30 Temmuz 2013, Salı 10:42:21

CENGİZ TOPEL HAVALİMANI "GO KART PİSTİ" Mİ OLACAK?

Yaklaşık 1,5 yıl önce görkemli bir törenle ilk uçuşun yapıldığı Cengiz Topel Havalimanı yeniden atıl duruma düştü. Havalimanı için Go Kart pisti yapılması için girişimlerin başlatılacağı iddia edildi.
  • göz göre göre bitirildi. bir tek trabzon kalmıştı da sadece trabzon a uçuş yapılıyordu.
  • ATA KARA ve SORU ya.C.TOPEL,SAW doğmadan 1995 de inşaata başlandı 1998 de bitti.Askeri tarafta zaten pist vardı.Soruyu tersinden sorarsak.Topel varken saw neden inşa edildi?Havaalanı 3 ay değil 17 ay faaaldi.Atıl kalmasının sebebi thy dir.Ekmeği boraya devrettiği için.
  • Topelde Anadolu jet varken yolcu sorunu yoktu ancak THY çekilip borajet gelince yolcu sayısında buyuk düşüş yaşandı. İnsanlar pervaneli uçağa güvenmediler herkesimden şikayet geliyordu halbuki atr 72 emniyet anlamında tanitilabilseydi ya da THY çekilmeseydi yolcu sayısı artarak gidebilirdi. Ayrıca gokart falan hikaye çünkü askeri meydan oluşu itibariyle hergün gerek egitim gerek rutin uçuş zaten yapılıyor.
  • Go-kart asıl amacı eglence degil spor olan bir aktıvıtedır bu ülkede daha cok eglence amaclı yapılıyor kart otomobilini tam limitte 30 dk kullanırsanız anlarsınız işin eglencemı yoksa ciddi bir spormu oldugunu
  • Her yatırım risk içerir. Meydan faal olsaydı iyi ki yapılmış diyecek miydiniz? tabiki hayır. Bu ideolojik takıntılardan kurtulun bence.
  • bu resimler arşivlik ilerde airporthaber.com arşivden yeni fotolar çıkarabilir !
  • Topel meydanı askeri bir meydandır ve şuan deniz kuvvetlerinin ana hava üssüdür. Bu zatı muhterem askeri bir meydan sivil ulaşıma açılmış uçuşlar durunca burada go kart yapalım diyor. Kim bu arkadaşı babanın oğlu mu? DHMİ çalışanları boş durmasınmış, ne yapacaklar bilet kesip gokart arabalarını mı yıkayacaklar. Ya arkadaş seni kim vekil yaptı. Nasıl bir cehaletin ürünüsün sen. Git Go Kart yapacaz de de bakalım genelkurmay ve deniz kuvvetleri sana ne diyecek. Yani bu kafayla sen bidahaki dönem gelemezsin kesin de, bari cehaletini bu kadar belli etme be kardeşim. DHMi çalışanları boşa maaş alıyor da, sen doluya mı alıyorsun bu kafayla. Bu kafayla go karttan para kazanacaksın sanırım. O üsteki okadar uçağı helikopteri de körfeze çıkarttır, bi arkadaşında onları kiraya versin millet bi tur binsin. Hey allahım ya... Her takım elbise giyene oy veren yurdum insanı bak ibret al....
  • Böyle olacağı belliydi. Bile bile lades oldu. Haa biraz daha akıllı hareket edilseydi bu meydan adam olurdu ama kimin umurunda. Siz sanıyor musunuz bunlar gerçekten siyasilerin umurunda! Onlar ancak açılışlarda boy göstermeyi bilirler... Geçmiş olsun.
  • ön tarafta oyuran muhterem zevat a sorun, niye bu halde diye...
  • Koy buraya 4 tane turboprop bak neler oluyo... Bence kocaeliye bi hava taksi şirketi yakışır. Hem böylelikle bölgesel havacılık gelişir. Ben bu konuda iddaalıyım. İzmir antalya ankara trabzon or-gi dolup taşar...

Uzun yıllar boyunca sivil havacılığa açılması ve halkın hizmetine sunulması beklenen Kocaeli'deki Cengiz Topel Havalimanı kısa sürede atıl duruma düştü. Oysa Cengiz Topel Havalimanı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ilçe belediye başkanlarının katıldığı gösterişli bir törenle Kasım 2011'de Trabzon'a giden ilk uçakla sivil uçuşlara açılmıştı.. 

İlk uçuş öncesi açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Bu seferlerden çok sayıda şehir faydalanacak. Yol medeniyettir" demişti.

İlk uçuştan yaklaşık 4 ay sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Ankara'da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı ziyaret etmişti. Başkan Karaosmanoğlu ile Vali Topaca, sivil havacılığa açılan Cengiz Topel Havalimanı'ndan yurt dışına uçuşların başlaması için Bakan Yıldırım'dan dış hatlar terminali yapılması sözünü almıştı. Ancak tüm bu yaşananların aksine havalimanı yeniden kapanma noktası geldi....

İŞTE CENGİZ TOPEL HAVALİMANI BÖYLE AÇILMIŞTI







MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan dün, Nisan ayından bu yana uçuşların yapılmadığı Cengiz Topel Havalimanı'na gitti. Personelin tam kadro hizmeti sürdürdüğü, ancak yolcu namına kimsenin olmadığı Kocaeli’nin havalimanıyla ilgili bilgi alan Türkkan, bilgi alan havalimanı açılmayacak ise burasını Go Kart yarışlarında kullanmak için bir işadamının DHMİ’ne teklif götüreceğini belirtti.

KAPASİTE DÜŞÜŞÜ

Özgür Kocaeli Gazetesi'nin haberine göre; MHP Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Cengiz Topel Havalimanı’na yaptığı inceleme turuna MHP İl Başkanı Aydın Ünlü de katıldı. Havalimanı Müdürü Hakan Çelik, DHMİ olarak tüm ekiplerin hazır bulunduğunu, ancak THY’nin yeterli reklam ve tanıtım yapmaması, halkın da sahip çıkmaması nedeniyle yeteri kapasite oluşmadığından Nisan ayında seferlere son verildiğini belirtti. AKP İl Başkanı Mahmut Civelek’in de Ramazan Bayramı sonrasında uçuşların tekrar başlayacağı sözlerini Müdür Çelik de yineledi.

EĞLENCE YERİ OLSUN

17 yılda yapılan havalimanının 3 ay uçuş yapıldıktan sonra kapandığına dikkat çeken Lütfü Türkkan, “Personel, polis, herkes var, uçuş yok. Müdür arkadaş halkın yeterince sahip çıkmadığını belirtti. Halk uçuyor. Ben bunu Sabiha Gökçen Havalimanı'nda görüyorum. Bir işadamı arkadaş, bu alanda çalışanların en azından giderlerinin karşılanması ve boş durmaması için go-kart pisti yapılması için DHMİ başvuru yapacak. En azından burası bir eğlence merkezi olsun” dedi.

BAKAN ERGÜN’ÜN İLİMİZDE NE ESERİ VAR?

MHP’li Lütfü Türkkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’e de yüklendi; “Kentimizin sanayi bakanı var. Ama sanki radyo televizyon bakanı gibi” dedi.

Türkkan, “ Diğer illere gittiğimde o ilin bakanları kentlerine hizmet ediyor, eser bırakıyor. Ama Nihat Ergün’ün bakan olarak kente kattığı bir şey göstersinler. Havalimanı vardı oda 3 ay çalıştı. Buranın malzemeleri de Kastamonu’ya götürüldü. Maalesef aciz bir sanayi bakanımız var.” diye konuştu.

CENGİZ TOPEL HAVALİMANI "GO KART PİSTİ" Mİ OLACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

sabihagokcenmiacaba ~ 11 yıl önce
göz göre göre bitirildi. bir tek trabzon kalmıştı da sadece trabzon a uçuş yapılıyordu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
ATA KARA ve SORU ya.C.TOPEL,SAW doğmadan 1995 de inşaata başlandı 1998 de bitti.Askeri tarafta zaten pist vardı.Soruyu tersinden sorarsak.Topel varken saw neden inşa edildi?Havaalanı 3 ay değil 17 ay faaaldi.Atıl kalmasının sebebi thy dir.Ekmeği boraya devrettiği için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ctp bir bilen.. ~ 11 yıl önce
Topelde Anadolu jet varken yolcu sorunu yoktu ancak THY çekilip borajet gelince yolcu sayısında buyuk düşüş yaşandı. İnsanlar pervaneli uçağa güvenmediler herkesimden şikayet geliyordu halbuki atr 72 emniyet anlamında tanitilabilseydi ya da THY çekilmeseydi yolcu sayısı artarak gidebilirdi. Ayrıca gokart falan hikaye çünkü askeri meydan oluşu itibariyle hergün gerek egitim gerek rutin uçuş zaten yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iceman77 ~ 11 yıl önce
Go-kart asıl amacı eglence degil spor olan bir aktıvıtedır bu ülkede daha cok eglence amaclı yapılıyor kart otomobilini tam limitte 30 dk kullanırsanız anlarsınız işin eglencemı yoksa ciddi bir spormu oldugunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 11 yıl önce
Her yatırım risk içerir. Meydan faal olsaydı iyi ki yapılmış diyecek miydiniz? tabiki hayır. Bu ideolojik takıntılardan kurtulun bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
arşiv ~ 11 yıl önce
bu resimler arşivlik ilerde airporthaber.com arşivden yeni fotolar çıkarabilir !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cahil vekil ~ 11 yıl önce
Topel meydanı askeri bir meydandır ve şuan deniz kuvvetlerinin ana hava üssüdür. Bu zatı muhterem askeri bir meydan sivil ulaşıma açılmış uçuşlar durunca burada go kart yapalım diyor. Kim bu arkadaşı babanın oğlu mu? DHMİ çalışanları boş durmasınmış, ne yapacaklar bilet kesip gokart arabalarını mı yıkayacaklar. Ya arkadaş seni kim vekil yaptı. Nasıl bir cehaletin ürünüsün sen. Git Go Kart yapacaz de de bakalım genelkurmay ve deniz kuvvetleri sana ne diyecek. Yani bu kafayla sen bidahaki dönem gelemezsin kesin de, bari cehaletini bu kadar belli etme be kardeşim. DHMi çalışanları boşa maaş alıyor da, sen doluya mı alıyorsun bu kafayla. Bu kafayla go karttan para kazanacaksın sanırım. O üsteki okadar uçağı helikopteri de körfeze çıkarttır, bi arkadaşında onları kiraya versin millet bi tur binsin. Hey allahım ya... Her takım elbise giyene oy veren yurdum insanı bak ibret al....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belliydi.. ~ 11 yıl önce
Böyle olacağı belliydi. Bile bile lades oldu. Haa biraz daha akıllı hareket edilseydi bu meydan adam olurdu ama kimin umurunda. Siz sanıyor musunuz bunlar gerçekten siyasilerin umurunda! Onlar ancak açılışlarda boy göstermeyi bilirler... Geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zevat ~ 11 yıl önce
ön tarafta oyuran muhterem zevat a sorun, niye bu halde diye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Koy buraya 4 tane turboprop bak neler oluyo... Bence kocaeliye bi hava taksi şirketi yakışır. Hem böylelikle bölgesel havacılık gelişir. Ben bu konuda iddaalıyım. İzmir antalya ankara trabzon or-gi dolup taşar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000