19 Mayıs 2009, Salı 08:31:06

Candan Karlıtekin THY'yi değerlendirdi

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY'yi ve krizi değerlendirdi...
  • Başarı var ise görülür. Başarısızlıklar ve beceriksizliklerde görülebilir. Millet aptal hiç değil. Yalakalık yapıp internet takibi ile destekçi görüntülere gerek yok. Herşey ortada, ters tepiyor görevli yalakalar.
  • her şirket,kurum eleştirilebilir ,yalnız bu kadar siyasi eleştirinin havacılıkta yapılması gerçekten üzücü bütün yorumlardan anlaşıldığı üzere THY 'dan memnun olanlar AKP'li eleştirenler muhalefet yanlısı işin aslı başarıya bakan yok ,bir taraf için ağzınla kuş tutsan farketmiyor,diğer taraf için istediği kadar hata olsun farketmiyor,lütfen havacılık yapalım siyaset yapmak isteyenler bence yanlış yerdeler bazı arkadaşlarımız gerçekten güzel bilgiler veriyor,bizleri aydınlatıyor onlara kendi adıma teşekkür ediyorum
  • Bu yonetim artik bu isi herkesten daha iyi yaptiklarini ispatladilar. Yigidi oldurun ama hakkini verin. Sevmeyebilirsiniz, terlik giymesi sizi sinirlendirebilir ama yonetimin basarilarini balcikla sivayamazsiniz. Aksama kadar basarisiz, soyle, boyle de deseniz dediklerinizin bir anlami yok. Diger konular bu haberin yorumu hakkinda degil. Yok personelin durumu, yok alkislayanlarin kimlikleri. Buradaki haber THY Y.K. Baskaninin aciklamalari. Hemen corbaya cevirmeyin. Bu konuda yorum yapin. Topu taca atmayin.
  • Piyasada iş bulamayıp birilerinin vasıtası ile sonradan THY li olmuşlar nasıl da alkış tutuyor...
  • THY tarifeli bir taşıyıcı. Ne işi var SAW da? Orası low costçuların ve kargocuların yeri.
  • Türk Hava Yollarının başarısı tartışılmaz.Tabii ki bu bir ekip başarısı.Candan Bey tam bir orkestra şefi,Hamdi Bey mali ve idari konularda tecrübesini herzaman konuşturuyor,Temel Bey tüm konulara hakim ve her türlü sorunun en ince ayrıntısına kadar inceliyor,diğer orta yöneticiler ise profosyonelce ve kendi işyerlerinde çalışıyorcasına gece gündüz,mesai gözetmeksizin çabaları ile THY A.O.buralara gelmektedir ve daha yapacak çok şey var,bu belki de sadece çeyreği.Hedefler büyük,yola devam.
  • personelin halini soran, dusunen varmı acaba?tuzu kuru olanlar yazıp duruyor buraya..yakında tum yer personeli kapının onune konacak...pardon...yalaka skerler haric..
  • Başarılar devam edecek , daha iyiye,daha güzele doğru.Sn Karlıtekin yolunuz , şansınız açık olsun.Dualarımız sizinle ve ekibinizle.Size GÜVENİYORUZ.
  • GUZEL NE DIYELIM VEYA NE YAPALIM
  • thy nin başarısı herkese örnek bir başarıdır.bir bakın! dünyada birçok şirket zarardan kıvranırken thy büyük karlar açıklıyor.helal olsun.çok ekonomik ve kaliteli uçuyor thy.almanyaya giderken lufthansanın birde thy nin fiyatına bakın.arada katlar var..avrupalı şirketler iğrenç ötesi hizmet sunuyor.thy o kaar büyüyyecek ki dünyada iç hatlarda uçacak nerdeyse.BRAVO başkan.inşallah yakında en büyük olacağız.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, küresel kriz sürecinde dünyanın önde gelen havayolu firmaları  yüzde 10 oranında yolcu kaybederken, THY'nin yolcu sayısının yüzde 10 arttığını belirterek, 'THY krizde irtifa kaybetmedi. Talebi tahrik etmek için fiyatları düşürdük ki insanlar sağa sola gitsin ve kriz aşılsın' diye konuştu. Karlıtekin, THY'nin yeni noktalara uçmaya da hızla devam edeceğini kaydederek, 'Kimsenin gitmediği noktalara uçuyoruz' dedi.

YOLCU SAYISI ARTTI
Karlıtekin, küresel krizin etkilerini değerlendirdi. Karlıtekin, 'Herşey aynı anda kötü olmaz, iyi de olmaz. Kriz var, yolcu sayıları genel olarak azalıyor ama bu sırada petrol fiyatında düşme oluyor ve oradan kazanıyorsun. Bu sene ortalama yüzde 15 ilave kapasite koyduk. Buna rağmen yüzde 9-10 yolcu sayısı artırdık' dedi. THY'nin, havayollarının prestij kuruluşu olan Star Allience üyesi olmasına yönelik soru üzerine Karlıtekin, üyeliğin ardından transit ve bussines yolcu sayısında ciddi artış yaşadıklarını aktardı. Karlıtekin, 'Bütün üyeler birbirlerine yolcu alıp vererek kapasitelerini en yüksekte kullanıyor ve kaynaktan tasarruf ediyorlar' diye konuştu.
Karlıtekin, son yaptıkları bu atılımla, yüzde 6 olan dışardan dışarıya yolcu sayısının yüzde 22'ye çıktığını aktararak, 'Bunlar, Türkiye ile ilgisi olmayan yolcular. Bir yerden gelip başka yere gidiyorlar ve bunları THY taşıyor. Bu yolcularda yüzde 16'lık artış var. Bu da 1.7 milyon yolcu demek. Eskiden başkaları taşıyordu, şimdi bu yolcuları THY taşıyor. Türkiye ile ilgisi olmayan yolcular bunlar' diye konuştu. Karlıtekin şöyle devam etti:  'O kadar çok ülkeden yolcu  aldık ki. Avrupa'dan çaldık. Biz de bir miktar verdik ama daha çok biz kazandık' dedi.

Hedef 17 milyon zengin
Karlıtekin, THY'nin yıl sonuna kadar 3-4 yeni noktaya daha
uçacağını aktararak, 'Bunlardan birisi Cakarta olacak. Singapur'a zaten gidiyoruz. Uçak 7 saat yerde duracağına bağlayacağız. Orada 170 milyon insan var. Bunların yüzde 10'u zengin olsa 17 milyon üst düzey geliri olan insan demektir. Bunlar Avrupa'ya geliyor, Türkiye'ye geliyor, hac ve umreye gidiyor. Ciddi potansiyel var' dedi.

Meşhed'in kendine has özelliği var
THY'nin son açtığı hatlardan birisi olan İran'ın Meşhed kentine de değinen Karlıtekin, şunları kaydetti: 'Meşhed'in kendine has özellikleri var. Şii mezhebi için önemli olan yönü var. Yeni hat açarken bunların hepsine bakıyoruz. Özelliklerine, etnik ve dini yönlerine çok dikkat ediyoruz. Chicago'dan Hindistan'a bağlantı verdik. Çünkü ciddi bir Hint potansiyeli var.'

THY'den 2009'un ilk çeyreğinde 155 milyon TL kar
Türk Havayolları 2009 yılının ilk çeyreğinde 155 milyon TL ile beklentilerin üzerinde net kar açıkladı. Aynı dönemde şirketin satış gelirleri ise yüzde 18 artışla 1.28 milyar liraya yükseldi. THY'nin ilk çeyrekte FAVÖK'ü 60 milyon lira oldu.

Akşam

Candan Karlıtekin THY'yi değerlendirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Misafir ~ 15 yıl önce
Başarı var ise görülür. Başarısızlıklar ve beceriksizliklerde görülebilir. Millet aptal hiç değil. Yalakalık yapıp internet takibi ile destekçi görüntülere gerek yok. Herşey ortada, ters tepiyor görevli yalakalar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
her şirket,kurum eleştirilebilir ,yalnız bu kadar siyasi eleştirinin havacılıkta yapılması gerçekten üzücü bütün yorumlardan anlaşıldığı üzere THY 'dan memnun olanlar AKP'li eleştirenler muhalefet yanlısı işin aslı başarıya bakan yok ,bir taraf için ağzınla kuş tutsan farketmiyor,diğer taraf için istediği kadar hata olsun farketmiyor,lütfen havacılık yapalım siyaset yapmak isteyenler bence yanlış yerdeler bazı arkadaşlarımız gerçekten güzel bilgiler veriyor,bizleri aydınlatıyor onlara kendi adıma teşekkür ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu yonetim artik bu isi herkesten daha iyi yaptiklarini ispatladilar. Yigidi oldurun ama hakkini verin. Sevmeyebilirsiniz, terlik giymesi sizi sinirlendirebilir ama yonetimin basarilarini balcikla sivayamazsiniz. Aksama kadar basarisiz, soyle, boyle de deseniz dediklerinizin bir anlami yok. Diger konular bu haberin yorumu hakkinda degil. Yok personelin durumu, yok alkislayanlarin kimlikleri. Buradaki haber THY Y.K. Baskaninin aciklamalari. Hemen corbaya cevirmeyin. Bu konuda yorum yapin. Topu taca atmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Piyasada iş bulamayıp birilerinin vasıtası ile sonradan THY li olmuşlar nasıl da alkış tutuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY tarifeli bir taşıyıcı. Ne işi var SAW da? Orası low costçuların ve kargocuların yeri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Türk Hava Yollarının başarısı tartışılmaz.Tabii ki bu bir ekip başarısı.Candan Bey tam bir orkestra şefi,Hamdi Bey mali ve idari konularda tecrübesini herzaman konuşturuyor,Temel Bey tüm konulara hakim ve her türlü sorunun en ince ayrıntısına kadar inceliyor,diğer orta yöneticiler ise profosyonelce ve kendi işyerlerinde çalışıyorcasına gece gündüz,mesai gözetmeksizin çabaları ile THY A.O.buralara gelmektedir ve daha yapacak çok şey var,bu belki de sadece çeyreği.Hedefler büyük,yola devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
personelin halini soran, dusunen varmı acaba?tuzu kuru olanlar yazıp duruyor buraya..yakında tum yer personeli kapının onune konacak...pardon...yalaka skerler haric..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Başarılar devam edecek , daha iyiye,daha güzele doğru.Sn Karlıtekin yolunuz , şansınız açık olsun.Dualarımız sizinle ve ekibinizle.Size GÜVENİYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
GUZEL NE DIYELIM VEYA NE YAPALIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy nin başarısı herkese örnek bir başarıdır.bir bakın! dünyada birçok şirket zarardan kıvranırken thy büyük karlar açıklıyor.helal olsun.çok ekonomik ve kaliteli uçuyor thy.almanyaya giderken lufthansanın birde thy nin fiyatına bakın.arada katlar var..avrupalı şirketler iğrenç ötesi hizmet sunuyor.thy o kaar büyüyyecek ki dünyada iç hatlarda uçacak nerdeyse.BRAVO başkan.inşallah yakında en büyük olacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000