12 Şubat 2013, Salı 16:50:02

DİLEK HANİF'TEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

THY ekibi için hazırlanan tartışmalı kıyafet tasarımlarına imza atan modacı Dilek Hanif, “O kıyafetler seçilseydi altına imza atmazdım” dedi...
  • dilek hanim iyi uyuttunuz milleti.
  • Turk milletini salak zannetti heralde. Altina imza atmiyacagin isi neden yapiyorsun ozaman.
  • Atı alan Üsküdar'ı geçti. Dilek Hanefi reklamını yaptı. Tesettür camiası için başa oynuyor...
  • Acil suya inişlerde ufak bi dugme ile balonda olabilseler keşke işte o zaman hem ahlaklı hem güvenli kıyafet sınıfına girer, bu dedigimi düşünün nolur ( sag taraftaki 2 tanesi özrllikle uygun )
  • Turblans ta kepler havaya uçmazmı? :)
  • Bu hanımında adını duysak bir şey zannederdik. Meğer ne boş biriymiş. Yazık bu ülkeye yazık. Böyle şirkete böyle modacı
  • Haykıra haykıra güldüm ya. Nasıl bir millet olduk ya. Geçen demiyormuydun'' Dilek Hanif markasına inanan herkesin sonucu bekleyerek yorum yapması beni mutlu eder. '' Ahh hanif ah..
  • sefa bey'in günler öncesi yazdığı yazı geldi aklıma. tamamen reklam bu hareketler. thy nin bu kadından hesap sorması lazım.
  • 1000 lerce dansöz var
  • Ya siz nasıl yakıştırırsınız böyle üniformaları ve hiç uçağa binmedinizmi yaptığınız tasarımları eğilirken,servis yaparken ve basınçlı havada nasıl giyecez insan bir araştırır ergodinamik kazanımı nasıl olur diye VALLA 6500 kabin memuru var hiç kimse butasarımlarınızı beğenmiyor tabili taşımasıda ona göre olur heralde

Türk Hava Yolları (THY) ekibi için tartışmalı yeni kıyafet tasarımlarına imza atan modacı Dilek Hanif, NTV muhabiri Deniz Tüysüz’ün sorularını yanıtladı.

Modacı Dilek Hanif, şunları söyledi:

"Onun dışında onlarca örneğimiz vardı. Ben bir profesyonelim, THY de müşterim. Benden talepleri olur, ben tasarımlar hazırlarım. Çok geniş çaplı bir araştırmayla hazırladık. Bunun altına imzamı koyar, sonra yönetime sunarım. Onlar bunu kabul eder, bunu basın ya da halkla paylaşırız.

Bu aşamaların hiçbirini maalesef biz yaşayamadan çalışma basına yansıdı. Sanki o kıyafetler THY için tasarlanmış gibi bir sonuca vardılar. Ben baktığım zaman, resme hak veriyorum.

Bir tek onu değil, birçok alternatif yapmışım. Dolayısıyla tek bir kıyafet üzerinden, görsel üzerinden böyle bir çıkışı anlayabilmiş değilim.

Bir fotoğraf üzerinden bir şeyler söylemek isteyenler söylediler. Onun dışında kepli olan farklı varyasyonlar da var. O tasarım bizim beğenip, ‘THY için uygundur’ dediğimiz bir görsel değil. THY, marka kimliğine uygun, ciddi, sürekli ve kalıcı bir tasarı istiyor. Dolayısıyla ‘İki türlü çalışalım, bunların içinden uygun olanı seçelim’ gibi bir kanıyla çalışmaya başladık. Eleştiri, tek bir tasarım üzerine, bitmemiş bir çalışma üzerine yapıldı. Dilek Hanif olarak bugüne kadar yaptığım işler belli. Kimleri giydirmişim, tasarımlarım hangi yerlerde satılır, nerelerde, ne işler çıkartırım… Duruşum çok belli, ben bunu anlayamıyorum. Yaptıkları yorumlarla da bana bir eksi getirmiş değiller. Çok fazla yükseldikçe bu tür şeylerle karşılaşıyorsunuz.

Resmi görünce ben de şok oldum, benim hayal ettiğim THY bu değil. Türk tasarımcı olarak, dünya markası olmuş bir havayoluna zaten uygun görmüş değilim. Sadece Temel Bey’le telefonda konuştuk. Düşürülmüş olduğum durumdan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi. Ertesi gün bir toplantı yapıldı, onların onayı olmadan bir açıklama yapmak istemedim. Bu resimleri vermek onların arzusu değildi. ‘İşimizi bitiririz daha sonra gerekli yerlerle paylaşırız, böyle bir şeye gerek yok’ diye düşünüyorlardı. Ben rica ettim. Halkın tepkisi çok oldu, onun için de geri çektiler.

Bizim 50 tasarımız var. Bu uzun tasarımın olmaması gerektiğini, çünkü hosteslerin özellikle güvenlikleri açısından sağlıksız bir görsel olduğunu o günkü toplantıda söyledim. ‘Bir tane de öyle bir şey olsun, onu görelim’ dendi, onun üzerine yaptık. Eski resim üstünden iki toplantı geçti. Tamamen farklı versiyonlar çıktı, bir daha bunun konusu bile olmadı. Zaten burada bir art niyet yüzde yüz var.

Bu kıyafetleri THY kabul etseydi bile ben altına imzamı atmazdım. Bana talep geldiği gün söyledim; ‘Siz benim müşterimsiniz, ben bunu yaparım ama altına imzamı atmam’ dedim. Ama zaten THY’den de böyle bir talep gelmedi." (Milliyet)

DİLEK HANİF'TEN İLGİNÇ AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

ucanadam ~ 11 yıl önce
dilek hanim iyi uyuttunuz milleti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Turk milletini salak zannetti heralde. Altina imza atmiyacagin isi neden yapiyorsun ozaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meltlod ~ 11 yıl önce
Atı alan Üsküdar'ı geçti. Dilek Hanefi reklamını yaptı. Tesettür camiası için başa oynuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Acil suya inişlerde ufak bi dugme ile balonda olabilseler keşke işte o zaman hem ahlaklı hem güvenli kıyafet sınıfına girer, bu dedigimi düşünün nolur ( sag taraftaki 2 tanesi özrllikle uygun )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turblans ~ 11 yıl önce
Turblans ta kepler havaya uçmazmı? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görsen ~ 11 yıl önce
Bu hanımında adını duysak bir şey zannederdik. Meğer ne boş biriymiş. Yazık bu ülkeye yazık. Böyle şirkete böyle modacı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah dilek vah dilek ~ 11 yıl önce
Haykıra haykıra güldüm ya. Nasıl bir millet olduk ya. Geçen demiyormuydun'' Dilek Hanif markasına inanan herkesin sonucu bekleyerek yorum yapması beni mutlu eder. '' Ahh hanif ah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 11 yıl önce
sefa bey'in günler öncesi yazdığı yazı geldi aklıma. tamamen reklam bu hareketler. thy nin bu kadından hesap sorması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
1000 lerce dansöz var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hanif hanım ~ 11 yıl önce
Ya siz nasıl yakıştırırsınız böyle üniformaları ve hiç uçağa binmedinizmi yaptığınız tasarımları eğilirken,servis yaparken ve basınçlı havada nasıl giyecez insan bir araştırır ergodinamik kazanımı nasıl olur diye VALLA 6500 kabin memuru var hiç kimse butasarımlarınızı beğenmiyor tabili taşımasıda ona göre olur heralde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000