13 Mayıs 2011, Cuma 13:38:00

ÇİNLİ UÇAK ÜRETİCİSİ COMAC, TÜRKİYE'Yİ ÜS YAPACAK

Çin'in havacılık şirketi Commercial Aircraft of China (COMAC), Türkiye'yi diğer ülkelere yayılmak için pazarlama üssü olarak seçti.
  • Kendileri hele bes on sene bir kullansin bakalim.
  • boing ve airbus tekelinden kurtulmak lazim kardesim gungrlir abd ve avrupa ambargo uygular o zaman yerde kalirsin
  • Türkçe yazmasını da becersek ne güzel değilmi..? :)
  • ARKADAŞLAR ÖN YARGILI OLMIYALIN SON ÜRETTİĞİ UÇAKLAR HARİKA İNCELEMEKTE FAYDA VAR
  • Açıkcası dünyada airbus ve boeing varken bir de çinliler eksikti onlarda geldi tamam oldu son derece şüpheli yaklaşırım bunların uçaklarının güvenli uçması.. Yıllar önce rusla uçak üretti üretti, kendi ülkeleri, ve doğu bloku, eski türki cumhuriyetlerine itelediler ne oldu haftada 1 rus yapımı uçak düşmeye başladı olmuyor olmuyor olmuyor uçuyor ama nereye kadar ne şekilde uçuyor. Uçak üretmek hiçbir şeye benzemez araba üretebilirsin ama uçak üretmek asla herkesin yapacağı iş değildir üretirsin uzaktan kumandalı olur 100 metre uçar iyi de olur o kadar.. çinlilerin uçağını almasak, binmesak en iyisi olur derim..
  • Embraer ve Bombardier'e rakipler şimdilik oda uçaklarını piyasaya sürsünler anlaşılacak. En azından Bombardier'in Fas yada Meksika tercihi yapmasını engellemek için faydalı olur. COMAC girmeden piyasaya girmek için Fas yada Meksika yerine Türkiye'yi tercih etmesini sağlayabilir. Türkiye'de Comac uçaklarını yakın dönemde satabileceklerini sanmıyorum, ama çevre ülkelere satış yapabilirler.
  • boing ve airbus a rakip iyi gelisme rekabet ortami olur

Geniş bir ekiple Türkiye'yi ziyaret eden COMAC yetkilileri, Chery'nin Türkiye distribütörlüğünü de yürüten Mermerler Şirketler Grubu ile distribütörlük anlaşması sağladı.

COMAC, yetkilileri ziyaret kapsamında Atlasjet ve THY yetkilileri ile irtibata geçerek, Türk havacılık sektörü hakkında bilgi aldı.

COMAC Başkan Yardımcısı Tian Min, yaptığı açıklamada, şu anda Türkiye ile Çin arasındaki ticaret hacminin 20 milyar doları bulduğunu, iki ülke arasındaki ilişkilerin her gün geliştiğini belirterek, ''Bu kapsamda biz de Türkiye'de ki iş hacmimizi önümüzdeki dönemde büyütmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Bu ziyaretlerinin hem COMAC'ın hem de Çin hükümetinin Türkiye'deki uçak sektörünü daha iyi anlamasını sağladığını vurgulayan Tian Min, ''Dolayısıyla bu kapsamda daha gelişmeler bekleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde eminiz ki bir çok fırsatı belirleyip bunun üzerinde çalışma imkanımız olacak. Bu yaptığımız işbirliğinin çok daha hızlanarak gideceğine inanıyoruz'' dedi.

"TÜRKİYE'Yİ PAZARLAMA ÜSSÜ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ"

COMAC Müşteri Hizmetleri Merkezi Başkan Yardımcısı David Lui de COMAC'ın 2008'de Çin'in ticari uçak ihtiyacını karşılamak için kurulduğunu, çoğunluk hissesi Çin devletine ait olan şirket 3 yaşında olmasına rağmen Çin'in uçak üretiminde 60 yıldan fazla tecrübesi bulunduğunu belirtti.

Şu anda iki tip uçak üzerinde çalıştıklarını söyleyen Lui, ilkinin ARJ-21 adlı 78 kişi kapasiteli bölgesel uçak, ikincisinin ise 150 kişilik C-919 tipi uçak olduğu bilgisini verdi.

ARJ-21'den yıllık 50, C-919 uçağından da 150 adet üretmeyi planladıklarını belirten Lui, ''2011 sonunda ARJ-21'in ilk teslimatları yapılacak. C-919 ise şu anda final dizayn aşamasında... 2014'te ilk uçuşu planlanıyor. C-919 tipi için 6 değişik müşteriden 100 uçaklık bir sipariş aldık. Bunun 4 tanesi Çin'deki havayolu şirketleri... Diğer iki şirket de finansal kiralama şirketi'' dedi.

Türkiye'yi bir pazarlama üssü olarak gördüklerini söyleyen Lui, ''Türkiye'ye bu ikinci gelişimizde anladık ki biz doğru karar vermişiz. Türkiye gelişen pazarın tam ortasında, bizim rahat iş yapabileceğimiz bir ülke. Türkiye'deki hükümet politikaları sivil havacılığın gelişmesini istiyor'' diye konuştu. (HaberTürk)

ÇİNLİ UÇAK ÜRETİCİSİ COMAC, TÜRKİYE'Yİ ÜS YAPACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Kendileri hele bes on sene bir kullansin bakalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
boing ve airbus tekelinden kurtulmak lazim kardesim gungrlir abd ve avrupa ambargo uygular o zaman yerde kalirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkçe yazmasını da becersek ne güzel değilmi..? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ARKADAŞLAR ÖN YARGILI OLMIYALIN SON ÜRETTİĞİ UÇAKLAR HARİKA İNCELEMEKTE FAYDA VAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Açıkcası dünyada airbus ve boeing varken bir de çinliler eksikti onlarda geldi tamam oldu son derece şüpheli yaklaşırım bunların uçaklarının güvenli uçması.. Yıllar önce rusla uçak üretti üretti, kendi ülkeleri, ve doğu bloku, eski türki cumhuriyetlerine itelediler ne oldu haftada 1 rus yapımı uçak düşmeye başladı olmuyor olmuyor olmuyor uçuyor ama nereye kadar ne şekilde uçuyor. Uçak üretmek hiçbir şeye benzemez araba üretebilirsin ama uçak üretmek asla herkesin yapacağı iş değildir üretirsin uzaktan kumandalı olur 100 metre uçar iyi de olur o kadar.. çinlilerin uçağını almasak, binmesak en iyisi olur derim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Embraer ve Bombardier'e rakipler şimdilik oda uçaklarını piyasaya sürsünler anlaşılacak. En azından Bombardier'in Fas yada Meksika tercihi yapmasını engellemek için faydalı olur. COMAC girmeden piyasaya girmek için Fas yada Meksika yerine Türkiye'yi tercih etmesini sağlayabilir. Türkiye'de Comac uçaklarını yakın dönemde satabileceklerini sanmıyorum, ama çevre ülkelere satış yapabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
boing ve airbus a rakip iyi gelisme rekabet ortami olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000