Perşembe 19:44:59

EL-AL'IN TÜRKİYE KORKUSU

İsrailli El Al Havayolları şirketinin CEO'su Elyezer Shkedy İsrail yasalarından dolayı Türkiye'ye uçuş gerçekleştirememelerinin maddi boyutunu 'felaket' olarak tanımladı.
  • yok şöyle geriyiz yok böyle geriyiz diyen yorumcuya cevabım: evet Türkiye'de her şey dört dörtlük değil. Türkiye eskiden kurşun kalem bile yapamazken şu anda yerli bir sürü teknolojik ekipman yapılmakta.son 10 yılda büyük atılımlar oldu.bunları görmezden gelip Türkiye'yi amerikayla karşılaştırmak art niyet göstergesidir.çözümü yoktur,her seçim sonrası yaptığınız gibi soğuk su içmeye devam edin en iyisi
  • Türk şirketleri şöyle başarılı, böyle ezdi. Bu ne ya? Savaş uçağımızı kim modernize ediyor? Tarımda tohumu kimden ithal ediyoruz? Özellikle savunma sanayisinde kimden yüklü alımlar yapıyoruz? Adamların bu ülkeye uçup para kazanma gibi dertleri yok. Sadece kendi prestijlerini düşünüyorlar. Yoksa söz konusu para ise, Türkiye'nin yarısını aldıkları söyleniyor, buna parayı nereden buldular sizce? Kendi komplekslerinizde boğuluyorsunuz.
  • Siz daha çok kaybedeceksiniz havacılıkta. THY, Pegasus, Atlasjet, Onur Air hepsi yolcularınızı çaldı. 2007 yılında çekilmeden önce bunları hesap edecektiniz ama bunları hesap etmek yerine biz çekiliyoruz dediniz ve yaptınız. şimdi böyle ağlamayın artık.. geçene mazi derler..
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Arada sırada böyle keyifli haberler okumak iyi oluyor.

Türk Hava Yolları İsrail’e uçabiliyor. Fakat İsrailli havayolu firmaları kendi ülkelerindeki özel güvenlik sınırlamaları yüzünden Türkiye’ye uçuş gerçekleştiremiyorlar. İsrail’in en büyük havayollarından El Al ise geçen aylarda bu konuyla ilgili olarak İsrail Başbakanı  Benjamin Netanyahu’a bi mektup gönderip Türkiye’ye uçuş gerçekleştirme taleplerini iletti. Fakat El Al’ın CEO’su Elyezer Shkedy hükümetin bu konuda hiçbir adım atmadığını açıkladı.

The Times of Israel’e açıklamalarda bulunan Shkedy Türkiye’ye uçuş gerçekleştirememenin kendilerine çok pahalıya patladığını ifade etti.   

UMUTLARI LIBERMAN
El Al’ın bu konudaki umudu ise İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman olarak gösteriliyor. Liberman geçmişte Ankara hükümetiyle olan temaslarıyla tanınan bir politik aktör olarak tanınıyor. 

TRAFİK YÜZDE 150 ARTTI
Shkedy, “Şu an Türkiye ile İsrail arasındaki durum kabul edilemez. Bu gerçekten benim anlamadığım bir konu. İsrail hükümeti bizim Türkiye’ye uçmamıza izin vermeliler” diye konuştu.

Shkedy finansal olarak Türkiye’ye uçamamalarının kendilerine ne kadara mal olduğunu söylemedi ama durumu sadece ‘felaket’ sözcükleriyle tanımladı. İsrail ile Türkiye arasındaki uçuş trafiği Mavi Marmara olayından sonra yüzde 150 oranında arttı. Fakat buradaki artış sadece Türkiye’ye yarıyor.

EL-AL'IN TÜRKİYE KORKUSU

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

memleket sevdalısı ~ 10 yıl önce
yok şöyle geriyiz yok böyle geriyiz diyen yorumcuya cevabım: evet Türkiye'de her şey dört dörtlük değil. Türkiye eskiden kurşun kalem bile yapamazken şu anda yerli bir sürü teknolojik ekipman yapılmakta.son 10 yılda büyük atılımlar oldu.bunları görmezden gelip Türkiye'yi amerikayla karşılaştırmak art niyet göstergesidir.çözümü yoktur,her seçim sonrası yaptığınız gibi soğuk su içmeye devam edin en iyisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya Diğer Konular? ~ 10 yıl önce
Türk şirketleri şöyle başarılı, böyle ezdi. Bu ne ya? Savaş uçağımızı kim modernize ediyor? Tarımda tohumu kimden ithal ediyoruz? Özellikle savunma sanayisinde kimden yüklü alımlar yapıyoruz? Adamların bu ülkeye uçup para kazanma gibi dertleri yok. Sadece kendi prestijlerini düşünüyorlar. Yoksa söz konusu para ise, Türkiye'nin yarısını aldıkları söyleniyor, buna parayı nereden buldular sizce? Kendi komplekslerinizde boğuluyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EL AL İsrael ~ 10 yıl önce
Siz daha çok kaybedeceksiniz havacılıkta. THY, Pegasus, Atlasjet, Onur Air hepsi yolcularınızı çaldı. 2007 yılında çekilmeden önce bunları hesap edecektiniz ama bunları hesap etmek yerine biz çekiliyoruz dediniz ve yaptınız. şimdi böyle ağlamayın artık.. geçene mazi derler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 10 yıl önce
Arada sırada böyle keyifli haberler okumak iyi oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000