07 Mart 2013, Perşembe 09:10:04

ÇİN'DE THY'NİN AYAK SESLERİ!

Türk Hava Yolları’nın Pekin Müdürü Veysel Taş, Çin’in başkenti Pekin’de Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı...
  • Ben kendisiyle yaklaşık 4 yıl Atina'da çalıştım .. Pazarlama sefimizdi...iyi bir departmandan teoriyi bilerek geldi ve zaten kisa zamanda pazari cozmustu...Dürüst ve çalışkan demenin sadece lafta değil icraatta olduğunu onda gördüm .. Zaten 4 yılda cok büyük atılım oldu ki Atina'da Pekin gibi büyük bir yere Mudur olarak tayin oldu... Her 2 noktaninda yükselişini zaten rakamlar ortaya dokuyor ... Yolun açık olsun...
  • Birak bu isleri fircala disleri
  • Mudur efendi bir de THY na ne zaman ve nasil girdigini ve nasil ne zaman mudur olup da oraya tayin oldugunu da aciklar mi ?? Yoksa o da Temel in deyimiyle havaciligi onunla beraber internetten ogrenen genclerden mi???
  • Müdürm eline sağlık ,sen orada olduğun sürece bu yükseliş sürer
  • Kılıçdaroğlu yamyamlarıyla gitmezse sorun çıkmaz.
  • bu adam tek basınamı yapmıs neymıs bu yahu genel mudur yapın abartmayın kardesım. yolcu alternatıf yok zaten ucacak.
  • tebrik ediyorum. Başarılar.
  • Çin seddi mi?? Geçilemez mi?? He, problem yok bizde THY var, karadan geçemezsek havadan geceriz engel tanımayız.:))
  • Çin gibi rekabetin yoğun oldugu bir pazarda bu basarıyı elde etmek elbette cok calışmaktan ve özveriden gecer, tebrikler doğrusu. Ama 4 nokta yetmez, Dunyanın 2. buyuk ekonomisinde 4 nokta az kalır. TR-Çın ticaret ve turizm hacminin artması için daha fazla noktaya ve sefer arttırımı ile yuklenilmeli. THY ve Çin pazarlama teskilatından güzel haberleri dört gözle bekliyor olacagız. GURURUMUZ THY!!!!!!
  • Çin'de bildiğim kadarıyla Urumçi, Kaşgar, Şian, Harbin, Şenzen, Çengdu, Kunming, Çongking, Hangcu gibi uçulması gereken birçok şehir var.

Amerika’dan sonra dünyanın en büyük koltuk kapasitesine sahip ülkesi konumunda olan Çin’de Türk Hava Yolları’nı temsil eden deneyimli yönetici Veysel Taş, havacılığın ve Türk Hava Yolları’nın büyüme hızında önemli bir ivme yakaladığını ve THY’nin Çin’de çok önemli bir konuma sahip olduğunu ifade etti.

PEKİN’DE THY PERFORMANSI

Türk Hava Yolları’nın Pekin’de çok önemli başarılara imza attığını ve ödüller kazandığının altını çizen Taş, ‘2012 yılı yolcu sayısında 2011’e göre artış sağlayıp yaklaşık 190 bin yolcu taşıdık. 2013’te bu sayının % 85 üzeri bir doluluk oranıyla 200 bini geçeceğini tahmin ediyoruz.

Business yolcu sayısı da bu paralelde %26’lık artış gösterdi. Business ve Comfort yolcu sayısı toplamda 44 bin 540 olarak gerçekleşerek toplam yolcu içindeki payı yaklaşık yüzde 23 olarak belirlendi.

Business Class yolcu doluluk oranında tüm bağlantı sıralamasında Pekin hattı ilk 5’te yer alıyor.

THY KARGODA DA UÇTU

Pekin için kargo rakamları da oldukça başarılı bir ivme yakaladı. Pekin hattında elde ettiğimiz cironun yüzde 16’sı kargodan sağlandı’ şeklinde konuştu.

Taş, ‘Kargo taşımacılığı gelirimizde büyük bir paya da sahip. Uçak altında her gün 24 tonluk kargo kapasitesi var. Bunu iyi değerlendirmek gerekiyor. Daha önce Airbus A330 ve A340’lar 10-12 ton kargo taşırken, şimdi Boeing 777’ler 24 ton kargo bize sunuyor. Şhangay’da iki tane kargo uçaklarına sefer izni aldık. Bir tanesine zaten uçuyoruz diğeri de önümüzdeki günlerde ikinci sefere başlayacak. Böylelikle İstanbul-Şhangay kargo seferlerimiz haftada iki sefer olacak. Guangzhou içinde umarım bir değişiklik olmazsa yaz tarifesiyle beraber bir kargo seferi daha yapacağız. Hong Kong’da zaten mevcut 4 kargo seferimiz var. Kargo taşımacılığını 65 ton kapasiteli kargo uçaklarımızla yapacağız’ dedi.

TRANSİT YOLCUYA İSTANBUL TURU

Şirketler için en önemli konulardan birinin de transit yolcu olduğunu belirten Veysel Taş, toplam yolcuların yüzde 65’inin transit olduğunu ve bu yolcuların yarısının Avrupa’ya devam ettiğini belirtti. Transit yolcu potansiyelinin son derece önemli olduğunu vurgulayan Taş, ‘transit yolcuyu değerlendiremezseniz yaşama şansınız kalmaz’ dedi.

Afrika’ya gidecek yolcuları da taşıdıklarını belirten Taş, ‘Çin’den gelen bir yolcunun transit uçuşu 6 saat veya daha fazlaysa İstanbul turu hediye ediyoruz.Çin’den bir Afrika yolcusu kısa bir İstanbul turu atmış oluyor’ dedi.

Özellikle Almanlar için en önemli rakibin THY olduğunun altını çizen Veysel Taş, ‘Almanya’da 11 noktaya uçuyoruz. Bu da bizi en büyük rakip yapıyor. Bu nedenle Almanya’ya gidecek transit yolcular THY’yi tercih ediyor’ diye konuştu.
Taş, THY’nin Pekin’de yaşadığı bir sıkıntıyı da dile getirerek, ‘Çin’de yeni bir yönetmelik yayınlandı. Avrupa’lı bir yolcu Pekin üzerinden transit olarak Hong Kong, Japonya, Kore yada Bangkong’a uçacaksa 3 gün boyunca Pekin’de vizesiz kalabiliyor. Bu da turizm anlamında büyük bir katkı sağlıyor. Ancak yayınlanan yönetmelikle yer alan 45 ülke arasında ne yazık ki Türkiye yok. Bununla ilgili girişimlerimiz oldu ancak bu ülkenin çözebileceği bir konu’ dedi.

THY 28 SEFER YAPACAK

THY’nin Çin’de Pekin, Şanghay, Guangzhou ve Hongkong olmak üzere 4 noktaya karşılıklı direkt sefer düzenlediğini belirten Taş, ‘1 Nisan itibariyle Guangzhou’nun haftalık 4 olan sefer sayısı her gün gerçekleştirilecek. 2013 yaz tarifesi ile THY Çin’deki 4 noktaya haftalık karşılıklı 28 sefer yapacak’ şeklinde konuştu.

Taş, ‘2012 yılında bu 4 hatta yaklaşık 815 bin koltuk arzı yapılarak büyük artış sağlandı. Kapasite artışının çok üzerinde gerçekleşen ciro artışı, karlılığı da olumlu yönde etkiledi’ dedi.

THY NASIL REKABET EDİYOR?

THY’nin Pekin’de çok önemli rakiplerinin olduğunu ifade eden Veysel Taş, ‘Bu şirketlerin Pekin’e gelişi çok eski yıllara dayanıyor. Biz ise henüz 14 yıldır (1999) Pekin’deyiz. Bu nedenle mümkün olduğu kadar rekabet etmeye çalışıyoruz ancak onlar uçak tipleri itibariyle taşıdıkları yolcu sayısı bizden daha fazla olabiliyor. Baktığınız zaman onlar A380 ile uçarken biz 777’lerle uçuyoruz ancak 2014 yılında yeni filomuza katılacak uçaklarla koltuk sayısı 386 olacak ve doluluk oranında ve yolcu sayısında çok daha önemli noktalara geleceğiz ve rakabette daha büyük avantajlar sağlayacağız. Business yolcu sayımız yeni uçaklarla birlikte 50’ye çıkabilir’ dedi.

PEKİN’DE SLOT SIKINTISI

Pekin’de sefer sayısının oldukça yoğun olduğunun altını çizen Taş, slot almanın son derece zor olduğunu ifade etti. Çin’in ulusal havayolu şirketinin  İstanbul’a uçmak istediğini ve bu kararlarını desteklediklerini ifade eden Veysel Taş, ‘Onların İstanbul’a uçması belki bizimn slot talebimizin önümüzdeki süreçte değerlendirilmesi ve olumlu olarak geri dönmesine neden olabilirdi. Ancak şimdilik o kararlarını askıya aldılar. Çünkü transit yolcu son derece önemli bir konu. Transit yolcuyu değerlendiremezsiniz işiniz çok zor’ dedi.

©AirportHaber

ÇİN'DE THY'NİN AYAK SESLERİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

basarı budur ~ 11 yıl önce
Ben kendisiyle yaklaşık 4 yıl Atina'da çalıştım .. Pazarlama sefimizdi...iyi bir departmandan teoriyi bilerek geldi ve zaten kisa zamanda pazari cozmustu...Dürüst ve çalışkan demenin sadece lafta değil icraatta olduğunu onda gördüm .. Zaten 4 yılda cok büyük atılım oldu ki Atina'da Pekin gibi büyük bir yere Mudur olarak tayin oldu... Her 2 noktaninda yükselişini zaten rakamlar ortaya dokuyor ... Yolun açık olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fircala disleri ~ 11 yıl önce
Birak bu isleri fircala disleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aciklar mi ? ~ 11 yıl önce
Mudur efendi bir de THY na ne zaman ve nasil girdigini ve nasil ne zaman mudur olup da oraya tayin oldugunu da aciklar mi ?? Yoksa o da Temel in deyimiyle havaciligi onunla beraber internetten ogrenen genclerden mi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
selami ~ 11 yıl önce
Temel'i bilmem ama Veysel'i iyi bilirim, oraya parlak zekasından başka torpili olmadan müdür oldu. Onu oraya atayanlarda onu farkettikleri için işlerinin ehli olsalar gerek.
: ~ 11 yıl önce
Müdürm eline sağlık ,sen orada olduğun sürece bu yükseliş sürer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tru ~ 11 yıl önce
Kılıçdaroğlu yamyamlarıyla gitmezse sorun çıkmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neymısın sen yahu ~ 11 yıl önce
bu adam tek basınamı yapmıs neymıs bu yahu genel mudur yapın abartmayın kardesım. yolcu alternatıf yok zaten ucacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 11 yıl önce
tebrik ediyorum. Başarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engel tanımayız ~ 11 yıl önce
Çin seddi mi?? Geçilemez mi?? He, problem yok bizde THY var, karadan geçemezsek havadan geceriz engel tanımayız.:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TURKOGLU ~ 7 yıl önce
Geri zakalidan baska birsey degilsin. hersey izin ile ucuyor ,nesi gecmek ,sen nereye gecebiliyorun, amina kadar gecemezsin,hele cin seddi diyorsun. adam gibi konus .cahil utanmaz herif.
Çinli ~ 11 yıl önce
Çin gibi rekabetin yoğun oldugu bir pazarda bu basarıyı elde etmek elbette cok calışmaktan ve özveriden gecer, tebrikler doğrusu. Ama 4 nokta yetmez, Dunyanın 2. buyuk ekonomisinde 4 nokta az kalır. TR-Çın ticaret ve turizm hacminin artması için daha fazla noktaya ve sefer arttırımı ile yuklenilmeli. THY ve Çin pazarlama teskilatından güzel haberleri dört gözle bekliyor olacagız. GURURUMUZ THY!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çin ~ 11 yıl önce
Çin'de bildiğim kadarıyla Urumçi, Kaşgar, Şian, Harbin, Şenzen, Çengdu, Kunming, Çongking, Hangcu gibi uçulması gereken birçok şehir var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000