22 Haziran 2014, Pazar 10:51:35

ÇELİK-İŞ ÜYELERİNİ UYARDI; 'SAKIN HAVA İŞ'E KANMAYIN'

Çelik-İş Sendikası, Hava İş Sendikası'nın çalışanlar üzerinde oyun oynadığını iddia ederek üyelerine bir mail yolladı ve uyardı.
  • Ne çelik ne hava hepsi civa arkadaşlar.Kimseden birşey beklemememiz lazım.Kendimiz hareket etmemiz lazım diye düşünüyorum.Gerekirse toplu bir şekilde bimere mesaj atarsak sesimizi duyurabiliriz.Ortak bir metin hazırlayalım ne dersiniz.
  • Ey çelik-iş, Bu hava-iş toplantıya gelmeseydi sizleri aramızda göremeyecektik.Öncelikle çelik-iş'in bizden aldığı aidatların hakkını vermesi gerek.Geçiş sürecinde yapması gerekenler: Geçiş sürecinde eşit işe eşit ücret felsefesini hayata geçirecek İntibak komisyonu kurulacak Thy ye gönderilen ve hala dönmeyen arkadaşlarımızın ne olacağını bizlere bildirecek Sabiha gökçendeki tesis açıldığında buradan zorla götürülecek ve fikirleri sorulmayan arkadaşlarımızın haklarını savunacak Geçiş sürecinde iş garantisi sağlayacak Kıdem dönemi dolupta farklarını alamayan arkadaşlarımızın farklarını şirketten isteyecek En önemlisi de bizlerin yanında olduğunu hissetterecek
  • ey hava iş ne gerek vardı bu protokole,geçiş sürecinde her çalışan hakları korunarak teknikteki skalaya yerleştirilseydi ve huzurlu bir şekilde devam edilseydi.İmzaladığınız tis ile bugün yaptığınız protokol arasında dağlar kadar fark var.nereden çıktıda aniden böyle bir protokol imzalama gereği duydunuz,dik duruş dersiniz hep deseydiniz ya zaten skala mevcut diye.Dik durma pozisyonunuz biraz farklı sanırım
  • arkadaşlar işiniz gerçekten zor iki taraftada tek düşüncesi kendi aidatları olan sendika var... ikisi de şirket yönetiminin emri altında o yüzden hangi sendikada oldugunuzun artık bir önemi yok. toplu bir şekilde hareket edip hem sendika hem şirket yönetimini baskı altına almadan bir kazanım elde etmeniz mümkün değil... ama içinizde bu işi hak etmeyen sırf birilerinin torpilleriyle gelmiş onca insan varken toplu hareket etmenizde pek mümkün görünmüyor.. allah kolaylık versin....
  • Arkadaşlar, Sakın ha sakın sendikadan istifa etmek gibi bir yanlışa düşmeyelim.
  • Sadece Habom daki arkadaşların şuna karar vermesi lazım. Havacılık damı çalışıyorlar yoksa fabrika da çelik sanayisin demi çalışıyorlar.Sizin derdinizi beğenmesenizde yine sizin gibiler çözer
  • Inşallah sirket biran evvel aciklama yapar ve bu kaos son bulur.
  • tazminatlar verilir burda aldığımın çok az aşagısına evet derim. ama yarıyarıya ya kimse evet demez... yada tüm haklarımı koruyarak alırlar.. amaç yıllık kazanç maaş konusunda değişmemeli... yasal prosedür budur..dışındaki herşey illegaldir...
  • hey çelik iş sen sadece kendi cukkanı düşündün. bu gençler az para alıyor düzelinceye kadar aidat almayayım dedin mi? -yok. sen ne yaptın???? adamlardan her ay 70- 100 tl aidat alıp cukkana baktın. Dediğin doğru bu arkadaşları Havaiş yakmıştı ama o senin zihniyetindeki havaişden eser kalmadı. sen kendini ne sanıyorsun ki Tekniktekileri de çelik iş yapacakmışsın??????????? Buna tüm teknik güldü. hemde ağzını bırakıp da :)))))
  • arkadaşlar birleşme kaçınılmaz. bugün şartlar budur yarın değişiverir. önemli olan toplu hareket etmemiz. bu şartlar değişene kadar da sendikadan ayrılmayı mantıklı bulmuyorum şahsen.

Çelik-İş Sendikası üyelerine gönderdiği mail ile Hava İş Sendikası'nı adeta topa tuttu. Personelin Çelik-İş sendikasından istifasını isteyen Hava İş'İ yerden yere vuran Çelik-İş, çalışanlar üzerinde oyun oynandığını iddia etti.

Geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol ile THY HABOM çalışanlarının yeni haklar kazandığını açıklayan Hava İş Sendikası'nın çalışanların 10 yılını rehin aldığını ileri süren Çelik-İş, bazı personelin daha düşük maaşlara çalışacağını kaydetti.

İşte Çelik İş Sendikası'nın üyelere gönderdiği o mail:

THY HABOM A.Ş. ÇALIŞANLARININ DİKKATİNE

Değerli üyelerimiz;

Son günlerde siz değerli üyelerimizi THY HABOM A.Ş.'de yetkili tek sendika olan Çelik-İş sendikasından istifaya davet ederek,THY HABOM A.Ş.'de hiçbir yetkisi olmayan ve farklı iş kolunda faaliyet gösteren Hava-İş'e üye olmanızı söyleyen Hava-İş sendikasının, hukuktan ve sendikal anlayıştan ne kadar habersiz olduğu ortadadır.

Değerli üyelerimiz, bugün sizleri sadece Çelik-İş sendikasından istifaya davet eden Hava-İş, yarın bir gün THY HABOM A.Ş.'den de istifaya davet ederek ve sadece söz ile garanti vererek THY TEKNİK A.Ş.'de iş başlangıç taahhüdü verecektir.Şirket ile imzalamış olduğu ek protokolü THY HABOM personeline ''Hayırlı olsun THY TEKNİK'e geçtiniz '' demesi THY HABOM A.Ş.'nin içini boşaltmak istediğinin ispatıdır.

Ek protokolün imzalanmasının hemen arkasından kendi sitelerinde ve havacılığın en çok takip edilen sitesinde, imzalanan ek protokolü yayınlamış,fakat işe alınması hedeflenen kitle adına kabul edilen skalaları net olmayan bir şekilde sitesinde yayınlamıştır. Buradaki amaç THY HABOM personelinin zihnine 4 ikramiye,sosyal haklar ve pas bilet hakkını yerleştirmektir.Daha sonra skalaların okunur şekilde yayınladığında çok net anlaşılıyor ki personelin çoğunun önündeki 10 yılı rehin alınmıştır.İmzalanan bu ek protokolle, THY HABOM A.Ş.'nin kurulmasında etkin rol alan Hava-İş sendikası 3 yıl önce kabul etmediği %60 ile işe başlangıcı bugün ne oldu da %27 lere kadar düşürmeyi kabul etmiştir?

Özellikle komponent atölyelerinde ki çalışanlarımızın tabloyu incelediklerinde şuan ki maaşlarından daha düşük maaş alacakları aşikardır.Bugün 680 civarında komponent atölyelerinde çalışanlarımız vardır. Madem bu ek protokol tüm personel adına iyi niyetle imzalanmış,atölyelerde çalışanlar hiç mi düşünülmemiştir.Ek protokol sadece komponent atölyelerinde çalışanları değil birçok çalışanımızın önündeki 10 yılını karartmaktadır.

Sizlerden THY HABOM A.Ş.'den istifa etmenizi isteyeceklerini belirten Hava-İş yönetimi 2600 personelin kendi istekleriyle istifa edecekleri için talep edemeyecekleri kıdem ve ihbar tazminatlarını ödemeyi taahhüt edecek midir? Bütün personelin yıllardır çalıştığını bir anda silip atan ,izin haklarını yok sayan bu ek protokol emin olun ki siz değerli üyelerimizin şirket birleşmesi durumunda aleyhine olacaktır.İmzalanan ek protokolde ki iş tazminat skalasını sizlerinde dikkatlice incelemesini istiyoruz.İmzalanan ek protokolde yer alan skala ile ilgili ''bunu biz hazırlamadık,Çelik-İş'in hazırladığı skala bu'' demesi sadece bir iftiradan ibarettir.

Önümüzdeki süreçte imzalatılmak istenen belge olur ise THY HABOM A.Ş.' de tek yetkili sendika ile irtibatlı hareket etmek hak kaybınızı engelleyecektir.

Değerli çalışanlar, önümüzdeki sürecin sizler adına en iyi şekilde sonuçlanması ve geleceğimiz üzerine yapılan planları görüp bunları aşmanın tek yolu birlikte hareket etmekten geçmektedir. Pazartesi gününden itibaren iş yeri ziyaretleriyle bu konuları yüz yüze konuşma fırsatımızda olacaktır.

Ekte; 4. dönem ile ek protokol'de yer alan iş tazminatları arasındaki farkları kendiniz detaylı bir şekilde görebilirsiniz.

Çelik-İş'in üyelerine yolladığı 4. DÖNEM TİS ve PROTOKOLLER:








 

ÇELİK-İŞ ÜYELERİNİ UYARDI; 'SAKIN HAVA İŞ'E KANMAYIN'

Yorumlar Tüm Yorumlar (99)

albirinivurotekine ~ 10 yıl önce
Ne çelik ne hava hepsi civa arkadaşlar.Kimseden birşey beklemememiz lazım.Kendimiz hareket etmemiz lazım diye düşünüyorum.Gerekirse toplu bir şekilde bimere mesaj atarsak sesimizi duyurabiliriz.Ortak bir metin hazırlayalım ne dersiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HABOM ~ 10 yıl önce
Ey çelik-iş, Bu hava-iş toplantıya gelmeseydi sizleri aramızda göremeyecektik.Öncelikle çelik-iş'in bizden aldığı aidatların hakkını vermesi gerek.Geçiş sürecinde yapması gerekenler: Geçiş sürecinde eşit işe eşit ücret felsefesini hayata geçirecek İntibak komisyonu kurulacak Thy ye gönderilen ve hala dönmeyen arkadaşlarımızın ne olacağını bizlere bildirecek Sabiha gökçendeki tesis açıldığında buradan zorla götürülecek ve fikirleri sorulmayan arkadaşlarımızın haklarını savunacak Geçiş sürecinde iş garantisi sağlayacak Kıdem dönemi dolupta farklarını alamayan arkadaşlarımızın farklarını şirketten isteyecek En önemlisi de bizlerin yanında olduğunu hissetterecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne gerek vardı 26 ~ 10 yıl önce
ey hava iş ne gerek vardı bu protokole,geçiş sürecinde her çalışan hakları korunarak teknikteki skalaya yerleştirilseydi ve huzurlu bir şekilde devam edilseydi.İmzaladığınız tis ile bugün yaptığınız protokol arasında dağlar kadar fark var.nereden çıktıda aniden böyle bir protokol imzalama gereği duydunuz,dik duruş dersiniz hep deseydiniz ya zaten skala mevcut diye.Dik durma pozisyonunuz biraz farklı sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tech ~ 10 yıl önce
arkadaşlar işiniz gerçekten zor iki taraftada tek düşüncesi kendi aidatları olan sendika var... ikisi de şirket yönetiminin emri altında o yüzden hangi sendikada oldugunuzun artık bir önemi yok. toplu bir şekilde hareket edip hem sendika hem şirket yönetimini baskı altına almadan bir kazanım elde etmeniz mümkün değil... ama içinizde bu işi hak etmeyen sırf birilerinin torpilleriyle gelmiş onca insan varken toplu hareket etmenizde pek mümkün görünmüyor.. allah kolaylık versin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habomcu ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar, Sakın ha sakın sendikadan istifa etmek gibi bir yanlışa düşmeyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neciyiz biz ~ 10 yıl önce
Sadece Habom daki arkadaşların şuna karar vermesi lazım. Havacılık damı çalışıyorlar yoksa fabrika da çelik sanayisin demi çalışıyorlar.Sizin derdinizi beğenmesenizde yine sizin gibiler çözer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Inşallah sirket biran evvel aciklama yapar ve bu kaos son bulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yol tek ~ 10 yıl önce
tazminatlar verilir burda aldığımın çok az aşagısına evet derim. ama yarıyarıya ya kimse evet demez... yada tüm haklarımı koruyarak alırlar.. amaç yıllık kazanç maaş konusunda değişmemeli... yasal prosedür budur..dışındaki herşey illegaldir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tek yol ~ 10 yıl önce
ne eksik maaş nede yarı maaş fark etmez.bu işin tek yolu var eşit işe eşit ücret
teknikçi ~ 10 yıl önce
hey çelik iş sen sadece kendi cukkanı düşündün. bu gençler az para alıyor düzelinceye kadar aidat almayayım dedin mi? -yok. sen ne yaptın???? adamlardan her ay 70- 100 tl aidat alıp cukkana baktın. Dediğin doğru bu arkadaşları Havaiş yakmıştı ama o senin zihniyetindeki havaişden eser kalmadı. sen kendini ne sanıyorsun ki Tekniktekileri de çelik iş yapacakmışsın??????????? Buna tüm teknik güldü. hemde ağzını bırakıp da :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tellioğlu ~ 10 yıl önce
arkadaşlar birleşme kaçınılmaz. bugün şartlar budur yarın değişiverir. önemli olan toplu hareket etmemiz. bu şartlar değişene kadar da sendikadan ayrılmayı mantıklı bulmuyorum şahsen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000