05 Şubat 2013, Salı 08:52:33

"BURSA UÇAĞI İÇİN DALIŞA HAZIRIZ"

Türk Hava Yolları’nın 1975 yılında Marmara Denizi'ne düşen uçağı için Eftalya Dalış Merkezi üyeleri hazır olduklarını açıkladı.
  • bir asker arkadaşım var. arama kurtarmacı. onunla bu tür kazalar ve kurtarılış hikayeleri hakkında uzun süredir sohbet ediyoruz. her sorduğum soruyu bire bir sanki yaşayarak anlatıyor. fakat 1975 marmara kazasına sözü ne zaman getirsem susuyor, susuyor, susuyor. onu tanırım susuyorsa çok şey biliyor demektir. işin daha garibi aldıkları eğitimlerde bu olayla ilgili sus talimatı verildiği o kadar belliki. bununla birlikte fulya terimin uçağın çıkartılması konusunda kıyameti hemde hergün kopartması gerekmez mi. o neden susuyor. viski çiçek nedir ya.
  • Bu kadar uzun yıllardır uçağın 75mt. derinlikten çıkarılmaması oldukça ilginç bir durum. Günümüzde galgıçlar rekor denemesinde tüpsüz 50mt. derinliğe kadar dalabiliyor ki tüple dalış rekoru 318mt'dir. 75mt 'ye dalmak pek sıkıntı yaratacak bir şey değil. Anlaşılan o 'ki mesele uçağı çıkartmak değil ! işin içinde sanki başka bir iş var gibi ? Sanki bilinçli olarak çıkarılmıyor. Uçağın karakutusu bile daha alınmamış olay sanki tamamen yastık altı ediliyor.
  • 241 uretilmis benim saydigima gore 12 olumcul kaza yapmis. ciliz motorlu, tuhaf kanatli dingildek ucak. Bugun ucan F-70 ve F-100'ler farkli.
  • bu resim eski lefkoşa havalimanında çekilmiş.ahh eski günler
  • Herkese Merhaba Hangi Şirket Olursa Olsun 75 mt gibi artık çok derin sayılmayan bir derinlikte bulunan yolcuların ve mürettabatın naaşlarına ulaşmalıydı. Adamlar Rio dan kalkıp okyanusa düşen uçağı 3.900 mt derinlikten çıkardılar. Bence Shgm ve Ulaştırma Bakanlığı sade bir çalışmayla bu uçağı ve naaşları çıkarmalıdır. Yıllarca çıkarılmaması şüphesiz ölen insanların ailelerine büyük ve derin bir üzüntü vermektedir.Bu eylemin THY rencide etmekle bence alakası yok. Empati yapmanız yeterli olacaktır.
  • Uçan tabut Fokker-f 28 vukuatları;26 ocak 1974 izmir.30 ocak 1975 istanbul.23 aralık 1979 ankara.bunlar kırımlı olanları.birde 1982 trabzonda beşiktaş j.k takımını getiren kırımsız fındık bahçesi ziyaretli kazayla birlikte 6 fokkerin 4 ü vukuatlı.kalan 2 si elden çıkarıldı.lakin bugün f 100 ler dünyada hala aktif.
  • ne kazasi ya? bosver niye hatirlatiyorsun? kurum imajini mi zedelemeye calisiyorsun? messi'den kobe'den niye bahsetmiyorsun?
  • Yine tipik bir anlamsiz askeri bolge dalis yasagi galiba. Hava askerin deniz askerin her kosede bir bascavus yassagh
  • En son teknolojilerle okyanusların en diplerindeki enkazlara ulaşılabildiğini cenazelerin ne pahasına olsa çıkarıldığını hepimiz gördük duyduk. Yeşilköy açıklarında ki bir uçağa 38 senedir ulaşılamadıysa gerçekten çok enteresan bir durum.Ölenlere çok rahmet diliyorum aileleri acaba hiçbir girişimde bulunmamışlar mı ki hepsi ünlü insanlar biraz da olsa yaptırımda bulunabilirlerdi. yoksa sahilde içip denize çiçek atmak işlerine mi gelmiş.yoksa herzaman ki gibi teknoloji yoksunumuyuz .Çok garip
  • Uçakta ne vardı da kimse bugüne kadar olayın üzerine gitmedi acaba?

 

Türk Hava Yolları’nın İzmir-İstanbul seferini yapan THY 345 sefer sayılı yolcu uçağı 41 yolcusuyla birlikte 30 Ocak 1975’te Yeşilköy açıklarında denize düşmüştü. 75 metre derinliğe gömülen uçağın bazı parçası su yüzeyine çıkarken cesetlere ise halen ulaşılamadı.

Uçağın yolcuları arasında Fatih Terim’in eşi Fulya Terim’in babası Kamuran Aksu ile şarkıcı Seyyal Taner’in hostes kardeşi Serap Özşahin de bulunuyordu. İşadamı Aksu’nun can dostları her yıl olduğu gibi geçtiğimiz pazar günü de Aksu’yu anmak için Avcılar sahilindeydi.

İstanbul’un en tanınmış mekânlarından Çiçek Bar’ın sahibi ve film yapımcısı Arif Keskiner, gazeteci Cengiz Alpman ve eşi Sevinç Alpman ile gazeteci Orhan Vural’ın bir araya geldiği anma etkinliğinde arkadaşları Aksu’ya dair anılarını anlattı. Bir yandan da Aksu’nun çok sevdiği viskiden yudumlanarak, denize, derinlerdeki Aksu’ya ulaşması için çiçekler bırakıldı.

Spor yazarı Cengiz Alpman da, “Kamuran bize bir şaka yaptı. Çok iyi yüzücüydü. Buraya geldiğimde halen yüzerek yanımıza gelecek sanıyorum” değerlendirmesini yaptı.  

"UÇAK İÇİN DALMAK İSTİYORUZ"

Bu arada Marmara Denizi’nin derinliklerinde yatan Bursa uçağının görüntülenmesi için çalışmalar sürüyor.

Eftalya Dalış Merkezi sahibi Hüseyin Güngör, “Bursa uçağının enkazında bekleyen cenazelerin sahipleri her yıl Yeşilköy sahiline geldikçe bizler de üzülüyoruz. Hem bir sır perdesini aralamak hem de yakınlarını kaybedenlere yardım etmek için  dalmak istiyoruz. Çekeceğimiz görüntüler çok önemli bilgiler verebilir” dedi. (Milliyet)

"BURSA UÇAĞI İÇİN DALIŞA HAZIRIZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

arama kurtarma ~ 11 yıl önce
bir asker arkadaşım var. arama kurtarmacı. onunla bu tür kazalar ve kurtarılış hikayeleri hakkında uzun süredir sohbet ediyoruz. her sorduğum soruyu bire bir sanki yaşayarak anlatıyor. fakat 1975 marmara kazasına sözü ne zaman getirsem susuyor, susuyor, susuyor. onu tanırım susuyorsa çok şey biliyor demektir. işin daha garibi aldıkları eğitimlerde bu olayla ilgili sus talimatı verildiği o kadar belliki. bununla birlikte fulya terimin uçağın çıkartılması konusunda kıyameti hemde hergün kopartması gerekmez mi. o neden susuyor. viski çiçek nedir ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
agatra ~ 11 yıl önce
Bu kadar uzun yıllardır uçağın 75mt. derinlikten çıkarılmaması oldukça ilginç bir durum. Günümüzde galgıçlar rekor denemesinde tüpsüz 50mt. derinliğe kadar dalabiliyor ki tüple dalış rekoru 318mt'dir. 75mt 'ye dalmak pek sıkıntı yaratacak bir şey değil. Anlaşılan o 'ki mesele uçağı çıkartmak değil ! işin içinde sanki başka bir iş var gibi ? Sanki bilinçli olarak çıkarılmıyor. Uçağın karakutusu bile daha alınmamış olay sanki tamamen yastık altı ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
khal ~ 8 yıl önce
Bu olayla ilgili cenk kayakuşun uçuş 345 adlı romanı var bıraz kurguda var ama yazdığınız yoruma cevap olmasada tatmin olursunuz
F-28 fellowship ~ 11 yıl önce
241 uretilmis benim saydigima gore 12 olumcul kaza yapmis. ciliz motorlu, tuhaf kanatli dingildek ucak. Bugun ucan F-70 ve F-100'ler farkli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
bu resim eski lefkoşa havalimanında çekilmiş.ahh eski günler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm ve Ulaş.Bk. ~ 11 yıl önce
Herkese Merhaba Hangi Şirket Olursa Olsun 75 mt gibi artık çok derin sayılmayan bir derinlikte bulunan yolcuların ve mürettabatın naaşlarına ulaşmalıydı. Adamlar Rio dan kalkıp okyanusa düşen uçağı 3.900 mt derinlikten çıkardılar. Bence Shgm ve Ulaştırma Bakanlığı sade bir çalışmayla bu uçağı ve naaşları çıkarmalıdır. Yıllarca çıkarılmaması şüphesiz ölen insanların ailelerine büyük ve derin bir üzüntü vermektedir.Bu eylemin THY rencide etmekle bence alakası yok. Empati yapmanız yeterli olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBQ ~ 11 yıl önce
Uçan tabut Fokker-f 28 vukuatları;26 ocak 1974 izmir.30 ocak 1975 istanbul.23 aralık 1979 ankara.bunlar kırımlı olanları.birde 1982 trabzonda beşiktaş j.k takımını getiren kırımsız fındık bahçesi ziyaretli kazayla birlikte 6 fokkerin 4 ü vukuatlı.kalan 2 si elden çıkarıldı.lakin bugün f 100 ler dünyada hala aktif.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne kazasi ~ 11 yıl önce
ne kazasi ya? bosver niye hatirlatiyorsun? kurum imajini mi zedelemeye calisiyorsun? messi'den kobe'den niye bahsetmiyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kör göz ~ 11 yıl önce
messi ve kobe mi çıkaracak o naaşları. bugün dersimde katliam yapıldı diye kabul ediyorsunuz ama sayın yandaş...
Askeri saha ~ 11 yıl önce
Yine tipik bir anlamsiz askeri bolge dalis yasagi galiba. Hava askerin deniz askerin her kosede bir bascavus yassagh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enteresan ~ 11 yıl önce
En son teknolojilerle okyanusların en diplerindeki enkazlara ulaşılabildiğini cenazelerin ne pahasına olsa çıkarıldığını hepimiz gördük duyduk. Yeşilköy açıklarında ki bir uçağa 38 senedir ulaşılamadıysa gerçekten çok enteresan bir durum.Ölenlere çok rahmet diliyorum aileleri acaba hiçbir girişimde bulunmamışlar mı ki hepsi ünlü insanlar biraz da olsa yaptırımda bulunabilirlerdi. yoksa sahilde içip denize çiçek atmak işlerine mi gelmiş.yoksa herzaman ki gibi teknoloji yoksunumuyuz .Çok garip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
Uçakta ne vardı da kimse bugüne kadar olayın üzerine gitmedi acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000