11 Ocak 2009, Pazar 08:22:39

Buğday: "THY bir yıl içerisinde gelir"

Dış hat yolcusunu bir yılda yüzde 28 artıran Sabiha Gökçen Havalimanı, krizde maliyetini düşürmek isteyen işadamlarının da tercihi haline geldi..
  • KALİTEYİ UCUZA SATAN KARARLI, İSTİKRARLI EKİP RUHU İLE DAHADA BÜYÜMEYE MEİLLİ BİR İŞLETME!!! YOLUNUZ AÇIK OLSUN!!!!!! SONER DEMİRCİ
  • Sn.Genel Mudurum, siz gelince yoneticileri bir degerlendirir, geregini yapar demistik ancak nafile.... Sizide hemen kafakola almislar. Calisanin derdini dinleyecek kimse yok, personel departmani ne is yapar,kimseyle gorusmezler,dert dinlemezler. Sezon baslamadan biraz ilgilenin lutfen, rica ediyorum. Akli basinda birilerini bulun.
  • arkadaşlar bu diğer yorumcularında dediği gibi arz talep meselesi atatürkte ilk başladığında charter bagaj ve tarifeli olarak çeşitli marhalelerden gecip uzun yıllar sonunda bugünkü konumuna geldi ve şu an yetmiyor yolcu uçak herkes zorlanıyor bu aşıkar eurocontrolden dhmi ye TAV kadar herkes 1 cm yer açmak için uğraşıyor. Hiç bir havalimanı işin başında 3-4 yıl içinde hızla gelişip bir yerlere uçmuyor. bu bir süreçtir yeni terminalle bu havalimanıda gerektiği kategoriye oturacak bu süreç başladı İstanbul için bu gereken bir süreç özellikle 2008 de sabihadaki dış hat noktalrının ve yolcularının artışıda bu sürecin başladığının bir göstergesi Buna THY NİN MUTHİŞ PERFORMANSINIDA EKLEYİN...........İSTANBUL bu başka eşi yok.
  • Sayın havacı bey siz galiba thy nin nerelere ve nerelerden tarifeli uçtugundan haberiniz yok bilmiyorsanız saw danda tarifeli seferleri var yolunuz düşerse bilginiz olsun
  • Semte göre havalimanı olmaz. Atatürk Havalimanının verdiği konforu SAW dan almak mümkün değil. Charter ve kargo taşıyıcılar için olabilir. AHL yolcu profili çok farklı. Zaten THY nin de SAW a gitmesi ancak hayal olur. Yıllar önce bunun çalışması yapıldı. Ama uygun olmadığı anlaşıldı. THY gidecek, DO & CO gidecek. Teknik gidecek... Ooooo ancak hayal olur.
  • Daha öncede belirttiğim gibi Sabiha Gökçen Havalimanı ilerleyen zamanlarda ilk sıraları alıcaktır. Burada yapılan yatırımlar ve organizasyonlar bunun karşılığıdır. Şimdiden tüm İSG yönetici ve personellerine yoğun çalışma temposu içinde başarılar dilerim. Sabiha Gökçen Havalimanı Türkiyenin yeni yüzü olmaya devam edicek.
  • vallahi bayilirim thy sabiha gökcene inerse yurt disindan 3-4 saatde geliyoruz ama ne yazik karsiya 3saat de zor geciyoruz,sirf bu yüzden thy ile ucmama karari aldik
  • Gökhan Bey"e katılıyorum,ayrıca neler yapılırsa yapılsın ülkenin birer milli değer olucağı unutulmasın yeni terminalde eminimki terminal içinde çalışacak olanlarda daha fazla ilerlek için ellerinden geleni yapıcak,Thy gelmesi için zaten var olan tarifeli seferleri artıcaktır,arz talep meselesi bu talep olunca gelmesi kaçınılmazdır.
  • THY nin SG gitmesi güzel bir hayal. Ama THY charter şirketi değil.

30 ayda tamamlanacak terminal inşaatını 18 ayda tamamlayarak 29 Ekim 2009'da işletmeye açılacağını söyledi. 36 tane yabancı havayolu şirketi ile son 3 ayda görüştüklerini belirten Buğday, "Ağırlıklı olarak Avrupa ve Ortadoğu'dan şirketler bunlar. Yüzde 60 olan doluluk oranları şu anda yüzde 85-90'lara geldi. Gelenler de uçuş sayılarını artırmak istiyorlar" dedi.

THY 1 YIL İÇİNDE GELİR

Toplam 330 milyon euroluk yatırımla bu inşaatı sürdürdüklerini belirten Buğday, "183 bin m2'lik ek bir terminal yapıyoruz. 25 milyon yolcuya çıkabilecek bir altyapıya sahip olacak. Modern bir yapı olacak. Çevreci bir yapı olacak. Havacılık fuarları da düzenlenebilecek" dedi. THY ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Buğday, "Onların bizden bekledikleri var, bizim de onlara sunacağımız bir takım avantajlar var. İki taraf üzerinde görüşüyor. 2009 ve 2010'da buradaki pozisyonunu alacağını tahmin ediyoruz. 2009'da belli oranda uçağını buraya konuşlandırabilir. Gerekli çalışmaları yapıyorlar. Önümüzdeki 1 sene içinde ben bunun hızlı bir şekilde gerçekleşebileceğine inanıyorum" dedi. Ortalamaya bakılırsa Sabiha Gökçen Havalimanı'nı kullanmanın maliyeti yüzde 30 düşürdüğünü ifade eden Buğday, "Atatürk Havalimanı'ndan Ankara'ya uçmak istediğiniz zaman 170 -150 liraya uçabilirken, buradan 70 liraya uçabilirsiniz" dedi.

HIZLI BÜYÜYORUZ

2007-2008 arasında dış hattayüzde 28, iç hatta yüzde 9 arttığını belirten Buğday, "Dünyada en hızlı büyüyen ilk 3 havalimanı arasına gireceğimize inanıyorum. Şu anda ikinci sıradayız. Biz krizi bize daha yararlı olacak şekilde aşmayı planlıyoruz. Arz ve talep örtüşecek. Düşük ücretli havayolu şirketleri burada. Şu anki yoğunluğumuz onlarda. Ve buradan seyahat daha ucuz. Krizde düşük ücretli havayollarına yönelim artar" dedi.

Yapılmakta olan yeni terminalde 8 uçak park yeri bulunacağını belirten Buğday, "Her kapıya 2 uçak aynı anda yanaşabilecek. Dolayısıyla 16 uçak aynı anda park edebilecek. İlave olarak da 4 kapı daha yapma imkânımız var. İhtiyaç olursa 24 uçağı da aynı anda kapıya yanaştirebileceğiz" dedi. Terminalin altında 4 katlı 4 bin 200 araçlık bir otopark da yaptıklarını belirten Buğday şöyle konuştu: "Binanın altına gömülü 4 kat bir otopark bu. Otopark da 2 tarafa genişleyebilecek modüler bir esnekliğe sahip. Bir otelimiz olacak. 120 odalı bir otel yapmayı planlıyoruz ve işletmesini de kendimiz yapacağız. 20 gün önce yapımına başladık. Ayrıca VIP terminalimiz de olacak" diye konuştu.

Sabah

Buğday: "THY bir yıl içerisinde gelir"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 15 yıl önce
KALİTEYİ UCUZA SATAN KARARLI, İSTİKRARLI EKİP RUHU İLE DAHADA BÜYÜMEYE MEİLLİ BİR İŞLETME!!! YOLUNUZ AÇIK OLSUN!!!!!! SONER DEMİRCİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SABIHA ~ 15 yıl önce
Sn.Genel Mudurum, siz gelince yoneticileri bir degerlendirir, geregini yapar demistik ancak nafile.... Sizide hemen kafakola almislar. Calisanin derdini dinleyecek kimse yok, personel departmani ne is yapar,kimseyle gorusmezler,dert dinlemezler. Sezon baslamadan biraz ilgilenin lutfen, rica ediyorum. Akli basinda birilerini bulun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 15 yıl önce
arkadaşlar bu diğer yorumcularında dediği gibi arz talep meselesi atatürkte ilk başladığında charter bagaj ve tarifeli olarak çeşitli marhalelerden gecip uzun yıllar sonunda bugünkü konumuna geldi ve şu an yetmiyor yolcu uçak herkes zorlanıyor bu aşıkar eurocontrolden dhmi ye TAV kadar herkes 1 cm yer açmak için uğraşıyor. Hiç bir havalimanı işin başında 3-4 yıl içinde hızla gelişip bir yerlere uçmuyor. bu bir süreçtir yeni terminalle bu havalimanıda gerektiği kategoriye oturacak bu süreç başladı İstanbul için bu gereken bir süreç özellikle 2008 de sabihadaki dış hat noktalrının ve yolcularının artışıda bu sürecin başladığının bir göstergesi Buna THY NİN MUTHİŞ PERFORMANSINIDA EKLEYİN...........İSTANBUL bu başka eşi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral havacı ~ 15 yıl önce
Sayın havacı bey siz galiba thy nin nerelere ve nerelerden tarifeli uçtugundan haberiniz yok bilmiyorsanız saw danda tarifeli seferleri var yolunuz düşerse bilginiz olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turist ~ 15 yıl önce
Semte göre havalimanı olmaz. Atatürk Havalimanının verdiği konforu SAW dan almak mümkün değil. Charter ve kargo taşıyıcılar için olabilir. AHL yolcu profili çok farklı. Zaten THY nin de SAW a gitmesi ancak hayal olur. Yıllar önce bunun çalışması yapıldı. Ama uygun olmadığı anlaşıldı. THY gidecek, DO & CO gidecek. Teknik gidecek... Ooooo ancak hayal olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ESKİAHL'ci ~ 15 yıl önce
Daha öncede belirttiğim gibi Sabiha Gökçen Havalimanı ilerleyen zamanlarda ilk sıraları alıcaktır. Burada yapılan yatırımlar ve organizasyonlar bunun karşılığıdır. Şimdiden tüm İSG yönetici ve personellerine yoğun çalışma temposu içinde başarılar dilerim. Sabiha Gökçen Havalimanı Türkiyenin yeni yüzü olmaya devam edicek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havali ~ 15 yıl önce
vallahi bayilirim thy sabiha gökcene inerse yurt disindan 3-4 saatde geliyoruz ama ne yazik karsiya 3saat de zor geciyoruz,sirf bu yüzden thy ile ucmama karari aldik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orkn ~ 15 yıl önce
Gökhan Bey"e katılıyorum,ayrıca neler yapılırsa yapılsın ülkenin birer milli değer olucağı unutulmasın yeni terminalde eminimki terminal içinde çalışacak olanlarda daha fazla ilerlek için ellerinden geleni yapıcak,Thy gelmesi için zaten var olan tarifeli seferleri artıcaktır,arz talep meselesi bu talep olunca gelmesi kaçınılmazdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 15 yıl önce
THY nin SG gitmesi güzel bir hayal. Ama THY charter şirketi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000