13 Temmuz 2009, Pazartesi 08:17:53

DO&CO 'saray otel' yapacak

THY'nin ikram servisi şirketi, 7 milyon dolara Avusturya’nın tarihi butik pastanesi Demel'i satın alarak ünlü pastanenin Türkiye’deki ilk şubesini de bu saray otelde açacak.
  • İkramdan gelen şikayetlerden haberiniz yok galiba. Bırakın oteli önce ikramı halledin.

Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu olarak bilinen bina yangınla kullanılamaz hale gelmişti. Do&Co, Fehime ve Hatice Sultan'a ait yalılardan oluşan binayı, 2012 yılına kadar 80-100 odalı otel olarak aslına birebir uygun şekilde yeniden yapacak. 25 yıllığına 160 milyon liraya kiralanan yalıların aylık kira bedeli 450 bin lira.

Do&Co'nun patronu Atilla Doğudan, "Burası Boğaz'ın ilk saray oteli olacak. İlk halinde olduğu gibi tavanlardan avizelere her şey aynı kalacak. Ama dünün tarzını, bugünün 5 yıldızlı otel konforunu birleştirecek sofistike otel olacak. Projenin tamamı 70 milyon dolara yakın bir yatırım ediyor" dedi. Projenin bittiğinde Türkiye'nin tanıtımına önemli bir de katkısı olacağına değine Doğudan, "Do&Co'nun zaten yerleşmiş bir kitlesi var. Otel, restoran ve ikram hizmetleriyle tanınıyor. Biz bu otelle Türkiye'de şemsiyemiz altındaki tüm alanlarda yer alacağız" dedi.

Doğudan, öğrendikten sonra iki gün içinde hazırlandıkları ihalede, aylık şart 250 bin lira bedel olmasına karşı "ucuza kapattılar" denmemesi için hassasiyet göstererek 450 bine liraya kadar çıktıklarını dile getirdi.

7 milyon dolara Avusturya'nın tarihi butik pastanesi Demel'i bünyesine katan Doğudan, Türkiye'ye de bir şubesini açmak istedikleri pastanenin yeri için ilk olarak otelin bulunduğu mekânı düşündüklerini söyledi. 1780 yılında kurulan ve Avusturya İmparatoriçesi Sissi'ye özel pasta ve çikolata yapan sarayın tek pastacısı Demel'den Strazburg ve New York Fifth Avenue'da açtıklarını dile getiren Doğudan, gelecek hafta New York'a ikinci Demel'i açacaklarını belirtti.

Ürün gamı çok geniş ve farklı lezzetleri bir araya getirerek tamamı el yapımı çeşitlere sahip Demel'in bir diğer özelliği heykel pastaları. Bu pastaların fiyatlarına 3 bin euro'ya kadar çıkabiliyor.

 

DO&CO 'saray otel' yapacak

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
İkramdan gelen şikayetlerden haberiniz yok galiba. Bırakın oteli önce ikramı halledin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000