27 Nisan 2010, Salı 15:47:21

Çizmeci: "Türkiye hava kargoda ciddi güç haline geldi"

Yavuz Çizmeci bugün Sheraton İstanbul Oteli'nde başlayan Afganistan Hava Kargo ve Lojistik Konferansı'nda konuştu...
  • Bu kişiye inanıyoruz diyenler var,yahu personelinin maaşını sermaye kullanıyor,düşen uçağın sigortasından parayı alıyor air ankada kimseye maaş ödemiyor,geçin geriye Sultan zamanından alacaklı olanlara konut edindirmede onun zamanında ödenen bir şey yok,tasarruf teşvik yok Allah aşkına bu bey hala konuşuyor ve sana inanıyoruz diyenler var.Mağdurlar ise susuyor.Yeter Sn..Çizmeci her devrin adamı yeter....
  • Sözüm yok Afganistan kardeşimiz, yapılan iş zor!!Ama Filon buralara altına üstüne iyice bakmadan yaptığın uçuşlar yüzünden diğerlerine nazaran 5 kat hızlı yaşlandı. Rus ların bile girmek istemediği yerlerde koşturup hepsini hurdaya çevirdiğin uçakların teker teker dökülüyor. Hala peşinden gelenler varken tedbirini al yoksa insanların canını yakacaksın!!!Adını başka türlü yazacak bu camia....
  • Yavuz bey dediğiniz gibi bu sektörden kimler geldi kimler geçti.Siz hala bu sektörün içindesiniz ve insanlara iş vermeye devam ediyorsunuz.Her insanın hayatında istemeden de olsa hataları,günahları olabilir.Ama inanıyorumki hata yaptıysanız bile bunu bilerek ve isteyerek yapmamışsınızdır.Her insanın hayatında inişli çıkışlı süreçler olabilir.Umarım bundan sonraki hayatızda hataya yer olmaz.
  • FedEx ve UPS'i göremedim. Katılmaya korktular mı yoksa
  • Katılanlar listesinde Turkish Cargo2yu göremedim. Acaba yazmayı mı unutmuşlar?
Afganistan Hava Kargo ve Lojistik Konferansı, Sheraton İstanbul’da başladı.

Bugün başlayan ve Euroavia International tarafından düzenlenen iki günlük konferansa yerli ve uluslar arası pek çok havayolu ve lojistik şirketi katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Afganistan Sivil Havacılıktan Sorumlu Bakan Yardımcısı Dr. Raz Mohammad Alami, Afganistan’da sivil havacılık alanında yaşanan gelişmeleri anlattı.

Konferansın ilk bölümünde konuşan Yavuz Çizmeci, söyle konuştu: “12 yıl önce Türkiye’nin hava kargo taşıma kapasitesi 2 adet 727-200 kargo uçağından ibaretti ve sadece 30 ton idi. Bugün THY, MNG, ULS ve ACT havayollarının toplam hava kargo kapasitesi 1000 tona ulaştı. Yani Türkiye hava kargo filosu aynı anda 1 milyon kilo kargo taşıyabilir durumda. Bu haliyle de Türkiye hava kargo filosu bölgemizde çok ciddi bir güç haline geldi. Elbette bugünlere kolay gelinmedi. Bu başarı hikâyesinin arkasında ülkemizin politik ve ekonomik istikrarın, Ulaştırma Bakanlığının havacılık alanındaki devrimci vizyonunun, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ndeki niceliksel ve niteliksel olumlu gelişmelerin payı olduğu kadar, sektöre gönül vermiş ve yatırım yapmış girişimcilerin, sektörün emekçisi olan pilotların, mühendislerin, teknisyenlerin, operasyon ve yer elemanlarının enerji ve emeklerinin de büyük payı vardır. Türkiye Hava Kargo sektörü Afganistan’ın yeniden inşası sürecinde koyduğu katkı ile çok ciddi bir konuma geldi. Son dört yılda Afganistan havaalanlarında Türkiye Cumhuriyeti tescilli uçaklarla binlerce uçuş gerçekleşti. Dost ve kardeş Afganistan’ın yeniden inşasında Türkiye Hava kargo sektörünün almış olduğu rol hepimiz için çok kıvanç verici”

Konferansa katılan Türk ve yabancı firmalar şöyle:

ACT Havayolları, Aerovis Airlines, Air Bridge Kargo Airlines, Airbus Freighter Conversions, Amerijet International, Antonov Airlines, Aviation Management Solutions, Avialeasing Aviation Company, Chapman Freeborn, Coyne Airways, DHL Aviation, Dynami Aviation, EADS Efw, East Horizon Airlines, Emirates Sky Cargo, Euroasian Cargo, Eurocopter, Falcon Aviation Group, Farnair, Fujairah International Airport, Heavyweight Express, Kabul Airport, Kam Air, Korean air Cargo, Kosmos Airlines, Kunhe+Nagel, Lufthansa Cargo, Midex Airlines, Ministry Of Transport And Civil Aviation, MNG Airlines, Panalpina, Rus Aviation Sahara Aviation, Silk Airways Airlines, Sistem Lojistik, ULS Airlines Cargo, Birleşmiş Milletler Tedarik Birimi, ABD Savunma Bakanlığı, Vision Air, Volga-DNEPR Uk.
Çizmeci: "Türkiye hava kargoda ciddi güç haline geldi"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kişiye inanıyoruz diyenler var,yahu personelinin maaşını sermaye kullanıyor,düşen uçağın sigortasından parayı alıyor air ankada kimseye maaş ödemiyor,geçin geriye Sultan zamanından alacaklı olanlara konut edindirmede onun zamanında ödenen bir şey yok,tasarruf teşvik yok Allah aşkına bu bey hala konuşuyor ve sana inanıyoruz diyenler var.Mağdurlar ise susuyor.Yeter Sn..Çizmeci her devrin adamı yeter....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sözüm yok Afganistan kardeşimiz, yapılan iş zor!!Ama Filon buralara altına üstüne iyice bakmadan yaptığın uçuşlar yüzünden diğerlerine nazaran 5 kat hızlı yaşlandı. Rus ların bile girmek istemediği yerlerde koşturup hepsini hurdaya çevirdiğin uçakların teker teker dökülüyor. Hala peşinden gelenler varken tedbirini al yoksa insanların canını yakacaksın!!!Adını başka türlü yazacak bu camia....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yavuz bey dediğiniz gibi bu sektörden kimler geldi kimler geçti.Siz hala bu sektörün içindesiniz ve insanlara iş vermeye devam ediyorsunuz.Her insanın hayatında istemeden de olsa hataları,günahları olabilir.Ama inanıyorumki hata yaptıysanız bile bunu bilerek ve isteyerek yapmamışsınızdır.Her insanın hayatında inişli çıkışlı süreçler olabilir.Umarım bundan sonraki hayatızda hataya yer olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
FedEx ve UPS'i göremedim. Katılmaya korktular mı yoksa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Katılanlar listesinde Turkish Cargo2yu göremedim. Acaba yazmayı mı unutmuşlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000