06 Haziran 2009, Cumartesi 08:01:13

Deklorasyon formu doldurmayan yolculara ceza kesilecek

Amerika'dan gelen ve Domuz Gribi virüsü taşıyıcısı olan bir kişiyle THY uçağında seyahat ettiği halde 'Sağlık Deklarasyon Formu' doldurmayan 6 vatandaşa ulaşmakta zorluk çekildiği öğrenildi...
  • anlayamiyorum . mademki bu formlari doldurmak yasal bi zorunluluk doldurmayanlar cezalandirilacak deniliyo neden pasaport kontrolunden once bu formlari da olmayanlari kontrol etmiyorlar .. kabin ekibine degil de gercek ten sorumlu olan saglik bakanligi personeli takibini yapmiyor .. hasta yolcu ulkeye giris yaptiktan sonra ne onemi kaliyo ki oncesinden ulkeye sokmamaliyiz bence.. ayrica adam beyan eder mi ben hastayim diye sadece gostermelik bi uygulama bence

Amerika'dan gelen ve Domuz Gribi virüsü taşıyıcısı olan bir kişiyle THY uçağında seyahat ettiği halde 'Sağlık Deklarasyon Formu' doldurmayan 6 vatandaşa ulaşmakta zorluk çekildiği öğrenildi. Kabin görevlilerine formu doldurmamak için direnen yolculara polisin cezai işlem yapması gündeme geldi.

Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi Baştabibi Aykut Yener Kavak, özellikle Domuz Gribi görülmüş ülkelerden gelenlerin deklare formunu mutlaka doldurması gerektiğini vurgulayarak, bunun kendi sağlıkları ve görevlilerin erken müdahalesi için çok önemli olduğunu vurguladı. Özellikle ABD'den gelen uçaklara yönelik sağlık tedbirlerine devam ettiklerini belirten Baştabip Kavak, 1 Haziran itibariyle yaz sezonunun başladığını bu yüzden yurt dışından gelen uçak sayısında artış olduğunu ifade ederek, pasaport kontrol noktalarındaki Termal kamera sayısını 5'e çıkardıklarını söyledi.

Domuz Gribi tedbirlerinin başladığı ilk günlerde deklarasyon formunun doldurulması ve görevlilerce toplanmasında ciddi sıkıntılar yaşandığına işaret eden Kavak, ''Özellikle son günlerde vaka çıkan uçaklarda artık doldurulmayan veya toplanması zorlanan deklareler azalmaya başladı. Ama yine de yolcuların bu konuda hassasiyet göstermesi, formları kendi sağlıkları açısında eksiksiz olarak doldurması çok önemli. Form doldurmayan yolculara ulaşılmakta tabii ki zorlanıyoruz. Onlara; bilet acentalarından, emniyet bilgi işlemden yabancı ise konsolosluktan detaylı araştırma yaparak bayağı vakit kaybederek ulaşmak zorunda kalıyoruz. O yüzden uçaktayken doldurulması, özellikle kabin memurlarının uyarması, kişilerin de hassas olması bizim açımızdan çok önemli.'' uyarısını yaptı.

''ABD DOMUZ GRİBİ TEDBİRLERİNİ AZALTTI"

Türkiye'de görülen 8 vakanın ABD'den gelmesine de değinen Baştabip Aykut Yener Kavak, kendilerine gelen bilgilerin ABD'nin Domuz Gribi konusundaki tedbirlerini azalttığı yönünde olduğu, bir de yaz sezonu nedeniyle ABD'den ülkemize gelenlerin sayısının çok arttığını dikkat çekti. Kavak, THY uçağında Domuz Gribi virüsü taşıyan kişi ile seyahat ettiği halde sağlık deklarasyon formu doldurmadan Türkiye'ye giriş yapan 6 kişiye geçte olsa ulaşıldığını sözlerine ekledi.

Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi'nde bazıları geçici görevle gelen 65 sağlık personeli görev yapıyor. Görevlilerden bazıları dış patlar terminali geliş katındaki pasaport kontrol noktalarının giriş noktasındaki Termal kameralarda görev yaparken kimisi de riskli ülkelerden gelen uçaklarda virüs taşıyan yolcu olup olmadığını kontrol edip, deklare formlarını topluyor. 29 Nisan tarihli bir yazıyla Atatürk Havalimanı'ndaki tüm kurum ve kuruluşları uyaran Mülki İdare Amirliği, özellikle havayolu şirketlerindeki kabin ekiplerinin sağlık deklarasyon formunu yolculara kesinlikle doldurtmasını istedi. Önümüzdeki günlerde yapılacak güvenlik komisyonu toplantısında da ilgili formu doldurmakta direnen uçak yolcuları hakkında polisin cezai işlem yapmasının görüşüleceği öğrenildi.

Öte yandan, havayolu şirketlerinde çalışan bazı kabin memurları kimi yolcuların formu kendileri ile dalga geçerek doldurduğunu doldurmakta direnenlerle de zaman zaman sıkıntı anlar yaşadıklarından şikayet etti.

Deklorasyon formu doldurmayan yolculara ceza kesilecek

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
anlayamiyorum . mademki bu formlari doldurmak yasal bi zorunluluk doldurmayanlar cezalandirilacak deniliyo neden pasaport kontrolunden once bu formlari da olmayanlari kontrol etmiyorlar .. kabin ekibine degil de gercek ten sorumlu olan saglik bakanligi personeli takibini yapmiyor .. hasta yolcu ulkeye giris yaptiktan sonra ne onemi kaliyo ki oncesinden ulkeye sokmamaliyiz bence.. ayrica adam beyan eder mi ben hastayim diye sadece gostermelik bi uygulama bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000