23 Ocak 2009, Cuma 13:59:50

Çanakkale seferleri tartışma yarattı

Türk Hava Yolları’nın geçtiğimiz günlerde başladığı Çanakkale seferleri iller arası tartışmalara neden oldu…
  • Bu yazdıklarınızı gerçekten halkmı söylüyor sizin fikriniz mi merak ettim??? Çok profesyonelce yazılmış bir yazı!!!
  • bob marley cok mu komık geldı guluosun derdını anlatta bızde anlayalım o kadar durumun vahim?
  • ver para kuralım CKZ sende varda akıllısın diye kurmuyosun heralde?tabikide mantıklı bi davranıs değildir Ç.kale-İst yolcu sayısını gördük iste...Ç.kale Ankara olsun eywallah ona tabi onda da 20-30 yolcu gitcekse sn düsün yni. tamamen siyasi diyoruz burda;)ok.
  • Çanakkale Türkiye'nin en batısındaki ildir ve buraya konan seferle sadece İstanbul'a değil buradan yurdun her yerine bağlantı yapılabilecektir . Ama değerli ve akıllı!!! yorumcular bunu bir otobüs seferi gibi sadece İstanbul'a yakınlık olarak değerlendiriyorlar ... Her yorum yapan da kendi memleketine bir sürü uçak dolduruyor. Öyle çok kazanç varsa siz kurun bir şirket ve siz uçun ...
  • noldu zorna mı gitti?gercek konusuoruz burda;)
  • ARKADAŞLAR BENDE HATAY İSİMLİ KULLANICIYA KATILIYORUM.AMA GÜLMEKTEN...
  • kahramanmaraş nüfüsu 1 milyon havaalanı şehir merkezine 5 km günlük ist seferleri var ama yetersiz gece uçak inemiyor terminalimiz ahırdan farksız pistimiz kısa BİZİM SESİMİZİ DUYAN YOK antep adana ortasında kaldık diger illere yönlendiriliyoruz neden bu şekilde davranlıo küçücük illere yeni terminaller yeni havaalanları yapılıo inanılcak gibi deil marasın 8 vekili var biz onlara 7(+1) uyurlar diyoruz ESKİŞEHİR-İSTANBUL ARASI MESAFE COK YAKIN OLMASINA RAGMEN SABAH AKSAM 2 SEFER VAR VE BOMBOŞ GİDİP GELİO NEDEN BU MEMLEKETİN İFLAH OLMADIGINI GÖRÜN
  • Katılıyorum;)
  • bu kadar izmir meraklısı var Hatay'da bu kadarda potansiyel var neden İZMİR yok?
  • uçak sefer sıklığının mevs,mlerle ne alakası var, biz yazları da gördük. yazın sanki günde 4 sefer yapılıyorda biz onu söylemedik. Elbetteki kış şartları, uçak seferlerini etkileyecektir. Lakin uçaklar inemez diye sefer sayılarının azaltıldığını ya da tamamaen kaldrılması gerektiğinin şaçma olduğu kanaatindeyim. Şartlar ne olursa, yakın illerdense, uzak illerin dah çok ihtiyacı var buna. lütfen bunları gözardı etmeyelim

Milli havayolumuz Türk Hava Yolları’nın 19 Ocak’ta başladığı karşılıklı İstanbul-Çanakkale seferlerine Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Haftada 3 gün karşılıklı başlayan Çanakkale uçuşlarında doluluk oranının çok az olduğu ve Hatay’da yüzde 90 doluluk oranı olmasına rağmen bu hattın bu kadar ilgi görmediği, tartışmalara neden oldu.

Ağrı, Elazığ, Hatay, Isparta, Muş, Tokat gibi illerden, “24 saatlik Muş ve Ağrı’ya haftada 4-5 sefer yapıldığı halde yetmiyor. Karayolu ile 4 saatlik yere haftada 3 sefer düzenleniyor” tepkileri gün geçtikçe büyüyerek devam ediyor.

Çanakkale uçuşlarının haftada 3 sefer olmasını gereksiz bulan yolcular, Türk Hava Yolları’nın Atatürk Havalimanı’ndan Sabiha Gökçen Havalimanı’na da B777 ile sefer yapmaları gerektiğini alaycı bir dille söylüyorlar.

Birçok kesim ise sorulması gerekenleri şu şekilde sıralıyor:

1) THY sefer başlatacağı yerlerde Hat Yönetimini ve pazar araştırmasını yolcu-koltuk v.s analizleri nasıl yapıyor? Siyasi etkenlermi daha ön plana çıkıyor?

2) Çanakkale'de bulunan acentaların haftalık frekans sayısına verdikleri yanıt ne? Yeterli koltuk satabiliyorlarmı? Yolcunun yanısıra kargo ve posta taşıması ne ölçüde?

3) Çanakkaleye yurtdışı bağlantılardan gelen veya giden yolcu potansiyeli ne?

4) Uçak tipi analizlerinde yapılan seferler handling-landing ücretlerini nasıl etkiliyor? Clearing house faturalarının bilançosu neyi işaret ediyor. Yakıt vb. maliyetler uçuşun kar marjını nasıl etkiliyor? Bunlar kritik edildi mi?

Bakalım Türk Hava Yolları, Çanakkale seferlerine gelen tepkilere karşı bir çözüm bulma yoluna gidecek mi?

©AirportHaber

Çanakkale seferleri tartışma yarattı

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

canaklı ~ 15 yıl önce
Bu yazdıklarınızı gerçekten halkmı söylüyor sizin fikriniz mi merak ettim??? Çok profesyonelce yazılmış bir yazı!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HATAY ~ 15 yıl önce
bob marley cok mu komık geldı guluosun derdını anlatta bızde anlayalım o kadar durumun vahim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ckz ~ 15 yıl önce
ver para kuralım CKZ sende varda akıllısın diye kurmuyosun heralde?tabikide mantıklı bi davranıs değildir Ç.kale-İst yolcu sayısını gördük iste...Ç.kale Ankara olsun eywallah ona tabi onda da 20-30 yolcu gitcekse sn düsün yni. tamamen siyasi diyoruz burda;)ok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ckz ~ 15 yıl önce
Çanakkale Türkiye'nin en batısındaki ildir ve buraya konan seferle sadece İstanbul'a değil buradan yurdun her yerine bağlantı yapılabilecektir . Ama değerli ve akıllı!!! yorumcular bunu bir otobüs seferi gibi sadece İstanbul'a yakınlık olarak değerlendiriyorlar ... Her yorum yapan da kendi memleketine bir sürü uçak dolduruyor. Öyle çok kazanç varsa siz kurun bir şirket ve siz uçun ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOB ~ 15 yıl önce
noldu zorna mı gitti?gercek konusuoruz burda;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOB MARLEY ~ 15 yıl önce
ARKADAŞLAR BENDE HATAY İSİMLİ KULLANICIYA KATILIYORUM.AMA GÜLMEKTEN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
burak ~ 15 yıl önce
kahramanmaraş nüfüsu 1 milyon havaalanı şehir merkezine 5 km günlük ist seferleri var ama yetersiz gece uçak inemiyor terminalimiz ahırdan farksız pistimiz kısa BİZİM SESİMİZİ DUYAN YOK antep adana ortasında kaldık diger illere yönlendiriliyoruz neden bu şekilde davranlıo küçücük illere yeni terminaller yeni havaalanları yapılıo inanılcak gibi deil marasın 8 vekili var biz onlara 7(+1) uyurlar diyoruz ESKİŞEHİR-İSTANBUL ARASI MESAFE COK YAKIN OLMASINA RAGMEN SABAH AKSAM 2 SEFER VAR VE BOMBOŞ GİDİP GELİO NEDEN BU MEMLEKETİN İFLAH OLMADIGINI GÖRÜN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meier ~ 15 yıl önce
Katılıyorum;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HATAY ~ 15 yıl önce
bu kadar izmir meraklısı var Hatay'da bu kadarda potansiyel var neden İZMİR yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meier ~ 15 yıl önce
uçak sefer sıklığının mevs,mlerle ne alakası var, biz yazları da gördük. yazın sanki günde 4 sefer yapılıyorda biz onu söylemedik. Elbetteki kış şartları, uçak seferlerini etkileyecektir. Lakin uçaklar inemez diye sefer sayılarının azaltıldığını ya da tamamaen kaldrılması gerektiğinin şaçma olduğu kanaatindeyim. Şartlar ne olursa, yakın illerdense, uzak illerin dah çok ihtiyacı var buna. lütfen bunları gözardı etmeyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000