19 Eylül 2011, Pazartesi 13:30:17

'ÇALIŞANLAR PSİKOLOJİK BASKI ALTINDA'

Gökkuşağı hareketi, yeni bir açıklama yayınladı...
  • MNG'de de sorunlar var. Bir kadın her şeye yetiyor.
  • DEĞERLİ ARKADAŞLAR THY DE HATALAR OLABİLİR VEYA OLUYOR KABUL .DİĞER HAVA YOLU ŞİRKETLERİNDE HERŞEY SÜT LİMANMI BİRAZ DA ONLAR HAKKINDA YAZINDA DİNLEYELİM VEYA EN İYİSİ HANGİSİ İSE BELİRTİN O ŞİRKETE GEÇELİM SELAMLAR
  • Siz, Türkçe özel isimlerin büyük harfle başlayacağını bilmeden "Milliyetçilik" yapmaya çalışıyorsunuz. Samimi olduğunuzu düşünerek, içinizden geçenleri yazdığınızı, ancak gerçekleri yazmadığınızı üzülerek bildirmek istiyorum. THY devletin, dolayısı ile milletin havayolu iken, Türkiye Cumhuriyetinin bir Özel Hava Yolu (ÖHY)şirketi haline getirilmiştir. Devletin payı %49 olmuş, %51'lik hisse çoktan özelleştirilmiştir. Yani, Kamu İktisadi Teşekkülü (KİT) özelliğini kaybetmiştir. Osmanlı Bankası ve Türk Petrol'ÜN iNGİLİZ ŞİRKETİ OLMASI GİBİ, ÇOKTAN ÖZELLEŞMİŞTİR.
  • AZ BİLE YAPIYOR ÇALIŞANLARA TAKUNYA GİYDİRMELİ CUPBE DE TABİ HANIMLAR ÇARŞAF GİYMELİ Kİ MÜSLÜMAN ÜLKEDE OLDUĞUMUZ ANLAŞILSIN .APRON DA DEVELER KESMELİYİZ HER CUMA MUHAKKAK UÇUŞLAR DURMALI HERKEZ CAMİYE GİTMELİ GİTMİYENE CEZA VERİLMELİ YOLCULARA DA BEKLERKEN ŞERBET DAĞITMALILAR BELKİ DE NAMAZA GİTMELERİ İÇİN TEŞFİK ETMELİLER ZORLAMA DA OLABİLİR BENCE MAHSURU YOK ..ÖZÜR DİLERİM TABİKİ BUNLAR DİNİMİZLE ALAKALI DEĞİL AMA GELECEĞİMİZİ CİZDİM
  • türkhavayolları özel şirket degildir olamaz ve olmayacaktır bunu bilesiniz adı üstünde TÜRK HAVAYOLLARI öz be öz türk'ün malıdır halkın malıdır kimsenin malı degildir özelleşemez ben türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak bunu veto ediyorum
  • apronda deve kesildiğinde,bunu arkadaşlarımla paylaşırsam,gizliliği ihlal etmiş olur muyum?...ya da şirket bunu kamuoyu ile paylaşana kadar bekleyecek miyim?GİZLİ ne ya?Hiçbirşey gizli kalamaz..BURADA MAKSAT ÖNEMLİ.TEBRİKLER GÖKKUŞAĞI.
  • Cemaat ordusu bunlar. Bir de iş bilseler gam yemeyeceğim. Hem bilgileri yok hem de fikirleri çok. Zavallılar ordusu. THY nın düştüğü duruma bakın.
  • Çalışmasının karşılığını maddi,manevi alamayan çok çalışmasına ve yetenekli olmasına rağmen akepeli,fetocu ve cemaatçi ve rizeli olmadığı için hak ettiği mevkilere gelemeyenlerde oluşan aidiyetsizlik duygusunun tek sebebi yönetimdir..1,5 senedir TİS i geciktiren, maaşları 8 gün gecikmeli yatıran, 3-5 aylık adamları müdür yapan hatta yönetim kurulu üyesinin 33 yaşındaki damadını direk kargo başkan yardımcısı olarak işe alan, 30 yaşında eski call center personelini başkan yapan, AÖF ü üniversiteden saymadığı için oradan mezunları uzman yapmayıp suç işleyen, her allahın günü personelini tehdit eden,süren,verimsizlik yazısı gönderen,işten atan bu yönetime haklarımızı helal etmiyoruz..
  • Gayet normal her ozel sirket zaten ise alirken bunu imzalatir ne var bunda?
  • çalışanlara özellikle de eski personele karşı inanılmaz bir hınç var..kendi 3-5 aylık adamlarını uzmanlıktan direk müdürlüğe tayin ediyorlar veya yurtdışına müdür atıyorlar ama eski personeli uzman bile yapmıyorlar..mazeretler kullandırılmıyor,yıllık izinler amirlerin istediği tarihlere veriliyor,terfi,tenzil,adalet ,hak ,hukuk hepsi palavra..kazım çalışkan empati dergisindeki röpörtajını acı acı gülerek okuduk..her yanıyla trajikomedi..thy da terfi,tenzil için liyakat şartı aranıyormuşmuş da..sen onu külahımıza anlat..son 5 senede bu şirkete kimler alındı ve bu kişiler işe girdikten bu zamana kadar kronolojik bir şekilde bir tablo yapın açıklayın da görelim bakalım..liyakatmış..adamlar işe girdiler 3 ayda müdür odular..
 Gökkuşağı Hareketi, THY yönetiminin personele sunduğu "Gizlilik Taahüdü" başlıklı sözleşmeyle ilgili bir açıklama yaptı.
 
Gökkuşağı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
“THY yönetimi "Personel Gizlilik Taahhüdü" adı altında çalışanları psikolojik olarak baskılamanın bir örneğini daha ortaya koymaktadır. İmzalanması istenen belgenin, işyerindeki suistimallerin, kanun dışı faaliyetlerin açığa çıkmasını engellemeye yönelik olduğu anlaşılıyor. THY çalışanları hiçbir dönemde işyerinin itibarını küçültücü, ona zarar verici bir davranış içerisinde olmamıştır. THY'ye zarar verici davranışlar geçmişte olduğu gibi bugün de, sadece işveren vekili sıfatındaki bazı yöneticilerden gelmiştir. Şirketin hızlı ve plansız büyümesi personel üzerinde büyük bir baskı ile yükselmiş, iş güvenliği kalmamıştır. Sendikanın duyarsızlığından da yararlanan işveren her ay onlarca çalışanı işten çıkarmaya devam ediyor. Kabin Hizmetlerinde son ayda çıkarılan arkadaşlarımızın sayısı 100'ü bulmuştur. Bu girişimin de baskıyı artırarak çalışanları sağır dilsiz köle konumuna sokmaya çalışmaktan başka bir amacı olmadığı açıktır. Diğer yandan, 9 aydır sözleşme masasına dahi oturamayan Hava iş yönetiminin tavrı, sorunu çözmek yerine yine işçiyle patronu karşı karşıya bırakmaktadır. 
 
Değerli THY işçileri, THY VE HAVA İŞ Yönetimi, çalışanların sorunlarını çözmek yerine bu sorunlardan beslenmeyi tercih ediyorlar. İmzalanması istenen taahhüt ile ilgili THY idarecileri, acıklayıcı bir bilgilendirme gereği bile duymuyor. Böyle bir sözleşmeye hukuken gerek de yoktur. Bu belgenin gerek çalışırken, gerekse işten ayrıldıktan sonra personel açısından bir bağlayıcılığı olamaz. İş yasası kapsamında ele aldındığında toplu iş sözleşmesi nin uygulandığı bir işyerinde, "bireysel akit, toplu iş sözleşmesinin üzerinde olamaz" hükmü yer almaktadır. Ancak, durum böyle diye imza atmak, bu baskıyı kabullenmektir. Arkasından ne tür belgeler imzalamak zorunda olacağımız belli değildir. Yapılan tam anlamıyla psikolojik baskıdır, mobingdir. Taahüdün bu gerekçeyle imzalanmaması gerekiyor. 
 
THY Yönetiminin daha bir kaç ay önce yayınladığı "Globally Yours" başlıklı bültenin son cümlesi şöyle demektedir: 
 
"Takım ruhu ve dayanışma içinde ... Sizlerle hep birlikte..."
 
Takım ruhundan, birliktelikten kastedilenin ne olduğu ortadadır. Çalışanların aidiyet duygusu benzer uygulamalarla yeterince yok edilmiştir. Bunun sonuçları blançolara, SAFA denetlemelerine yansımaya başlamıştır. Bu "taahüdün" etkisi de işçileri, işyerlerine daha da yabancılaştıracak ve ters tepki yaratacaktır. İşte o zaman imzalatılan belgelerin hükmü olmadığı, devlet sırrı da olsa bir işe yaramadığı anlaşılacaktır. THY yönetimi aklını başına almalı, baskı ve tehditle, çalışanların haklarına saygı duyulmadığı bir anlayışla bir havacılık kuruluşunun yönetilemeyeceğini, iş işten geçmeden anlamalıdır.”
 
GÖKKUŞAĞI HAREKETİ
'ÇALIŞANLAR PSİKOLOJİK BASKI ALTINDA'

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
MNG'de de sorunlar var. Bir kadın her şeye yetiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DEĞERLİ ARKADAŞLAR THY DE HATALAR OLABİLİR VEYA OLUYOR KABUL .DİĞER HAVA YOLU ŞİRKETLERİNDE HERŞEY SÜT LİMANMI BİRAZ DA ONLAR HAKKINDA YAZINDA DİNLEYELİM VEYA EN İYİSİ HANGİSİ İSE BELİRTİN O ŞİRKETE GEÇELİM SELAMLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siz, Türkçe özel isimlerin büyük harfle başlayacağını bilmeden "Milliyetçilik" yapmaya çalışıyorsunuz. Samimi olduğunuzu düşünerek, içinizden geçenleri yazdığınızı, ancak gerçekleri yazmadığınızı üzülerek bildirmek istiyorum. THY devletin, dolayısı ile milletin havayolu iken, Türkiye Cumhuriyetinin bir Özel Hava Yolu (ÖHY)şirketi haline getirilmiştir. Devletin payı %49 olmuş, %51'lik hisse çoktan özelleştirilmiştir. Yani, Kamu İktisadi Teşekkülü (KİT) özelliğini kaybetmiştir. Osmanlı Bankası ve Türk Petrol'ÜN iNGİLİZ ŞİRKETİ OLMASI GİBİ, ÇOKTAN ÖZELLEŞMİŞTİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AZ BİLE YAPIYOR ÇALIŞANLARA TAKUNYA GİYDİRMELİ CUPBE DE TABİ HANIMLAR ÇARŞAF GİYMELİ Kİ MÜSLÜMAN ÜLKEDE OLDUĞUMUZ ANLAŞILSIN .APRON DA DEVELER KESMELİYİZ HER CUMA MUHAKKAK UÇUŞLAR DURMALI HERKEZ CAMİYE GİTMELİ GİTMİYENE CEZA VERİLMELİ YOLCULARA DA BEKLERKEN ŞERBET DAĞITMALILAR BELKİ DE NAMAZA GİTMELERİ İÇİN TEŞFİK ETMELİLER ZORLAMA DA OLABİLİR BENCE MAHSURU YOK ..ÖZÜR DİLERİM TABİKİ BUNLAR DİNİMİZLE ALAKALI DEĞİL AMA GELECEĞİMİZİ CİZDİM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
türkhavayolları özel şirket degildir olamaz ve olmayacaktır bunu bilesiniz adı üstünde TÜRK HAVAYOLLARI öz be öz türk'ün malıdır halkın malıdır kimsenin malı degildir özelleşemez ben türkiye cumhuriyeti vatandaşı olarak bunu veto ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
apronda deve kesildiğinde,bunu arkadaşlarımla paylaşırsam,gizliliği ihlal etmiş olur muyum?...ya da şirket bunu kamuoyu ile paylaşana kadar bekleyecek miyim?GİZLİ ne ya?Hiçbirşey gizli kalamaz..BURADA MAKSAT ÖNEMLİ.TEBRİKLER GÖKKUŞAĞI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cemaat ordusu bunlar. Bir de iş bilseler gam yemeyeceğim. Hem bilgileri yok hem de fikirleri çok. Zavallılar ordusu. THY nın düştüğü duruma bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çalışmasının karşılığını maddi,manevi alamayan çok çalışmasına ve yetenekli olmasına rağmen akepeli,fetocu ve cemaatçi ve rizeli olmadığı için hak ettiği mevkilere gelemeyenlerde oluşan aidiyetsizlik duygusunun tek sebebi yönetimdir..1,5 senedir TİS i geciktiren, maaşları 8 gün gecikmeli yatıran, 3-5 aylık adamları müdür yapan hatta yönetim kurulu üyesinin 33 yaşındaki damadını direk kargo başkan yardımcısı olarak işe alan, 30 yaşında eski call center personelini başkan yapan, AÖF ü üniversiteden saymadığı için oradan mezunları uzman yapmayıp suç işleyen, her allahın günü personelini tehdit eden,süren,verimsizlik yazısı gönderen,işten atan bu yönetime haklarımızı helal etmiyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gayet normal her ozel sirket zaten ise alirken bunu imzalatir ne var bunda?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
çalışanlara özellikle de eski personele karşı inanılmaz bir hınç var..kendi 3-5 aylık adamlarını uzmanlıktan direk müdürlüğe tayin ediyorlar veya yurtdışına müdür atıyorlar ama eski personeli uzman bile yapmıyorlar..mazeretler kullandırılmıyor,yıllık izinler amirlerin istediği tarihlere veriliyor,terfi,tenzil,adalet ,hak ,hukuk hepsi palavra..kazım çalışkan empati dergisindeki röpörtajını acı acı gülerek okuduk..her yanıyla trajikomedi..thy da terfi,tenzil için liyakat şartı aranıyormuşmuş da..sen onu külahımıza anlat..son 5 senede bu şirkete kimler alındı ve bu kişiler işe girdikten bu zamana kadar kronolojik bir şekilde bir tablo yapın açıklayın da görelim bakalım..liyakatmış..adamlar işe girdiler 3 ayda müdür odular..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000