25 Mart 2009, Çarşamba 08:36:26

Cem Kozlu ile Muhtar kapıştı!

İşadamı Cem Kozlu, Boğaz'a nazır villasının önündeki vakıf arazisini "çöp döküldüğü" gerekçesiyle kiralayarak telle çevirdi. Araziyi park yapmak isteyen muhtar tepki gösterdi..

İstanbul Kandilli'de Boğaz manzaralı villasının önündeki 2 dönümlük vakıf arazisini kiralayarak tel örgüyle kapatan ünlü işadamı Cem Kozlu, yeşil alan isteyen mahalle sakinlerinin tepkisi çekti. Mahalle Muhtarı Esma Okan, Boğaz ön görünümünde bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 2 dönümlük arazinin park yapılması için Üsküdar Belediyesi'ne birçok kez talepte bulundu. Mahalle sakinleri de 2004 tarihinde belediyeye bir dilekçe vererek, "Arazinin kamulaştırılarak halka açık bir park haline getirilmesini arzu ediyoruz" talebinde bulundu. Ancak, 3 ay önce arazi tel örgüyle çevrilince yerin 7 yıl önce Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Cem Kozlu'ya kiralandığı ortaya çıktı.

OTOPARK YAPTI İDDİASI
Arazinin kiralandığını öğrenince kulaklarına inanamadığını söyleyen muhtar Esma Okan, "Alanı park yapacaktık. Kozlu'nun da bundan haberi vardı. Ancak buna aldırmayıp, araziyi bizden gizlice kiralamış" dedi. Okan, Alanı park yapmak istediğimi söyleyince, "Çevre sakinlerine anahtarı veririm, istedikleri zaman gelip oturabilirler' diye cevap verdi. Böyle bir şey olabilir mi?" diye tepkisini dile getirdi. Kozlu'nun arazinin bir kısmını otopark olarak kullandığını belirten Okan, "Sorduğumda 'Arabamı koymak için kiraladım' dedi. Ben sadece bununla sınırlı kaldığını sandım, ancak yanılmışım. Sonra öğrendim ki, arazinin hepsini kiralayarak kendi kullanım alanı haline getirmiş. Bizim araziyi park yapmak istediğimizi duyunca, harekete geçip adeta araziye el koydu" dedi. İşadamı Cem Kozlu ise araziyi yaklaşık 7 yıl önce kiraladığını belirterek, "Orası çöplerin döküldüğü bir yerdi. Bira içenler oluyordu. Zamanında belediyeye 'Park yapın' ricasında bulunduk. Ama yapmadılar. Araziyi vakıflardan kiraladım, ağaçlandırıp yeşil alan haline getirdim. Çevresini de telle çevirdim. Bunun için gerekli izinleri aldım. Ben araziyi pislik yuvası haline gelmekten kurtardığım için hizmet yaptığımı düşünüyorum" diye konuştu.

MUHTAR PARK İSTİYOR...
15 yıllık muhtar Esma Okan, yeşil alanın Osmanlı'dan miras kaldığını belirterek, "8 yıldır araziyi park yapmak için uğraşıyordum" dedi.

ÇÖPLÜK YUVASIYDI
Cem Kozlu, "Araziyi pislik yuvası olmaktan kurtardım" dedi. Eski THY Genel Müdürü olan Kozlu halen Coca-Cola'nın üst düzey yöneticisi.


Sabah

Cem Kozlu ile Muhtar kapıştı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000