16 Ekim 2014, Perşembe 13:01:18

DOLANDIRICILAR THY ÜZERİNDEN PARA TOPLUYOR

Pilot yapıyorum, hostes yapıyorum diye bu mesleklere gönül verenleri dolandıranlara bir yenisi daha eklendi. Bu kez “Bünyemize yapmış olduğunuz VIP Kabin Memurluğu süreciniz başarıyla tamamlanmıştır” diye gönderilen mail yolu işe para toplanmaya başlandı.
  • bu türkçeyi görüp de kananda kabahat var bence :) insan sorgular
  • SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRÜ'nü göreve davet ediyorum.Müdürlüğünü değil. Bu olay tek kelimeyle utanç vesilesidir.
  • ID ve Apron Kartını ayırt edemiyorsan bw tufaya geliyorsan kusura bakmayın o kabinde de işiniz olmayacak....
  • ulan yorumlara bakıyorumda ne kadar insafsızca, ne kadar acımasızca ve karaktersizce. birisi aldananları %46 deyip mevzuya siyaset karıştırmış, diğer aşağılamışta aşağılamış. vay efendim gmail'den gelen bilgiye neden inanırsın, ID kart ile apron kartını nası ayırt edemezsin (havaalanını bilmeyen adam apron kartını nereden bilecekse).. Asıl önemli konu bu haberi okuyupta mevzuyu başka yerlere çeken zavallılarda ve ulan arkadaş bu adamlar nasıl oluyorda nokta atışı yapıp işe girmek isteyenlere yada başvuru yapanlara gönderiyor bu bilgiyi. Bu dolandırıcılar bu kişilerin iletişim bilgisini nereden buluyor mevzunda 3, 5 kişi düşünebilmiş. Fakat başvuru sahiplerini aşağılayan üstün ırk(!) insanları bu haberden böyle bir şeyin nasıl olabileceğini anlamamış. Zannederim kendileri bir türlü THYde işe girmeyi beceremedi yada halihazırda çalışan bazı anarşistlerden olsa gerekler.
  • Ohaa Paralel Kabin Eğitimi :D
  • İçeriden biri var! Kimse bu kadar saf değil! Yakın arkadaşlarım yaşadı bu olayı! Kuzeni hostes ve ona güvendi. Numarayı verdi, aracı oldu. Ve arkadaşım dolandırıldı...
  • başvuru yapanların çoğu forumlardan ve facebook üzerindeki gruplardan başvuru süreçlerini takip ediyorlar oradan bulunmuş olabilir mailleri. Hemen içerden birileri var yardım yataklık var diye günahını almayın insanların kul hakkı diye bişey var.
  • Thy ye muracaat etmiş olan kişilerin email adreslerini bu sahtekar çetesi nasıl ele geçirmiş olabilir.muhtemelen başka bir çeteden hemde icerden HİZMETKAR lardan yardım almış olabilirlermi acaba
  • İnsanlar zor dönemler geçirebiliyor, üniversite eğitimini tamamlamış bir kişi nasıl buna inanır, nasıl bunlara itibar eder demeyin, hepimiz asla yapmam dediğimiz çok şey yaptık, hepimiz bir çok yalana inandık! Eminim denemeye değer demişlerdir. Eminim maddi manevi eksiklikler içinde çaresiz kalmışlardır. Burada önemli olan bu adamlarla iletişime geçilmiş ama nasıl? Kimse sokaktaki adama itibar etmez. Demek ki bir aracı var demek ki ortada umut verip güven aşılayan birileri var. Bu en önemlisi. Ve yatırılan hesaplar belli, iletişim kurulan adamlar belli bakalım bu işin yaptırımı ne olacak...
  • Oltaya takılanlar , kesin yüzde 46 nın içinde olanlardır. Onlara herşey müstehaktır.

Pilot yapıyorum, hostes yapıyorum diye bu mesleklere gönül verenleri dolandıranlara bir yenisi daha eklendi. Bu kez “Bünyemize yapmış olduğunuz VIP Kabin Memurluğu süreciniz başarıyla tamamlanmıştır” diye gönderilen mail yolu işe para toplanmaya başlandı.

Türk Hava Yolları’nın adı kullanılarak kabin memuru olmak isteyenlerden para toplanılmaya başlandı. Kabin memuru olmak isteyenlere THY logolu gönderilen sahte mail yolu ile para toplamaya çalışan bir şebeke “Sayın Adayımız,Bünyemize yapmış olduğunuz VIP KABİN MEMURLUĞU süreciniz başarıyla tamamlanmış olup eksik olan ID kart (apron) girişi hakkında arkadaşımız sizle irtibatda olacaktır. DAVET tarihi 15.10.2014” şeklinde mail gönderiyor.

Tuzağa düşen kabin memuru adaylarına [email protected] adresinden gönderilen mailde 1060 TL de para isteniliyor.

Buğra Ünlü adına istenilen para için  IBAN NO: TR3600062000713000066328 verildi. Türk Hava Yolları Eğitim Koordinatörü Mehmet Öztürk adında da bir isimden bahsediliyor. Ancak THY’de Eğitim Koordinatörlüğü’nde böyle bir isim bulunmuyor.

Türk Hava Yolları, böyle maillere itibar edilmemesi hususunda uyardı. Airporthaber’e yapılan açıklamada, bu tür sahtekarlıklara sık sık rastlanıldığı ve itibar edilmemesi istendi.

©Airporthaber.com


 

DOLANDIRICILAR THY ÜZERİNDEN PARA TOPLUYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

cehalet ~ 9 yıl önce
bu türkçeyi görüp de kananda kabahat var bence :) insan sorgular

Yanıtla

Kalan karakter 1000
te ~ 9 yıl önce
görüp te
SHGM'ye ~ 9 yıl önce
SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRÜ'nü göreve davet ediyorum.Müdürlüğünü değil. Bu olay tek kelimeyle utanç vesilesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
ID ve Apron Kartını ayırt edemiyorsan bw tufaya geliyorsan kusura bakmayın o kabinde de işiniz olmayacak....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık yaw ~ 9 yıl önce
ulan yorumlara bakıyorumda ne kadar insafsızca, ne kadar acımasızca ve karaktersizce. birisi aldananları %46 deyip mevzuya siyaset karıştırmış, diğer aşağılamışta aşağılamış. vay efendim gmail'den gelen bilgiye neden inanırsın, ID kart ile apron kartını nası ayırt edemezsin (havaalanını bilmeyen adam apron kartını nereden bilecekse).. Asıl önemli konu bu haberi okuyupta mevzuyu başka yerlere çeken zavallılarda ve ulan arkadaş bu adamlar nasıl oluyorda nokta atışı yapıp işe girmek isteyenlere yada başvuru yapanlara gönderiyor bu bilgiyi. Bu dolandırıcılar bu kişilerin iletişim bilgisini nereden buluyor mevzunda 3, 5 kişi düşünebilmiş. Fakat başvuru sahiplerini aşağılayan üstün ırk(!) insanları bu haberden böyle bir şeyin nasıl olabileceğini anlamamış. Zannederim kendileri bir türlü THYde işe girmeyi beceremedi yada halihazırda çalışan bazı anarşistlerden olsa gerekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Onlar her yerde ~ 9 yıl önce
Ohaa Paralel Kabin Eğitimi :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
İçeriden biri var! Kimse bu kadar saf değil! Yakın arkadaşlarım yaşadı bu olayı! Kuzeni hostes ve ona güvendi. Numarayı verdi, aracı oldu. Ve arkadaşım dolandırıldı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cewo ~ 9 yıl önce
başvuru yapanların çoğu forumlardan ve facebook üzerindeki gruplardan başvuru süreçlerini takip ediyorlar oradan bulunmuş olabilir mailleri. Hemen içerden birileri var yardım yataklık var diye günahını almayın insanların kul hakkı diye bişey var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cewo ya ~ 9 yıl önce
Nıye celallendın.udtune mı alındın anlaşılan sende bu bolumletden borınde hızmet ıfa edıyorsun.Hedef sapıtma.ısı sulandırıp sızınkılerı twmıze cıkartmaya calısma herturlu musibetın altında her pısligın ıcınde hep hızmerkarlar cıkıyor.az kaldı hersey ortaya cıkacak.
hashasılerin işi ~ 9 yıl önce
Thy ye muracaat etmiş olan kişilerin email adreslerini bu sahtekar çetesi nasıl ele geçirmiş olabilir.muhtemelen başka bir çeteden hemde icerden HİZMETKAR lardan yardım almış olabilirlermi acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 9 yıl önce
İnsanlar zor dönemler geçirebiliyor, üniversite eğitimini tamamlamış bir kişi nasıl buna inanır, nasıl bunlara itibar eder demeyin, hepimiz asla yapmam dediğimiz çok şey yaptık, hepimiz bir çok yalana inandık! Eminim denemeye değer demişlerdir. Eminim maddi manevi eksiklikler içinde çaresiz kalmışlardır. Burada önemli olan bu adamlarla iletişime geçilmiş ama nasıl? Kimse sokaktaki adama itibar etmez. Demek ki bir aracı var demek ki ortada umut verip güven aşılayan birileri var. Bu en önemlisi. Ve yatırılan hesaplar belli, iletişim kurulan adamlar belli bakalım bu işin yaptırımı ne olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Oltaya takılanlar , kesin yüzde 46 nın içinde olanlardır. Onlara herşey müstehaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bak sen. ~ 9 yıl önce
sen kaçtane gördün o %46nın içinde kalanlardan hostes. saydın mı len denyo

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000