11 Mayıs 2009, Pazartesi 08:10:42

"Çıkıs harcı bilete yansıtılamaz"

Yurtdışına çıkışta alınan 15 liralık harcın tahsil yöntemi Maliye Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı arasında görüş ayrılığına yol açtı.
  • millete herhalde cok normal geliyor.
  • bence 15 lira cok az en azindan 500 felan olmali.............vatana feda.......
  • Yurt dışı çıkış harcı bilet ücreti ile alınamaz çünkü sadece Türk vatandaşlarından alınan bir vergi ayrıca Türk vatandaşının yurt dışında oturma izni söz konusu ise yine muaf sayılmaktadır.Bu durumda maliye bu ayrımı nasıl yapacak ve havayolundan nasıl talepte bulunacak.
  • Bilete yansıtılmasın ama acentalara tahsil yetkisi verilsin acenteler alsın bu ücretleri böylelikle acentalardan bilet alan yolcular aynı anda harçlarınıda ödeyebilirler acentalara aykırı bu kadar şey yapılıyorken bir kez de olsun acentaların lehine birşey yapılsın
  • Olmaaaaaaaz

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "15 liranın vatandaştan alınmamasını, doğrudan bilete yansıtılmasını Maliye Bakanlığı'na ilettik." dedi.  

Bu konuda bir mevzuat değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Yıldırım, konuya ilişkin çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Maliye Bakanlığı ise harcın bilet fiyatına dahil edilmesinin teknik olarak mümkün olmadığını belirtiyor. Yetkililer, konunun daha önce bütün boyutlarıyla araştırıldığını ifade ederek, şunları aktardı: "Öncelikle bilete harç ilave edilmesinin uluslararası havacılık standartlarına aykırı olduğu belirlendi. Uluslararası Havacılık Teşkilatı'nın koyduğu standartlarda, biletlerde hangi unsurların yer alabileceği tek tek sayılmış. Her ülke kendine göre biletlere ekleme yapamıyor. İkinci engel de havayolu şirketlerinin durumu. Çalışmalar sırasında THY ile belli bir noktaya varıldı ama yabancı havayolu şirketleri buna sıcak bakmadıklarını baştan belirtti. Yurtdışında, yabancı acentelerden alınan biletten nasıl çıkış harcı alınacak? Bu, teknik olarak mümkün değil." Maliye yetkilileri, 2007'deki düzenleme sırasında, kendilerinin yurtdışı çıkış harcının tamamen kaldırılabileceği yönünde görüş bildirdiklerini de ifade etti. Ancak çıkış harcının TOKİ'ye aktarılması sebebiyle Başbakanlık'ta bu öneriye sıcak bakılmadığı ve çıkış harcının düşürülerek, devamı yönünde karar alındığı vurgulandı. Yurtdışına çıkış harcı, 1985'te Toplu Konut Fonu'na kaynak oluşturmak amacıyla 100 dolar olarak alınmaya başlandı. 1996'da kaldırılmasının ardından 2001 krizi sırasında 50 dolar olarak yeniden uygulamaya konuldu. 2007'de ise 15 liraya düşürüldü.

"Çıkıs harcı bilete yansıtılamaz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
millete herhalde cok normal geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bence 15 lira cok az en azindan 500 felan olmali.............vatana feda.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yurt dışı çıkış harcı bilet ücreti ile alınamaz çünkü sadece Türk vatandaşlarından alınan bir vergi ayrıca Türk vatandaşının yurt dışında oturma izni söz konusu ise yine muaf sayılmaktadır.Bu durumda maliye bu ayrımı nasıl yapacak ve havayolundan nasıl talepte bulunacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bilete yansıtılmasın ama acentalara tahsil yetkisi verilsin acenteler alsın bu ücretleri böylelikle acentalardan bilet alan yolcular aynı anda harçlarınıda ödeyebilirler acentalara aykırı bu kadar şey yapılıyorken bir kez de olsun acentaların lehine birşey yapılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Olmaaaaaaaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000