05 Kasım 2017, Pazar 11:25:48

Cenazeler ücretsiz memleketlerine götürüldü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları arasında imzalanan protokolle kentte vefat eden 697 vatandaşın cenazesi, ücretsiz olarak havayoluyla memleketlerine götürüldü.
  • Memlekete cenaze götürmek neden beleş oluyor anlamış değilim. Bu işin maddi bir bedeli var ve hizmeti almak isteyen bu bedeli ödemeli. Başkasının parasıyla (vergilerle) hayır işlemek haramdır.
  • İl dışına gönderilen cenazelerin genellikle ulaştırıldığı illerden sadece Trabzon'a uçuş var Kocaeli'den....Oysa buradaki nüfus yapısına bakınca en çok hemşehrilerimiz Erzurum+Bayburt,Kars+Ardahan,Ordu+Giresunlu'ların oluşturduğu TUİK verilerinde sabittir.Önümüzdeki yaz sezonu hiç değilse haftalık üçer frekans sefer konması makbul ve elzem olacaktır.TK bir 319 KOC base etse bütün bu işler icra edilir,meydanımız şenlenir.
  • Kocaelinde mi ölsem beleş uçak
  • Bu avrupada olan gurbetçilerede geçerli mi?
  • Kocaelide belediyecilik yok kardeşim hep bir rezillik
  • Görüntü sari sierra cinayeti maktulü onuda bedava göndermiştik mrk..

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları arasında imzalanan protokolle kentte vefat eden 697 vatandaşın cenazesi, ücretsiz olarak havayoluyla memleketlerine götürüldü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı başından itibaren, Kocaeli'de vefat eden vatandaşların cenazelerini havayoluyla memleketlerine götürüyor. Türk Hava Yolları (THY) aracılığıyla gerçekleştirilen havayolu cenaze hizmetinde, bugüne kadar 697 cenaze memleketine gönderildi. Büyükşehir Belediyesi Cenaze Hizmetleri Havayolu ulaşımı, cenazenin yıkanması, kefenlenmesi ve tabut hazırlanması gibi birçok hizmet ücretsiz olarak veriliyor. Bugüne kadar hava yolu ulaşımıyla 48 farklı noktaya cenaze nakli hizmeti gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından 1 yılı aşkın bir süredir verilen, Hava Yolu Cenaze Nakli Hizmeti belirli bir standart kurallar çerçevesinde uygulanıyor. Bu kapsamda Kocaeli'ye uzaklığı 450 kilometrenin altında olan şehirlere, cenaze nakli, kara yolu ulaşımıyla yapılıyor. Yine kurallar çerçevesinde 450 kilometrenin üzerindeki uzak şehirlere, cenaze nakli hava yolu ulaşımıyla gerçekleştiriliyor.

Sanayi şehri olması ve bunun sonucunda Türkiye'nin birçok şehrinden göç alan Kocaeli'de, Büyükşehir Belediyesi her alanda olduğu gibi vatandaşların cenaze işlemlerinde de hizmet veriyor. Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nün paylaştığı verilere göre 2016 yılında Kocaeli'de, 7 bin 666 vatandaşın cenaze hizmeti yapıldı. Hizmet verilen 7 bin 666 cenazenin 5 bin 200'ü il dışına gönderildi. İl dışına gönderilen 5 bin 200 cenazenin 697'si hava yolu ulaşımıyla gerçekleşti. Yine edinilen verilere göre cenazeler genellikle Trabzon, Ordu, Diyarbakır, Erzurum, Van, Sivas, Sinop, Kars ve Muş gibi şehirlere gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Hava Yolu Cenaze Hizmeti'nden memnun kalan vatandaşlar ise hizmetlerde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Cenazeler ücretsiz memleketlerine götürüldü

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Anlamıyorum ~ 6 yıl önce
Memlekete cenaze götürmek neden beleş oluyor anlamış değilim. Bu işin maddi bir bedeli var ve hizmeti almak isteyen bu bedeli ödemeli. Başkasının parasıyla (vergilerle) hayır işlemek haramdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 6 yıl önce
İl dışına gönderilen cenazelerin genellikle ulaştırıldığı illerden sadece Trabzon'a uçuş var Kocaeli'den....Oysa buradaki nüfus yapısına bakınca en çok hemşehrilerimiz Erzurum+Bayburt,Kars+Ardahan,Ordu+Giresunlu'ların oluşturduğu TUİK verilerinde sabittir.Önümüzdeki yaz sezonu hiç değilse haftalık üçer frekans sefer konması makbul ve elzem olacaktır.TK bir 319 KOC base etse bütün bu işler icra edilir,meydanımız şenlenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beleş ~ 6 yıl önce
Kocaelinde mi ölsem beleş uçak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avrupa ~ 6 yıl önce
Bu avrupada olan gurbetçilerede geçerli mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 6 yıl önce
Niye hemen ÖLECEN Mİ :)
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Kocaelide belediyecilik yok kardeşim hep bir rezillik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yıllaaaat önce ~ 6 yıl önce
Görüntü sari sierra cinayeti maktulü onuda bedava göndermiştik mrk..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000