06 Mayıs 2014, Salı 11:08:22

DHMİ BORAJET İÇİN SEFERBER OLACAK

Uçak biletlerinin eksi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile sektör arasında yapılan görüşme sonrasında 299 TL tavan fiyatla sabitlenmesi, yaz sezonunun girmesi ile havayolu şirketlerinin fiyat yükseltmesi ile delinmişti. İşte bu konu için Bakan Elvan, başkanlığında sektörle yeniden masaya yatırıldı.
  • Sayın AirPort yetkilileri buradan yabancı pilot alımları ile ilgili bir forum oluşturmak ve bu sorunu başbakan ve bakan düzeyinde dile getirmek istiyorum şu anda isim isim size işsiz airbus tipli bile olan pilot isimleri verebilirim lütfen havacılık camiasındaki en güçlü basın kuruluşu olarak bu konuyu değerlendirin 1-işsiz pilotlar sadece diğer işsiz pilotlarla Yada iş bulan pilotlarla konuşup hiç bir şey yapamıyor bekliyorlar 2- yabancı pilot alımı yönetmelikte sınırlandırılmasına rağmen Türk firmalar özellikle THY. Alıma devam ediyor hatta Avrupa ülkesinden atılmış f/o ları bile 3- bu sesi başbakan güçlü bir şekilde duymuyor sadece vızıltı şeklinde mırıldanma var bu size düşüyor 4-105 tl type parası verip işsiz kalan pilotlar iş arama ve kredi ödeme stresinden alkole veriyor kendini 5-hasbelkader işe alındı denilen pilotlar 1000- 3000tl arasında çalıştırılıp yat ücretleri bile ödenmiyor 6-okuldan ATPL ile mezun olmuş pilot öğretmen pilot bile olamıyor yeterli pic olmadığı için onun içinde yaklaşık 10000. $ pic parası ayrıca 15000 tl civarı. FI ücreti ödemesi gerekiyor 7-level 6 almış toefl dan 85 almış adam nasıl oluyorsa THY nin ingilizce sınavını bile geçemiyor Ama toefl Yada hiç türkçesi olmayan avrupalı hindistanlı f/o rahat rahat alınıyor Aslında daha yazacak çok şey var ama bende işsiz pilotum o yüzden çekiniyorum
  • yabancı kpt f/o konuşmak olurmu kardesım biz geçmişten beri birtürlü özgür bir ülke olamadık hep yabancı hayranlığı var bu milet evlatlarında nedense!! Sayın Başbakanımızdan çok umutluyduk bu konuya zaman mı gelmiyor neden bu sessizlik bilemiyoruz birçok şirkette yabancı kaptan sayısı % 60 ların ustunde Kaptanlığı gelen f/o lar ise çaresiz ve umutsuzca kaptanlık bekliyorlar.
  • Marasa özgürlük :) marastan new torka direkt sefer...
  • Sayin bakan ve shgm yetkilileri; Türk işsiz pilotları ve yabancı f/o alımlarınıda konuşun bir zahmet .intiharın eşiğindeki pilotları , yüksek kurs ücretleri ödeyip işsiz kalan pilotları,parayla type alıp işsiz kalanları , hiçbir Avrupa ülkesi hiç bir Türk f/o almazken Thy kime yaranmaya çalışıp vatan evlatlarını işsiz bırakıyor lütfen bunlarıda konuşun
  • Yabancı pilotlarıda konuşun...
  • DHMIli yetkililer Nisan ayinda K.marasa gelecekti tembele yatiyorlar. Sn. Elvani kutluyorum Sn. Birdal agira aliyor bu isleri artik güclü Türkiyenin vakit kaybetme lüksü yok saygilar. K.marasa bekliyoruz dört gözle.
  • Yeni Tokat havaalanı konusu yıllardır çok değerli tokat milletvekilleri ve dhmi tarafından unutuluyor yada unutturulmak isteniyor lütfen bu konular hakkındada haberler istiyoruz.son olarak borajet atr uçakları sattığında yeni embraer uçaklarla tokat ve siirt meydanlarına uçuş izni alabilecekmi bu konu tokat lılar için çok önemli bu konu hakkında da bi haber bekliyoruz...

Uçak bileti fiyatlarının eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile sektör arasında yapılan görüşme sonrasında 299 TL tavan fiyatla sabitlenmesi, yaz sezonunun girmesi ile havayolu şirketlerinin fiyat yükseltmesi sonrasında delinmişti. İşte bu konu için Bakan Elvan başkanlığında sektörle yeniden masaya yatırıldı.

Havayolu şirketleri ile yapılan görüşmede tavan fiyatların 299 TL ile sınırlandırılması kararlaştırılmıştı. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın girişimleri sonucu varılan bu anlaşma önce Pegasus ardından da THY tarafından bozulmuştu.

Geçtiğimiz günlerde medyaya da yansıyan uçak biletlerinin dudak uçuklatan boyutlara ulaştığı haberleri üzerine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan duruma el koydu. Dün İstanbul Atatürk Havalimanı’nda sektörle yapılan görüşmede biletler 10 TL’lik artış öngörülürken, toplantı detaylarına da Airporthaber ulaştı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan özellikle Borajet konusunda destek olunmasını istedi. Bölgesel havacılığa önem vereceği anlaşılan Elvan’ın, Borajet’in, Havaş, TGS ve Çelebi gibi şirketlerin teşkilatlanmadığı yerlerde yer hizmeti konusunda sıkıntı çektiğini bu sıkıntının aşılması için Orhan Birdal’a talimat verdiği belirtildi. Orhan Birdal’ın, bakanın talimatına rağmen konuyu ağırdan almak istemesi üzerine bakan Elvan’ın, Orhan Birdal’a “Bu konuyu daha önce konuştuk. Hala neden yapmıyorsunuz. Derhal o meydanlarda teşkilatlanın. Benim yetkim var kardeşim. Devletin parası mı yok. Hizmet için her türlü yatırımı yapacaksın” diye sert tepki koyduğu kaydedildi. Orhan Birdal’ın bu tepki üzerine sessiz kaldığı ifade edildi. Bakan Lütfi Elvan ile Orhan Birdal arasında soğuk rüzgârlar estiği de gelen bilgiler arasında.

Öte yandan dün yapılan görüşmede Türk Hava Yolları’nın da bazı talepleri olduğu ve bu taleplerin karşılanması için bakandan istekte bulunulduğu belirtildi. THY’nin “Biz kaliteli hizmet veriyoruz. İkramlarımız çok kaliteli. VIP uçuşlarımız var. Bizim diğer şirketlerden farkımız olmalı” isteğinde bulunduğu ifade edildi. Bu talep üzerine bakan Elvan’ın yolcu oranlamasında business uçuşların oranını sorması üzerine THY yetkililerinin cevap veremediği, bu soruya Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin cevap verdiği iddia edildi. Ekşi’nin “yüzde 3 ile 4 arasında” dediği belirtildi.

Dün yapılan görüşmenin neticesinde 10 TL’lik bilet zammı kabul edilirken, DHMİ’ye de yer hizmeti olmayan meydanlarda teşkilatlanma emri çıktı.

©Airporthaber.com

DHMİ BORAJET İÇİN SEFERBER OLACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sayın AirPort yetkilileri buradan yabancı pilot alımları ile ilgili bir forum oluşturmak ve bu sorunu başbakan ve bakan düzeyinde dile getirmek istiyorum şu anda isim isim size işsiz airbus tipli bile olan pilot isimleri verebilirim lütfen havacılık camiasındaki en güçlü basın kuruluşu olarak bu konuyu değerlendirin 1-işsiz pilotlar sadece diğer işsiz pilotlarla Yada iş bulan pilotlarla konuşup hiç bir şey yapamıyor bekliyorlar 2- yabancı pilot alımı yönetmelikte sınırlandırılmasına rağmen Türk firmalar özellikle THY. Alıma devam ediyor hatta Avrupa ülkesinden atılmış f/o ları bile 3- bu sesi başbakan güçlü bir şekilde duymuyor sadece vızıltı şeklinde mırıldanma var bu size düşüyor 4-105 tl type parası verip işsiz kalan pilotlar iş arama ve kredi ödeme stresinden alkole veriyor kendini 5-hasbelkader işe alındı denilen pilotlar 1000- 3000tl arasında çalıştırılıp yat ücretleri bile ödenmiyor 6-okuldan ATPL ile mezun olmuş pilot öğretmen pilot bile olamıyor yeterli pic olmadığı için onun içinde yaklaşık 10000. $ pic parası ayrıca 15000 tl civarı. FI ücreti ödemesi gerekiyor 7-level 6 almış toefl dan 85 almış adam nasıl oluyorsa THY nin ingilizce sınavını bile geçemiyor Ama toefl Yada hiç türkçesi olmayan avrupalı hindistanlı f/o rahat rahat alınıyor Aslında daha yazacak çok şey var ama bende işsiz pilotum o yüzden çekiniyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yabancı!!! ~ 10 yıl önce
yabancı kpt f/o konuşmak olurmu kardesım biz geçmişten beri birtürlü özgür bir ülke olamadık hep yabancı hayranlığı var bu milet evlatlarında nedense!! Sayın Başbakanımızdan çok umutluyduk bu konuya zaman mı gelmiyor neden bu sessizlik bilemiyoruz birçok şirkette yabancı kaptan sayısı % 60 ların ustunde Kaptanlığı gelen f/o lar ise çaresiz ve umutsuzca kaptanlık bekliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Marasa özgürlük :) marastan new torka direkt sefer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sayin bakan ve shgm yetkilileri; Türk işsiz pilotları ve yabancı f/o alımlarınıda konuşun bir zahmet .intiharın eşiğindeki pilotları , yüksek kurs ücretleri ödeyip işsiz kalan pilotları,parayla type alıp işsiz kalanları , hiçbir Avrupa ülkesi hiç bir Türk f/o almazken Thy kime yaranmaya çalışıp vatan evlatlarını işsiz bırakıyor lütfen bunlarıda konuşun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yabancı pilotlarıda konuşun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.marasli ~ 10 yıl önce
DHMIli yetkililer Nisan ayinda K.marasa gelecekti tembele yatiyorlar. Sn. Elvani kutluyorum Sn. Birdal agira aliyor bu isleri artik güclü Türkiyenin vakit kaybetme lüksü yok saygilar. K.marasa bekliyoruz dört gözle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tjk ~ 10 yıl önce
Yeni Tokat havaalanı konusu yıllardır çok değerli tokat milletvekilleri ve dhmi tarafından unutuluyor yada unutturulmak isteniyor lütfen bu konular hakkındada haberler istiyoruz.son olarak borajet atr uçakları sattığında yeni embraer uçaklarla tokat ve siirt meydanlarına uçuş izni alabilecekmi bu konu tokat lılar için çok önemli bu konu hakkında da bi haber bekliyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ısrarcı ~ 10 yıl önce
yeni havaalanı sadece agızdan çıkan söylenti yapılmayacagını dhm çalışanları biliyor ama onlarda kendilerini kandırıyolar borajetin tokata inmesi bile bir mucize ama onada sahip çıkan yok

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000