07 Ocak 2011, Cuma 08:40:32

DİYARBAKIR SEFERLERİNE SİS ENGELİ

Diyarbakır'da yoğun sis nedeniyle 3 uçak Malatya Havaalanı'na yönlendirildi
  • Hava durumu sisli ise neden gittiniz diven 'havaci' arkadas: Verilen hava durumu raporlari gercegi yansitmiyordu. Ucus oncesi METAR ve TAF degerleri operasyon icin uygun olarak verildigi halde havaalanindaki gercekler cok farkliydi. 6'si gecesi yasanan divert'lerin cogu gorusten ziyade bulut tabaninin dusuklugunden kaynaklandi. Problemin diger parcasi da ILS'sin G/S (Glide Slope) kisminin calismamasi (bu da min. alcalma irtifasini yukseltiyor ve minimumlarda bulut icinde kaldiginizdan pas gecmek zorunda kaliyorsunuz.). ILS ile ilgili yorum yapan diger arkadas: Evet, ILS sifir goruste inebilmeyi saglamaz ama dusuk min.larda inmenizi saglar.Kurulu G/S cihazinin uzun suredir calismamasi 'SORUMSUZ' sorumlularin ayibidir.
  • İLS le sisi ne alakası var anlamıyorum buraya yorum yapan bazı kişiler herhalde İLS olunca her uçak piste siste raha iner zannediyolar galiba CAT 3 pist de bile minimum görüş mesafesi 200 metredir dünyada sıfır görüş mesafesinde ne olursa olsun hiçbir hava alanında hiçbir uçağa iniş vermeyip diver ettiririler
  • sorun orada sis olup olmaması değil metar ve taf'ın külliyen yalan yanlış olmasıdır.
  • ILS ,zamanında bakımı yapılsa.Örn:Ağustos ayın'da,buğün uçakğımız iptal olacaktı.Ama sizin için,yolcuların mağduryeti önemli değilse o zaman bunu ihmal eder,ILS bakım ve tamiratnı ihtiyaç olduğu,Aralık ve ocak ayına bırakırsınız .Sonuç;suçlu kim,cezayı kim verecek.Koltuk'mu önemli,insanmı??
  • dağıtım iznine çıkıcaktık dbakırda mahsur kaldık. yarın sabah açar diyorlar ama yer bulmak olay olcak...
  • Dün 16.50 metar ve o saatlerdeki valid TAF bilgilerine (TAF da da ayın 7 si itibariyle tempo 4000 m görüş veriyor daha az değil) göre O meydana kalkış yapmıyorsa ... Havacı değil müneccim sertifikasına sahip olmalı!
  • LTCC 071120Z VRB02KT 1600 BR BKN004 OVC080 04/04 Q1021 NOSIG RMK RWY16 VRB01KT ıls de çalışmıyorsa hayatta da inemez bu uçaklar...
  • DİYARBAKIR'DA ILS glide path ŞU AN ÇALIŞMIYOR, YANİ NOTAMLI. KONTROL UÇAĞINI BEKLİYOR. KONTROL UÇAĞI ZAMANINDA DİYARBAKIRA GİDİP ILS SİSTEMİNİ KONTROL ETSEYDİ BUGÜN YAŞANAN DİVERT OLAYLARI YAŞANMAYACAKTI. ÇÜNKÜ GÖRÜŞ 2200 m VOR ALÇALMASI İÇİN YETERLİ DEGİL, FAKAT ILS ALÇALMASI YAPILIR VE GAYET GÜZEL GİDİLİP İNİLEBİLİR. KONTROL UÇAĞINI GÖNDERMEMENİN MALİYETİNİ ŞİRKETLERİMİZ VE YOLCULARIMIZ YAŞIYOR.
  • sis varda ne demeye kalkıp oralara gidiyorsunuz sizin havacılık bilginize.....
  • İzmir-Diyarbakır seferini yapan uçak önce Malatya'ya indi. Malatya'dan İzmir'e döndü 8 yolcu ile birlikte 02:40 sularında. Önceki gün Diyarbakır'a inemeyip İzmir'e divert etti.
Sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 200 metreye kadar düştüğü Diyarbakır’da uçak seferleri yapılamadı. İstanbul-Diyarbakır seferlerini yapan THY, Onur Air ve Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçakları Diyarbakır Havaalanı’na iniş yapamayınca Malatya’ya yönlendirildi.

İzmir-Diyarbakır seferini yapan Sun Ekspres’e ait yolcu uçağı iniş yapamayınca geri döndü.

Meteoroloji yetkilileri sisin yarın sabah saatlerine kadar etkisini sürdüreceğini bildirdi.
DİYARBAKIR SEFERLERİNE SİS ENGELİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 13 yıl önce
Hava durumu sisli ise neden gittiniz diven 'havaci' arkadas: Verilen hava durumu raporlari gercegi yansitmiyordu. Ucus oncesi METAR ve TAF degerleri operasyon icin uygun olarak verildigi halde havaalanindaki gercekler cok farkliydi. 6'si gecesi yasanan divert'lerin cogu gorusten ziyade bulut tabaninin dusuklugunden kaynaklandi. Problemin diger parcasi da ILS'sin G/S (Glide Slope) kisminin calismamasi (bu da min. alcalma irtifasini yukseltiyor ve minimumlarda bulut icinde kaldiginizdan pas gecmek zorunda kaliyorsunuz.). ILS ile ilgili yorum yapan diger arkadas: Evet, ILS sifir goruste inebilmeyi saglamaz ama dusuk min.larda inmenizi saglar.Kurulu G/S cihazinin uzun suredir calismamasi 'SORUMSUZ' sorumlularin ayibidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İLS le sisi ne alakası var anlamıyorum buraya yorum yapan bazı kişiler herhalde İLS olunca her uçak piste siste raha iner zannediyolar galiba CAT 3 pist de bile minimum görüş mesafesi 200 metredir dünyada sıfır görüş mesafesinde ne olursa olsun hiçbir hava alanında hiçbir uçağa iniş vermeyip diver ettiririler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sorun orada sis olup olmaması değil metar ve taf'ın külliyen yalan yanlış olmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ILS ,zamanında bakımı yapılsa.Örn:Ağustos ayın'da,buğün uçakğımız iptal olacaktı.Ama sizin için,yolcuların mağduryeti önemli değilse o zaman bunu ihmal eder,ILS bakım ve tamiratnı ihtiyaç olduğu,Aralık ve ocak ayına bırakırsınız .Sonuç;suçlu kim,cezayı kim verecek.Koltuk'mu önemli,insanmı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dağıtım iznine çıkıcaktık dbakırda mahsur kaldık. yarın sabah açar diyorlar ama yer bulmak olay olcak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dün 16.50 metar ve o saatlerdeki valid TAF bilgilerine (TAF da da ayın 7 si itibariyle tempo 4000 m görüş veriyor daha az değil) göre O meydana kalkış yapmıyorsa ... Havacı değil müneccim sertifikasına sahip olmalı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
LTCC 071120Z VRB02KT 1600 BR BKN004 OVC080 04/04 Q1021 NOSIG RMK RWY16 VRB01KT ıls de çalışmıyorsa hayatta da inemez bu uçaklar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DİYARBAKIR'DA ILS glide path ŞU AN ÇALIŞMIYOR, YANİ NOTAMLI. KONTROL UÇAĞINI BEKLİYOR. KONTROL UÇAĞI ZAMANINDA DİYARBAKIRA GİDİP ILS SİSTEMİNİ KONTROL ETSEYDİ BUGÜN YAŞANAN DİVERT OLAYLARI YAŞANMAYACAKTI. ÇÜNKÜ GÖRÜŞ 2200 m VOR ALÇALMASI İÇİN YETERLİ DEGİL, FAKAT ILS ALÇALMASI YAPILIR VE GAYET GÜZEL GİDİLİP İNİLEBİLİR. KONTROL UÇAĞINI GÖNDERMEMENİN MALİYETİNİ ŞİRKETLERİMİZ VE YOLCULARIMIZ YAŞIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sis varda ne demeye kalkıp oralara gidiyorsunuz sizin havacılık bilginize.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İzmir-Diyarbakır seferini yapan uçak önce Malatya'ya indi. Malatya'dan İzmir'e döndü 8 yolcu ile birlikte 02:40 sularında. Önceki gün Diyarbakır'a inemeyip İzmir'e divert etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000