13 Mayıs 2008, Salı 07:58:12

Çelebi'nin gözü Avrupa'da

Uluslararası şirket olma hedeflerine, 2006 yılında Macaristan'da kurdukları şirketle ilk adımı attıklarını belirten Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Samim Aydın, şöyle konuştu...

Uluslararası şirket olma hedeflerine, 2006 yılında Macaristan'da kurdukları şirketle ilk adımı attıklarını belirten Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Samim Aydın, "Şu anda Hindistan ve Orta Doğu'yla çalışıyoruz. Avrupa'da da yeni şirket alımlarına yoğunlaştık" dedi. Aydın, Ali Cavit Çelebioğlu tarafından 1 Şubat 1958'de kurulan Çelebi Hava Servisi'nin, bir hava alanı ya da hava yolu şirketine bağlı olmayan dünyadaki tek yer hizmetleri şirketi olarak "50. altın yılını" kutladığını ifade etti. Türkiye'deki 21 hava alanında hizmet verdiklerini ifade eden Aydın, 4 yeni hava alanında daha kısa süre içinde hizmet vermeye başlayacaklarını ifade ederek, "Türkiye'deki çalışan sayımız, yaz sezonunda Antalya, Bodrum ve Dalaman'ın sezonluk işçileri de dahil 4 bin 500'ü buluyor. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yer hizmetleri veren şirketimizdeki 700 çalışanımızla birlikte, toplam 5 binden fazla çalışanımız var" dedi.

 Yüzde 51 pazar payı

Türkiye'de yüzde 51'lik pazar payı ile sektör öncülüğünü sürdürdüklerini vurgulayan Aydın, "2007 yılını, 2006 yılına göre yaklaşık yüzde 18'lik bir artışla, 26 milyon 141 bin 069 YTL net konsolide kâra ulaşarak kapattık. 2008'i bunun da üzerinde bir kârla kapatmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'de havacılık sektörünün geleceğini çok iyi gördüklerini kaydeden Aydın, "Türkiye'de havacılık iç hatlarda son 3-4 senede çok gelişti. Ama önümüzdeki yıllarda daha büyük gelişmeler bekliyoruz. Türkiye'de bir potansiyel var. Ülkenin yüz ölçümü büyük, mesafeler uzun ve zaman artık  önemli. Yolcular giderek hava yollarına daha çok yönelecek ve iç  hatlarda trafik çok daha artacak" diye konuştu.

Güvenlik ön planda

Aydın, bir süre önce yapılan ihaleyle, Türk Hava Yolları'nın, "ramp handling ve yolcu trafik" kalemlerinden oluşan yer hizmetlerinin, 3 yıl için, 11 hava alanında kendilerine, 11 hava alanında da Havaş'a verildiğini hatırlattı. Bunun üzerine Hava-İş'in, gazetelere verdiği ilanda, "işin sadece ticari hale getirilerek, uçuş güvenliği gibi konuların göz ardı edildiğini" iddia ettiğini kaydeden Aydın, şöyle devam etti: "Biz 50 yıllık bir şirketiz. Lufthansa gibi dünyanın önde gelen bir  hava yolu şirketi bizim 25 yıllık müşterimiz. Şu anda 300'e yakın müşterimiz var ve 150'si son derece aktif. Havaş da eski bir şirket. Verdiğimiz hizmetlerin kalitesi ve güvenirliği yıllardır ortada. Yaptığımız işin ciddiyeti ve öneminin farkındayız. Çünkü havacılık üç boyutludur. Araba kullanmaya benzemiyor. 'Motorda arıza var, sağa  çekeyim diyemiyorsunuz. Havacılıkla uğraşan herkes için her şeyden önce emniyet gelir. Hizmetlerimizi bundan sonra da güvenliği ön planda  tutarak sürdüreceğiz."

 

Çelebi'nin gözü Avrupa'da

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000