09 Temmuz 2019, Salı 12:26:35

Dreamliner ilk seferde yüzde 100 dolulukla uçtu

Şehit Eren Bülbül'ün anısına dün Trabzon'a özel uçuş gerçekleştiren THY'nin filosuna katılan ilk Dreamliner, ilk tarifeli seferini yüzde 100 dolulukla Antalya'ya yaptı.
  • Air France ani bir kararla filosundaki tüm 787 leri filo optimizasyonu bahanesiyle KLM e gönderdi ve KLM in tüm A350 uçaklarını aldı. Bu kararın alınması her ne hikmetse son düşen 737max uçağının data recorder incelemesinin Fransa'da yapılmasının ardından geldi. Malesef 787 ve 737max aynı computer i kullanıyormuş. Umarım yorumlar doğru değildir ve uzun yıllar kullanırız.
  • Gereksiz reklam. O ucak onlarca havayolunda var, azerbaycan bile
  • Ne şişirdik arkadaş! Uçak neredeyse üretimden kalkacak, Norwegian, Scootair ve onlarca low cost firmalar uçağı ayağa düşüreli yıllar oldu, biz hala THY'nin rüyası diyoruz. Etiyopya bizi kıskanıyor mudur acaba?
  • Dogrulari yazin lutfen ucak ne gidis ne donus full gidip donmedi, dogru yolcu sayisini ben mi yazayim size. Tamam ucak yeni falan da dolulugun ucakla alakasi yok abartmaya gerek de yok. Yazin klasik bi ayt seferi. Nerdeyse tum seferler /100 e yakin dolulukla ucuyor
  • Bu uçağın ismi kesinlikle "Eren BÜLBÜL" olmalıydı. "Maçka" ne alaka! Maçka'yı gören herkes Eren BÜLBÜL'ü mü hatırlayacak yani!... Yeniden bir sosyal medya kampanyası ile bu konu gündeme taşınmalı diye düşünüyorum, zira sonuçta kampanya amacından saptırılmış ve Eren BÜLBÜL'ün ismi verilememiş oldu. . THY'nın; uçaklarına şehir, ilçe veya önemli yerlerin isimlerini verdiği için Eren BÜLBÜL yerine Maçka ismi verildiği gerekçesi ise resmen akıllara zarar bir savunma olmuş.
  • Bir insan neden Trabzona uçar ki ööğğğ. Antalya candır lütfen o güzelim uçağı lazlara heba etmeyiniz ve Antalya seferine koyunuz teşekkürler.
  • ÖZEL SEFER OLURSA TABİİKİ %100 OLUR!!
  • yeter ya bıktık dreamliner haberlerinden, ne uçakmış be.

Türk Hava Yollarının (THY) "Maçka" isimli rüya uçağı, ilk tarifeli seferini Antalya'ya yaptı.

Şehit Eren Bülbül'ün anısına dün Trabzon'a uçuş yapan, THY'nin filosuna katılan ilk B787-9 (Dreamliner) tipi uçağı, bugün tarifeli seferlere başladı.

"TK 2410" sefer sayılı, 52 dakika süren İstanbul-Antalya uçuşunda, 296 yolcu (260+6 ekonomi 30 business) yolcu yer aldı. Uçağın, İstanbul'a dönüş seferi ise yüzde 100 doluluk ile yapılacak.

Öte yandan, THY'nin filosuna katılan B787-9 tipi uçağın ilk seferi 8 Temmuz'da İstanbul-Antalya olarak planlandı ancak sosyal medyada başlatılan kampanya sonrası planlama Trabzon olarak değiştirildi.

Rüya uçağın isminin sosyal medya kullanıcıları tarafından belirlenmesi için THY'nin Twitter hesabında başlatılan ankete yüz binlerce kullanıcı, ismin şehit Eren Bülbül’ün adını yaşatması gerektiği yanıtını vermişti. Sosyal medyada çığ gibi büyüyen çağrıya kayıtsız kalmayan bayrak taşıyıcı hava yolu, Eren Bülbül’ün doğduğu, büyüdüğü ve kahramanca şehit olduğu ilçe Maçka ismini rüya uçağa taşımıştı.

Dreamliner ilk seferde yüzde 100 dolulukla uçtu

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Dream ~ 5 yıl önce
Air France ani bir kararla filosundaki tüm 787 leri filo optimizasyonu bahanesiyle KLM e gönderdi ve KLM in tüm A350 uçaklarını aldı. Bu kararın alınması her ne hikmetse son düşen 737max uçağının data recorder incelemesinin Fransa'da yapılmasının ardından geldi. Malesef 787 ve 737max aynı computer i kullanıyormuş. Umarım yorumlar doğru değildir ve uzun yıllar kullanırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reklam ~ 5 yıl önce
Gereksiz reklam. O ucak onlarca havayolunda var, azerbaycan bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
First Step ~ 5 yıl önce
Her şeyin ilki önemlidir.Sen ailenin kaçıncı evladısın?
Haydar ~ 5 yıl önce
Ne şişirdik arkadaş! Uçak neredeyse üretimden kalkacak, Norwegian, Scootair ve onlarca low cost firmalar uçağı ayağa düşüreli yıllar oldu, biz hala THY'nin rüyası diyoruz. Etiyopya bizi kıskanıyor mudur acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlis ~ 5 yıl önce
Dogrulari yazin lutfen ucak ne gidis ne donus full gidip donmedi, dogru yolcu sayisini ben mi yazayim size. Tamam ucak yeni falan da dolulugun ucakla alakasi yok abartmaya gerek de yok. Yazin klasik bi ayt seferi. Nerdeyse tum seferler /100 e yakin dolulukla ucuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAÇKA ~ 5 yıl önce
Bu uçağın ismi kesinlikle "Eren BÜLBÜL" olmalıydı. "Maçka" ne alaka! Maçka'yı gören herkes Eren BÜLBÜL'ü mü hatırlayacak yani!... Yeniden bir sosyal medya kampanyası ile bu konu gündeme taşınmalı diye düşünüyorum, zira sonuçta kampanya amacından saptırılmış ve Eren BÜLBÜL'ün ismi verilememiş oldu. . THY'nın; uçaklarına şehir, ilçe veya önemli yerlerin isimlerini verdiği için Eren BÜLBÜL yerine Maçka ismi verildiği gerekçesi ise resmen akıllara zarar bir savunma olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 5 yıl önce
Bir insan neden Trabzona uçar ki ööğğğ. Antalya candır lütfen o güzelim uçağı lazlara heba etmeyiniz ve Antalya seferine koyunuz teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 5 yıl önce
Ben de karadenizliyim ama senin gibi insan müsveddesini uçurmak istemiyorum mesala lazlar .. in seni
ÖZEL SEFER ~ 5 yıl önce
ÖZEL SEFER OLURSA TABİİKİ %100 OLUR!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeter ~ 5 yıl önce
yeter ya bıktık dreamliner haberlerinden, ne uçakmış be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000