25 Mayıs 2009, Pazartesi 08:22:49

Bursa'da havaalanı sancısı sürüyor

Sun Express, yeni hat açmadığı gibi Diyarbakır seferlerini de durdurdu. TÜRSAB, Kıbrıs ile Balkan ve Ortadoğu ülkelerine sefer yapabilecek şirketlerle görüşmelere başladı.
  • YENİŞEHİR BURSAYA CUK UZAK YOLCULAR YENİŞEHİRE GİDERKEN DENİZ OTOBUSU YOLUN YARISINI ALIYOR.ŞEHİR İÇİNDEKİ MEYDAN ULAŞIMA ACILSIN LÜTFEN SAYGILARIMLA BURSALI BİR KAPTAN
  • bursa-yenişehir-bilecik-eskişehir arasına raylı sistem yapın, bakın o zaman havaalanı nasıl çalışıyor... sorun havaalanına olan ulaşımdadır. bu sorun anadoluda birçok ilde var. bunlar hep plansızlık... selamlar sinan
  • Yenişehir Askeri havaalanıdır.Yapılıp askeriyeye tahsis edilmemiştir.TSK ile yapılan protokol gereği sivil uçuşlara açılmıştır.
  • Bursa nin özellikle ,Bulgaristan tan kökenli nüfus orani nerdeyse nüfusunun yarisi ama oradan Bulgaristan a ucak kaldirilmamasi düpe düz enayilik..Ayrica benim gibi Danimarka da yasayan pek cok Bursa,Kütahya,Eskisehirli nüfus mevcut. Bizler istanbul üzerinden yapilan bu yolculuklarla -aktarmalarla,otobüslerle ugrasmaktan biktik usandik..Danimarka ve iskandinav cevresi ,Bursa kökenli ve komsu iller icin Yenisehir havalimani bicilmis bi kaftan yetkililere siddetle duyrulur..ucak firmalari stratejilerini kurarken sadece Istanbul-Ankara,Istanbul-Antalya seklinde basit düsüncelerden vazgecmeliler..Ne olur artik yenisehiri daha yaratici kullanin !!!!!
  • Bursa\'dan havaalanına gitmek tama zor da 1.5 saat nasıl sürer, hel bir de özel arabayla. 2 saatte Eskişehir\'e gidersin. Diğer taraftan, iller arası 45 50 kişik küçük pervaneli uçaklar konsa mesel süper olurdu. O zaman Yunuseli havaalanı da yeterdi Bursa\'ya.
  • buradaki sorun yoğunluk falan değil ben bursada oturuyorum birkaç defa memlekete gitmek için trabzon uçağıyla uçtum ama inanın ha evimden kalkıp yenişehire gitmişim ha da sabiha gökçene inanın o kadar uzak ki özel arabayla bile bir buçuk saat sürüyor e böyle olunca havaalanının kaderi de böyle olur alternatif olarak yunuseli havaalanı var fakat bizim inatçı ve katı askeriye orayı vermiyor vermeyip faal mi kullanıyor hayır ben 8 senedir bursadayım daha bi defa oraya uçak indiğini görmedim burdan yetkililere sesleniyorum tabii beni duyarlarsa öncelikle yunuseli havaalanını devralın bak ondan sonra ne oluyor bu sefer şirketler size yalvaracak oraya sefer yapalım diye
  • Bursa havaalanı için sadece bursa il düşünülmesin. anadolunun uzak illerinden (trabzon erzurum van diyarbakır) eskişehir bilecik ve kütahya'ya gelenler de yenişehir havaalanını kullanıyor. bursa eskişehir ve kütahyanın nüfus 2.5milyon civarı ve öğrenci yoğunluğunu düşünürsek sunexpressin sefer sayılarını artırmasını ve diğer havayolu şirketlerinin sefer koymasını bekliyoruz.
  • Panik yok, yeni uçaklar gelince açılır...
  • milyon liralar harcandı yenişehir hava alanına sonrada askeriyeye tahsis edildi simdide gene ucusa acmak istiyorlar nası olacak merak ıcındeyım ınsallah olur...

Türkiye'nin en büyük 4. kenti Bursa, trilyonlarca lira harcanarak uçuşa açılan Yenişehir Uluslararası Havaalanı'ndan hâlâ yeterince yararlanamıyor. Ne tarifeli uçuşlar sürdürülebildi ne de halen hizmet vermeye devam eden Sun Express'ten yeni hatlar geldi. Bunun üzerine de özellikle turizmciler, yeni arayışlara başladı.

3 ŞİRKET DEVREDE

Bursa'nın dünyaya açılan kapısı Yenişehir Havaalanı'nı ardına kadar açmak istediklerini belirten TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, "Özel havayolu şirketleriyle başta Balkan ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere Kıbrıs'a da sefer yapabilecek şirket yetkilileriyle görüşmeler yapıyoruz. Sonuç almak üzereyiz" dedi.

Türkiye'nin İstanbul'dan sonra en çok tanınan illeri arasında gösterilen Bursa, trilyonlarca lira harcanarak uçuşa açılan Yenişehir Uluslararası Havaalanı'ndan yeterince yararlanamıyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş

avaalanının açılışında; Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferler yapacağını ve Bursa'nın makus talihinin 'kendi iktidarları' tarafından yenilgiye uğratıldığını dile getiren politikacılar, zaman içinde sarf ettikleri sözlerin altında kaldılar. Ne tarifeli uçuşlar sürdürülebildi ne de halen hizmet vermeye devam eden Sun Express'ten yeni hatlar geldi.

elişmeler üzerine bir açıklama yapan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, daha önce Diyarbakır'a da sefer yapan Sun Express'in 'bazı nedenlerle' uçuşlarını durdurduğunu, sadece Erzurum, Trabzon ve Antalya destinasyonlarının kaldığını hatırlattı. Akkuş, 'Bursa, es geçilecek bir kent değil" dedi.

Bursa'nın sanayi, tarım, turizm ve ticaret kenti olduğunu, Türkiye'nin her yerinden olduğu gibi Balkanlar ve Batı Trakya'dan göçle gelen yüzbinlerce kişiye ev sahipliği yaptığını kaydeden Akkuş, Sun Express'ten alamadıkları yeni hatlar için diğer özel havayolu şirketleriyle görüştüklerini, El-Cezire Havayolu şirketinin     çözüme yakın olduğunu söyledi.

EL-CEZİRE İLE GÖRÜŞME

Ortadoğu ülkeleri, Balkanlar, Batı Trakya ve Kuzey Kıbrıs'a uçuş yapmayı düşünen havayolu şirketleriyle temasa geçtiklerini dile getiren Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Ortadoğu için El-Cezire Havayolu şirketi yetkililerinin devrede olduğunu söyledi.

HEMŞERİ DERNEKLERİ

Bursa'daki 15 hemşeri derneğinin yöneticileriyle görüştüklerini, bazı kentlere sefer konulması halinde uçakları yüzde 70 doluluk oranlarıyla uçuracakları yönünde söz aldıklarını anlatan Akkuş, "Türk Hava Yolları'nın yan kuruluşu olan Sun Express, yoğun talebe rağmen Suudi Arabistan, Balkanlar ve Kuzey Kıbrıs'a uçuş yapmamakta diretiyor.

 Yüzde 70 doluluk oranına ulaşan Diyarbakır uçuş seferleri de iptal edildi. Biz de TÜRSAB olarak Türkiye'de faaliyet gösteren özel havayolu şirketleriyle görüşmelerde bulunduk. Başta Balkanlar ve Ortadoğu ülkeleri olmak üzere Kuzey Kıbrıs ve Diyarbakır'a sefer yapabilecek şirket yetkilileriyle görüşmeler yapıyoruz.

 Şu ana kadar 3 özel havayolu şirketi ile görüşüldü. Her üç şirket Yenişehir Havaalanı'nda konuşlanıp yeni uçuş noktalarını tespit edebilmek için fizibilite çalışmalarına başladılar. Biz de bu doğrultuda Bursa kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi vererek Bursa'nın dünyaya açılan kapısı Yenişehir Uluslararası Havaalanı'nı ardına kadar açmak istiyoruz. Bu konuda TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy da bize destek sözü verdi. Bursa es geçilecek bir kent değil. Gerekenler yapılacak" diye konuştu.

TURİST YÜZDE 25 ARTACAK

Yenişehir Uluslararası Havaalanı'nın Bursa'yı dünyaya açılan kapısı olmasına rağmen tam anlamıyla değerlendirilmemesinin sıkıntısını yaşadıklarını kaydeden Akkuş, yaptıkları girişimlerin sonuçlanması halinde Bursa'ya gelen turist sayısında yüzde 25 oranında artış olacağına inandığını da sözlerine ekledi.

(Bursa Hakimiyet Gazetesi)

Bursa'da havaalanı sancısı sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
YENİŞEHİR BURSAYA CUK UZAK YOLCULAR YENİŞEHİRE GİDERKEN DENİZ OTOBUSU YOLUN YARISINI ALIYOR.ŞEHİR İÇİNDEKİ MEYDAN ULAŞIMA ACILSIN LÜTFEN SAYGILARIMLA BURSALI BİR KAPTAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bursa-yenişehir-bilecik-eskişehir arasına raylı sistem yapın, bakın o zaman havaalanı nasıl çalışıyor... sorun havaalanına olan ulaşımdadır. bu sorun anadoluda birçok ilde var. bunlar hep plansızlık... selamlar sinan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yenişehir Askeri havaalanıdır.Yapılıp askeriyeye tahsis edilmemiştir.TSK ile yapılan protokol gereği sivil uçuşlara açılmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bursa nin özellikle ,Bulgaristan tan kökenli nüfus orani nerdeyse nüfusunun yarisi ama oradan Bulgaristan a ucak kaldirilmamasi düpe düz enayilik..Ayrica benim gibi Danimarka da yasayan pek cok Bursa,Kütahya,Eskisehirli nüfus mevcut. Bizler istanbul üzerinden yapilan bu yolculuklarla -aktarmalarla,otobüslerle ugrasmaktan biktik usandik..Danimarka ve iskandinav cevresi ,Bursa kökenli ve komsu iller icin Yenisehir havalimani bicilmis bi kaftan yetkililere siddetle duyrulur..ucak firmalari stratejilerini kurarken sadece Istanbul-Ankara,Istanbul-Antalya seklinde basit düsüncelerden vazgecmeliler..Ne olur artik yenisehiri daha yaratici kullanin !!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bursa\'dan havaalanına gitmek tama zor da 1.5 saat nasıl sürer, hel bir de özel arabayla. 2 saatte Eskişehir\'e gidersin. Diğer taraftan, iller arası 45 50 kişik küçük pervaneli uçaklar konsa mesel süper olurdu. O zaman Yunuseli havaalanı da yeterdi Bursa\'ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
buradaki sorun yoğunluk falan değil ben bursada oturuyorum birkaç defa memlekete gitmek için trabzon uçağıyla uçtum ama inanın ha evimden kalkıp yenişehire gitmişim ha da sabiha gökçene inanın o kadar uzak ki özel arabayla bile bir buçuk saat sürüyor e böyle olunca havaalanının kaderi de böyle olur alternatif olarak yunuseli havaalanı var fakat bizim inatçı ve katı askeriye orayı vermiyor vermeyip faal mi kullanıyor hayır ben 8 senedir bursadayım daha bi defa oraya uçak indiğini görmedim burdan yetkililere sesleniyorum tabii beni duyarlarsa öncelikle yunuseli havaalanını devralın bak ondan sonra ne oluyor bu sefer şirketler size yalvaracak oraya sefer yapalım diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bursa havaalanı için sadece bursa il düşünülmesin. anadolunun uzak illerinden (trabzon erzurum van diyarbakır) eskişehir bilecik ve kütahya'ya gelenler de yenişehir havaalanını kullanıyor. bursa eskişehir ve kütahyanın nüfus 2.5milyon civarı ve öğrenci yoğunluğunu düşünürsek sunexpressin sefer sayılarını artırmasını ve diğer havayolu şirketlerinin sefer koymasını bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Panik yok, yeni uçaklar gelince açılır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
milyon liralar harcandı yenişehir hava alanına sonrada askeriyeye tahsis edildi simdide gene ucusa acmak istiyorlar nası olacak merak ıcındeyım ınsallah olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000