15 Ağustos 2013, Perşembe 13:43:52

DAVUTOĞLU: "BU AÇIK BİR TERÖR FAALİYETİDİR"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan'ın Gebele kentinde düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Davutoğlu, kaçırılan THY pilotları hakkında açıklamalarda bulundu.
  • Sayin Davutoglu,DIs Isleri Bakanligi yapacak en yetkili,en bilgili ve de dis politika konusunda en tecrubeli bilim adamidir.Bugun bazi zorluklar olsa da, yarin tum dunya Turkiye'nin neler basardigini hayranlikla izleyecek.Esat da Sisi de Suud krali da er yada gec gidecek ve bu ulkelerin halklari agabeyleri olan Turkler ile kucaklasacaktir.Ortadoguda kurulan satilik hukumetler,Israil'in Firat ve Nil arasini ve dahi Kayseri'ye kadar olan Turk topraklarini da ele gecirmek uzere bati tarafindan desteklenmektedir(Bkz.Old Testement).Bu duzen bozulacak ve bu topraklar sahiplerinin elinde kalacaktir.
  • PİLOTLARIMIZ HALA ESİR , dışişleri bakanımız hala maaşını almaya devam ediyor.
  • Kesin kararlılık içindeyiz demis yine, yandık...
  • Millet bi garip. Hayatta hicbir sey yonetmemis, bir sirket bile yonetirken rakip ne demektir bilmemis tipler, cikip Disisleri Bakani na salliyorlar. Turkiye, son on senede, Cin den sonra en hizli buyuyen ulke olmussa, bundan rahatsiz olanlar elbette olacaktir. Elalem senin ucuncu havalimanina bile karisiyor, hem de sadece ekonomik bir rekabet sebebiyle. Buyume demek ekstra enerji demek. Yani herkesin basini belaya sokmaya yetecek bir mesele demek. Nasil olacak bu. Turkiye hem buyumus, hem de enerji konusunda onemli bir noktaya gelmisse ve bunu, cevresindeki kaynayan bolgeye ragmen istikrarini, sizin gibi kullanilmaya acik suruyle insana ragmen basarmissa, Dis Isleri Bakani ve tabi Hukumet bir dahi dir. Sen konus dur, Sevgili Vatandas.
  • Belliki sen politikadan anlamayan birisisin. Hukumetin derdi sana mi dustu? cok mu uzuleceksin bu hukumet duserse? sanane o zaman? Bu tip, disarida durup, herkese akil veren tipler de var. Nasil bir sifat vermek gerekiyor bilmiyorum. Alternatifleri yazsam, hakaret diye yayinlanmaz. Ama tesbit ise? yani hakaret degil de bir kisinin gercekten oyle oldugunu yaziyorsan ne olacak?
  • ¡phone uygulamasi sen ve senin gibi takunyalilar daha cooook yanacaksiniz.PILOTlarimizi sag ve saglim istiyoruz buda hukumetin gorevidir.
  • çomak sokanlar bugün sorumluluktan kaçabiliyor...yazık bu memleketin evlatlarına
  • Yanarım yanarımda şurada politikadan bi haber olan,politikanın ne olduğu konusunda beyninde kırıntı bulunmayan sevgili vatandaşımın sırf iktidara antipatisinden dolayı koskoca TC min Dışişleri Bakanını eleştirmesine YANARIM
  • Turkiye mesul tutulamaz demişsin iyi güzel de. Tayyip ortadoğunun sultanı olmaya çalışıyo ortadoğuda her şeye burnunu sokuyo onu napıcaz?
  • ...böyle bir terör faaliyetinin gerçekleşmiş olması Beyrut'taki güvenlik şartlarının ya hiç ortada olmadığını gösterir ya da bazı destekler gördüğü anlamı çıkar. O bakımdan derhal pilotlarımızın serbest bırakılması yönünde beklentimiz her düzeyde dile getiriliyor. cümlede ki anlatım bozukluğunun nedenleri ni yazınız. pilot ailelerinine nacizhane tavsiyem, yapalibiyorlarsa bu herifi olaydan uzak tutsunlar. karışmasın olaya.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan'da Türk pilotların kaçırılmasının Suriye'deki olaylarla ilişkilendirilmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, " Suriye'deki hiçbir olaydan Türkiye mesul tutulamaz. Eğer Suriye'deki olaylardan mesul tutulacak bir taraf varsa Suriye rejimidir" dedi.

Davutoğlu, Azerbaycan'ın Gebele kentinde düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Dışişleri Bakanları Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Lübnan'da kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca'nın durumuyla ilgili bir gelişme olup olmadığının sorulması üzerine Davutoğlu, bu konuyla ilgili olarak da yoğun bir telefon diplomasisi sürdürdüğünü belirtti. Lübnan Başbakanı Necib Mitaki ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile olay olur olmaz görüştüğünü, bir çok diplomatik temas yaptığını, dün de Lübnan Dışişleri Bakanı Adnan Mansur ile görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Davutoğlu, elden gelen her türlü gayretin gösterildiğini bildirdi.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir heyetimiz dün Lübnan'a gitti ve görüşmeler gerçekleştirdi. Lübnan'daki bütün taraflarla Sayın Büyükelçimiz de görüşmeler sürdürüyor. En kısa zamanda pilotlarımızın serbest bırakılması büyük önem taşıyor. Muhataplarımıza da söyledim, bu açık bir terör faaliyetidir. Lübnan'da, Beyrut Havalimanı'ndan Beyrut'a giden bir yolun, açıkça Lübnan güvenlik güçlerinin kontrolünde olan bir yolda, böyle bir terör faaliyetinin gerçekleşmiş olması Beyrut'taki güvenlik şartlarının ya hiç ortada olmadığını gösterir ya da bazı destekler gördüğü anlamı çıkar. O bakımdan derhal pilotlarımızın serbest bırakılması yönünde beklentimiz her düzeyde dile getiriliyor. Bütün kurumlarımızla yoğun bir çaba sarf ediyoruz.
Bunun Suriye'deki olaylarla ilişkilendirilmesi kabul edilemez. Suriye'deki hiçbir olaydan Türkiye mesul tutulamaz. Eğer Suriye'deki olaylardan mesul tutulacak bir taraf varsa Suriye rejimidir. Biz bu yönde insani çabamızı hep gösterdik, Suriye'deki her olay konusunda insani çaba gösterdik, bundan sonra da gösteririz ama bizim vatandaşlarımıza dönük böylesi bir muameleyi herhangi bir şekilde tartışmamız dahi söz konusu olmaz. Derhal pilotlarımızın serbest bırakılmasını bekliyoruz. Bu konudaki çabalarımızı da artırarak sürdüreceğiz. Aksi takdirde Lübnan'ın herhangi bir şekilde güvenli bir ülke olmadığı kanaatinin dünyada yerleşmesi herhalde Lübnan'a verilebilecek en büyük zarardır. Biz, Lübnan'ı dost ve kardeş bir ülke olarak görüyoruz, bütün Lübnanlıları kardeş görüyoruz. Ama vatandaşlarımızın hukukunu koruma konusunda da kesin bir kararlılık içindeyiz."

DAVUTOĞLU: "BU AÇIK BİR TERÖR FAALİYETİDİR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

aviator ~ 11 yıl önce
Sayin Davutoglu,DIs Isleri Bakanligi yapacak en yetkili,en bilgili ve de dis politika konusunda en tecrubeli bilim adamidir.Bugun bazi zorluklar olsa da, yarin tum dunya Turkiye'nin neler basardigini hayranlikla izleyecek.Esat da Sisi de Suud krali da er yada gec gidecek ve bu ulkelerin halklari agabeyleri olan Turkler ile kucaklasacaktir.Ortadoguda kurulan satilik hukumetler,Israil'in Firat ve Nil arasini ve dahi Kayseri'ye kadar olan Turk topraklarini da ele gecirmek uzere bati tarafindan desteklenmektedir(Bkz.Old Testement).Bu duzen bozulacak ve bu topraklar sahiplerinin elinde kalacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
PİLOTLARIMIZ HALA ESİR , dışişleri bakanımız hala maaşını almaya devam ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Kesin kararlılık içindeyiz demis yine, yandık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKI ~ 11 yıl önce
Millet bi garip. Hayatta hicbir sey yonetmemis, bir sirket bile yonetirken rakip ne demektir bilmemis tipler, cikip Disisleri Bakani na salliyorlar. Turkiye, son on senede, Cin den sonra en hizli buyuyen ulke olmussa, bundan rahatsiz olanlar elbette olacaktir. Elalem senin ucuncu havalimanina bile karisiyor, hem de sadece ekonomik bir rekabet sebebiyle. Buyume demek ekstra enerji demek. Yani herkesin basini belaya sokmaya yetecek bir mesele demek. Nasil olacak bu. Turkiye hem buyumus, hem de enerji konusunda onemli bir noktaya gelmisse ve bunu, cevresindeki kaynayan bolgeye ragmen istikrarini, sizin gibi kullanilmaya acik suruyle insana ragmen basarmissa, Dis Isleri Bakani ve tabi Hukumet bir dahi dir. Sen konus dur, Sevgili Vatandas.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sevgili vatansasin a ~ 11 yıl önce
Belliki sen politikadan anlamayan birisisin. Hukumetin derdi sana mi dustu? cok mu uzuleceksin bu hukumet duserse? sanane o zaman? Bu tip, disarida durup, herkese akil veren tipler de var. Nasil bir sifat vermek gerekiyor bilmiyorum. Alternatifleri yazsam, hakaret diye yayinlanmaz. Ama tesbit ise? yani hakaret degil de bir kisinin gercekten oyle oldugunu yaziyorsan ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
selim ~ 11 yıl önce
¡phone uygulamasi sen ve senin gibi takunyalilar daha cooook yanacaksiniz.PILOTlarimizi sag ve saglim istiyoruz buda hukumetin gorevidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arının yuvasına ~ 11 yıl önce
çomak sokanlar bugün sorumluluktan kaçabiliyor...yazık bu memleketin evlatlarına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Yanarım yanarımda şurada politikadan bi haber olan,politikanın ne olduğu konusunda beyninde kırıntı bulunmayan sevgili vatandaşımın sırf iktidara antipatisinden dolayı koskoca TC min Dışişleri Bakanını eleştirmesine YANARIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sevgili vatandasin ~ 11 yıl önce
buraya yazanlar babanin oglumuki vatandasim diye soz ediyorsun abinden cok sey kapmissin bu arada bu hukumetin basini senin anli sanli ,ortaligi karistirmaktan başka bir sey yapmiyan sifir sorun diyip tebelleş olmadik ulke,birlik,orgut birakmiyan ve yeni osmanlicilik safsatasini gerçekleştirmek isteyen bakanin yiyecek,bunu bi kenara not et ileride bakarsin
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Turkiye mesul tutulamaz demişsin iyi güzel de. Tayyip ortadoğunun sultanı olmaya çalışıyo ortadoğuda her şeye burnunu sokuyo onu napıcaz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
...böyle bir terör faaliyetinin gerçekleşmiş olması Beyrut'taki güvenlik şartlarının ya hiç ortada olmadığını gösterir ya da bazı destekler gördüğü anlamı çıkar. O bakımdan derhal pilotlarımızın serbest bırakılması yönünde beklentimiz her düzeyde dile getiriliyor. cümlede ki anlatım bozukluğunun nedenleri ni yazınız. pilot ailelerinine nacizhane tavsiyem, yapalibiyorlarsa bu herifi olaydan uzak tutsunlar. karışmasın olaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000