06 Ağustos 2011, Cumartesi 17:10:17

"BUNLAR THY'NİN GAZETECİLERİ"

Sözcü Gazetesi yazarlarından Mehmet Şehirli, bugün sert bir yazıyı kalem almış...
  • Garibime giden THY'nin 3 gündür bir açıklama yapmamas..Demek ki , yaptıkları işin hatalı olduğunu kabul etmişler..Sükut ikrardan geliyor değil mi? Veya Dr. Ali Genç izinde, o nedenle sessizler...
  • bravo mehmet baba'ya ve sözcü gazetesine...aynen devam.....hakkımızı yiyenleri burdan afişe edeceğiz..
  • Bu mübarek Ramazanda, personelinin ve ailelerinin hakkını bunlara yedirenlere, yedirtenlere, alet olanlara yazıklar olsun..Sizler boşa oruç tutuyorsunuz..En iyisi; en iyi bildiğiniz işi yapın :Yiyip içmeye devam edin..
  • Sayın Şehirli, devamını bekliyoruz..Elinde bilgi belge olanlar Mehmet beye göndersinler lütfen..
  • O gitmemiş mi? Kim mi? Cebeci...
  • aslında thy heryere uçuyor reklamlar filan başarılımı?::' şimdi gerçek gelir gideri açıklayabilirmi borçlarını arkasında saltanat gezginci ankara var kolluyor siyasilere uçak tahsil ediyor peki 2002 yılında ortaklıgın almış oldugu karar iç ve dış hatlarda hiçbir askeripersonele indirim uygulanmayacak kararını alan asker düşmanları ogünden beri askeri elazıga 250 tl taşıyor başka hava yoluda yok orası toplanma merkezi yüksek miktarda bilet alıpta geri şehit olarak dönen birçok askerimz var utanmıyormusunuz heryere para saçan reklama gazeteye bedava biletler askere gelince indirim yok yazıklar olsun sizlerin ortaklıgınıza binlerce defa uyrugunuz farklı ise bu onur size yakışır takıyyeciler
  • Yazının en ağır bölümü son paragraf bence..Yani 5500 liraya yapabileceğin bir geziyi beleşe getirmek için köşeni kullandırıyorsun...THY'ye gelince, TİS'de "valla para yok" diyorsunuz ama ertuğrul"a, Memed Ali'ye, Hasan'a gani gani veriyorsunuz..Yağma Hasan'ın böreği ya burası...Allah bu devlete ZEVAL vermesin !
  • sözcü bence en faydalı gazete.. önce cam sil'i cama püskürtüyorsunuz, sonra sözcü gazetesini topak yaparak güzelce temizliyorsunuz.. işte camlar nasıl da pırıl pırıl oldu.
  • Seninle beraber çalıştık. O zamanlar patronlarımız E.A. ve senin devamlı 'özel işlerini hallettiğin !!!! 'R.T. vardı. Çiller iktidarı gazetelerinize THY ve KİT ilanlarını az vermedi. O zaman dostlarınız, tanıdıklarınız, akrabalarınız THY ile çok pass bilet kullandılar. Şimdi çeşme kurudu, konuşuyorsun. Artık Hasan Tahsin ler kalmadı. her dönem taraftar gazeteciler var....
  • airport haberin thy yanlısı haberleri yayınladığna kanaat getirdim .şahsıma günah olur diyemi yazımı yayınlamadınız yoksa thy de taşlar yerinden oynardiyemi görünüşe göre thy de taşlar yerinden oynar diye yazıyı yayınlamadız .yazım yayınlanmadığına göre bunuda yayınlamayın ozaman.?????????????
Bazı gazetecilerin THY'yi övme karşılığında bedava seyahat edip lüks otellerde konakladığını iddia eden Şehirli, THY'nin eksilerinin böylece dile getirilmesinin engellediğini belirtti.

İşte o yazı:
 
Geçen hafta yoğun gündem arasında yer bulabilen haberlerden biri de Ertuğrul Özkök'ün Amerika'da attığı penaltılardı. Özkök, Fedex Stadyumu'nda Kobe Byrant ile penaltı yarışması yapmış ve kaybetmişti. Herkes böyle bir yarışma için Hakan Şükür'ü beklerken THY sürpriz yaparak Özkök'ü sahaya sürdü.
 
THY, 2011 yılının ilk çeyreğinde 332 milyon lira zarar ettiğine göre yaptığı sponsorluk anlaşmaları da bir işe yaramamış görünüyor. THY son zamanlarda yurt dışına açtığı yeni hatlar için her gezide, birçok davetli götürüyor.
 
Bu hatların çoğu da THY'yi zarara uğratıyor. THY'nin uyanık yöneticileri köşe yazarlarını böyle ballı seyahatlere götürüp yaptıkları yanlışları onların yazmalarının önüne geçmiş oluyorlar.
 
Bunların arasında da ülkemizin en seçkin köşe yazarları ve gazetecileri de bulunuyor. Herhalde böyle beleş seyahate hayır diyecek kimse yoktur. THY Amerika seyahatine başka kimleri götürdü onları da açıklaması gerekir. Bütün davetliler, Business Class'ta bedava gidip geliyorlar, istediklerini yiyip içiyorlar, 5 yıldızlı otellerde kalıyorlar, öğle ve akşam yemeklerini de en lüks restaurantlarda yiyip eğlenip limuzin arabalarda geziyorlar.
 
                 ******
Gazetecilerin bunlara karşı yapacakları tek şey, geziden döndükten sonra köşelerinde THY'yi methedecek yazılar yazmak... Cebinden 5 kuruş harcamadan millet ve devlet kesesinden 5 yıldızlı gezi... Sonra da yarım sayfalık köşende THY için bir-iki satır döktüreceksin.
 
THY, gazetecileri Manchester United-Chelsea maçına götürmeye karar verdi. Bunların içinde Özkök de vardı. Uçağın en torpilli yeri olan 1 A numaralı Business Class koltuğa yerleştirildi. THY Basın Müşaviri Ali Genç için ise 1 D ayrıldı. Diğer gazeteciler de diğer koltukları paylaştılar.
 
Gazeteciler 7 Mayıs 2011'de Manchester'a gittiler. Hilton otelinde kaldılar. "Allah Hamdi Topçu Bey'e zeval vermesin" şeklinde yeni bir dua geliştiren THY Manchester Müdürü Cengiz Türksoy tarafından ağırlandılar. 9 Mayıs günü de geri döndüler. 
 
Bu kez sırada Şampiyonlar Ligi finali vardı. 28 Mayıs'ta Wembley Stadı'nda Ertuğrul Özkök, M.Ali Birand, Hasan Cemal, Eyüp Can, Mustafa Karaalioğlu ile THY locasında yerlerini aldı. Gidiş-geliş, yeme içme kısaca 5 yıldızlı konfor yine THY ile kesesinden ödendi. Gezi dönüşü tabii yine bir THY övgüsü daha düzdü. THY ile iftihar ediyordu. Her gezinin sonundaki yazı, yeni bir gezinin kapısını açıyordu. THY Özkök'ü ve birçok davetliyi buz kez ABD'ye davet etti. Gittiler ve yine THY'yi öven yazılar yazarların köşelerini süsledi.
                    ******
Hürriyet Gazetesi'nde çalışan Faruk Bildirici'nin bir yazısından bir pasajı hatırlatmak isterim.
 
"Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi der ki : Gazeteci mesleğini reklamcılıkla, Halkla İlişkilerde veya propogandacılıkla karıştıramaz. İlan ve reklam kaynaklarından herhangi bir telkin, tavsiye alamaz, maddi çıkar sağlayamaz."
 
Bildirici aynı yazısında duayen gazeteci Nadir Nadi'nin bir sözüne de yer vermiş: "Gazeteci olarak birinin davetini kabul eder gidersen, onun hakkında yazacakların methiye olacaktır!"
 
Ha bu arada gazeteciler bu Manchester gezilerini ceplerinden yapsa idi diye merak ettim. İstanbul-Manchester gidiş-dönüş Business Class bilet 3000 TL, 2 gece Hilton Oteli 1500 TL, 1000 TL yemek yese toplam 5500 TL eder.

Mehmet ŞEHİRLİ / SÖZCÜ
"BUNLAR THY'NİN GAZETECİLERİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Misafir ~ 13 yıl önce
Garibime giden THY'nin 3 gündür bir açıklama yapmamas..Demek ki , yaptıkları işin hatalı olduğunu kabul etmişler..Sükut ikrardan geliyor değil mi? Veya Dr. Ali Genç izinde, o nedenle sessizler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bravo mehmet baba'ya ve sözcü gazetesine...aynen devam.....hakkımızı yiyenleri burdan afişe edeceğiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu mübarek Ramazanda, personelinin ve ailelerinin hakkını bunlara yedirenlere, yedirtenlere, alet olanlara yazıklar olsun..Sizler boşa oruç tutuyorsunuz..En iyisi; en iyi bildiğiniz işi yapın :Yiyip içmeye devam edin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Şehirli, devamını bekliyoruz..Elinde bilgi belge olanlar Mehmet beye göndersinler lütfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O gitmemiş mi? Kim mi? Cebeci...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aslında thy heryere uçuyor reklamlar filan başarılımı?::' şimdi gerçek gelir gideri açıklayabilirmi borçlarını arkasında saltanat gezginci ankara var kolluyor siyasilere uçak tahsil ediyor peki 2002 yılında ortaklıgın almış oldugu karar iç ve dış hatlarda hiçbir askeripersonele indirim uygulanmayacak kararını alan asker düşmanları ogünden beri askeri elazıga 250 tl taşıyor başka hava yoluda yok orası toplanma merkezi yüksek miktarda bilet alıpta geri şehit olarak dönen birçok askerimz var utanmıyormusunuz heryere para saçan reklama gazeteye bedava biletler askere gelince indirim yok yazıklar olsun sizlerin ortaklıgınıza binlerce defa uyrugunuz farklı ise bu onur size yakışır takıyyeciler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yazının en ağır bölümü son paragraf bence..Yani 5500 liraya yapabileceğin bir geziyi beleşe getirmek için köşeni kullandırıyorsun...THY'ye gelince, TİS'de "valla para yok" diyorsunuz ama ertuğrul"a, Memed Ali'ye, Hasan'a gani gani veriyorsunuz..Yağma Hasan'ın böreği ya burası...Allah bu devlete ZEVAL vermesin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sözcü bence en faydalı gazete.. önce cam sil'i cama püskürtüyorsunuz, sonra sözcü gazetesini topak yaparak güzelce temizliyorsunuz.. işte camlar nasıl da pırıl pırıl oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Seninle beraber çalıştık. O zamanlar patronlarımız E.A. ve senin devamlı 'özel işlerini hallettiğin !!!! 'R.T. vardı. Çiller iktidarı gazetelerinize THY ve KİT ilanlarını az vermedi. O zaman dostlarınız, tanıdıklarınız, akrabalarınız THY ile çok pass bilet kullandılar. Şimdi çeşme kurudu, konuşuyorsun. Artık Hasan Tahsin ler kalmadı. her dönem taraftar gazeteciler var....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
airport haberin thy yanlısı haberleri yayınladığna kanaat getirdim .şahsıma günah olur diyemi yazımı yayınlamadınız yoksa thy de taşlar yerinden oynardiyemi görünüşe göre thy de taşlar yerinden oynar diye yazıyı yayınlamadız .yazım yayınlanmadığına göre bunuda yayınlamayın ozaman.?????????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000