05 Temmuz 2010, Pazartesi 08:43:45

"Bu sefer nasıl yönetecekler?"

Zaman gazetesi köşe yazarlarından Günseli Ocak Özenoğlu, THY'nin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Tanzanya seferiyle ilgili bir yazıyı köşesine taşımış. İşte Özenoğlu'nun o yazısı;
  • Kukla devletin sözde başkenti Erbil'de de var şu meşhur kolejlerden.THY niye şimdi niye Erbil'e sefer koyuyor zannediyorsun?
  • Fetullah, Gana'da damı okul açtı???
  • THY'nin yurtdışına açtığı her güzergahı duydukça da gururlanıyor ve "Bunlar kurum özelleştirildiğinde iyi para edecek başarılı girişimler!" diyorum.!!! Hadi hayırlısı.. Satın satabildiğiniz kadar ^^

Memleket gündemi içeride de, dışarıda da yangın yerine dönmüşken köşe yazarlarımız şu 3T meselesine pek takıldı. Meselenin oluşu, yorumlanışı ve sonrası beni pek ilgilendirmiyor.

Ancak konu; netameli, gerekçe medar-ı iftiharımız bir kuruluşun basın gezisi ve muhatapları da köşe yazarları olduğundan kamuoyunun epey dikkatini çekti.

Neredeyse her hafta uçakla bir yerlere gidiyorum ve ilk tercihim Türk Hava Yolları. THY'nin yurtdışına açtığı her güzergahı duydukça da gururlanıyor ve "Bunlar kurum özelleştirildiğinde iyi para edecek başarılı girişimler!" diyorum. Geçen hafta, önce Tanzanya'ya THY uçuşlarının başladığını duyuran haberleri, ardından da geziye katılan köşe yazarlarından orada olan bitene ilişkin tuhaf durumları okudum. Sonra birdenbire patladı haber, 'Tanzanya'da taciz' konseptiyle THY birlikte anılmaya başlandı ki, bu hiç beklenmedik bir durumdu. Yazıyı kaleme alanla, tacize uğradığı söylenenler, geziye katılanlar ve de katılmayanlar yazdıkça yazdı. Duruma el koyan hakim pozisyonunda saygın köşe yazarları da dahil oldu meseleye. Kim haklı, haksız, taciz oldu mu, olmadı mı bu yazılanlardan çıkaramadım ama bildiğim THY'nin Tanzanya'ya uçtuğunu artık sağır sultanın bile duyduğu.

Benim baktığım yerden iş hararetli gözüküyorsa da Ajans Press'ten içinde Tanzanya geçen kaç haberin basına yansıdığı konusunda bir araştırma yapmasını istedim. Gelen sonuç epey ilginçti. Tanzanya içerikli haber sayısı basında 7, internette 11 adet, yani kamuoyu eğer Tanzanya meselesine değinen köşe yazarlarını okumuyorsa bu taciz meselesinden bihaber. Görünen o ki, haberciler konuya pek ilgi göstermemiş, kol kırılmış yen köşe yazarları içinde kalmıştı. Peki, bu nasıl olabilir diye düşündüğümde de, 'THY'nin koruyucu PR' yaptığına kanaat getirdim.

Ne mutlu ki THY önümüzdeki günlerde Gana'ya da bir uçuş açıyor ve yine basın mensuplarıyla iş dünyası için uçak kaldıracak. THY yöneticileri durumu nasıl yönetir bilmem ama bir kez daha varış noktasıyla başta taciz olmak üzere hiçbir olumsuz anlamı olan bir durum yan yana gelmemeli çünkü bizim toplumda haklı haksız bir şey birinin üstüne yapıştı mı kalıyor.

(Zaman)

"Bu sefer nasıl yönetecekler?"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Kukla devletin sözde başkenti Erbil'de de var şu meşhur kolejlerden.THY niye şimdi niye Erbil'e sefer koyuyor zannediyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Fetullah, Gana'da damı okul açtı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY'nin yurtdışına açtığı her güzergahı duydukça da gururlanıyor ve "Bunlar kurum özelleştirildiğinde iyi para edecek başarılı girişimler!" diyorum.!!! Hadi hayırlısı.. Satın satabildiğiniz kadar ^^

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000