15 Ocak 2009, Perşembe 16:04:41

Çanakkale'de heyecanlı bekleyiş

THY'nin, Çanakkale-İstanbul arasında 19 Ocak’tan itibaren uçak seferi başlatacağını duyurması, kentte heyecan yarattı.
  • Thy'nin çanakkalede işi zor.Doluluk oranlarını tuturması belirli zamanlar dışında imkansız diye düşünüyorum.Crj 900 leri bile tam dolduramayan bir kent ne yazık ki.Tabi thy zarar etsede devam edebilir bizim vergilerimiz sayesinde ama bu kadar seferin israf olduğunu düşünüyorum.
  • Yorumlara katılıyorum 3 saatlik karayolu ve konulması halinde deniz ulaşımı imkanı da olan İstanbul-Çanakkale arası hava yolcuğu israf bence de. Onun yerine Ankara-Çanakkale olsa çok çok çok daha iyi olurdu. Çanakkale için de Ankara için de. Ankara Çanakkale arası karayoluyla 650-700 km civarında. Saygılarımla,
  • THY nin haftada üç seferle başlaması biraz fazla olmuş saatleride insanlara pek uygun değil. çanakkale zaferinin kutlanacağı ayların haricinde THY çok ümitli olmasın.
  • Bu habere inanamadım.Çanakkale İstanbul'a özel araçla 3 saat.Bu ne israf.THY nin bu şekilde yıpratıldığına inanamıyorum.Uçak koyacaklarına hızlı feribot koysalar aynı hızda İstanbul'a ulaşılacak.N e kadar üzücü.
  • ben bir yolcu olarak sefer saatlerinin günü birlik işleri olan kişiler için uygun olmadığını düşünüyorum. Sabah veya akşam saatlerinde olması bence daha uygun olurdu.Böylece belki arzu edilen doluluk oranına ulaşılabilirdi. Yine de hayırlı olsun,hedeflenen doluluk oranına ulaşılıp seferlerin sürekli olmasını dilerim. Bu arada acentayı 20 yıllık ileri görüşlülüğü ! için ayrıca kutlarım.

THY Çanakkale Genel Satış Acentesi Ali Suda, havayolu ulaşımının kent için büyük bir şans olduğunu, vatandaşların seferlere gerekli ilgiyi gösterip buna sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Atlasjet’in yeterli doluluk oranı sağlanamadığı gerekçesiyle 25 Ekim 2008’de iptal ettiği Çanakkale- İstanbul uçak seferleri 19 Ocak’ta yeniden başlıyor. Bu kez THY’nin yapacağı seferler kentte heyecan yarattı. THY Çanakkale Genel Satış Acentesi Ali Suda, düzenlediği basın toplantısıyla uçak seferlerine ilişkin bilgi verdi. Çanakkale- İstanbul hattında 144 kişi kapasiteli Airbus A-319 model uçağın çalışacağını belirten Suda, “İstanbul’dan Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 10.50’de hareket edecek olan uçak 11.45’de Çanakkale’ye ulaşacak. Aynı günler Çanakkale’den 12.30 kalkış yaparak 13.25’de İstanbul’da olacak. Bilet fiyatları 79 TL olarak belirlendi. Ekonomik bir fiyatla uçuşların başlatılması buraya verilen önemi de gösteriyor” dedi.

Hava ulaşımının kenti hareketlendireceğini de savunan Ali Suda, şöyle devam etti:

“Edremit Havaalanı’nın kapatılmasının ardından Çanakkale’ye yapılacak uçuşlar körfez bölgesinin yükünü de karşılayacak. Çanakkaleliler mutlaka bu uçağa sahip çıkmalılar. Eğer sahip çıkılmazsa bundan sonra en az 20 yıl Çanakkale’ye havadan ulaşım sağlanamaz. Bu açık ve net. 144 kişi kapasiteli uçağı 70- 80 yolcu ile kaldırabilirsek, bu bizim için çok büyük başarı olur. Hedefimiz tabii ki uçağı tamamen doldurmak. Bunun için çalışacağız. Bilet satışlarına ilgi büyük. Gerekli tanıtım faaliyetlerinin ardından daha da artacağına inanıyorum.”

Çanakkale'de heyecanlı bekleyiş

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

CKZ ~ 15 yıl önce
Thy'nin çanakkalede işi zor.Doluluk oranlarını tuturması belirli zamanlar dışında imkansız diye düşünüyorum.Crj 900 leri bile tam dolduramayan bir kent ne yazık ki.Tabi thy zarar etsede devam edebilir bizim vergilerimiz sayesinde ama bu kadar seferin israf olduğunu düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inspector ~ 15 yıl önce
Yorumlara katılıyorum 3 saatlik karayolu ve konulması halinde deniz ulaşımı imkanı da olan İstanbul-Çanakkale arası hava yolcuğu israf bence de. Onun yerine Ankara-Çanakkale olsa çok çok çok daha iyi olurdu. Çanakkale için de Ankara için de. Ankara Çanakkale arası karayoluyla 650-700 km civarında. Saygılarımla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mur ~ 15 yıl önce
THY nin haftada üç seferle başlaması biraz fazla olmuş saatleride insanlara pek uygun değil. çanakkale zaferinin kutlanacağı ayların haricinde THY çok ümitli olmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Günhan ~ 15 yıl önce
Bu habere inanamadım.Çanakkale İstanbul'a özel araçla 3 saat.Bu ne israf.THY nin bu şekilde yıpratıldığına inanamıyorum.Uçak koyacaklarına hızlı feribot koysalar aynı hızda İstanbul'a ulaşılacak.N e kadar üzücü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok ~ 15 yıl önce
ben bir yolcu olarak sefer saatlerinin günü birlik işleri olan kişiler için uygun olmadığını düşünüyorum. Sabah veya akşam saatlerinde olması bence daha uygun olurdu.Böylece belki arzu edilen doluluk oranına ulaşılabilirdi. Yine de hayırlı olsun,hedeflenen doluluk oranına ulaşılıp seferlerin sürekli olmasını dilerim. Bu arada acentayı 20 yıllık ileri görüşlülüğü ! için ayrıca kutlarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000