03 Temmuz 2009, Cuma 08:01:41

"Dünyanın en iyisi olacağız"

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil pazar paylarını 10 yıl içinde yüzde 1'den yüzde 2'ye yükselterek dünyanın en büyük havayolu şirketi olmayı hedeflediklerini kaydetti...
  • iş pervasızca ucak alıp 3. dunya ulkelerıne sefer koymakla olmaz canım bıraz personelın yuzunu guldurun ayrıca dhmı ıle mı gorusulur ulastırma bakanıylamı ıstanbulu dolmus duragına cevırdınızzz
  • temel bir gün dursuna demişki dünyanın en iyisi olucaz,dursun sormuş : kafanmı güzel temel? ;) yalakalıkla anca burda işler yürür demiş ;)
  • THY nin arkasinda devlet garantisi filan yok. Bakiniz son 5-6 senedir aldigi ve altina imza attigi butun ucak alimlari, onceki uygulamalarin tersine hazine garantisi olmadan gerceklesmistir.
  • Çok güldüm bu haberi okurken nedense..:D ayrıca arkanızda devlet olunca tabikide %8lik pazar payına ulaşan tek şirket siz olucaksınız.
  • son zamanlardaki gelişmeler, eğitim konusundaki kararlılık thy yi dünya şirketi yapacaktır. pilot, teknisyen,hostes,dispatch,loadmaster,ground opscu... hepsini yetiştiriyor. görmek istediğimiz bu. devam. kısmetiniz açık olsun
  • Sayın Kotil, dünyanın en iyisi olabilmek için dış hatlardaki uçuşları da rekabete açmak gerekir. Tekelcilik yöntem ve uygalmalarıyla dünyanın en iyisi olunmaz. THY dış hatlarda pahalı.
  • THY LARIN RUSYA PAZARININDAKI BUYUME VE RUSLARIN ILK TERCIHI OLMASI GURUR VERICI DOLU RUS CAHRTERLAR ARTIK GELMIYOR YETERKI THY LARI O PAZARA GIRSIN.
  • Allahin izniyle tabii ki olacagiz .. az kaldi. bu sene de birkac rakibi silkeledikten sonra.. Avrupa'da ceyrek final oynamaya baslayacagiz. TK nin Avrupa daki imajina gelince .. ulkeden ulkeye buyuk degisiklikler arz eder. ama o da toparlanacak ve iyi bir seviyeye gelecek.
  • Yine bu müdürün ayakları yerden kesilmiş görünüyor. Ne zaman böyle olsa başımıza iş gelir. Öyle çok havalanmadan da işler yapılabilir, gerçekçi olalım, iyi görünebiliriz ama hepsi o.
  • Arkadaşım Düğmene basılmış sende otomatik olarak kendi inandıklarını zihniyetini ezberini bir avazda söylemişsin.Burada yazılanlar ile şehvetin ne alakası var.Allah Bilir aklınız hep o taraflarda.Arada yaz hiç olmazsa biraz güleriz.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, dünya pazarındaki paylarını yüzde 0.5'ten yüzde 1'e getirdiklerini, bu rakamı önümüzdeki 10 yıl içinde yüzde 2'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Kotil "Yüzde 2 pazar payını aldığınız zaman dünyanın en büyük havayolu şirketi oluyorsunuz" dedi. İsveç'in Göteborg kentine yeni sefer başlatan THY'nin ilk uçuşunda yer alan Kotil bu yıl dünyanın en karlı 2- 3 havayolu şirketinden birisi olacaklarını da kaydetti.

İÇ HAT PAYI % 67
İhracatta bu yıl üçüncü sırada yer aldıklarını, THY'nin pazarlama ve marka algısı olarak ciddi bir sonuç yakaladığını belirten Kotil sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıla bakışımız 2008'den daha iyi. İç hatlarda yüzde 67'lik pazar payını elimizde bulunduruyoruz. Dünya havacılığına bakarsak THY olarak yüzde 1'i oluşturuyoruz. Avrupa'da eskiden pazar payımız yüzde 4'tü bunu yüzde 8'e getirdik ve yıl sonu olarak yüzde 10 olarak ilan ettik. Burada düşük maliyetli hava yolu şirketlerini dışarıda bırakıyoruz. Rynair ve Easyjet gibi. Dünyada yüzde 0.5'ten yüzde 1'e geldik."

'THY ÇOK ÖZEL ŞİRKET'
THY'nin çok özel bir şirket olduğunu belirten Kotil, "Çünkü kendi sektöründe bir Türk markası olarak Avrupa'da yüzde 8'lik bir pazar payına ulaşabilen tek Türk şirketiyiz biziz. Bu THY için sevindirici Türkiye için ise üzücü bir durum. Türkiye'nin markalarının daha ileri noktalarda olması lazım" dedi. Kotil şöyle konuştu: "Bizim avantajımız şu; Bizim dar gövdeli dediğimiz Boeing 737 uçakları ile sabah saatlerinde Avrupa'ya doğru yani güneşin doğduğu yöne ve akşamları batıya güneşin battığı yere uçabiliyoruz. İkinci avantajımız pazarın tam ortasında bulunuyoruz.

'GEÇEN YIL YEMEĞE 250 MİLYON $ HARCADIK'
Yemeğe çok para harcadıklarını belirten Temel Kotil "Kesinlikle buna dokunmayı düşünmüyoruz. Pazardaki en iyi yemeği biz veriyoruz" dedi. Avrupa pazarına uçaklar git-gel yüklediklerini belirten Kotil,
"Türkiye'nin meyvasını sebzesini satıyoruz. 250 milyon dolar geçen yıl yemeğe harcadık" dedi.

Sabah

"Dünyanın en iyisi olacağız"

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 15 yıl önce
iş pervasızca ucak alıp 3. dunya ulkelerıne sefer koymakla olmaz canım bıraz personelın yuzunu guldurun ayrıca dhmı ıle mı gorusulur ulastırma bakanıylamı ıstanbulu dolmus duragına cevırdınızzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
temel bir gün dursuna demişki dünyanın en iyisi olucaz,dursun sormuş : kafanmı güzel temel? ;) yalakalıkla anca burda işler yürür demiş ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY nin arkasinda devlet garantisi filan yok. Bakiniz son 5-6 senedir aldigi ve altina imza attigi butun ucak alimlari, onceki uygulamalarin tersine hazine garantisi olmadan gerceklesmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok güldüm bu haberi okurken nedense..:D ayrıca arkanızda devlet olunca tabikide %8lik pazar payına ulaşan tek şirket siz olucaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
son zamanlardaki gelişmeler, eğitim konusundaki kararlılık thy yi dünya şirketi yapacaktır. pilot, teknisyen,hostes,dispatch,loadmaster,ground opscu... hepsini yetiştiriyor. görmek istediğimiz bu. devam. kısmetiniz açık olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Kotil, dünyanın en iyisi olabilmek için dış hatlardaki uçuşları da rekabete açmak gerekir. Tekelcilik yöntem ve uygalmalarıyla dünyanın en iyisi olunmaz. THY dış hatlarda pahalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY LARIN RUSYA PAZARININDAKI BUYUME VE RUSLARIN ILK TERCIHI OLMASI GURUR VERICI DOLU RUS CAHRTERLAR ARTIK GELMIYOR YETERKI THY LARI O PAZARA GIRSIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Allahin izniyle tabii ki olacagiz .. az kaldi. bu sene de birkac rakibi silkeledikten sonra.. Avrupa'da ceyrek final oynamaya baslayacagiz. TK nin Avrupa daki imajina gelince .. ulkeden ulkeye buyuk degisiklikler arz eder. ama o da toparlanacak ve iyi bir seviyeye gelecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yine bu müdürün ayakları yerden kesilmiş görünüyor. Ne zaman böyle olsa başımıza iş gelir. Öyle çok havalanmadan da işler yapılabilir, gerçekçi olalım, iyi görünebiliriz ama hepsi o.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Arkadaşım Düğmene basılmış sende otomatik olarak kendi inandıklarını zihniyetini ezberini bir avazda söylemişsin.Burada yazılanlar ile şehvetin ne alakası var.Allah Bilir aklınız hep o taraflarda.Arada yaz hiç olmazsa biraz güleriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000