07 Temmuz 2010, Çarşamba 09:00:08

Çalışanlar işyerlerine alınmadı

Hava-Sen üyesi Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) çalışanlarının, işlerinin başına dönme girişimi sonuçsuz kaldı. KTHY yönetimi tarafından 10 Temmuz’a kadar ödenekli idari izne çıkarılan çalışanların bir bölümü, dün sabah gittikleri işyerlerine alınmadı.
  • herkes ağzına geleni söylüyor bildiğiniz birşey varsa sendika başkanı ile ilgili söyleyin de bizde bilelim. belgeleyin adadan atalım.yazmakla olmuyor arkadaşlar ısbat lazım. ne thy'si sevgili arkadaş thy nerde ama gören olmadı. amma büyük adammış ha bu bilal ekşi. bilal ekşi ve emre bey'in yapacağı projeler nelerdi haberiniz var mı acaba? 350 kişi barra sokağa atılacaktı bilal eksi ve thy amma çözüm.
  • bir insan bu kadar beyinsizce bir harekette bulunamaz gerçi her sendika için demiyorum ama sendikalara bakın hep ortada hareket ederler önce üyelerini korur gibi yaparlar ama bi yandan da şirketle anlaşırlar.yorumları tebrik ediyorum böyle başkanla kthy personeli bu durumdan kurtulamaz .....
  • Bu sendika baskani yuzunden calisanlar bu hale geldi bence tum sendikalilarin toplanip bu adami atmalari lazim hala bunu goremiyorlar nekadar saflar.Daha once Bilal Eksiyle THY sirketi alip ucretleride yukseltecekti bu adamida yollayacakti ama bu adam yuzunden THY bile kacti gitti uyan ey sendikali calisan bu burhani yerinden indir yoksa hep olan sana olacak
  • Bu sendikaya herşey müstahaktır. Kendileri etti kendileri buldu.
  • Geldiler batirdilar giddiler siz daha gaylesini cekersiniz...
Sendika Başkanı Buran Atakan, KTHY’nin Lefkoşa’daki Genel Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, hükümet’i suçlamaya devam etti.

Atakan, Başbakan İrsen Küçük, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Türkay Tokel’in KTHY çalışanlarının rezervasyon sistemini bozduğu yönündeki açıklamalarının yalan olduğunu savundu.

Atakan, çalışanların Gazimağusa Satış Bürosu’na girdiğini, sistemin çalıştığını, yolcuların görüldüğünü anlatarak, sistemin çalışanlar tarafından bozulduğu ve uçuşlarda bu nedenle sıkıntı yaşandığı söyleminin doğru olmadığını kaydetti.

Vatandaşlar ve yolcuların bu gerçeği bilmesi gerektiğini ifade edene Atakan, uçuşlarda yaşatılan sorunların Atlasjet’e yaz döneminde 40-50 milyon dolar kazındırmaya yönelik olduğunu iddia etti.

Atakan, toplumsal varoluş mücadelesine ve buna bağlı olarak kimliğe sahip çıkmaya devam edeceklerini ifade ederek, sürece destek veren sendikalarla saat 11.00’de değerlendirme toplantısı yapacaklarını söyledi.

Hava-Sen Başkanı Atakan, dünkü grev ve mitinge destek veren herkese, tüm örgütlere teşekkür etti.

Atakan, KTHY ikram bölümünde çalışan Mehmet Ufuk’un Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Yoğun Bakın bölümünde müşahede altında olduğunu, Türkiye’ye naklinin düşünüldüğünü belirterek, tüm olumsuzluklar içinde arkadaşlarının sağlık durumuyla da ilgilendiklerini belirtti. Ufuk’un yaşanan olumsuzluklar nedeniyle rahatsızlığının tetiklendiğini doktorlardan öğrendiklerini ifade eden Atakan, bu durumun da halk tarafından bilinmesini istediklerini söyledi.

(Kıbrıs Gazetesi)
Çalışanlar işyerlerine alınmadı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
herkes ağzına geleni söylüyor bildiğiniz birşey varsa sendika başkanı ile ilgili söyleyin de bizde bilelim. belgeleyin adadan atalım.yazmakla olmuyor arkadaşlar ısbat lazım. ne thy'si sevgili arkadaş thy nerde ama gören olmadı. amma büyük adammış ha bu bilal ekşi. bilal ekşi ve emre bey'in yapacağı projeler nelerdi haberiniz var mı acaba? 350 kişi barra sokağa atılacaktı bilal eksi ve thy amma çözüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir insan bu kadar beyinsizce bir harekette bulunamaz gerçi her sendika için demiyorum ama sendikalara bakın hep ortada hareket ederler önce üyelerini korur gibi yaparlar ama bi yandan da şirketle anlaşırlar.yorumları tebrik ediyorum böyle başkanla kthy personeli bu durumdan kurtulamaz .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu sendika baskani yuzunden calisanlar bu hale geldi bence tum sendikalilarin toplanip bu adami atmalari lazim hala bunu goremiyorlar nekadar saflar.Daha once Bilal Eksiyle THY sirketi alip ucretleride yukseltecekti bu adamida yollayacakti ama bu adam yuzunden THY bile kacti gitti uyan ey sendikali calisan bu burhani yerinden indir yoksa hep olan sana olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu sendikaya herşey müstahaktır. Kendileri etti kendileri buldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Geldiler batirdilar giddiler siz daha gaylesini cekersiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000