22 Ekim 2015, Perşembe 15:07:32

CHP'den THY'li AK Parti reklamına tepki

K Parti reklam filminde Türk Hava Yolları’nın öğrencilere yönelik yaptığı indirimlerin kullanılması CHP’nin tepkisine neden oldu. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Türk Hava Yolları, AKP’nin seçim vaatlerinde kullanabileceği bir şirket değil, halka arzı yapılmış ve borsada işlem gören ticari bir şirkettir” dedi.
  • az once oyumu akp verdim. vatana hayirli ugurlu olsun insallah.
  • 13 yıldır iktidarda olup bi kotu gidisata son vermek icin oy isteyen bir partinin elindeki tum imkanlari kendi lehine kullanma durumundan ibaret durum
  • İcraat bir THY değil Hükümet icraati. Yani vaadi. Hükümet THY nin yapacağı indirimi sübvanse edecek. Muhtemelen THY ile bir anlaşma yaptı ve falan filan şartlarda yapılacak indirimi THY ile uygulayacak ve onu duyuruyor. Yoksa THY adına konuşup indirim yapacağız demiyor. Dolayısıyla bu icraat vaadini duyurmasında bir sakınca yok. Aynı veya benzer promosyonu mesela McDonalds ile de yapabilirdi.
  • Davutoğlu reklam ücreti olarak ne kadar kazandı acaba? :)
  • CHP de bankalarla görüştük. Borç faizlerini düşüreceğiz diyor. O bankalar borsa da işlem gören şirketler değil mi? Sonra bu Gürsel Tekin değil miydi, iktidar olduklarında basın yayın kuruluşlarına el koyacağız diyen. Özel şirketlere el koymaktan bahseden bir adamda nasıl bir yüz olmalı ki bu sözleri sarfedebilsin.
  • Ne çabuk unuttunuz 2001 Türkiye'sini artistler. Dibe vuran ekonomiyi, başbakan ecevitin önüne atılan yazar kasayı, hortumlanan 260 katrilyonu, batan İstanbul Havayollarını işsiz yüzlerce pilotu, THY kaptanlarının 1000 dolara düşen maaşlarını ha? AKP iktidarı döneminde ülke kalkındı havacılık sektörü zirve yaptı hepinizin maaşları 8-12 bin avro oldu karnınız doydu şimdi fıçınız kalktı. Bu hükumet giderse ararsınız bu günleri...a.k.
  • 1950 den beri ülkeyi marshall planı ve truman doktrini ile yönetenlerin zihniyeti, o gün de aynı idi, bugün de aynı, oyuncular değişir emperyalistlerin çıkarları değişmez, o yüzden chp yi ağzına dolayıp her fırsatta çamur atanlar önce kendilerinin hangi planın parçası olduklarına bir baksınlar, -hoş chp nin de chp liği kalmadı ya neyse, kalanların da adları milliyetçi, diğeri de işbirlikçi; akp nin de aklığı kapkara oldu, temizlenmesi uzun sürer..
  • SABIR RUMUZLU arkadaşımız sen neguzel hayal kuruyorsun oyle:) hiç bi yere gitmiyoruz gitmicezde:) kimsenin zorla sizi burda tuttuğu yok chp li yada hdp liyseniz ki zaten ikisinin bi farkı yok, memnun degilseniz şirketten bol ne var:) yolunuz açık olsun:)
  • işine gelince özel şirket de işine gelince devlet malı..bu zihniyete şaşırmıyorum
  • Thy nin hali ortada.15 sene önce nasıldı şimdi nasıl.ne bu çekememezlik.bu parti zamaninda bu kadar büyüdü.

Konuyla ilgili olarak hurriyet.com.tr’ye açıklama yapan THY ise, “Türk Hava Yolları benzer uygulamaları geçmiş dönemlerden bu yana yapmaktadır öğrenci, genç, yaşlı, aile indirimi gibi uygulamalarımız ticari çalışmalarımızın gereği olarak yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerine yönelik olarak hazırlanan bir reklam filminde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sesinden THY tarafından öğrencilere yapılan indirimlerin yer almasını CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin eleştirildi. Tekin, “Türk Hava Yolları, AKP’nin seçim vaatlerinde kullanabileceği bir şirket değil, halka arzı yapılmış ve borsada işlem gören ticari bir şirkettir. Bu şirketin herhangi bir siyasi partinin seçim çalışmalarına malzeme yapılması, kasten zarara uğratılması şirket yöneticilerinin ve sorumluların hem hukuki hem de cezai anlamda sorumluluklarını doğurur” diye konuştu.

THY: TİCARİ ÇALIŞMALARIMIZIN GEREĞİ
Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği’nden hurriyet.com.tr’ye yapılan açıklamada ise, “Türk Hava Yolları benzer uygulamaları geçmiş dönemlerden bu yana yapmaktadır öğrenci, genç, yaşlı, aile indirimi gibi uygulamalarımız ticari çalışmalarımızın gereği olarak yapılmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

CANSIZLAR: SPK’NIN HAREKETE GEÇMESİ GEREKİR
Halka açık bir şirket olan THY’nin isminin AK Parti reklamında geçmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doğan Cansızlar, “THY'de bilet fiyatlarına ilişkin bir kampanya yapılacaksa buna yönetim kurulu karar verebilir. Bilet fiyatlarında yapılacak indirim, küçük yatırımcının 'temettüsünün' yani şirket karından alacağı paranın azalması, demektir. Küçük yatırımcıların hakkını korumak da SPK'nin görevidir. Bu nedenle SPK'nin harekete geçmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Cansızlar sözlerini, “THY'de Hazine'nin imtiyazlı hissesi olmasına karşın, halka açık bir şirkettir. Halka açık bir şirketle ilgili ne hükümet ne de siyasi partiler kalkıp, bilet fiyatlarının indirileceği şeklinde bir reklam kampanyası yürütemez. Bu suçtur” diyerek tamamladı.

CHP'den THY'li AK Parti reklamına tepki

Yorumlar Tüm Yorumlar (91)

Gurbetci ~ 8 yıl önce
az once oyumu akp verdim. vatana hayirli ugurlu olsun insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
almanyadan ~ 8 yıl önce
bende haci
Oy ~ 8 yıl önce
Uzakta yaşayıp oy kullanmak bekara karı boşamak gibi bir şey. Gelin ülkenizin durumunu görün de ona göre oy verin. Medeniyetten yoksun kaldığımızın farkında mısınız acaba ? Yaşamadığınız ülke de nasıl oy kullanma cesaretini buluyorsunuz
almanyadan ~ 8 yıl önce
Sacmalamayin. Cogu Gurbetci vatandaslar konservatif ve akpartili. siyasi bakistan, ekonomik programi uygun goruyoruz. RTE oy kulanma hakkini vermis bizde kulandik.Her yil giderim. ulkenin durumunu gayet iyi. cok medeni bir ulke. insanlari kulturu denizi gunesi hersey iyi. neden medeni degilmis? Turkiye cok guclu ekonomiye sahip. onceki duruma bak ve simdiki duruma bak. misal her sehirde uni var. onceden varmiydi? altyapi, tasima, saglik vs. akp den once yazmak bile istemiyorum.THY misal kocaman bir sirket olmus, 2018de ucuncu havalani yapilcak. bisuru insanlara ekmek kapisi acilcak.bu herzaman iyi bir gelisme. 12 yil icinde ulkeye bisuru imkanlar saglamis. AB. Turkiyeyi gucsuz goruyo lakin Turkiye tum uyelere bir bedel. Bir gun kesin donus yapicam. Burda evinden sokaga atilsan devlet goz yasa bakmaz.ac ve susuz kendi haline birakarlar,orda olsa en azindan akraban yada yakinin yardimci olur. bisuru dandik kuralari var.
Almanyali ~ 8 yıl önce
@ Oy zeka yerinde degil tam. Bize imkan oy imkani verilidigi icin gurur duyuyoruz. Turkiyeyi oyle bir anlatmisinki sanki ucuncu dunya savasi varmis gibi. begenmiyosan terk edersin. ha sen neden burda gelip yerlesmiyosun diceksen cvp vereyim; simdilik oyle bir niyetim yok, kendi isyerim var. insanlari rahat birakin, ister akp secer, chp, hdp. secim tercihlere saygi duyulur.
kuzey ~ 8 yıl önce
13 yıldır iktidarda olup bi kotu gidisata son vermek icin oy isteyen bir partinin elindeki tum imkanlari kendi lehine kullanma durumundan ibaret durum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tersten okumayın ~ 8 yıl önce
İcraat bir THY değil Hükümet icraati. Yani vaadi. Hükümet THY nin yapacağı indirimi sübvanse edecek. Muhtemelen THY ile bir anlaşma yaptı ve falan filan şartlarda yapılacak indirimi THY ile uygulayacak ve onu duyuruyor. Yoksa THY adına konuşup indirim yapacağız demiyor. Dolayısıyla bu icraat vaadini duyurmasında bir sakınca yok. Aynı veya benzer promosyonu mesela McDonalds ile de yapabilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Dost ~ 8 yıl önce
Davutoğlu reklam ücreti olarak ne kadar kazandı acaba? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKİ ~ 8 yıl önce
CHP de bankalarla görüştük. Borç faizlerini düşüreceğiz diyor. O bankalar borsa da işlem gören şirketler değil mi? Sonra bu Gürsel Tekin değil miydi, iktidar olduklarında basın yayın kuruluşlarına el koyacağız diyen. Özel şirketlere el koymaktan bahseden bir adamda nasıl bir yüz olmalı ki bu sözleri sarfedebilsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Balık Hafıza ~ 8 yıl önce
Ne çabuk unuttunuz 2001 Türkiye'sini artistler. Dibe vuran ekonomiyi, başbakan ecevitin önüne atılan yazar kasayı, hortumlanan 260 katrilyonu, batan İstanbul Havayollarını işsiz yüzlerce pilotu, THY kaptanlarının 1000 dolara düşen maaşlarını ha? AKP iktidarı döneminde ülke kalkındı havacılık sektörü zirve yaptı hepinizin maaşları 8-12 bin avro oldu karnınız doydu şimdi fıçınız kalktı. Bu hükumet giderse ararsınız bu günleri...a.k.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yumurta hafıza ~ 8 yıl önce
o kadar zahmet edip yalan yanlış kulaktan dolma bilgilerle yazmışsın ama bir simit çay hesabı yapsaydın aradaki farkı daha doğrusu fark olmadığını okuyanlar anlardı.
yumurtacıya ~ 8 yıl önce
Anlaşılan 2001de yetişkin olmadığından sana hikaye gibi geliyor. 15 yıl öncesini yaşayanlar iyi bilir. Hürriyet manşeti THY kaptan maaşları 1000 dolara düştü. Ararsan internetten bulursun o dönemin haberlerini. Bu ülkenin nerden nereye geldiğini göremeyecek kadar körelmişsiniz. Millet görüyor ya önemli olan odur.
hafıza. ~ 8 yıl önce
Ben 2001 de fazlası ile yetişkindim, bana hikaye gelen de bir şey yok, sadece kimsenin çanağından otlanmıyorum, 2001 krizinin dünya küresel sistemi içinde başlayan ve memleketi de olumsuz etkileyen bir kriz olduğunu bilecek kadar da iktisat okudum. hortumlanan paraları ben bilirim hortumlayan kan içicileri de o gün de bugün de, yani her hırsızı da bilirim; o zamanı hatırlatıp bugünlerin hırsızlıklarına övgüler düzen yalaka takımını da sevmem; o kadar yazacağın şey varsa, cari açığı, nasıl kapatıldığını, memleketin borcunu, ticaret açığını,hane halkı borç yükünü, üretmeyen memleketin nasıl tükettiğini ve bunun sonuçlarını, sıcak paranın memlekete maliyeti, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet batağında tüketilen memleketin halini yaz da anlayalım. Son olarak sevsen de sevmesen de hem kişinin ünvanı hem de kişinin ismi büyük harf ile yazılır; aklın sıra bu yöntemle aşağılamak istemişsin ama hata ve sevapları ile ölen bir siyasetçiye terbiyesizlik yapılmaz... öğren bunları.
? ~ 8 yıl önce
balik hafizali arkadas,bu yazdiklarinin oldugu zamanlarda iktidar olan partilerin vekil,burokrat,bakanlari vs 2002 den sonra hangi partide toplandilar acaba ?
... ~ 8 yıl önce
1950 den beri ülkeyi marshall planı ve truman doktrini ile yönetenlerin zihniyeti, o gün de aynı idi, bugün de aynı, oyuncular değişir emperyalistlerin çıkarları değişmez, o yüzden chp yi ağzına dolayıp her fırsatta çamur atanlar önce kendilerinin hangi planın parçası olduklarına bir baksınlar, -hoş chp nin de chp liği kalmadı ya neyse, kalanların da adları milliyetçi, diğeri de işbirlikçi; akp nin de aklığı kapkara oldu, temizlenmesi uzun sürer..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GITMICEZ ~ 8 yıl önce
SABIR RUMUZLU arkadaşımız sen neguzel hayal kuruyorsun oyle:) hiç bi yere gitmiyoruz gitmicezde:) kimsenin zorla sizi burda tuttuğu yok chp li yada hdp liyseniz ki zaten ikisinin bi farkı yok, memnun degilseniz şirketten bol ne var:) yolunuz açık olsun:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
işine gelince özel şirket de işine gelince devlet malı..bu zihniyete şaşırmıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turkiye ~ 8 yıl önce
Thy nin hali ortada.15 sene önce nasıldı şimdi nasıl.ne bu çekememezlik.bu parti zamaninda bu kadar büyüdü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000