03 Şubat 2010, Çarşamba 15:02:32

"BU TRANSFERLER BİZİ BİTİRİR"

Türk spor kamuoyunda Galatasaray’ın devre arasındaki flaş transferleri konuşulurken havacılık sektörünün gündeminde başka transferler var. Havacılık sektöründeki pilot transferleri yaz sezonu öncesi yeniden hızlandı.
  • Eski zamanlardı THY pilotları, Noble, İstanbul gibi hava yolları şirketlerine geçiyorlardı... Çünkü THY'den daha iyi şartlar sunuluyordu, hatırlayan kaldımı bu camiada... Şimdi işler tersine döndü... Kim daha iyi olanak sağlıyorsa pilotlar orada çalışmak istiyor. Pilotun THY'na gitmek isteyince ciyakla ama başka özel şirkete gitmek isterse ses çıkartma... Hangi hukuk anlayışına sığıyor acaba?
  • inşaat çavuşundan genel müdür yaparsan olacağı budur.başka ne bekliyorsun.son yedi yılda ONURun kaybettiği pilotlardan iki tane ONUR sıfırdan kurulurdu.hala zaptiye tedbirleri ile iş çevirme peşinde.bu defa işin çok daha zor,mazallah bir töközlersen tepeüstü taa dibe vurursun.bizden söylemesi.pilotlara ne mi olur? hepsinin ALTIN BİLEZİĞİ kolunda ONUR olmaz THY olur,PEGASUS olur,olur oğlu olur.OLAN SANA OLUR...
  • Biterseniz bitin kardeşim. Bıktık pilotlar olarak sizi sırtımızda taşımaktan. Hakkımızı vereceksin. Vermez isen kimin sartları iyiyse gider orada uçarız. Sen kimsin ki bizim işimize taş koyarsın. Hepiniz kan emicilersiniz. Suc sizde de değil koyun gibi güdülmeye sesini çıkaramayan KORKAK KAPTANLARDA!!!
  • İllede asker pilot alacam diye tutturursan sonrada kapına gelen sivil pilotlara itibar etmezsen sana az bile....
  • THY'den sonra en büyük filo sende ama en çok pilot kaybı da sende? Hayırdır, ne biçim büyüme bu? Pilotunu kaçırmayacak imkanları sağlayamıyor musun? Pilotun sana güvenmiyor ve ayrılıp THY'ye geçiyor. Senin işin zor. Bir tane olsa neyse de 8 tane bizim öğrendiğimiz belki de daha da çoktur. Gördüğünüz gibi bu işler tv ye çıkıp sallamakla olmuyor.
  • bu konuda açık yada dolaylı bilgi verebilir misiniz acaba
  • ya bir iki yıl öncesine kadar,şirketler pilotu işe alır eğitimini verir,karşılığında herhangi bir para talep etmeden senet imzalatıp, 2 yada üç yıl kendisine bağlardı. ve pilotta kadir bilirlik yapar ve şirketini benimser, ayrılmazdı. ama şimdi gözünü para hırsı bürümüş ve gelecekle ilgili hiç bir personel hazırlığı düşüncesi olmayan bazı şirketler, işe aldıkları pilotlardan verdikleri eğitimin parasını alıyorlar. ve sonuçta pilot aldığı eğitimin parasını ödemiş olduğundan canı nereye isterse oraya gider bundan daha doğal bir sonuç olabilirmi.
  • TÖSHİD NASIL OLABİLİYORDA THY'YE BASKI YAPABİLİYOR , YÜZLERCE PİLOTUN HAYATIYLA OYNAYABİLİYOR. ANAYASAL DÜZENDE İNSAN HAKLARINA AYKIRI YAPTIKLARI. TAMAMEN ARALARINDA TEKEL OLUŞTURMUŞLAR VE BASKI UNSURU OLMUŞLAR. SİZLERDE ŞİRKETLERDE PİLOTLARA VERİLEN SOSYAL HAK VE İMKANLARI ARTTIRIN , YASAL ÇERÇEVELER DAHİLİNDE UÇURUN , UÇUŞ EKİPLERİNİZE İNSAN MUAMELESİ YAPIN SİZİNDE PİLOTLARINIZ THY'YE GİTMESİN. BU İŞ BÖYLE ZORBALIKLA OLMAZ VE OLMAMALI. DAHA ÖNCE SİYASİ TALİMATLA YÜZLERCE PİLOTU ALAMADI THY.NEDEN TÖSHİD BASKISI. DAHA SONRA ŞİRKETLER BUNU FIRSAT BİLEREK UÇUŞ EKİPLERİNE HER TÜRLÜ BASKIYI YAPTILAR. BİZ KAÇ AYDIR MAAŞ ALMA KONUSUNDA SIKINTI YAŞIYORUZ. THY'YE GEÇMEK İÇİN İŞSİZ OLMA ŞARTI ARANIYOR. TÖSHİD PİLOTLARI KÖLEYE ÇEVİRİYOR YAZIK..
  • maaş olarak ,sosyal hakları olarak türkiyede çalışabilecek en iyi havayolu THY olduğuna göre niye adamlar geçmesin ki?hasan değil basan alar bu kadar basit.
  • serbest piyasa ekonomisi değilmi kardeşim. sende sağla THY nin imkanlarını ve güvenini pilotlarda gitmesin THY ye. hem daha az para ver, hem sıkışınca ilk iş pilotların maaşını ödeme, abuk subuk yalaka tipleri başkanlık ,müdürlük koltuğuna getir. ondan sonrada THY pilotlarımı çalıyo de. oldumu şimdi. kimsenin kimseyi çaldığı falan yok. hem zaten TÖSHİD üyesi şirketler verdikleri tüm eğitimin masrafınıda pilotlardan alıyor.eee niye o zaman insanların gidip istediği yerde uçması sizi rahatsız ediyorki.

Bugünlerde Türk futbol kamuoyu, Galatasaray’ın transfer ettiği, Jo, Dos Santos ve Lucas Neill’i konuşurken bir başka transfer rüzgarı da havacılık sektöründe esiyor.

Neredeyse hemen her yıl yaz sezonu öncesinde yaşanan pilot transferleri bu yıl da başladı. Aralık ve Ocak ayında özel sektörden 16 pilot Türk Hava Yolları’na geçti.

Yaklaşan sezon öncesinde pilot transferlerinden endişe duyan Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği TÖSHİD, rahatsızlıklarını dile getirmek ve pilot transferlerini durdurmak için THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ile görüştü.

Ancak, pilot transferleri konusunda TÖSHİD’in yazılı izninin alınması koşuluna rağmen transferler devam etti.

Aralık ve Ocak ayı içerisinde özel sektörde çalışan tam 16 pilot THY ile sözleşme imzaladı.  En büyük kayıp ise 8 pilotla Onur Havayolları’nda oldu.

Şikâyetlerini yazılı olarak THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya ileten TÖSHİD, yaklaşan yoğun yaz sezonu öncesinde pilot transferlerine dur denilmemesi halinde uçuşlarını gerçekleştiremeyeceklerini ve transferlerin sektörel dayanışmaya ters düştüğünü bildirdi.

©AirportHaber.com ÖZEL

"BU TRANSFERLER BİZİ BİTİRİR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 14 yıl önce
Eski zamanlardı THY pilotları, Noble, İstanbul gibi hava yolları şirketlerine geçiyorlardı... Çünkü THY'den daha iyi şartlar sunuluyordu, hatırlayan kaldımı bu camiada... Şimdi işler tersine döndü... Kim daha iyi olanak sağlıyorsa pilotlar orada çalışmak istiyor. Pilotun THY'na gitmek isteyince ciyakla ama başka özel şirkete gitmek isterse ses çıkartma... Hangi hukuk anlayışına sığıyor acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
inşaat çavuşundan genel müdür yaparsan olacağı budur.başka ne bekliyorsun.son yedi yılda ONURun kaybettiği pilotlardan iki tane ONUR sıfırdan kurulurdu.hala zaptiye tedbirleri ile iş çevirme peşinde.bu defa işin çok daha zor,mazallah bir töközlersen tepeüstü taa dibe vurursun.bizden söylemesi.pilotlara ne mi olur? hepsinin ALTIN BİLEZİĞİ kolunda ONUR olmaz THY olur,PEGASUS olur,olur oğlu olur.OLAN SANA OLUR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biterseniz bitin kardeşim. Bıktık pilotlar olarak sizi sırtımızda taşımaktan. Hakkımızı vereceksin. Vermez isen kimin sartları iyiyse gider orada uçarız. Sen kimsin ki bizim işimize taş koyarsın. Hepiniz kan emicilersiniz. Suc sizde de değil koyun gibi güdülmeye sesini çıkaramayan KORKAK KAPTANLARDA!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İllede asker pilot alacam diye tutturursan sonrada kapına gelen sivil pilotlara itibar etmezsen sana az bile....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY'den sonra en büyük filo sende ama en çok pilot kaybı da sende? Hayırdır, ne biçim büyüme bu? Pilotunu kaçırmayacak imkanları sağlayamıyor musun? Pilotun sana güvenmiyor ve ayrılıp THY'ye geçiyor. Senin işin zor. Bir tane olsa neyse de 8 tane bizim öğrendiğimiz belki de daha da çoktur. Gördüğünüz gibi bu işler tv ye çıkıp sallamakla olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu konuda açık yada dolaylı bilgi verebilir misiniz acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya bir iki yıl öncesine kadar,şirketler pilotu işe alır eğitimini verir,karşılığında herhangi bir para talep etmeden senet imzalatıp, 2 yada üç yıl kendisine bağlardı. ve pilotta kadir bilirlik yapar ve şirketini benimser, ayrılmazdı. ama şimdi gözünü para hırsı bürümüş ve gelecekle ilgili hiç bir personel hazırlığı düşüncesi olmayan bazı şirketler, işe aldıkları pilotlardan verdikleri eğitimin parasını alıyorlar. ve sonuçta pilot aldığı eğitimin parasını ödemiş olduğundan canı nereye isterse oraya gider bundan daha doğal bir sonuç olabilirmi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TÖSHİD NASIL OLABİLİYORDA THY'YE BASKI YAPABİLİYOR , YÜZLERCE PİLOTUN HAYATIYLA OYNAYABİLİYOR. ANAYASAL DÜZENDE İNSAN HAKLARINA AYKIRI YAPTIKLARI. TAMAMEN ARALARINDA TEKEL OLUŞTURMUŞLAR VE BASKI UNSURU OLMUŞLAR. SİZLERDE ŞİRKETLERDE PİLOTLARA VERİLEN SOSYAL HAK VE İMKANLARI ARTTIRIN , YASAL ÇERÇEVELER DAHİLİNDE UÇURUN , UÇUŞ EKİPLERİNİZE İNSAN MUAMELESİ YAPIN SİZİNDE PİLOTLARINIZ THY'YE GİTMESİN. BU İŞ BÖYLE ZORBALIKLA OLMAZ VE OLMAMALI. DAHA ÖNCE SİYASİ TALİMATLA YÜZLERCE PİLOTU ALAMADI THY.NEDEN TÖSHİD BASKISI. DAHA SONRA ŞİRKETLER BUNU FIRSAT BİLEREK UÇUŞ EKİPLERİNE HER TÜRLÜ BASKIYI YAPTILAR. BİZ KAÇ AYDIR MAAŞ ALMA KONUSUNDA SIKINTI YAŞIYORUZ. THY'YE GEÇMEK İÇİN İŞSİZ OLMA ŞARTI ARANIYOR. TÖSHİD PİLOTLARI KÖLEYE ÇEVİRİYOR YAZIK..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
maaş olarak ,sosyal hakları olarak türkiyede çalışabilecek en iyi havayolu THY olduğuna göre niye adamlar geçmesin ki?hasan değil basan alar bu kadar basit.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
serbest piyasa ekonomisi değilmi kardeşim. sende sağla THY nin imkanlarını ve güvenini pilotlarda gitmesin THY ye. hem daha az para ver, hem sıkışınca ilk iş pilotların maaşını ödeme, abuk subuk yalaka tipleri başkanlık ,müdürlük koltuğuna getir. ondan sonrada THY pilotlarımı çalıyo de. oldumu şimdi. kimsenin kimseyi çaldığı falan yok. hem zaten TÖSHİD üyesi şirketler verdikleri tüm eğitimin masrafınıda pilotlardan alıyor.eee niye o zaman insanların gidip istediği yerde uçması sizi rahatsız ediyorki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000