03 Temmuz 2010, Cumartesi 14:32:11

Büyük dolandırıcılık

Frankfurt Havaalanı'nda Güneş Reisen isimli seyahat acentesi işleten Satılmış Güneş 100'den fazla aileye sattığı bilet paralarıyla ortadan kayboldu. Para ödenmediği için biletleri iptal olan yolcular, başka acentelerden yeniden bilet alarak Türkiye'ye uçabildiler.
  • Malesef Her zaman olan bir şey. Aptal olmayacaksın öteki tarafta öyle yoldan çıkmış, şeytanlar var ki insan değiller bunlar. Vatandaşları dolandırarak kendilerine sözde kazanç elde ettiklerini zannedenler bir gün başlarına bir şey geldiğinde kendilerini kurtaramayacaklar.. Yine de bilet alırken son derece dikkat edin üç kuruş ucuz alacam diye bilmediğiniz emin olmadığınız kişi veya acenteden bilet satın almayın uçak şirketini arayıp sorunuz..
  • işte böyle aptal dolandırıcılarda var dünyada...

Frankfurt Havaalanında Güneş Reisen isimli seyahat acentesi işleten Satılmış Güneş 100den fazla aileye sattığı bilet paralarıyla ortadan kayboldu.
 
Almanya'da izine gitmek isteyen Türkler'i hedef seçen "sahte bilet" vurgunun ilki bu yıl Frankfurt'ta patlak verdi. Çoğunluğu Frankfurt Havaalanı'nda yer hizmetleri bölümünde 100'den fazla aileye bilet satan Sivaslı Satılmış Güneş, yolculardan parasını aylar önce peşin aldığı biletlerin rezervasyonları karşılığını uçak şirketlerine ödemedi. Bunun üzerine biletleri iptal oluan çok sayıda Türk aile, izin öncesi ortada kaldı. Güneş yakınlarına "Türkiye'ye gidiyorum. Orada tarla ve arsalarımı hatta evimi, traktörümü satıp borçlarımı ödeyeceğim" dediği kaydedildi.

9 kişilik aile kaldı
Yılbaşında üçü çocuk 9 kişi için İstanbul üzerinden Frankfurt-Muş gidiş-dönüş bileti rezervasyonu yaptıran ve karşılığında 2 bin 750 Euro ödeyen Hakan Işıl, "Havaalanında çalışıyorum. İki yıldan beri gidemediğimiz memkelete çocuklarla gitmenin hayalini kuruyorduk. Yarın uçacaktık. Bugün biletleri kontrol ettirmek için geldiğimde şirketin tabelasının sökülmüş olduğunu gördüm. Elimdeki rezervasyon belgesini kontrol ettirdim. THY görevlisi rezervasyon yaptırılan biletlerin parası ödenmediği için iptal olduğunu söyleyince başımdan kaynar sular döküldü.

1.470 Euro verdi
Offenbach'ta yaşayan Ankaralı Cesur Ailesi, şubat ayında Güneş Reisen acentesinden beş kişilik ailesi için bin 400 Euro ödeyip Lufthansa'dan Frankfurt-Ankara gidiş-dönüş bileti satın aldığını söyledi. Güneş Reisen sahibi Satılmış'ı tanıdığını, kendisinden defalarca bilet aldığını anlatan eşi Dilek Cesur, "Karnesinin tüm notları pekiyi olan oğlum Murat ile işim Dilek havalimanına geldiler. Yarın uçacaktık. Ne kadar yük hakkımızın olduğunu öğrenmek için geldiğimiz şirketin tabelasının sökülmüş olduğunu görünce şok olduk. Lufthansa'ya gittiğimizde bilet paralarının ödenmediğini öğrendik. Türkiye'ye uçmak için yeniden bilet almak zorunda kaldık. Polise de suç duyurusunda bulunduk" dedi.

Güneş Reisen mağdurlarından olan Mesut Yıldız da, "Ben de havalimanında çalışıyorum. Akrabam olan Mehmet Dinler Ailesi için Satılmış Güneş'e bin 500 Euro ödeyip 4 kişilik Frankfurt-Ankara gidiş- dönüş bileti almıştım. Parayı ocak ayında ödemiştim. Bu akşam uçacaklardı. Yüzlerce mağdur var. Bir çoğu tatile gidemeyecek. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız" diyerek tepsini dile getirdi. 
 
(Hürriyet.de)

Büyük dolandırıcılık

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Malesef Her zaman olan bir şey. Aptal olmayacaksın öteki tarafta öyle yoldan çıkmış, şeytanlar var ki insan değiller bunlar. Vatandaşları dolandırarak kendilerine sözde kazanç elde ettiklerini zannedenler bir gün başlarına bir şey geldiğinde kendilerini kurtaramayacaklar.. Yine de bilet alırken son derece dikkat edin üç kuruş ucuz alacam diye bilmediğiniz emin olmadığınız kişi veya acenteden bilet satın almayın uçak şirketini arayıp sorunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
işte böyle aptal dolandırıcılarda var dünyada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000