21 Mayıs 2008, Çarşamba 15:15:17

Bursa, KTHY'yi istiyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır, THY'nin Yenişehir Havaalanı'ndan yeni noktalara uçuşlar gerçekleştirmesi gereketiğini belirtti. Hazır ayrıca, KTHY'nin de Avrupa uçuşlarını Yenişehir üzerinden yapılması için girişimlerin başladığını söyledi.
  • aradığım hiçbirşeyi bulamadım birşeyi becerememişsiniz...
  • Nerde ise tam anlamiyla bu istegin anlamini cok iyi anlatmislar.Kütahya,Bilecik,Balikesir ve Yalovayi ekleyince 3 milyonluk bir kapasiteye hizmet verilebilir.
  • THY ve diger özel sirketler nedense Bursa yi görmezlikten geliyorlar..Bursa daki inanilmaz potansiyeli farkedememek inanilmasi güc bir konu.. 2,5 milyon kisi büyük cogunlugu balkan kökenli ,ve Avrupa da calisan pek cok göcmen kökenli ve ayni zamanda endüstrinin kalbi..özelliklede Bursa-Antalya,Bodrum,Izmir arasi ucuslar ise resmen gereklilik baska bir aciklamasi yok.
  • BTSO' nun talebinin ve girişiminin oldukça mantıklı olduğunu düşünüyorum. 2 milyonu aşkın nüfusuyla Ülkemiz' in 4.büyük şehri olan Bursa' da havayolu taşımacılığı anlamında büyük potansiyel var bence. Batıdan doğuya birçok göçmenin yaşadığı Bursa' da bu potansiyel had safhada hem de. Sunexpress' in Trabzon, Erzurum, Diyarbakır operasyonlarındaki başarısı ortada. Başka havayollarını şehre çekmek bir yana İzair modeli BTSO üyelerince ciddi anlamda yapılacak bir yatırım,(yaklaşık 5 A319' luk filoyla içhat dışhat bağlantılarıyla birlikte) sahiplerinin yüzünü fazlasıyla güldürür diye düşünüyorum. Saygılarımla,
  • Yokmu yahu 4/5 adet CRJ ile Bursa Havayollarini kurabilecek bir Bursali isadami.. Balkanlar dahil her yere cok karli operasyonlar yapilabilir..Atlasjet/THY/IZAir haric (A319/CRJ) TR de hic bir havayolunun elinde bu tur `regional` operasyonu yapabilecek ekipman YOKTUR.
  • Balkanlarda havacilik sektorunde çok buyuk bir musteri potansiyeli oldugunu dusunuyorum. Cunku simdilik Avrupa'dan yeterli uçuslar yok. Olan uçuslar da uygun fiyali degil. Turkiye konumundan yararlanip, balkan pazarina girmelidir diye dusunuyorum. Yenisehir havaalaninin ise, Bursa'ya ve ekonomisine deger katmasi ancak bir kaç havayolunun rekabeti ile saglanabilir. KTHY ve BTSO'nun atilimlarini destekliyorum.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır, THY'nın özellikle yaz aylarında Yenişehir Havaalanı'ndan Antalya, İzmir, Bodrum seferlerini başlatmasının şart olduğunu söyledi. 

Hazır, Balkan ülkelerine de seferlerin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

BTSO girişimde bulunacak

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Hazır, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın Lefkoşe, İstanbul ve Avrupa seferlerinin Yenişehir Havaalanı üzerinden yapılması için girişimde bulunacaklarına belirterek, böylece Bursa'nın dolaylı yoldan yurtdışına açılacağını söyledi.

Hazır, önümüzdeki günlerde Bursa'ya gelecek olan Kıbrıs Dışişleri Bakanı ile Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın Lefkoşe, İstanbul ve Avrupa seferlerinin bir bölümünün ya da tamamının Bursa'ya kaydırılması yönünde görüşme yapacaklarını bildirdi.

Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın, Lefkoşe-Yenişehir-Avrupa seferlerini başlatması halinde Bursa'nın dolaylı da olsa yurtdışına açılmış olacağına dikkati çeken Hazır, bu gelişmenin hem turizm hem de ticaret açısından kente büyük katkı sağlayacağını vurguladı.
 
YAZ SEFERLERİ ŞART

Bursa-Trabzon, Bursa-Erzurum ve Bursa-Diyarbakır uçak seferlerinin kentimizin Anadolu'yla bağlantısı açısından iyi sonuçlar verdiğini, ancak bunun da yeterli olmadığını dile getiren Hazır, şöyle konuştu:

"Türk Hava Yolları'nın yaz aylarında Bursa-Antalya, Bursa-İzmir, Bursa-Bodrum, hatta Balkan ülkelerine seferler başlatması lazım. Bu kadar Balkan göçmeninin yaşadığı bir kentte Bursa-Sofya, Bursa-Üsküp ve Bursa-Kosova seferlerinin olmaması büyük bir eksiklik. Eğer Balkan ülkelerine yapılan otobüs seferlerini düşünürsek, uçak koltuklarının dolacağı da muhakkaktır."

Balkan ülkelerine uçak seferleri düzenlenmesi için ticari yeterliliğin yanı sıra, siyasi destek ve lobisinin şart olduğuna dikkati çeken BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hazır, bu konuda çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.
 
Kaynak: Bursahakimiyet

Bursa, KTHY'yi istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

iğrenç ~ 15 yıl önce
aradığım hiçbirşeyi bulamadım birşeyi becerememişsiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Nerde ise tam anlamiyla bu istegin anlamini cok iyi anlatmislar.Kütahya,Bilecik,Balikesir ve Yalovayi ekleyince 3 milyonluk bir kapasiteye hizmet verilebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muistafa ~ 16 yıl önce
THY ve diger özel sirketler nedense Bursa yi görmezlikten geliyorlar..Bursa daki inanilmaz potansiyeli farkedememek inanilmasi güc bir konu.. 2,5 milyon kisi büyük cogunlugu balkan kökenli ,ve Avrupa da calisan pek cok göcmen kökenli ve ayni zamanda endüstrinin kalbi..özelliklede Bursa-Antalya,Bodrum,Izmir arasi ucuslar ise resmen gereklilik baska bir aciklamasi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
inspector ~ 16 yıl önce
BTSO' nun talebinin ve girişiminin oldukça mantıklı olduğunu düşünüyorum. 2 milyonu aşkın nüfusuyla Ülkemiz' in 4.büyük şehri olan Bursa' da havayolu taşımacılığı anlamında büyük potansiyel var bence. Batıdan doğuya birçok göçmenin yaşadığı Bursa' da bu potansiyel had safhada hem de. Sunexpress' in Trabzon, Erzurum, Diyarbakır operasyonlarındaki başarısı ortada. Başka havayollarını şehre çekmek bir yana İzair modeli BTSO üyelerince ciddi anlamda yapılacak bir yatırım,(yaklaşık 5 A319' luk filoyla içhat dışhat bağlantılarıyla birlikte) sahiplerinin yüzünü fazlasıyla güldürür diye düşünüyorum. Saygılarımla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SKYTURK ~ 16 yıl önce
Yokmu yahu 4/5 adet CRJ ile Bursa Havayollarini kurabilecek bir Bursali isadami.. Balkanlar dahil her yere cok karli operasyonlar yapilabilir..Atlasjet/THY/IZAir haric (A319/CRJ) TR de hic bir havayolunun elinde bu tur `regional` operasyonu yapabilecek ekipman YOKTUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 16 yıl önce
Balkanlarda havacilik sektorunde çok buyuk bir musteri potansiyeli oldugunu dusunuyorum. Cunku simdilik Avrupa'dan yeterli uçuslar yok. Olan uçuslar da uygun fiyali degil. Turkiye konumundan yararlanip, balkan pazarina girmelidir diye dusunuyorum. Yenisehir havaalaninin ise, Bursa'ya ve ekonomisine deger katmasi ancak bir kaç havayolunun rekabeti ile saglanabilir. KTHY ve BTSO'nun atilimlarini destekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000