12 Mart 2013, Salı 10:20:01

BU UÇAK TARİHE GEÇTİ

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda inşaa edilen uçak bakım ve onarım merkezi Habom’da ilk uçak hangara girdi.
  • burayı biz yapıyoruz rahat 5 ay var:)
  • Biraz Iran'nin jet ucagini andiriyor. Hic alet edevat gorunmuyor. Tumu ile ici bos ucaklarin sadece park edilecegi bir hangara benziyor. Dock yanlis, belli ki 737 icin degil. Bir gosteriye benziyor. Fotograflar cekilgikten sonra elektirikleri sondurup eve gitmislerdir.
  • havaiş'in resmi sitesinde çalışmakta olan habom personeline yönelik açıklama ve duyuru var okunmasını tavsiye ederim. http://www.havais.org.tr/guncel-haber/151/hava-is-sendikasindan-habom-iscilerine-cagri.html
  • dock ile uçak arasında boşluk olmaması gerekir.ve kurduğunuz dock sistemiyle büyük gövdeli bir uçağın gövde üstüne rahatlıkla ulaşabilmeniz gereklidir.fotoğraflarda görüldüğü gibiyse eğer bu 737 docku hiçbir işe yaramaz. dock nasıl olmalı örnek video için linke bakın british airways 30 sene önce nasıl dock yapmış 747'ye.(08.38e gidin videoda) http://www.youtube.com/watch?v=x_yHtfGH0nI
  • Ayrıca Şentürk Çavuş'u , tüm evraklarda KURSİYER gösterdiğiniz arkadaşımız alnının teriyle ekmek parasını kazanırken sizin tabirinizle elim bir kaza sonucu ölünce , hemen TEKNİSYEN yaptınız bakıyorumda . Neden ? Çünkü kursiyer yazsaydınız ortalık ummadığınız şekilde karışacaktı. Bu yüzden yine Yalanlarınızı ortaya koydunuz . ŞENTÜRK ÇAVUŞ'un kaza yüzünden öldüğünü kabul etmiyorum , Şentürk Çavuş para uğruna kararlar alan yöneticiler sebebiyle resmen kurban edilmiştir. Kimse foseptik aracını kullanmak için can atmıyor , KURSİYER adamın eline her işi veriyorsunuz , insanları sabahın 5inde işe getirtiyorsunuz , bir kaza olunca da tüm suçu yine kursiyere atıp ehliyetini sorup paçanızı yırttğınızı mı sanıyorsunuz ? Ehliyeti yoksa niye bu işi yapmasını istiyorsunuz ? Bu iş yapılırken Şentürk Çavuş'un amiri neredeydi ? Umarım hak bir gün yerini bulacaktır.
  • THY Teknik A.Ş. sınav ve mülakatlarını kazanıp bunca eğitimi başarıyla bitiren onlarca insanı 7 ay bekletip daha sonra Habom için 1200 lira maaş öneren şirketinle nasıl övünürsün , kaldı ki bu kararları veren birimdesin ? Etik olmayan yollardan insanların emeğinden çalıp acımasızca gururlarıyla oynayan ve para kazanan bir şirketle nasıl övünürsün ? Hadi neyse düzelir durumlar dedik , 18 Aylık kursiyer dönemi dediniz eyvallah dedik , 18 ay doldu geçti değişen hiçbirşey yok ! He birde , Hakkını arayan insanları işten atmayı iyi bilirsiniz siz , bu yüzden de sesini çıkarmayacak vasıfsız bir sürü insanı doldurdunuz , toplantı yapmayı kestiniz , çünkü toplantıya utanarak gelirdiniz , artık soruları cevaplamaktan bile korkuyorsunuz . 3 kuruşu bize çok gördünüz , bunca paraya gittiniz MNGyi satın aldınız Haboma yetki alabilmek için. İşte sizin politikanızda tam budur . PARAYI HAK EDENDEN ÇALIP HAKETMEYENİ ZENGİN ETMEK !
  • bende thy de calısıyorum ve senın tam tersını dusunuyorum ve cevremdekılerın % 95 i de aynı şeyleri düşünüyor. ustune ustluk bende seni tanımıyorum senın gıbı dusunenlerıde nadır denemıyecek kadar az goruyorum cunku yukarı ofıslere pek cıkamıyorum hangarda calısmaktan...arada sırtında para kazandıgınız adamları gormek ıstersen gırısı katında asonsorlere gırme duz devam et solda olucaz mutsuz ve calısan tayfa...
  • Üstten 2. resimdeki uçak ile dock arasındaki mesafe eğer kapanmıyıp öyle açık kalıyorsa allah korusun sorunlara yol açabilir. Eğer kalmazı zorunlu ise en azından ağ sistemi vardır muhakkak.
  • Anlamadigim bir şey var yalan falan diyorsunuz habom hakkında atıp tutuyorsunuz acaba siz habom personelimisiniz? Diyelim öylesiniz şirket bir gün olsun o günden bu güne paranızı eksik mi yatırdı. Yeter artık Thy hakkında boş boş yorum ypatığınız . Adam gibi adama yakışan bu şirketin yaptıkları ile övünmektir biz bu şirketin çalışanı olarak gayet mutluyuz ve mutluyum . Lütfen eğer ki mutlu değilseniz kapı hemen orada şirketimizi kötülemeyin biz çalışanlar bunu haketmiyoruz ben işimi çok seviyorum.ben bu işi severek yapıyorum çevremdeki insanlarda öyle burda yorum yapanları tanımıyorum bizim hakkımızda yorum yapmayın .
  • buradan habomun bir proje değil sadece ilave hangar olduğunu anlıyoruz. bademler bakım merkezi için bazı ilave yetkiler gerekmez mi ? thy çalışanları bakımı yapacaksa habom adının anlamı nedir? hangi güç ünitesine hangi komponente yetki alınmıştır? hangi atelyeler faaliyettedir? hangar kapısı açıp kapatmak ve inşaat işleri uçakçılık mıdır?

YDA İnşaat tarafından ihalesi alınan 500 milyon dolarlık HABOM (Havacılık Bakım Onarım ve Modifikasyon Merkezi) projesinin ilk hangarı uçaklara kapılarını açtı. 12 dar gövdeli uçak kapasiteli hangarın ilk misafiri, THY’ye ait Boeing 737-800 tipi uçak oldu. 7-8 Mart tarihleri arasında gece 23.00 ile 06.00 saatleri arasında hangara alınan uçak ile dock sistemi test edildi. TC-JHA kuyruk tescilli uçak için kurulan dock sistemi testi başarıyla geçti. Çalışmalar sırasında THY Teknik AŞ’de görevli teknisyenler hizmet verdi.

THY Teknik AŞ tarafından takip edilen HABOM projesinin dar gövde hangarının geçtiğimiz yıl Haziran ayında tamamlanması planlanıyordu ancak inşaat programında yaşanan bir takım aksaklıklar sebebiyle hangar bir türlü hizmete sokulamamıştı.







 ©AirportHaber.com ÖZEL 

 

BU UÇAK TARİHE GEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

habom elektirik ~ 11 yıl önce
burayı biz yapıyoruz rahat 5 ay var:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uydurma ~ 11 yıl önce
Biraz Iran'nin jet ucagini andiriyor. Hic alet edevat gorunmuyor. Tumu ile ici bos ucaklarin sadece park edilecegi bir hangara benziyor. Dock yanlis, belli ki 737 icin degil. Bir gosteriye benziyor. Fotograflar cekilgikten sonra elektirikleri sondurup eve gitmislerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havaiş ~ 11 yıl önce
havaiş'in resmi sitesinde çalışmakta olan habom personeline yönelik açıklama ve duyuru var okunmasını tavsiye ederim. http://www.havais.org.tr/guncel-haber/151/hava-is-sendikasindan-habom-iscilerine-cagri.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dock ? ~ 11 yıl önce
dock ile uçak arasında boşluk olmaması gerekir.ve kurduğunuz dock sistemiyle büyük gövdeli bir uçağın gövde üstüne rahatlıkla ulaşabilmeniz gereklidir.fotoğraflarda görüldüğü gibiyse eğer bu 737 docku hiçbir işe yaramaz. dock nasıl olmalı örnek video için linke bakın british airways 30 sene önce nasıl dock yapmış 747'ye.(08.38e gidin videoda) http://www.youtube.com/watch?v=x_yHtfGH0nI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HABOM TEKNİSYENİ 2 ~ 11 yıl önce
Ayrıca Şentürk Çavuş'u , tüm evraklarda KURSİYER gösterdiğiniz arkadaşımız alnının teriyle ekmek parasını kazanırken sizin tabirinizle elim bir kaza sonucu ölünce , hemen TEKNİSYEN yaptınız bakıyorumda . Neden ? Çünkü kursiyer yazsaydınız ortalık ummadığınız şekilde karışacaktı. Bu yüzden yine Yalanlarınızı ortaya koydunuz . ŞENTÜRK ÇAVUŞ'un kaza yüzünden öldüğünü kabul etmiyorum , Şentürk Çavuş para uğruna kararlar alan yöneticiler sebebiyle resmen kurban edilmiştir. Kimse foseptik aracını kullanmak için can atmıyor , KURSİYER adamın eline her işi veriyorsunuz , insanları sabahın 5inde işe getirtiyorsunuz , bir kaza olunca da tüm suçu yine kursiyere atıp ehliyetini sorup paçanızı yırttğınızı mı sanıyorsunuz ? Ehliyeti yoksa niye bu işi yapmasını istiyorsunuz ? Bu iş yapılırken Şentürk Çavuş'un amiri neredeydi ? Umarım hak bir gün yerini bulacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HABOM TEKNİSYENİ ~ 11 yıl önce
THY Teknik A.Ş. sınav ve mülakatlarını kazanıp bunca eğitimi başarıyla bitiren onlarca insanı 7 ay bekletip daha sonra Habom için 1200 lira maaş öneren şirketinle nasıl övünürsün , kaldı ki bu kararları veren birimdesin ? Etik olmayan yollardan insanların emeğinden çalıp acımasızca gururlarıyla oynayan ve para kazanan bir şirketle nasıl övünürsün ? Hadi neyse düzelir durumlar dedik , 18 Aylık kursiyer dönemi dediniz eyvallah dedik , 18 ay doldu geçti değişen hiçbirşey yok ! He birde , Hakkını arayan insanları işten atmayı iyi bilirsiniz siz , bu yüzden de sesini çıkarmayacak vasıfsız bir sürü insanı doldurdunuz , toplantı yapmayı kestiniz , çünkü toplantıya utanarak gelirdiniz , artık soruları cevaplamaktan bile korkuyorsunuz . 3 kuruşu bize çok gördünüz , bunca paraya gittiniz MNGyi satın aldınız Haboma yetki alabilmek için. İşte sizin politikanızda tam budur . PARAYI HAK EDENDEN ÇALIP HAKETMEYENİ ZENGİN ETMEK !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mutlu mustafa ya ~ 11 yıl önce
bende thy de calısıyorum ve senın tam tersını dusunuyorum ve cevremdekılerın % 95 i de aynı şeyleri düşünüyor. ustune ustluk bende seni tanımıyorum senın gıbı dusunenlerıde nadır denemıyecek kadar az goruyorum cunku yukarı ofıslere pek cıkamıyorum hangarda calısmaktan...arada sırtında para kazandıgınız adamları gormek ıstersen gırısı katında asonsorlere gırme duz devam et solda olucaz mutsuz ve calısan tayfa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çok güzel ~ 11 yıl önce
Üstten 2. resimdeki uçak ile dock arasındaki mesafe eğer kapanmıyıp öyle açık kalıyorsa allah korusun sorunlara yol açabilir. Eğer kalmazı zorunlu ise en azından ağ sistemi vardır muhakkak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 11 yıl önce
Anlamadigim bir şey var yalan falan diyorsunuz habom hakkında atıp tutuyorsunuz acaba siz habom personelimisiniz? Diyelim öylesiniz şirket bir gün olsun o günden bu güne paranızı eksik mi yatırdı. Yeter artık Thy hakkında boş boş yorum ypatığınız . Adam gibi adama yakışan bu şirketin yaptıkları ile övünmektir biz bu şirketin çalışanı olarak gayet mutluyuz ve mutluyum . Lütfen eğer ki mutlu değilseniz kapı hemen orada şirketimizi kötülemeyin biz çalışanlar bunu haketmiyoruz ben işimi çok seviyorum.ben bu işi severek yapıyorum çevremdeki insanlarda öyle burda yorum yapanları tanımıyorum bizim hakkımızda yorum yapmayın .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habom a.ş. ~ 11 yıl önce
hayırdır mustafa maaşları senmi yatırıyorsun? sen görüyormusun yanındaki adam ile aynı işi yapıyorsun o senden 2 kat fazla alıyor? adamın eli titriyor iş yaparken oda senden fazla alıyor? allaha şükür maaşımızı düzenli yatırıyorlar yatırmassada sana değil allaha hesap verirler. şirketi övmek için hukumet aradan çıksın çalışanın hakkını versinler. işçiyede işçi gibi davransınlar bizim sayemizde göklerde bu şirket! kapı hemen orda demesi kolay tuzun kuru sanırım senin;)
Habom Kursiyeri ~ 11 yıl önce
Evet bizde onu soruyoruz mustafa habom personelimiyiz ? Ne olduğumuz belli değil. Sıfatsız derler ya aynen onu yaşıyoruz şu an. 3 farklı kimlik var bizde traniee, teknisyen ve yardımcı teknisyen biz hangisiyiz bunu soruyoruz ? Maaşlar tabi ki zamanında yatacak yatırmak zorundasınız. Eğer biz kaliteliyiz biz büyüğüz diyosanız zaten bunu yapmak zorundasınız. Yukardan kuş bakışı herşey size güzel gözüküyo bi gün gelinde yer değiştirelim!!! Adımız yok aşağıda şunlardan birini alın işe öyle gidin diyolar biz NEYİZ ? Resmen amele pazarından amele alıyolar. Ben adını koydum artık HABOM IRGAT PAZARI... Bizim kimliğimizde trabzon, ardeşen, rize, çamlıhemşin yazmıyo o yüzden buralardayız. İlk işe girişimizde siz ne dediniz ? 18 ay dolunca 1 saat geçsin T.Technic çalışanı olursunuz dediniz ? 18 ayı dolanların kaç ay geçti ne oldu ? Adamlar doğruyu söyledi diye işen attınız. Birde habomla ilgili gelişmeleri burdan yorumlardan okuyoruz. Bize verdiğiniz değer bu işte. Soruyorum tekrar BİZ KİMİZ !!!
badem bakımı ~ 11 yıl önce
buradan habomun bir proje değil sadece ilave hangar olduğunu anlıyoruz. bademler bakım merkezi için bazı ilave yetkiler gerekmez mi ? thy çalışanları bakımı yapacaksa habom adının anlamı nedir? hangi güç ünitesine hangi komponente yetki alınmıştır? hangi atelyeler faaliyettedir? hangar kapısı açıp kapatmak ve inşaat işleri uçakçılık mıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000